رهبران برای ایجاد شورای عالی مقاومت در ترکیه
 
تاریخ انتشار:   ۱۲:۰۱    ۱۴۰۱/۲/۲۹ کد خبر: 170347 منبع: پرینت

منابعی به بی‌بی‌سی گفته‌اند که جمعی از رهبران سیاسی ضد طالبان در نشستی در آنکارای ترکیه، روی ایجاد "شورای عالی مقاومت برای نجات افغانستان"، موافقت کردند. این منابع گفتند که در این نشست که شب گذشته ۲۷ ثور برگزار شد، روی "یک بدیل ساختارمند" سیاسی برای طالبان نیز توافق شده است.

این منابع گفتند که شرکت‌کنندگان این نشست شامل چهره‌های سرشناس ضد طالبان مانند، عبدرب رسول سیاف، رهبر حزب اتحاد اسلامی، عبدالرشید دوستم، رهبر جنبش ملی و معاون پیشین رییس جمهوری، محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان، الماس زاهد، نماینده پیشین مجلس، میررحمان رحمانی، رئیس پیشین مجلس، علم ایزدیار، معاون پیشین مجلس سنا، حضرت علی، یکی از فرماندهان پیشین جهادی از ننگرهار، محمد یونس قانونی و محمد کریم خلیلی، معاونان پیشین ریاست جمهوری، احمد ولی مسعود، سفیر پیشین در لندن، احمد ضیا مسعود، معاون پیشین رئیس جمهوری، اقبال صافی، نماینده پیشین مجلس، عطا محمد نور، والی پیشین بلخ و رهبر شاخه انشعابی جمعیت اسلامی و شمار دیگر شرکت داشتند. صلاح‌الدین ربانی، رهبر جمعیت اسلامی و محمد اسماعیل، از چهره‌های برجسته ضد طالبانی در این نشست نمایندگان خود را فرستاده بودند.

گفته می‌شود این نشست با ابتکار محمد یونس قانونی، در خانه عبدالرشید دوستم و با مدیریت عبدرب رسول سیاف برگزار شده است.
این منابع تایید کرده‌اند که شرکت‌کنندگان گفته‌اند که در نشست احتمالی که گفته شده حکومت طالبان در تلاش برگزاری آن در افغانستان اند، شرکت نخواهند کرد.

انعام‌الله سمنگانی، یکی از سخنگویان گروه طالبان در صحبت با خلیل نوری، خبرنگار بی‌بی‌سی بدون ذکر نام دعوت‌شده‌ها گفت که کمیسیون تماس که به منظور زمینه‌سازی برگزاری یک نشست در افغانستان ایجاد شده است، کار تماس با شخصیت‌های سیاسی را تمام کرده و شماری تعهد کرده اند که در این شرکت احتمالی طالبان شرکت خواهند کرد.
این منابع به بی‌بی‌سی گفته اند که بنابر ملاحظات دولت ترکیه، نشست این دور انکارا محدود نگهداشته شد و شماری که بنابر "مسائل تکنیکی" نتوانستند به انکارا/انقره بیایند، با ویدئو از راه دور شرکت کردند.

"شورای عالی مقاومت برای نجات افغانستان"
نظر به اظهارات منابع بی‌بی‌سی قرار شده شورای رهبری در مشورت با همدیگر کار کند. این شورا قرار است دارالانشا و کمیته‌های جداگانه‌ای داشته باشد که فعلا مشخص نشده است.
مواردی که گفته شده شرکت‌کنندگان روی آن موافقت داشتند، ایجاد نظام غیرمتمرکز در افغانستان، پذیرش اصل انتخابات در سطوح مختلف رهبری در جامعه، رعایت حقوق بشر و حقوق زن و پاسداری از ارزش‌هایی خوانده شده که افغانستان در بیست سال گذشته به آن دست‌یاب شده بود.

با آنکه شرکت‌کنندگان نشست انکارا اغلب رهبرانی هستند که در دهه ۹۰ میلادی علیه گروه طالبان زیر عنوان آنچه "مقاومت اول" یاد می‌شود، مبارزه کرده‌اند، اما در ۹ ماه گذشته که طالبان به طور ناگهانی به قدرت رسید و ساختار دمکراتیک افغانستان از میان رفت، این رهبران مورد انتقاد قرار گرفته که نتوانسته‌اند ابتکاری از خود نشان دهند و اختلافات میان آنها همچنان ادامه داشته است.

در ماه‌های پایانی دوره جمهوریت، نشست‌های متعددی میان مقام‌های دولت پیشین و رهبران سنتی قومی به منظور بسیج مردمی علیه طالبان برگزار شد، ولی نظر به اظهارات شماری نزدیک به این رویدادها، طرح بسیج‌ مردم یا دفاع مشترک از جمهوریت، از سوی محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری پیشین افغانستان، رد شد.
در ماه‌های گذشته شماری از رسانه‌ها از احتمال نشست رهبران سیاسی در اتریش خبر دادند ولی به علت چنددستگی میان شخصیت‌های مختلف ، این نشست برگزار نشد.
نشست انکارا نخستین گردهمایی رهبرانی است که قبلا هم با طالبان جنگیده‌اند. شماری از مردم نظر به تجربه‌های مکرر تاریخی‌ای که از این رهبران دارند، بر توانایی متحد ماندن و متعهد ماندن رهبران سیاسی حوزه ضد طالبان مشکوک‌اند.

در هفته‌های اخیر نیروهای وابسته به جبهه مقاومت ملی به رهبری احمد مسعود، فعالیت‌های نظامی در پنجشیر، اندراب و تخار داشتند. ادعاهای زیادی از گروگان‌گیری، شکنجه و کشتارهای صحرایی از سوی طالبان در این مناطق مطرح شده است.
طالبان اما تاکید می‌کنند که در پی‌گیری افرادی که تلاش به ناامن‌سازی می‌کنند، به غیرنظامیان آسیبی نرسیده است.
نظر به اظهارات منابعی که با بی‌بی‌سی صحبت کرده‌اند، در حالیکه رهبران سیاسی خواهان راه حل سیاسی برای افغانستان اند، اما از عملکرد "جبهه مقاومت ملی" حمایت می‌کنند و ایجاد و دوام فشار سیاسی و نظامی بر طالبان را لازمی می‌دانند. آنها از جبهات مختلفی که در روزهای گذشته اعلام وجود کرده‌اند، خواسته‌اند تا منسجم عمل کنند.

کد (9)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
رهبران مقاومت
شورای مقاومت
نظرات بینندگان:

>>>   وقتیکه اینها در قدرت بودند چی کردند که حالا باز داد از آزادی وطن مثل مرغ آذان میدهند وطن را ایالت پنجم پاکستان جور کردند جیب هایشان پر در خارج زندگی آرام دارند اگر اینها مانند ملیشه ای پاکستانی قتل عام میکردند و بجای یک افغان ده طالب را اعدام میکردند باز کسی جرئت نداشت که انتحاری بکند یکی بنام دوست یکی برای برادر یکی بخاطر خویشاوندی برایشان از روز اول مهمان خانه جور کردند اگر در بندی خانه بودند بهترین زندگی حتی تلویزیون رفت آمد دوستان داشتند. اینها و ملیشه های پاکستانی سگ زرد برادر شغال هستند
خوب است که اینها میگویند ما مسلمان هستیم با مسلمان گفتن خود اینها اینقدر ظلم بالای مردم میکنند اگر یهود و نصرا میبودند بر سر این مردم به اصطلاح شهید پرور (شهید پرور هم فکاهی روز شده است) می آوردند

>>>   رهبران!
کدام رهبران؟
همینهاییکه شما رهبران میخوانید، من حتی تف خود را به روی شان ضایع میدانم! اینان رهبر نه بلکه رابر اند که بر روی شان باید شاشید (البته بی ادبی معاف) اما اینان ارزش همین را دارند.
دوستم خام کله
عطای لافک
محقق بذله گو ..... و سایر دزدان معلوم الحال رهبر مردم افغانستان نیستند و بازاری منهای تنظیم های جهنمی شان. نفرین بر همه تنظیم های جهادی و گروه شر و فساد
میهن زرغون

>>>   این دزدان و سارقین کنجاره خواب می بینند. همه شان یک مشت آدم های مفلوک،مزدور استفاده جو، عیاش و بی خاصیت اند که در بین مردم منفور و طرد شده اند. این بگیل ها فکر می‌کنند که باز هم می‌توانند مردم را بفریبند و خون فرزندان مردم را بخاطر منافع بریزانند. جای شما پلید ها در زندان است و نه در بین مردم. خداوند متعال شما و دیگر سارقین و خائنین مثل اشرف غني، محب و فضلی را از این هم بیشتر شرمسار کرده و به جزای اعمال زشت تان برساند.
شمس تمنا

>>>   هم وطن حالا میشود کاری کرد یا خیر
غنی شیاطین کاری خود راکرد این ابلیس این یهود
شاید بدتر از یهود
غنی نه گوئید روباه مکار
روباه حیله کر
غنی نیست کفتار گرگ
غنی نیست کر کس لاشخوار

>>>   آقا یا خانم میهن زرغون،
هرکسی که از دو تا ده تا هزار و تا صد ها هزار آدم را بسیج و سمت دخی کند رهبر است.
بعضی ها رهبران موفق هستند و بعضی ها نا موفق.
گلو یک رهبر ناموفق است و

>>>   اینها در ترکیا چه توانند کرد که هزار کیلومتر از خاک افغانستان فاصله دارد حتی ایران اجازه عمل در خاک خود به اینها را نمیدهد و هر گونه فعالیت ضد طالب را در میان 5 ملیون پناهنده افغان ممنوع کرده است


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است