تاریخ انتشار: ۰۷:۳۷ ۱۴۰۱/۴/۱ | کد خبر: 170626 | منبع: |
پرینت
![]() |
برخی رسانههای افغانستان خبر دادند که وزارت انرژی و آب طالبان متعهد شده است که حقابه ایران از رود هیرمند را بر اساس معاهده آبی هلمند تأمین کند.
به گزارش رسانههای افغانستان، تهران و کابل درباره تأمین حقابه ایران بر اساس معاهده آبی هلمند توافق کردند.
بنا به گزارشها، مذاکره درباره چگونگی اجرای متن قرارداد آبی هلمند که در سال ۱۳۵۱ میان ایران و افغانستان امضا شده، در جریان سفر هیاتی از وزارت انرژی و آب دولت موقت طالبان به تهران انجام شده است.
به گزارش یورونیوز، تا کنون ۲۵ نشست برای بحث حقابه هیرمند برگزار شده است.
برکتالله آریوبی رییس بخش آبهای فرامرزی وزارت انرژی و آب طالبان گفت که تهران و کابل با هدف حل مسأله حقابه ایران، برای ساخت تأسیسات مشترک و ایستگاههای اندازهگیری آب توافق کردهاند.
ایران که در گذشته نارضایتی خود را از عملکرد مسوولان وقت افغانستان درخصوص تأمین این حقابه بیان کرده بود، از دولت موقت طالبان خواست تا به قرارداد هلمند متعهد باشد. دولت طالبان پیشتر از وجود مشکلات تکنیکی بر سر راه تأمین حقابه ایران سخن گفته بود.
با وجود این وزارت انرژی و آب دولت موقت طالبان اعلام کرد که به زودی کار ساخت سد «کمال خان» بر مسیر رود هیرمند با هدف مدیریت آبهای افغانستان، نهایی خواهد شد.
تهران پیشتر نگرانی خود را از احداث سد کمال خان اعلام کرده بود. ایران نگران است که احداث این سد، روند سرازیر شدن آب هیرمند که یکی از تأمینکنندههای اصلی آب دریاچه هامون است را مختل و آن را به مرور خشک کند، رخدادی که میتواند تأمین آب شهرهای بزرگ استان سیستان و بلوچستان را با مشکل مواجه سازد.
کد (9)
>>> دریاچه هامون را به مرور خشک کند؟؟؟
مثل اینکه در افغانستان یک معضل بزرگ عدم پذیرش واقعیت و زندگی در رویا میباشد
پانزده سال است که هامون خشک شده و بارها این گفته شده ولی هنوز می گویند شاید هامون خشک بشود
>>> بدون گرفتن حق نفته ، دادن حق ابه خیانت ملی است .
>>> حق تیله افغانستان از ایران چطور شد ؟
>>> نفت در برابر آب!!!؟؟؟؟
حقابه ایران را می گیریم و نفت هم نمی دهیم...
در آینده به هنین حقابه هم نیاز نخواهیم داشت و آنرا به خود افغانستان خواهیم فروخت...
چگونه؟؟؟؟
_با پیشرفت تکنولوژی شیرین کردن آب دریا در مناطق ساحلی
_ پیشرفت در بهره وری از منابع داخلی و روش های مدرن مثل آبیاری قطره ای و...
_ کشت فراسرزمینی و برون سپاری تولید محصولات با مصرف بالای آب
>>> آب های شیرین ایران بیشتر از دو برابر افغانستان است ( افغانستان 61 میلیارد متر مکعب در سال و ایران 137 میلیارد متر مکعب در سال).... از نطر سرمایه های انسانی و علمی و منابع قابل تبدیل متل آب های دریاها و غیره ایران مشکلات کمتری از افغانستان برای تامین آب خود در آینده خواهد داشت.. قدرت چانه زنی و سیاست مداران ایران هم راحت تر می توانند منافع ایران را تامین کنند تا مسئولین افغان... در کل ما مردم ایران باید نگرانی کمتری نسبت به افغان ها داشته باشیم
>>> در همه دنیا قانون آب های مرزی وجود داره... در سازمان ملل سازوکار داره..حقابه ای لن رو یا میدید یا به زور می گیره ایران اونقد اهرم فشار و توانایی داره که کاری کنه نوه و نتیجه ها شما هم آب خوش از گلوشون پایین نره پس با زبان خوش آب را رد کنید بیاد، شنیدیم داعش مخاد سدهاتون رو با بمب منفجر کنه)))) اگر سدهای شما رو داعش خراب کنه تا صد سال دیگه نسلتون بر داشته میشه
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است