تاریخ انتشار: ۰۸:۵۶ ۱۴۰۱/۳/۱۱ | کد خبر: 170448 | منبع: |
پرینت
![]() |
ایران و افغانستان روی تقویت زیرساختهای مرزی، بنادر، پارکهای صنعتی و بیلانس تجارتی(صادرات خالص) گفتگو کردند.
معین وزارت صنعت و تجارت طالبان با میر شفیعی، نماینده ویژه وزیر راه و شهرسازی ایران در امور افغانستان و شیرزادی، رایزن اقتصادی سفارت این کشور مقیم کابل، دیدار کرد و دو طرف روی تقویت زیرساختهای مرزی، بنادر، پارکهای صنعتی و بیلانس تجارتی (صادرات خالص) گفتگو کردند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، شفیعی گفت: همان گونه که افغانستان خریدار شماری از کالاهای ایران است، جمهوری اسلامی ایران نیز خریدار محصولات افغانستان بوده که با مدیریت و توافقات دو جانبه، میتوان تجارت دو کشور را تنظیم نمود.
نماینده ویژه وزیر راه و شهرسازی ایران در امور افغانستان افزود: بندر چابهار با امکانات بهتر و بیشتر در خدمت تاجران افغانستان است، آنها میتوانند از ناوگان هوایی این بندر در قسمت حمل و نقل کالا ها بهره ببرند.
جمال، معین امور صنعت و تجارت طالبان نیز، ضمن استقبال از صحبتهای شفیعی به مشترکات دو کشور اشاره کرده و به تحکیم روابط بیشتر ایران و افغانستان تأکید کرد.
جمال افزود: با وجود تحولات؛ روابط دو کشور حسنه و استوار بر حسن همجواری بوده و این روابط، خوشبختانه در عرصههای اقتصادی، تجارتی و سرمایه گذاری نیز به قوت خود باقی خواهد ماند.
کد (9)
>>> ازبکستان و تا جکستان و ترکمنستان و چین عقب نمانند.
دو روز پیش سفیر پاکستان در افغانستان همراه تاجران افغانی جلسه داشت.
حالا ایران خواهان تشکیل اطاق مشترک تحارتی با افغانستان است.
بنأ دیگر کشور های همسایه افغانستان نیز پروگرام های مشترک تجارتی با افغانستان تشکیل کنند که از دیگران عقب نمانند.
طور مثال ترکمنستان پروژه تاپی را از سر مطالعه کند و ببیند که چرا از آغاز شروع کار این پروژه در زمان حکومت اول طالبان که تقریباً بیست و هفت سال تیز میشود،چرا این پروژه هنوز تطبیق نشده است؟
و یا چین که از پانزده سال بدینسو برنده قرارداد استخراج مس عینک شده بود.چرا هنوز استخراج این معدن شروع نشده است؟
و یا ازبکستان که پروژه ساخت آهن حبرتان و مزار تا کابل و جلال آباد و تورخم را بدوش گرفته بود، چرا حتی تا مزار این پروژه بصورت درست تطبیق نشده است و هنوز ریل تا مزار بطور منظم نمی آید؟
>>> [ فرصت، تهدید، قوت ، ضعف ]
چهار رکنی که در هر سازمان برای بررسی کارکردهای آن میتوان بررسی کرد.
وقتی این دوره را میگذراندیم به یاد هجرتمان افتادم.
سال ۱۳۷۷بود فرزند بزرگم تازه به دنیا آمده بود وضعیت اقتصادی نابسامانی داشتیم، مستاجری و بی مدرکی بد جور ما را مستأصل کرده بود و از سوی دیگر افغانی بگیر خانه به خانه هم در جریان بود. برادران بزرگوار #اداره_اتباع با همکاری #نیروی_انتظامی همراه یک ماشین خاور بعد از شناسایی درب منازل میآمدند و از همانجا رأفت اسلامی را اجرا میکردند. چه سرپرست خانه میبود چه نمیبود.
از این گذشته من و پدر بزرگوار که سرکار میرفتیم و خانواده هم به خانه یکی از آشنایان که مدارک معتبر داشتند هجرت میکردند، تا مبادا طعمه رأفت اسلامی برادران #اداره_اتباع شوند.
این هجرت تا زمان شروع طرح آمایش ادامه داشت به طوری که خانه تمام آشنایان را سرزدیم (صله رحم), و شب که ما از سرکار برمیگشتیم خانواده هم میآمدند.
این بی خانمانی و استرس ها تا زمان کارت آمایش ادامه داشت. و بعد از دریافت کارت آمایش مشکلات دیگری پیش آمد و یکی از آنها اجازه کردن منزل بود که مجبور بودیم از #اداره_اتباع برگه اجازه اجاره منزل بگیریم.
دیگر در زندگی ما آیا جایی برای جدول SWOT میماند؟؟؟
سید سلیمان حسینی
>>> به سید سلمان حسینی
در همان زمان برادران مسلمان هزاره به فروختن شپش دیدن رقص مردگان و و شعار یا مزاری یا سواری دوزاری مشغول رافت اسلامی بودتد
و میخ بر سر پشتونها فرو میکردند
ولی سءوال اینجاست که با این همه رافت اسلامی چرا روز به روز افغانها به ایران می آیند؟
چه کسی تو را مجبور کرده زیر رافت اسلامی حکومت ایران زندگی کنی؟خودت را خلاص کن و به اروپا برو
>>> به نظر دهنده دوم
منم یاد هجرت تلخ سیکها و هندوهای افغانستان افتادم
زمانیکه در هند بین مسلمانان و هندوها تنش ایجاد میشد در افغانستان مسلمانان افغانستان به ضرب و شتم سیکها مشغول بودند چنانکه سیکهای افغانستان تا سالها جرات نمی کردند بچه هایشان را به مدرسه بفرستند.چون مسلمانان افغانستان موهای این بچه ها را می کشیدند و زجرکش می کرندو به آنها می گفتند که افعانستان کشور شما نیست بروید هند
واقعا وقتی نگاه میکنیم میبینیم نه برداران اتباع بلکه هیچ ارگان دیگری رافت اسلامی را نمی تواند به اندازه مسلمانان افغانستان اجرا کند
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است