تاریخ انتشار: ۰۹:۱۷ ۱۴۰۱/۳/۱۱ | کد خبر: 170451 | منبع: | پرینت |
اداره استاندارد طالبان در ولایت نیمروز، از برگشت دادن 500 میلیون لیتر تیل (نفت) بیکیفیت ایران خبر داده است.
مسوولان محلی طالبان در نیمروز گفتهاند، 12 تانکر حامل 500 میلیون لیتر تیل، که دوشنبه 9 جوزا، از ایران وارد نیمروز شده بودند پس از آزمایش در آزمایشگاه، به دلیل بیکیفیت بودن دوباره به ایران بازگردانده شده است.
طالبان به تاجران افغان هشدار داده است که از وارد کردن مواد نفتی بیکیفیت در کشور خودداری کنند.
این در حالی است که باشندگان ولایت نیمروز که سرحد (مرز) مشترک با ایران دارد، از واردات کالاهای بیکیفیت در بازارهای این ولایت شکایت دارند.
اتحادیه واردکنندگان مواد نفتی و گاز مایع افغانستان دو سال قبل گفته بود، این کشور سالانه به دو میلیون و 700 هزار تُن نفت نیاز دارد که از این میان 18 تا 20 درصد آن را از ایران وارد میکند.
در همین راستا رییس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی ایران با اشاره به اینکه کشور صادرکننده محموله ۵۰۰ هزار لیتری بنزین به افغانستان مشخص نیست، گفت: تاکنون از ورود هیچ محموله بنزین ایران به افغانستان جلوگیری نشده و ممکن است این محموله برای کشور دیگری باشد که از مسیر ایران به افغانستان ترانزیت شده است.
وی ادامه داد: اینکه این بنزین برای کدام کشور است هنوز مشخص نیست و شاید بنزین عراق باشد که از مسیر خاکی ایران به افغانستان ترانزیت شده است.
سید حمید حسینی گفت: از همین رو در بعضی موارد ناهماهنگیهایی اتفاق افتاده است. به طور مثال در یک مورد در مرز ماهیرود، محمولهای که توسط یک تاجر افغان خریده شده بود و دیگر متعلق به ایران نبود، متوقف شد و بعد از پرداخت جریمه، محموله به داخل خاک افغانستان رفت.
کد (9)
>>> 12 تانکر حامل 500 میلیون لیتر تیل/// اغلب تانکرها 20 هزار لیتر ظرفیت دارند .بنائا" 12 تانکر می شود دوصد و چهل هزار لیتر. پنجصد میلیون !! لیتر از کجا آمد؟ پنجصد میلیون لیتر یک دریاست. اما تیل بی کیفیت. ادویه ایران هم بی کیفیت است و ای ادویه بی کیفیت به روسیه و ترکیه و پاکستان و ونزوئلا و کشورهای عربی خلیج فارس و عراق و سوریه و لبنان و کشورهای دیگر هم صادر می شود و اطبا مریضان این کشورها را با ادویه بی کیفیت ایرانی!! تداوی و علاج می کنند. لطفا به مردم افغانستان هدایت بدهید صرف از ادویه های باکیفیت!! فابریکه های افغانستان استعمال کنند یا 4تا تابلت مرض شکر تولید امریکا را بخرند به 100 دالر! از قدیم گفتن شادی هرچه زشت تر ادا و اطوارش بیشتر.
>>> محصولات ایران همه اش قلابی است . محصول خوب ندارد . بایید تجارت با ایران بکلی بند شود تا محصولات بومی خود افغانستان رشد کند .
>>> خطاب به نظر دهنده دوم
به نسبت قیمت محصولات ایرانی کاملا به صرفست
هر چقدر پول بدی آش میخوری
محصولات خوب می خوای باید پول بیشتری بپردازی!
اکثر صادرات ایران به افغانستان شامل سیمان و مواد غذایی و ..هست که بخصوص مواد غذایی ایران در دنیا حرف زیادی برای گفتن داره
>>> خطاب یه نظر دهنده سوم !
انچه قلابی است اصلا به صرف نیست . ایران در دروغ و تقلب و بلوف در دنیا حرف ندارد . ما ضرورت به سیمیان قلابی شما و مواد غذایی بی کیفت تان نداریم . افغانستان خودش از ده ها سال بدینسو بهتر از ایران سمنت و مواد غذایی با کیفیت تولید میکند . سمیان قلابی ومواد غذایی قلابی تان از خود تان باشد ما به ان ضرورت نداریم . مرز با ایران بایید بسته شود . مهاجرین ما را برگردانید خوشحال میشویم
>>> نفت خود افغانستان بهتر از نفت ایران است . افغانستان بایید حوزه های نفتی خود را خصوصا حوزه های نفتی در مرز با ایران را سریعا استخراجکند چون این حوزه های نفتی از خاک افغانستان به ایران سرازیر شده . وزارت معادن و پطرولیم افغانستان باید درین مورد اقدام سریع نموده و استخراجنفت در مرز ها با ایران را اغاز کند . وقتی افغانستان استخراجنفت را اغاز کند نفت ایران خشک میشود .
داکتر جاهد
>>> قرارداد چهارصد میلیارد دلاری ایران و چین شروع به کار کرده و در عوض تامین مداوم نفت چین از ایران چهارصد میلیارد دلار در ایران سرمایه گذاری خواهد کرد که دویست پنجاه میلیارد دلار آن مربدط به صنعت نفت و گاز که تمام صنایع نفت و پتروشیمی ایران نو سازی و با فناوریهای جدید تجهیز می شود و به روزی شش میلیون بشکه نفت خواهد رسید که تمام حوزه های مرزی ایران را هم در می گیرد و حتی یک بشکه نفت هم برایتان باقی نخواهد ماند
شما چقدر پول یا سرمایه گذار دارید؟
>>> این دکتر جاهد بنده خدا مجبور است خودش را اینطور خالی کند و چون دستشبه جایی بند نیست حرص بخورد
>>> شیب منابع نفتی زیر زمینی منطقه به سمت فلات ایران هست و شیب کلی منابع نفت منطقه به سمت صفحه تکنوتیکی عربستان می باشد و لذا سرمایه گذاران بزرگ نفتی رغ برای سرمایه کذاری در منطقه عملیاتی که صرفه بلند مدت و ریسک کمتر اقتصادی دارد رغبت نشان می دهند علاوه بر اینکه هزینه های استخراج نفت هم عاملی مهم برای سرمایه گذاری است بطوری که نفت عربستان و سپس ایران با توجه به حجم منابع آنها و مسائلی دیگر که گفته شد بهترین نفت هستند ولی کشوری مثل افغانستان منابع اندک نفت با هزینه های بالای استخراج و همچنین زیرساخت های انسانی و سرزمینی ضعیف و وضعیت سیاسی که دارد اصلا مناسب برای استخراج رقابتی و عنده نیست و شاید مثلا سی چهل سال طول بکشد که صرفه اقتصادی مناسب پیدا کند آن هم در دنیایی که روز به روز به سمت تنوع منابع و کم کردن وابستگی به هیدروکربن ها پیش می رود
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است