طالبان در واقع عامل بی ثباتی هستند نه عامل ثبات. اگر روسیه و چین فکر کنند که طالب با سرکوب مخالفین در افغانستان نظم و آرامش را برقرار میکند، سخت در اشتباه هستند | ||||
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۱ ۱۴۰۱/۲/۱۲ | کد خبر: 170214 | منبع: |
پرینت
![]() |
اظهارات پوتین در مورد افغانستان در جلسه شورای امنیت روسیه بی سابقه بوده است. پوتین به شکل غیرقابل پیش بینی، در صدر موضوعات مورد بحث جلسه شورای امنیت، موضوع افغانستان را مطرح میکند واز وزیر دفاع میخواهد که موضوع افغانستان را به صورت جدی زیر نظر بگیرد. این در حالی است که روسیه در اوج درگیری ها با اوکراین قراردارد.
به احتمال زیاد ناامنی های اخیر در افغانستان از ورای گسترش فعالیت داعش روسیه را نگران ساخته است. نگرانی روسیه این است که طالبان توان کنترول اوضاع را از دست دهد و کشورهای غربی که در عقب داعش قرار دارند از ناحیه افغاستان خطری را متوجه روسیه بسازند. این نگرانی بیجا نیست. طالب توان مهار حملات سازمان یافته ای که بنام داعش انجام می شود را ندارد. در پشت این حملات برنامه های کلانی نهفته است. رهبران طالبان حتا نمیدانندکه چه تعداد فرماندهان و نفرات شان داعشی است. هر آن امکان سیاه شدن بیرق سفید وجود دارد.
اینکه روسیه دیپلمات های طالبان را پذیرفته به این معنا است که مسکو عجالتا به فکر حفظ آرامش در افغانستان از طریق تشویق طالبان به مبارزه با داعش است اما زیاد مطمین نیست که این سیاست نتیجه بدهد. میتوان گفت که بسیاری از کشورهای منطقه در حال حاضر دقیقا نمیدانند که با افغانستان چه کنند. روسیه نیز از این امر مستثنی نیست. دیدیم که ایرانی ها نیز در عین اعزام نیرو به مرز افغانستان، از پذیرش دیپلمات های طالبان سخن گفتند. این یعنی تا روشن شدن وضعیت آماده پیش آمد هر وضعیتی باید بود. این یعنی سردرگمی!
بعضی ها به این باورند که روسیه بخاطر اینکه چین روی طالبان سرمایه گذاری کرده، به طالبان روی خوش نشان میدهد. یعنی مسکو سیاست خود در قبال طالبان را با چین همسو میسازد زیرا که در جنگ اوکراین روسیه به چین نیاز دارد.
دلایل حمایت چین از طالبان نیز اقتصادی است. این کشور در پاکستان زیاد سرمایه گذاری کرده و در افغانستان نیز قرار دادهای بزرگ چند معدن را بدست آورده و منتظر آرامش در افغانستان است که پروژه های اقتصادی خود را عملی بسازد. البته چین بالای طالبان منحیث یک نیروی ثبات آفرین حساب باز کرده که در این محاسبه مشوره پاکستان هم اثرگذار است اما در کل این محاسبه اشتباه است.
طالبان در واقع عامل بی ثباتی است نه عامل ثبات. اگر چین فکر کند که طالب با سرکوب مخالفین در افغانستان نظم و آرامش را برقرار میکند، سخت در اشتباه است. طالب توان سرکوب مخالفین خود را ندارد حتی اگر در این کار حمایت کل قدرت های بزرگ جهان را داشته باشد. چون مخالفین طالبان یک گروه کوچک سیاسی و نظامی نیست. همه مردم افغانستان مخالف طالبان هستند. آرامش نسبی چندین ماهه در تحت سیطره طالبان نه نشانه رضایت مردم از طالب است و نه نتیجه توان طالب در مهار بی ثباتی. این آرامش، نتیجه یک شوک، یک غافلگیر شدن، یک سردرگمی و وحشت است و با گذشت هر روز در حال چرخش به سمت بی ثباتی است.
رستم روشنگر
>>> شما هیچ شناختی از جامعه افغانستان ندارید
طالبان بین تمام پشتونها و جمعیت بزرگی از ازبکها و بلوچها و حتی در بین بسیاری از تاجیکها طرفدار دارد
هر وقت توانستی این را بفهمی اون وقت جمله تمام مردم افغانستان مخالف طالبان هستند را نمیگویی
تنها هزاره ها هستند گه دامنشان پاک است و واقعا مظلوم هستند و هیچکس از آنها دفاع نمیکند
>>> طالبان طبق نقشه امریکا تحت نام صلح ننگین و نفرت انگیز قطر بیش از سی و هشت میلیون نفوس افغانستان را به گروگان گرفته اند. امریکا پلان تخریب کل شرق و آسیا را دارد و بعد از فروپاشی شوروی شرق میانه را تخریب کرد و امروز وارد اوکراین شده است لیکن روسیه، چین، هند، افریقا و کشورهای آسیایی جواب دندان شکن به امریکا میدهند. این حتمی است.
>>> طالب ها توانست در سراسر کشور امنیت وصلح را تامین نماید.
طالب ها تما جزاير قدرت دزدی غارت معلم عطا جنرال دوستم فامیل مسعود علیپورها محقق ها سیاف خيل ها را ازبیخ وریشه کم کرد.
انعده دزدان که بخاطر یک تیلفون ٥٠٠ افغاني جوانان کابل جان خودرا قرباني میکرد کم کرد .
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است