محدودیت بر حساب‌های بانکی مهاجرین در ایران
 
تاریخ انتشار:   ۲۰:۰۸    ۱۴۰۱/۴/۱۱ کد خبر: 170716 منبع: پرینت

بر اساس نامه جدید بانک ملی، محدودیت‌های بانکی گسترده‌ای شامل حساب‌های بانکی اتباع غیر ایرانی شده است.
به گزارش تسنیم، بر اساس تصویر نامه‌ای که منقش به آرم بانک ملی است و در فضای مجازی دست‌به‌دست می‌شود، محدودیت‌های بسیار گسترده و شدیدی شامل حساب‌های بانکی اتباع غیرایرانی شده است.

در این نامه که با موضوع «اعمال محدودیت در ارایه خدمات به اشخاص حقیقی خارجی» در تاریخ پنج‌شنبه 09/04/1401 صادر شده، آمده است:
با احترام،
به اطلاع می‌رساند، بر اساس دستور مراجع ذی‌صلاح، از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل، ارایه خدمات بانکی ذیل به اشخاص حقیقی خارجی به طور موقت و تا اطلاع ثانوی، ممنوع می‌باشد:
1.‌ افتتاح هر گونه حساب ارزی و ریالی(انفرادی و مشترک) اعم از قرض‌الحسنه، جاری و پس‌انداز، سپرده کوتاه مدت و بلند مدت.
2. حواله انتقال هر گونه وجه، اعم از درون‌بانکی و بین‌ بانکی از مبدأ حساب‌های اشخاص حقیقی خارجی.
3. حواله انتقال هر گونه وجه، اعم از درون‌بانکی و بین‌ بانکی به مقصد حساب‌های اشخاص حقیقی خارجی.
در پایان این دستورالعمل آمده است: «لازم به ذکر است در صورت تغییر در روال فوق، مراتب متعاقباً به واحدها ابلاغ می‌شود».

پس از این ابلاغیه، محدودیت‌های گسترده‌ای شامل حساب اتباع غیر ایرانی شده است و نا گفته پیداست که مشکلات بسیار زیادی را نیز برای این قشر عظیم با خود به همراه آورده است.
دفتر منطقه‌ای تسنیم در نخستین ساعات دریافت گزارش‌های مخاطبان خود، برای آگاهی از چند و چون این ابلاغیه، با شماره‌هایی که در ذیل نامه مذکور درج شده است، تماس برقرار نمود، اما موفق به صحبت با هیچ مسوولی نشد!
اینکه نظام بانکی کشور تابع اقتضائات و مصالحی، می‌تواند دستورات و بخشنامه‌های خاصی را صادر نماید، امر پذیرفته‌ای است، اما به همان میزان که در اصل موضوع، اتفاق نظر وجود دارد، منطقی بودن این سازوکار نیز مورد انتظار است.

مسدودی گاه و بی‌گاه و البته بدون اطلاع قبلیِ کارت‌های بانکی اتباع غیر ایرانی تقریباً به یک رویه غیرحرفه‌ای و عادی در سیستم بانکداری تبدیل شده است؛ و البته آنچه تا کنون به جایی نرسیده است، صدای مشتریان است.
خبرگزاری «تسنیم» بنا به رسالت حرفه‌ای و اهداف اسلامی و انسانی خویش، سعی کرده است در مواقعی این چنینی با درج خبر و یا یادداشت، این رویه نادرست را خبررسانی نماید، تا مگر مدیران بانکی در شیوه کار خود تجدید نظر نمایند و آنچه را «مشتری مداری» ادعا می‌شود، در عمل به منصه ظهور برسانند، چه اینکه مشتری، مشتری است و نباید تفاوتی در خدمت‌رسانی به آنان وجود داشته باشد. اما اینکه در عمل چه چیزی رخ می‌دهد، مساله دیگری است.

بارها گفته شده است که تصمیمات این چنین در سیستم بانکی نسبت به اتباع غیر ایرانی، پیامدهای آزاردهنده‌ای دارد.
قبل‌تر از ابلاغیه اخیر، محدودیت در استفاده از خدمات بانکی، مانند همراه بانک برای اتباع غیرایرانی، اعمال شده بود و با این ابلاغیه حصر خدمات بانکی به این قشر عظیم تقریباً کامل شده است!
واقعاً چرا کسی در سیستم بانکی کشور پاسخی درخور به این سؤال و درخواست معمولی نمی‌دهد که جایگاه کرامت انسانی در بخشنامه‌ها و ابلاغیه‌های صادر شده درباره اتباع غیر ایرانی کجااست؟!
معلوم نیست مدیران محترم و مسوولین ذی‌ربط بانکی چه زمانی این حقیقت را خواهند دریافت که رفتارهایی این چنینی، به شدت چهره حرفه‌ای آنان را مخدوش می‌سازد و فراتر از آن، تصویری غیر انسانی را در ذهن مخاطبان‌شان از آن‌ها می‌سازد.
مبارزه با فساد و پولشویی، عمده‌ترین دلیل این اقدامات عنوان می‌شود، که البته آسیب‌ها و پیامدهای گسترده محدودیت‌های ایجاد شده برای اتباع غیرایرانی، آن را هم تحت‌الشعاع قرار داده و غیر قابل پذیرش کرده است.

مسوولین ذی‌ربط بانکی و صادرکنندگان ابلاغیه‌های محدود کننده خدمات بانکی، برای یک‌بار هم که شده به این نکته دقت بفرمایند که آسیب تصمیم‌هایشان، دامنگیر قشر عظیمی می‌شود که به عنوان مهاجر، سالیان بسیاری است که در جمهوری اسلامی زندگی می‌کنند و مانند شهروندان ایرانی زندگی‌شان با همین سیستم می‌چرخد؛ مانند شهروند ایرانی کارهای روزمره و داد و ستدشان را با کارت‌های بانکی انجام می‌دهند، خریدهای اینترنتی را در بستر بانکداری رایج پیش می‌برند، شهریه مدارس را مانند شهروند ایرانی به صورت الکترونیک پرداخت می‌کنند، نان را با کارت بانکی می‌خرند، حق‌الزحمه دیگران را با کارت بانکی پرداخت می‌کنند، حقوق خود را از طریق کارت بانکی دریافت می‌کنند و...

بخشی از همین مردمی که دامنه محدودیت خدمات بانکی شامل حال آنان می‌شود، مانند همکاران ایرانی خود درگیر کارهای اقتصادی و امور بازار هستند؛ برای همین جامعه آورده دارند و پا به پای دوستان و همکاران دیگر خود نقشی هر چند اندک در ارتقای اقتصاد کشور میزبان دارند.
آیا در سطح مدیران و تصمیم‌گیران، کسی به این مساله اندیشیده است که پس از اجرای این ابلاغیه، این افراد برای گردش مالی کارهای خود چه سازوکاری را در پیش بگیرند؟! می‌شود به بانک بروند و درخواست دریافت نقدی کلان بدهند؟!
انتظار می‌رود در اولین فرصت، مسوولی پیدا شود که به این سؤالات و ابهامات پاسخ بگوید، تا بیش از این، نه مدیریت کلان و سیستم بانکی زیر سؤال برود و مهم‌تر آنکه امور اقتصادی جمعیت زیادی در گرو تصمیمات این چنینی نباشد.باور کنید و ایمان داشته باشید که رنج دیگران را افزودن، هنر نیست.

کد (8)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
حسابهای بانکی
مهاجرین ایران
نظرات بینندگان:

>>>   گلایه شاعر افغانستانی از بی‌ثباتی سیاست‌های معیشتی دولت‌ها‌ی ایرانی درباره مهاجرین: این بار همراه‌بانک مسدود شد!
محمدکاظم کاظمی در واکنش به مسدود شدن همراه‌بانک برای مهاجران افغانستانی نوشت:‌ «واقعاً محدود ساختن ده‌ها هزار از اتباع که شرافتمندانه در این کشور کار می‌کنند به خاطر تخلفات مالی چند نفر، مانع آن تخلف خواهد شد؟»
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ «محمدکاظم کاظمی» شاعر برجسته افغانستانی که سال‌هاست در ایران و در مشهد زندگی می‌کند‌، در صفحه شخصی خود به مسدود شدن همراه‌بانک برای اتباع غیرایرانی واکنش نشان داده و به مشکلاتی که برای جامعه مهاجر در این راستا ایجاد می‌شود، اشاره کرده است.

نگاه بدون کارشناسی به مسأله حضور مهاجران افغانستانی در داخل ایران، مسأله تازه‌ای نیست و پیش از این نیز بارها در سال‌های گذشته بحران‌هایی را پدید آورده است که مسئولان عالی نظام از جمله رهبر معظم انقلاب نیز به آن انتقاد کرده‌ و بر اتخاذ سیاست‌های باثبات برای زندگی ایشان بعد از سال‌ها زندگی در ایران تأکید داشته‌اند.

همین چند سال پیش بود که فهرست مشاغل مجاز برای اتباع افغانستانی منتشر شد و حاشیه‌های بسیاری را نیز به دنبال داشت. کاظمی آن زمان هم در اعتراض به آن گفته بود: «چون شاعری در هیچ گروهی از فهرست مشاغل نبود پس من چوپانی را انتخاب کردم».

حالا این بار، در تازه‌ترین اقدام بدون ملاحظه، مشکلی جدید در روند روزمره زندگی مهاجران افغانستانی در داخل ایران ایجاد شده و آن اینکه بدون هشدار و اعلام قبلی، همراه‌بانک بسیاری از مهاجران در ایران با مشکل مواجه شده است.

محمدکاظم کاظمی، شاعر فرهیخته افغانستانی در صفحه شخصی خود به این موضوع ورود کرده و نوشته است:

«فرزندم یک خرید اینترنتی دارد. باید پولی کارت به کارت کند. می‌روم سراغ همراه‌بانک و می‌بینم برای ما اتباع مسدود شده است. با دوچرخه می‌روم به عابربانک. خراب است. می‌روم به عابربانکی دیگر. صفی طولانی است و بالاخره نوبت به من می‌رسد و پرداخت را انجام می‌دهم در حالی که دخترم منتظر است و پیام می‌دهد که چه شد. بارها اتفاق افتاده که دخترم در اسنپ بوده و به دلیلی نتوانسته است کرایه را بپردازد. به من پیام داده و من پرداخته‌ام. بارها بسته‌ای دم در آمده است و من کرایه راننده را کارت به کارت کرده‌ام. می‌شود به راننده بگویم تو همین‌جا دم در خانه باش تا من عابربانک به عابربانک بروم و کرایه‌ات را بپردازم؟

مقررات وضع شده است که همراه‌بانک برای اتباع مسدود شود. علت هم اموری از قبیل پولشویی بیان می‌شود. خوب پولشویی که با پنجاه هزار تومان و صد هزار تومان اتفاق نمی‌افتد. در مبالغ بالا و به دفعات متوالی رخ می‌دهد. نمی‌شود سقف پرداخت را مسدود کنند؟ نمی‌شود دفعات پرداخت در روز را محدود کنند؟‌

و گیرم که همراه‌بانک اتباع برای این امر بسته شد. کسانی که دست در معاملات پنهانی دارند نمی‌توانند پولی بدهند و کارت یک تن از تبعهٔ ایران را به عاریه بگیرند؟ واقعاً محدودساختن ده‌ها هزار از اتباع که شرافتمندانه در این کشور کار می‌کنند به خاطر تخلفات مالی چند نفر، مانع آن تخلف خواهد شد؟ یا تخلفات دیگری را هم به این ماجرا اضافه خواهد کرد همچون استفاده از کارت بانکی دیگران، که خودش ممکن است پیگیری‌ها را سخت‌تر کند و مسائل حقوقی و امنیت پولی کشور را پیچیده‌تر بسازد؟

همیشه در چنین مواردی، جمع وسیعی از دوستان ایرانی، اظهار محبت و همدردی می‌کنند و من ممنون محبت این عزیزان هستم. بهترین همدردی این است که اگر این مطلب را بحق می‌دانید، آن را منتشر کنید تا شاید به گوش کسانی که می‌توانند در این جریان مؤثر واقع شوند، برسد. از من جز همین نوشتن کاری برنمی‌آید.»

کاظمی دو سال پیش نیز در یادداشتی به مسدود ساختن‌های مقطعی کارت‌های بانکی برخی از مهاجران در ایران واکنش نشان داده و نوشته بود که «نه» و «محدودیت» به عنوان اولین راهکار در اغلب موارد مربوط به مهاجران مطرح شده است.

او اظهار امیدواری کرده بود که مسئولان ایرانی بتوانند با درایت، وقوف و تجربه‌ای که دارند، راهکارهایی بسنجند که کمترین توابع و عوارض را برای همه جامعه داشته باشد و در عین حال، از رنج فرساینده گروهی از انسان‌هایی که در این کشور زندگی می‌کنند، بکاهد.

برخی بر این مسأله تأکید دارند که با آغاز فعالیت سازمان مهاجران ممکن است سیاست‌های دولت‌ها در مدیریت امور مربوط به سازماندهی و بهبود زندگی مهاجران افغانستانی از حالت چند پاره، سلیقه‌ای و مقطعی خارج شده و روندی با ثبات و جامع به خود بگیرد.

>>>   این تصمیم کمی عجیب است چون کنترل و نظارت بر پول الکترونیک و کارت عابربانک راحت تر از اسکناس و پول نقد است

>>>   خدا خیرت دهد اما کو گوشی شنوایی؟

>>>   رسانه تسنیم عجب حقه بازی است!!!!
همین دستور توسط نیروهای امنیتی برای جلوگیری از پولشویی که توسط اتباع خارجی انجام می شود اعمال شده است و همچنین ایجاد حساب بانکی توسط کارفرمایان برای اتباع غیر مجاز افغانستان
رسانه تسنیم خود نزدیک به ارگانهای امنیتی است و البته کار همیشگی اصولگرایان همین است
چرا رسانه تسنیم مسءولیت اینجور کارها را که توسط ارگانهای امنیتی انجام می شود گردن دیگران می اندازد؟تقصیر بانک ملی نیست آنها دستورات را اجرا میکنند

>>>   تشکری از رسانه های ایران مشکلات مهاجرین را پیگیری می کنند

>>>   یگانه کشور که مهاجر را زیاد اذیت میکند ایران است. در هیج جای دیگر دنیا اینطور نشده که مهاجر از حساب بانکی خود نتواند پول خود را بگیرد . اصلا در سایر کشور ها مهاجر بعد از سه چهار سال متوطن میشود و تابعیت میگیرد و اما در ایران برای همیشه مهاجر باقی میماند . خود ایزانی ها در تمام دنیا مهاجر اند ولی چنین برخوردی با انها در هیچ کشوری صورت نمیگیرد . من خودم در انگستان رستورانت دارم جز دو نفر سایر تمام پایدو های رستورانتم ایرانی استند که تعداد شان به هشت نفر میرسد . من با شفقت تمام با انها برخورد میکنم ولی ایرانی ها با مهاجر شفقت ندارند.

>>>   سلام. من هم در بانک ملت حساب دارم البته حسابم قرض الحسنه می باشد که تاحالا سه بار پیام اختار برایم آمده است Bank mellat اخطار سوم باسلام مشترک گرامی. تاریخ اقامت شما منقضی گردیده است لطفاجهت جلو گیری از مسدود شدن فوری حسابهای تان بهمراه مدارک اقامتی معتبر به یکی از شعب بانک ملت در سراسر کشور مراجعه نمائید . که من هم در اخطار دوم به دفتر کفالت در همانجای که کارت های آمایش را تمدید می کند رفتم و گفتم که تاریخ اقامت کارت های ماکه تاریخش تا 1401/3/31 می باشد به اتمام رسیده است به همین دلیل از بانک پیام اخطار مسدود شدن برای مان ارسال می کند از طرفی هم در خیلی از ادارات به ما خدمات نمی دهند می گویند که بروید کارت تان را تمید کنید و تمدید کردن این کارت هم که دست مانیست وزارت کشور باید اعلام کند و بعد باید برویم نوبت بگیریم حد اقل خیلی هم زود این کارت تمدید شود یک ماه طول می کشد حال در این میان اگر بانکها این حسابهای ناچیز مارا مسدود کند چی خاکی بسرمان می شود ؟؟ و خوش وقتانه کارمند که در آنجا کار می کرد به من گفت کارت های شما تاتاریخ 1401/06/31 تمدید شده است شما باید به دفتر امور اتباع و مهاجرین خارجی پاکدشت مراجعه کنید تا مشکل شما از بابت بانک حل شود من هم دوان دوان خودم را به آن دفتر رساندم و موضوع را با آنها در میان گذاشتم و آنها هم به من گفتن که کارت شما تا تاریخ 1401/06/31 تمدید شده است . ما برای شما یک نامه می دهیم تا بانک کساب شمارا مسدود نکند . نامه ای برایم نوشت با این مضمون . رییس محترم بانک ملت پاکدشت
موضوع : تایید اصالت کارت آمایش 16 آقای ظ .ر سلام علیکم احتراماٌ بدینوسیله اعلام میدارد کارت آمایش 16 متعلق به آقای ظ .ر فرزند .م به شماره چندو چند به اسناد ابلاغیه شماره 54573 مورخ 1401/03/24 وزارت محترم کشور دارای اصالت و تا مورخ 1401/06/31 در محدوده استان تهران معتبر است . این گواهی به درخواست وی صرفاٌ برای ارائه به آن بانک محترم و فاقد ارزش و اعتبار دیگری به غیر از مطلب فوق میباشد . و مهر دفتر امور اتباع و مهاجرین خارجی را هم در پای این نامه زد و به من داد و من داد و من هم تشکر کردم به سوی بانک رهسپار شدم وقت که به بانک آمدم و این نامه را نشان دادم کار مند بانک هم با خون سردی هرچی تمام به من گفت ببین آقا ما مدارک معتبر می خواهیم و این نامه که شمابرای ما آوردی اید برای ما ابلاغیه ای نیامده است و آوردن این نامه هم هیچ کمکی برایم نکرد و همین امروزو فردا هست که حسابم مسدود شود که کاری دگری از من ساخته نیست . انگار خیال می کنم که تمامی در های دنیابرویم بسته شده است .
مهاجر

>>>   مسئله کارتهای بانکی به خاطر پولشویی های گستردست که از این منظر درسته ولی یک بار باید این مسئله رو به طور ریشه ای حل کنند که هر دفعه شاهد این مسخره بازی نباشیم هممون می دونیم که پولشویی در سطح وسیع اتفاق نیفته ولی یک سازوکار براش بچینید هی شل کن سفت کن که نشد کار مردم محترم رو هم اذیت می کنید

>>>   کشور ایران چون قوانین بینالمللی فتف را نپذیرفت شامل لست سیاه نظام بانکی حهان شد و به حیث کشور پولشوی به مشکلات بانکی مواجه شد . سایر کشور های جهان که پولشوی نیستند افغانها و هر مهاجر و غیر مهاجر خارجی در انها حساب بانکی دارند و هر زمان از ان استفاده میتوانند .

>>>   اگر ایران کشور پولشویی است چرا حساب مردم ایران را مسدود نمی کنند؟
چون افغانها با همه دنیا فرق دارند
کجای دنیا اینجوری به جایی مهاجرت میکنند


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است