تاریخ انتشار: ۱۰:۴۰ ۱۴۰۰/۱۰/۱۰ | کد خبر: 169384 | منبع: |
پرینت
![]() |
یک رسانه چینی از گفتگوی مقامات طالبان با تاجران چینی در مورد ارز دیجیتال خبر داده و نوشته است که این راهحل احتمالی، میتواند در کوتاه مدت به بحران مالی در افغانستان کمک کند.
به گزارش شفقنا، به نوشته گوبل تایمز، برخی از شرکتهای چینی «بلاک چین» گفتند که به دلیل نگرانیهای امنیتی، در مورد سرمایهگذاری در افغانستان «نگرش محتاطانه» اتخاذ میکنند؛ اما در صورت تثبیت وضعیت، تمایل دارند که طرحهایی را درنظر بگیرند.
لی شیجینگ؛ معاون مدیر گروهی از تاجران چینی در کابل، به گلوبال تایمز گفتهاست که آنها اخیراً با مقامات بخش تجارت دولت طالبان دیدار کردند و در جریان این دیدار، موضوعات زیادی از جمله بازار ارز دیجیتال مورد بحث قرار گرفته است.
به گفته لی، هر دو طرف در مورد دشواریهای ایجاد مجدد سیستم مالی قدیمی افغانستان و رویکرد آزمایشی دولت طالبان برای ایجاد سیستم جدید صحبت کردند.
دولت طالبان هنوز موضعی در قبال ارزهای دیجیتال اتخاذ نکردهاست.
بر اساس گزارش Chainalysis در ماه آگوست، افغانستان در سال 2021 از میان 154 کشور در فهرست جهانی پذیرش «کریپتو» در در رده 20 قرار گرفت، در حالی که در سال گذشته کمترین جایگاه در بین 154 کشور جهان بود.
صاحبان این صنعت گفتند که ارزهای رمزنگاریشده مانند بیتکوین میتواند کمک فوری برای افغانها برای دور زدن تحریمهای مالی و سیستم پرداخت جهانی تحت سلطه دالر امریکا باشد.
چینگچون؛ مدیر عامل شرکت بلاک چین مستقر در شنژن بانک لجر گفتهاست که بحثهای سرمایهگذاری در صنعت کریپتو در افغانستان به دلیل نگرانی امنیت تا کنون در میان بازیگران بلاک چین بسیار محدود بودهاست.
او اما افزوده است که در صورت تقاضای طالبان، شرکتهای چینی توانایی ارایه خدمات یک مرحلهای را دارند.
یکی دیگر از آگاهان صنعت ارز دیجیتال که خواست نامش فاش نشود، به گلوبال تایمز گفتهاست که چین «تجربه غنی و فن آوری انباشته» در توسعه ارزهای دیجیتال دارد که در صورت تثبیت وضعیت میتواند به افغانستان صادر شود.
افغانستان پس از تسلط طالبان با قطع کمکهای خارجی و تحریمهای مالی مواجه شدهاست که اقتصاد این کشور را در ُآستانه فروپاشی کامل قرار دادهاست.
با سقوط دولت، ذخایر ارزی افغانستان توسط امریکا در بانکهای خارجی مسدود شد و در حال حاضر کشور با بحران نقدیندگی درگیر است.
کد (9)
>>> در زمانهای قدیم یعنی هزاران سال پیش،بین مردم تبادله جنس در مقابل جنس رواج بود.
یک نفر دوتا مرغ را به بازار میبرد و بازار چنه میزد تا در مقابل دوسیر گندم تبادله کند.
یک زرگر که در همین بازار دکان زرگری داشت،از غالمغال و چنه زدن خریداران و فروشندگان به تنگ آمده بود، در عوض زیورات،سکه طلا و نقره جور کرد و به مردم در مقابل زمانت و مفاد سالانه داد، تا جنجال چنه زدن خرید و فروش کمتر شود و بدین ترتیب اولین بانک بمیان آمد.
در خرید و فروش این مردم بودند که بعضی ها فایده میکردند و بعضی ها نقص. اما یگانه کسی که نقص نمی کرد عبارت از بانکدار بود.زیرا او مفاد سالانه میگرفت و نرخ مفاد بانکی خود را نیز خودش تعیین میکرد.
کسانی که فایده میکردند،در آخر سال هم پول بانک دار را همراه مفاد اش دوباره به بانک میدادند و هم یک اندازه پول پس انداز خود را در بانک میگذاشتند و در مقابل اس یک سند بدست می آوردند که در آن چنین نوشته شده بود:
ددی سند لرونکی ته وعده سپارل کیژی چه دغوشتنی په وقت کی،هغوی ته لس،پنزوس.سل،هزار افغانی ورکر کیژی.
بدینترتیب پول کاغذی بمیان آمد.
در سال ۱۹۷۱ ازبس که مصارف پروگرام سفینه ماه امریکا و جنگ ویتنام زیاد شد، مصارف دولت امریکا زیاد شد و در نتیجه پشتوانه پول اش که عبارت از طلا و نقره بود،کفایت خرچ و بودجه دولت را نمی کرد،بنأ اعلان کرد که چاپ پول منبعد پشتوانه اش عبارت از طلا و نقره نیست،بلکه عواید ناخالص ملی کشور است.
حالا دیگر شاهراه چاپ پول واز شد و هرچقدر دل شان میشد بودجه میگرفتند و هرچقدر دل شان میشد مصرف میکردند.
اما این تنها برای خودشان بود.
برای کشور های دیگر در امریکا سه دانهRating agentur وجود دارد که دیگر کشور ها و کمپنی ها را زیر نظر دارد که اگر کوچکترین اختلاف ورزند و پول زیادتر نظر به عواید شان چاپ کنند و یا در نشان دادن مفاد شان غلطی کنند،عاجل مورد مجازات قرار میگیرند و ارزش پول شان را پایین نشان میدهند و ارزش دارابی هایشان را پایین نشان میدهند.
حالا کشور ها بخاطر این که از جنجال بازپرس امریکا خلاص شوند و از بی ارزش شدن دلار که سال به سال بی ارزش میشود و همچنان امریکا بخاطر این که ارزش دلار را ثابت نگاه کند،به دروغ صد ها تن طلا را از یک بانک به بانک دیگر و از یک کمپنی به کمپنی دیگر ،بدون این که این طلا وجود داشته باشد،بفروش میرساند و ارزش دلار را ثابت نگهمیدارد.
حالا دنیا ازین تقلب امریکا خبر شده است و در عوض دلار،روی به ارز های دیجیتالی آوردند.
حالا اگر این ارز های دیجیتالی صاف و پاک باشد و از طرف کشور های دیگر و کمپنی های استخراج کننده این ارز ها،بصدرت شفاف و به اندازه معین تولید شوند، یک شفافیت در داد و گرفت جهانی بمیان خواهد آمد.
اما اگر درین ارز های دیجیتالی نیز دست امریکا باشد، باز فریب بازار اقتصادی جهانی بمیان خواهد آمد و همان ضرب المثل قدیم است که هرچیز گنده شود،نمک میزنند، وای ازآن روزی که نمک گنده شود، یعنی در ارز دیجیتالی نیز دست امریکا شامل شود.
>>> مزرعه های ارز دیجیتال انرژی برق بسیاری مصرف می کنند ، طالبان نباید اجازه دهند کمونیست ها از فضای کشور و با استفاده از برق ارزان به ثروت کلانی دست یابند . در اینده طالبان میتوانند با وارد کردند ماینر های بیت کوین مزرعه ارز دیجیتال راندازی کنند و به چینی ها در این صنعت هیچ نیازی نیست ،
حبیب الله یوسف زی
>>> اژدهای زرد وارد میشود! این کشور آنقدر مارخورده که افعی شده است.هرجا که بدبختی گرسنگی وبیماری باشد چیناوی هم است.چیناوی نه انسانیت ورحم دارد ونه برای کشورمیزبان پلان سازنده ای دارد.اکنون که ارز دیجیتال به سراشیب سقوط افتاده به مشتری نادان خود خدمات میدهد.
>>> طالب بیچاره جو دو خر را تقسیم کرده نمیتواند چه رسد به ارز دیجیتال.
ملا حسن به جای حکومت داری گریه میکند که طالبان فاسد شوی دی.
زمستان بگذرد طالب خودش چون برف آب میگردد و به پاکستان سرازیر میشود.
>>> طالبان محترم با چین سرنی را سر چپه
پف می کنند.
کار شناس
>>> من امیدورارم طالبان بتواند رفاه اسایش امنیت برا مردم افغانستان بیاورد امیدورام طالبان معتدل شوند همه اقوام افغانستان در کنار هم دوشادوش هم افغانستان را بسازند تجربه این ۲۰سال نشان داد خارجی و نوکر خارجی دلشان برا کشور نسوخته تا اتفاقی می افتد با چمدان دلار فرار میکنند
امیر حسین از ایران
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است