صدای کفش او را می شنوید صدای معده خالی...
 
تاریخ انتشار:   ۰۹:۱۷    ۱۴۰۰/۷/۱۰ کد خبر: 168558 منبع: پرینت

پس از فروپاشی نظام سیاسی و ساختار های دفاعی و امنیتی، حالا نظام اداری، نظام تعلیمی، نظام صحی و نظام اقتصادی افغانستان در حال فروپاشی قرار دارد.
مهمترین بخش این فروپاشی سرتاسری مربوط به نظام اقتصادی می گردد. آنچه مسلم است ضعف گروه جنگی طالبان در امر رسیدگی به رکود مالی و اقتصادی می باشد چون فهم دنیای جدید و بویژه مناسبات مالی و پیچیدگی های اقتصادی معاصر بالاتر از سویه کسانی می باشد که هم در عرصه دین و هم در رابطه به دنیا بیسواد به شمار می روند.

چند دهه پیش که یکی از مولوی صاحبان تعلیم یافته مدارس سنتی، در شرعیات کابل تدریس می نمود، پیوسته می گفت که اگر همای پادشاهی بر فرق او‌ نشست، روزانه میلیون ها افغانی چاپ و به مستمندان جامعه تقسیم نموده و از این راه فقر را ریشه کن خواهد نمود.
امروز طالبان هم در کمال بی خبری از قوانین بازار، تصور می کنند با تحدید اسعار خواهند توانست به مقابله چلینج های اقتصادی رفت.

شعار پر طمطراق مبارزه با سود و ربا از یکسو، و تضرع برای حصول پول هایی که خود محصول سود های بانکی بوده اند از سوی دیگر بیانگر سخافت فکری گروهی است که کشور را مضحکه دنیا ساخته اند. این در حالی است که در تولید و تجارت مواد مخدر افغانستان هم تغییری نیامده است.
در این جنگل و قوانین این جنگل، آیا گوش هایی می توان یافت که صدای معده خالی بیوه گان را پیش از صدای پای شان، و بوی آزار دهنده نان گرم در دماغ مادران گرسنه را پیش از عطر زنان شنید و به آن رسیدگی نمود؟!

بشیر انصاری


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
صدای کفش
صدای معده
نظرات بینندگان:

>>>   مردمی که به امید بهشت خیالی این همه درد را قبول دارند باید بدانند که آنجا هم بهتر از این دوزخ فعلی شان نخواهد بود. بهتر است زنجیر های اسارت عربی را از پای خود بشکنند و هوای آزادی را همینجا تنفس کنند.
آتش خاوری

>>>   با چاب بی رویه پول فقط باعث ایجاد تورم و فروپاشی اقتصاد کشور خواهد شد، کمک به فقرا از طریق چاپ پول یک فکر احمقانه است ، ما هم به فکر یتیمان کودکان و بیوه زنان هستیم الله تعالی شاید است حتی یک افغانی از سوی حکومت فعلی دریافت نکردم ، شرمنده مردم رنج دیده افغانستان هستیم ، امریکا با مسدود سازی دارایی مردم افغانستان تحت نام تحریم در حق مردم افغانستان جنایت می کند ، از یک طرف اقتصاد سقوط می کند و از طرف دیگری بودجه ای برای وزارت بهداشت نیست و بیشتر درمانگاه بسته شده است این یعنی فاجعه ،
حبیب الله یوسف زی

>>>   آقای انصاری محترم
به تعبیر خود شما این ها خوارج زمان اند.
و همان قصه سیب شمالی در پنجشیر تکرار شد و یک عده متجاوزین طالب در یک محله به پسر بچه یی که با مادرش تنها باشندگان قریه بودند و برای این طالبان خواست از درخت سیب بیارد و در جواب شنید که نه این سیب ها برای ما حرام است در حالیکه تمام قریه از ظلم و تعدی شان فرار کرده بودند.

>>>   امریکا بیست تریلیون دالر عواید نا خالص ملی دارد.
چندین تریلیون دالر را جورج بوش خرچ جنگ افغانستان و عراق کرد.
بارک اوباما علاوه بر ادامه جنگ در افغانستان و عراق،هشتصد ملیارد دلار دیگر بخاطر رفع بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ بودجه گرفت.
در دوران دونالد ترامپ بحران کرونا آمد و او پنج تریلیون دالر بودجه برای جلوگیری از خسارات اقتصادی کرونا گرفت.
بحران کرونا در دوران جو بایدن نیز ادامه پیدا کرد و دو تریلیون دالر دیگر بودجه برای کرونا گرفته شد.
حالا چند تریلیون دالر دیگر برای مبارزه با اقلیم و ساخت زیر ساخت های امریکا گرفته میشود.
من که همه آنها را محاسبه کردم ،به این نتیجه رسیدم که چون امریکا در ظرف بیست سال اخیر ،بیست تریلیون دالر قرض گرفته است،بنأ هیچ عواید نا خالص ملی ندارد.
اما چون پیش از بیست سال نیز هشتاد فیصد عواید ناخالص ملی اش قرض بود،بنأ امریکا هیچ عواید ناخالص ملی ندارد و شانزده تریلیون دالر دیگر نیز هم از داخل و خارج امریکا قرضدار است.
اگر دیگر کشور ها این حالت را میداشتند،حالا هزاران فیصد انفلاسیون داشتند و یک دالر چند میلیون واحد پولی شان میشد.
اما امریکا هیچ انفلاسیون ندارد و هنوز هم دالر در دنیا چلش دارد و مردم دنیا فکر میکنند که در مقابل دالر شان میتوانند هر وقت از امریکا خواسته باشند،طلا میگیرند.
در حالی که تمام طلا استخراج شده در جهان ارزش آن به یک تریلیون دالر نمیرسد و قروض دنیا به دالر حدود یکصد و پنجاه تریلیون دالر است.
پس اقتصاد دنیا به یک قمار خانه میماند که هرکس قرش گرفته میرود و فکر نمی کند که آیا این قرش را پس دادا میتواند و یا نه؟
اگر یک مرتبه اقتصاد درون خالی دنیا افشا شود،ملیارد ها نفر بیکار و بی روزگار و بی خانه شده،گرسنه خواهد ماند.
بنأ بانک های مرکزی تمام کشور ها باید این بی بند و باری رهبران دولت ها را که هرکدام جدیداً می آیند و در گرفتن بودجه و قرض.نظر به رییس جمهور قبلی پیشی میگیرند و نمیدانند که چگونه نسل های بعدی کشور هایشان این همه قرضه را بپردازند،بگیرند و به آنها اجاره ندهند که فراتر از عواید ناخالص ملی شان خرچ نکنند و دنیا را بسوی نابودی اقتصادی نکشانند.

>>>   بشیر انصادی صاحب بسیار تشکر میکنم
من هم مثلی شما درباره اقتصاد و اشتغال مردم اطفال گرسنه و بیوه زنانی در همین چند ماه نان آور خود را از دست داده اند می گویم
ولی عالیجنابان که بار بار تا وطن مشکل دار شد خیلی سریع از وطن فرار کرده و یا کسانی که سی چهل سال هست پای خود را در وطن نگذاشته اند از جانب مردم ملکی در داخل کشور درخواست تعزیزات شدید اقتصادی و کمک نکردن مالی و صحی و غذایی فریاد می زنند اینها را باید پرسان شد تو که فرار کردی تو حق نداری از جانب مردم نظر بدهی

>>>   عین شرایط در زمان قرون اوسطایی در اروپا روان بود و ازهمین سبب به رنسانس ضرورت بود. ما سزای مغز هایی طلسم شده دگماتیک خود را میبینیم و شروع رنسانس به بت شکنی ضرورت دارد
آتش خاوری


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است