فقر گناه فقر گناه نیست که مردم بیچارهی ما قیمتش را میپردازند. فقر پیامد جنایات آن رهبران بیمایهی سیاسیاست که حالا در کابل، امارات، ترکیه، اروپا و امریکا به آرامش و تجمل به سر میبرند | ||||
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۵ ۱۴۰۱/۵/۲۳ | کد خبر: 171032 | منبع: |
پرینت
![]() |
اشرف غنی پس از یکسال شکستِ جمهوریت در مورد عوامل شکست به صورت مفصل صحبت کرد. او در یک مصاحبهی ویژه ظاهر شد تا عملکردش را که به فرار از کشور در ۱۵ آگست سال ۲۰۲۱ منجر شد توجیه کند.
ژورنالیسم یکی از شاخه های جالب علوم بشریست که میان مردم، علوم، فلسفه و الهیات پل میزند. ژورنالیسم نقش بسا مهم در پیوند علوم سیاسی، تاریخ و مناسبات بینالملل دارد. ژورنالیسم روح تازه به سیاست بخشیده است. بیسبب نیست که در دو سده اخیر ژورنالیسم در آغاز و انجام جنگها، مذاکرات مهم سیاسی، تحقیقات و تحلیلهای سیاسی و در توسعه جامعهی بشری نقش بسیار ارزنده را بازی کرده است.
یکی از شگرد های خوب ژورنالیسم همسخنشدن با بازیگران نقشهای مهم در عرصه های علوم سیاسی و منش سیاسی آنها است. این روش به صورت روشن در مصاحبه و گفت و شنود های رو در رو با چهره های سیاسی نمایان میشود. ما در گفت و شنود ها با رهبران و دانشمندان سیاسی چهار نوع مصاحبه را میشناسیم.
نخست، مصاحبه های ترویجی؛
اینجا مصاحبهکننده نظر به اهمیت وضعیت سیاسی و یا مفهوم سیاسی چهره های مصاحبهشونده را برمیگزیند. هدف اصلی این نوع مصاحبه را ترویج افکار، برنامه ها و روشهای تطبیقی مصاحبهشونده میسازد. این نوع مصاحبه را بخاطری ترویجی میگویند که برای مخاطبین حق آزادی انتخاب را میدهد تا با ترویج برنامههای سیاسیون در باب حمایت و عدم حمایت از آنها تصمیم گیرند. این مصاحبه ها به کارکرد های اطاقهای فکری بسیار شباهت دارد. من میتوانم برنامهیGPS فرید ذکریا را در CNN مثال آورم. آقای ذکریا مفاهیم و شخصیتهای مصاحبه را به عنوان ترویجگران فرهنگ جهانیشدن سیاست برمیگزیند و پرسشهای ترویجی را با آنها مطرح میکند. این ژورنالیست معروف در ختم هر برنامه کتابهای را جهت آموزش بیشتر مفاهیم برای شنوندگان و بینندگان خود پیشکش میکند.
دوم، مصاحبههای چالشی؛
اینجا ژورنالیست وظیفه دارد تا سیاستمدار یا دانشمندی را در برابر فکر، برنامه و بهویژه پیامدهای کاریاش به چالش بکشاند. برای این برنامه مهمست که سیاستمدار به این پرسشها پاسخ دهد چه باید میکرد که نکرد؟ چه فرهنگی را بهکار میبست که نبست؟ چه نتایجی را به بار میآورد که نیاورد؟ این پرسشها با فهم عمیق پرسشگر از مفاهیم، فرهنگ و شخصیت مصاحبهشونده همراه میباشد که برنامه را بسیار جالب و آموزنده میسازد. دنیای لیبرال به این نوع مصاحبهها اهمیت فراوانی قایل است. بهترین نمونهی این روش ژورنالیسم را برنامه Hard Talk در بیبیسی جهانی به مدیریت ستفین ساکر Stephen Sackur شکل میدهد.
سوم، ترویجی، چالشی و آموزشی؛
برخی رسانه ها از نوع دوم و سوم در یک مصاحبه استفاده میکنند و آنرا به برنامه های مفید آموزشی مبدل میکنند. برای اینکار ژورنالیست نیاز به کار گروهی دارد. معمولا برای این نوع مصاحبهها یک کارگروه توسط رسانه سامان میگیرد تا بتواند این دو کانون را یکجا سازد. البته این روش کار طاقتفرسایی را برای ژورنالیست و مصاحبهشوندهها به بار میآورد. اینجا شما دو ماموریت دارید، نخست باید برنامهی آموزشی خلق کنید، آنگاه فکر نقد را ترویج کنید البته با چالشکشانیدن مصاحبهکننده و مفاهیم آن و در اخیر احتمال کشف نتایج را به بار آورید. این نوع پرنامه نیاز زیاد به مطالعه، تحلیل و پژوهش دارد. ژورنالیست باید روش تحقیق، روش تحلیل و روش کشف پیامد ها را به خوبی بلد باشد. برنامهی پرگار BBC فارسی از این نوع برنامه هاست که با مدیریت خوب داریوش کریمی راهاندازی میشود. این برنامه ترویجی، چالشی و آموزشی است.
چهارم، مصاحبه های سفارشی؛
در این نوع مصاحیه، ژورنالیست و مصاحبه شونده در هماهنگی با همدیگر پرسشها و پاسخها را تهیه میکنند و آنرا به رخ مخاطبین میکشند. پرسشها به خواست سیاستمدار تعیین میشود و برای آن حد و حصر میکشد. در اینجا اصول قبول شده ژورنالیسم آزاد رعایت نمیشود و دو عنصر اساسی زیرپای سیاست خورد و خمیر میشود. آزادی رسانه ها و آزادی بیان در این روش مصاحبه ها احترام نمیشود. این نوع مصاحبه ها در دولتها و با رهبران دیکتاتور، مطلقگرا و تمامیتخواه رایج است. بهترین نمونه آن مصاحبه های اختصاصی صدا و سیمای ایران با رهبران سیاسی است. مثلا اگر مصاحبهای با رهبران دینی، رییسجمهور و یا وزرای جمهوری اسلامی صورت میگیرد، همهی پرسشها باید از یک فلتر سانسور بگذرد و از قبل اجازهی پرسیدن آن داده شود.
در نوع نخست، دوم و سوم مصاحبه ها پرسشگر (ژورنالیست) به همان پیمانه مهم است که سیاستمدار یا پاسخگو اهمیت دارد. اما در نوع چهارم مصاحبه، پرسشگر اساسا یک شخصیت مسکوت است که تنها پرسشها را در مواقع که اجازه مییابد میخواند و خودش اصلا یک شخصیت مهم نیست.
در نوع نخست، دوم و سوم، پرسش مهمترین اصل را در مصاحبه بازی میکند. چون پرسشهاست که ادبیات، مفاهیم و پیامد های سخنان مصاحبه شونده را تعیین میکند. از اینرو بسیار مهم است که ژورنالیست ظرفیت طرح پرسشهای مهم و اساسی را دارا باشد. اما در نوع چهارم پرسشها اصلا مهم نیستند و حتا بسیار کسلکننده هستند چون از قبل تهیه شدهاند و پاسخهای آنان نیز روشن هستند.
در نوع نخست، دوم و سوم هیجان، دانایی، واکنش، آزادی سخن و حتا ژستها حرکات برای ژورنالیست و مصاحبهشونده، برنامه را بسیار جالب و پر بیننده میسازد. ژورنالیست حق دارد در میان بحثها سخن بگوید و واکنش نشان دهد. میتواند بخندد، بخنداند و حتا بگریاند. اما در نوع چهارم مصاحبه ها از ایندست آزادیها خبری نیست. شما با یک مصاحبهی سمبولیک و خشک مواجه هستید که سیاستمدار در پی توجیه خود دروغگویی و مبالغه میکند.
من برای اینکه مصاحبه آقای غنی را برسی کنم نیاز به این پیشزمینه داشتم. حالا شما به عنوان خواننده این نوشته میتوانید داوری کنید که این گفتوشنود شامل کدام نوع است. به باور من این مصاحبه از نوع چهارم آن بود. این مصاحبه یک ماموریت جدی را برگزیده بود که از پنج هدف ساخته شده بود:
نخست، عوامفریبی و قهرمان سازی؛
سادهسازی حوادث که واقعیات را به نفع تصمیم فرار برمیتابد. اینجا شما با سرقوامندان اعلی قوای مسلح برمیخورید که پس از چاشت روز ۱۵ آگست غافلگیر شده و همه به شمول وزرای کلیدیاش فرار کرده است. اینجا هر دو مصاحبهکننده و مصاحبهشونده هماهنگی دارند تا به مردم ذهنیت عمیق دلسوزی به یک رهبر «بیچاره» را بدهند که همه تنهایش گذاشته و فرار کردهاند.
دوم، تطهیر شخصیتی؛
این بخش تلاش داشت که آقای غنی را بهترین رهبر با بهترین تصامیم در وضعیت بحران به نمایش گذارد. همه بد بودند جز آقای غنی! خلیلزاد نُه رو دارد، عبدالله خاین ملیست، کرزی کودتاچیست، رهبران سیاسی معاملهگر هستند، کابینهاش دروغگو اما و باز هم اما خودش یگانه چهرهی تمیز و پاک بود و است. در این بخش پرسشگر و پاسخگو در تطهیر شخصیت آقای غنی همکاری فوقالعاده خوبی داشتند.
سوم، مشروعیت قلابی؛
این بخش تلاش دارد آقای اشرفغنی را رییسجمهور مشروع جلوه دهد و کلید مشروعیت را در جیبش حفظ کند. آقای غنی میگوید که اگر فرار نمیکرد این مسئولیت «عظیم» را که مردم به رییسجمهور «منتخب» گذاشته بودند نجات نمییافت. هر دو تلاش دارند بگوید که سرنوشت مشروعیت بهدست آقای غنیست و هیچ فرقی نمیکند که در کشور نیست. این بحث از لحاظ حقوقی و سیاسی کاملا غیر تخصصی و غیر علمی است.
چهارم، برگشت یک قهرمان؛
در این بخش آقای اشرفغنی به شکل غیر مستقیم از یک رهبر آیندهساز گپ میزند. از تجارب جهانی قصه میکند. بر دشواریهای دولتسازی، ملتسازی مکث دارد و مغز متفکرش را بر اکران تلوزیون و مخاطبانش پنهان نمیکند. مصاحبهشونده هم در این نمایش کمیدی نقش بازی میکند و با نگاه های عمیق به یک قهرمان سخنانش را توجیه میکند. آنگاه قهرمان با فخرفروشی منحصر به خودش از برگشت بهزودی به کشور امتناع میورزد و همه را «متحیر» و «پریشان» میگرداند.
پنجم، مشاور آینده؛
اینجا آقای اشرفغنی آن رییسجمهور فراری نیست که مردم و سرزمین به او نفرت دارد. او یک تکنوکرات، یک دانشمند امور اقتصاد، سیاست، جامعهشناسی و انسانشناسی است. حالا فرصت آن رسیده است تا به مشاور آیندهی افغانستان تبدیل شود و به توصیه ها و سفارشات میپردازد. آن رهبر خوب، این رهبر بد است، دولت کنونی چنین کند و جامعهی جهانی چنان کند.... و از این قبیل سفارشات به مردم، دولت و جهان ارایه میدهد. جالب اینکه معیار ها و شاخصهای خوبی و بدی را خود تعیین میکند.
چیزی که بالا میخوانید دیگاه من به عنوان یک شاگرد علوم سیاسی است. اما در اخیر میخواهم دیدگاهم را به عنوان یک شهروند و بیننده عادی بیان کنم.
من فکر میکردم که یکسال گذشته، فقر گسترده، واژگونی یک نظام سیاسی، آوارهگی هممیهنان ما به جهان، بیسرنوشی هزاران جوان ارتش، پولیس و امنیت دولتی، وحشت حاکم در افغانستان و سرگردانی حد اقل ۵۰۰ هزار کارمند جمهوریت آقای اشرفغنی را به عذاب وجدان، درد ضمیر پریشان، کهولت و ناتوانی گرفتار میکرد. اما من اشتباه کرده بودم. آقای اشرفغنی، خندان، سرحال و شاداب به نظر میرسید. آنگاه به این نتیجه رسیدم: فقر دلیلی برای مردن نیست. فقیر دلیل برای کمک و حمایت است. فقر گناه نیست که مردم بیچارهی ما قیمتش را میپردازد. فقر پیامد جنایات آن رهبران بیمایهی سیاسیاست که حالا در کابل، امارات، ترکیه، اروپا و امریکا به آرامش و تجمل به سر میبرند.
دکتر ملک ستیز
>>> Noman Noman
جناب استاد آنچه را که تحلیل می نماید و می نویسید برمن و همفکرانم دقیقاً که با ارزش است،
بسیار کمی من که از تاریخ و وقایع مهم گذشته وطن ما افغانستان مطالعه دارم شخصیت ها ظهور نمودند عمل کرد های خوب و بد بر جا گذاشتن که همیشه از آن صحبت ها و تصبره ها صورت میگرفت و قضاوت ها می نمودند
من که حال جنایت ، خیانت، تباهی و تاریکی را که در زمان غنی احمدزی با تیم اش و دو معاون اش به چشم خود دیدم و طوریکه شما فرمودین فقر بی سرنوشتی ، بی عزتی، بی سرنوشتی و زندگی و نا امیدی بر آینده که مردم افغانستان رنج آنرا که بعداز فرار غنی با معاونین خاین وزراء خاین و وطن فروش کشیده روان است
وقایع تلخ تاریخ گذشته را ملت و مردم ما فراموش نموده
ملت افغانستان بخصوص نظامی ها که در قدمه های پاین قرار دارند و با مردم عام و بخصوص جوانان تحصیل کرده بسیار و درنهایت مأیوسیت و روز های دشوار قرار دارند
که هیچ شک نیست درین مثبیت رهبران سیاسی خاین و عبدالله و کرزی خاین در رنج و فقر ملت شریک هستند،
بر شما جناب استاد پیشنهاد دارم که ازین تحلیل و نوشته هایت یک کتاب بر نسل های بعدی تحریر و ترتیب نماید
همه تحلیل تان دقیق اکادمیک و واقعیت های عینی را بیان می نماید نسل آینده خاینین افغانستان را بشناسد و قضاوت داشته باشند .
>>> آرین پامیر
غنی چون فاقد وجدان بیدار است ، لهذا برای ملت ، مردم ، تاریخ حتی شرافت انسانی بی مفهوم است ، آنچه نسبت برهمه برایش اولویت دارد تقلب ، فریب ودروغ سازی ودروغ پراگنی بمنظور دستبرد باز بر منابع مالی ودارائی های عامه شمرده میشود. او از جنس انسان نه بلکه مولودی از صفات شیطان ، عادت کفتار وماهیت پلید است
>>> Abdul Rauf Guzaar
دانشمند گرامی چه عالی در باب فرار سلطان بی حیا و مصاحبه سفارشی اش قلم زده اند!
مطمئنا این دست نوشته های شان بسان چراغیست که زوایای تاریک پس پرده ها را به مردم رنجدیده و بخصوص به جوانان به معرفی میگیرد.
طول عمر جناب عالی را آرزو داریم.
>>> Said Bashir Ahmad Hussaini
مدت هاقبل از فرار اکثر قوماندانان راجبرآتبدیل نمود تاطبق هدایت اش مبنی بر تسلیمی به موقع نهاد های دفاعی کشور هم چنان به همگان واضیح است که تمام قدرت را این دکتاتور مطلق به قبضه خویش دراورده بود بناآ راه برائت ندارد اما بخاطرکه رقیبان تاریخی ومافیایی اش را ازبین برده باشد یگانه راه جز فرار دیگر وجدان انتقام جویانه اش اجازه انرا نمیداد
>>> M Moosa Eshan
غنی احمدزی سرمایه و نفر خاص چهل ساله سی آی ای +آی اس آی بود
برای به هدف رساندن این دو استخبارات منطقه و جهان شب و روز میکوشید
ودر آخر هم اردو مجهز افغانستان را از بین برد تاکه زمینه برای پلان بدبخت سازی مردم افغانستان چهل سال دگر به یهود و چوچه اش که همسایه مان می باشد مساعد بسازد.
و حالا میخواهد خیانت های خود را در قبیله گرایی پنهان نموده برای قبیله پرستان خود را قهرمان قبیله وانمود بکند.
غنی احمدزی چهره واقعی خود را با این مکاری ها نمیتواند پنهان بسازد.
>>> Sayed Ramiz Răsekĥ
بسیار عالی ! دقیقآ مصاحبه اشرف غنی از نوع چهارم به حساب میاید سخنان عوام فریبانه ، آشیه روی ، شانه خالی کردن از بار مسولیت ، خود را پاک و بیگناه جلوه دادن ، و همه بدبختی را بدوش خلیلزاد عبدالله کرزی انداختن بود اما این متفکر بی فکر این را تا هنوز درک نکرده که مردم افغانستان آنقدر خرد و دانش دارند که سیاه را با سفید تفکیک کنند
>>> Shahab Ziadin Islamzy
علمیت شما و شخصیت شما قابل قدر است و همه نظرات تان بجا جناب ستیز .
اما غنی و قبیله غنی را به درستی نشناختید، به همین دلیل فکر میکردید که این موجود عذاب وجدان گرفته باشد و .....
جناب محترم! ما بااین طایفه سالها از نزدیک سروکار داشتیم، هیچ چیز انحصار قدرت برای این ها ارزش ندارد.
اینها با لغات انسانیت، شرافت، شهامت، شجاعت، عذاب وجدان، حیثیت، شخصیت و ...... بیگانه اند.
اخصن شخص غنی که یک روانی/ bipolar مطلق و شوونیست قوم پرست مطلق است.
>>> Abdul Qahar Akhizada
میخواستم که بگویم با این نوشته تان هموطنان خود را آزرده میکنید چون تعداد بیشماری از هموطنان ما استفاده از واژهی فرار را برای غنی نمی پسندند و غنی را با این همه خیانت و دزدی و تباهی یک ملت هنوز دوست دارند و بابا خطابش میکنند.
>>> محمد نصیر تیموری
جناب استاد بزرگوار! سه صد سال است که "رهبران" این مملکت چیزی به نام عذاب وجدان، غیرت، ناموس و درد ضمیر را نمی شناسند. آنها نی شرم و حیا دارند و نی ابرو و عزت. تاریخ را که مرور می کنیم همه چیز روشن می شود. تشکر از این نوشته عالی تان.
>>> Hamidullah Abedi
جناب استاد بزرگوار کاملا تحلیل تان دقیق است داود جنبش اولا یک افغان است ولی بایک رسانه بیرونی کار میکند انهم انگلستان ،دوم آقای جنبش بیش ازبیست سال میشود که در بیرون ازافغانستان زندهگی میکند واز حالت عینی جامعه بدور است وشناخت عمیقی هم ازشیوه رفتار وکردار غنی فراری ندارد .اگر یک فرد عادی ویا یک متعلم از جامه امروزی افغانستان درمقابل غنی قرار میداشت وبه سوال وجواب می پرداخت به یقین کامل بگویم که غنی پا به فرار می نهاد وچنین توجیهات بی شرمانه یی نمیداشت (این خاین فرو مایه)
>>> Kubra Sherzad
درود بر شما جناب محترم ستیز صاحب
چرا باید اشرف غنی حقانی خوش ، شاداب و سر حال نمی بود ، آخر این عقل کل فرشته صفت بعد این همه خیانت وجنایت و تسلیمی جمهوريت به یک شبکه تروریستی دیگر ها را مقصر کشید نه رییس جمهور و سرقوماندان اعلی افغانستان .....
>>> Zubair Hashimi
غنی نه به افغانستان تعلق داشت و نه میخواست کاری برای این کشور انجام دهد، او مامور بود تا شرایط را طوری مدیریت کند تا منافع درازمدت ایالات متحده در افغانستان تامین شود.
>>> Muhammad Hussain Ansari
قلم تان رسا باد حضرت استاد!
تحلیل دقیق و مقرون بر حقیقت، جناب استاد نادر غدار وقتی وطن را فروخت کجا فرومایه شد؟ تاریخ سیاسی کشور شاهد هست چی از ملت پوزش خواست؟
این سلسله در آینده هم وجود خواهد داشت. تک قومی و تک گرایی، فقط تجزیه بهترین راه حل هست تا سایر اقوام و نسل های بعدی در صلح، امنیت و اقتصاد زندگی کنند.
>>> Abdul Mahboub Wadood
به نظر این بنده حقیر هردو استاد و شاگرد مشکل شخصیتی حاد دارند.
والی دو سوال کفایت میکند تا همه سوال ها حل شود.
احکام کتبی این روانی در تعیین و تقرر همه کدر های نظامی تا سطح ولسوالی ها از طریق همین شبکه ها بار بار نشر شده است.
وزیران دفاع و داخله رییس امنیت ملی هیچ نوع صلاحیت در تقرر کدر ها نداشتند.
مانند احمق ها بنامش خوش بودند وزیر دفاع هنوز در وزارت پایش راست نشده بود که دستان کثیف خود را بالایش پاک کردند چون احمق ساختنش برایشان کار دشوار نبود.
باز هم سپاس بیکران از این روشنگری آکادمیک تان که دیگر جایی برای صفای دادن های کاذب و ریا کاری های بی شرمانه نگذاشتید.
>>> Noordin Hayat
خداوند متعال به بزرگی خود بر سر این ملت بیچاره رحم کند این وطن را بی سواد ها خراب نکرد این وطن را چهار تا قلم به دست و خود فروخته که بر سر مادر وطن شان خیانت کرد خراب کرد
این روز جوانان تحصیل کرده که سرمایه یک کشور به حساب می آید به وضعیت نابسامان به سر میبرد که خود جز از این جوانان هستم که در کشور های همسایه به کارگری به سر می برم ... خداوند متعال اینچنین رهبران را به قهر و غضب خود گرفتار کند آمین
>>> Mohammad Jan Sherzad
تشریح و تحلیل و تقسیم بندی شما از ژورنالیسم و مصاحبه گرفتن خیلی دقیق و اموزنده است .
من هم این مصاحبه را خیلی دقیق شنیدم .
و حس کردم که این مصاحبه از جمله نوع مصاحبه قسم چهارم ( سفارشی )بود .
و خیلی واضح معلوم می شد که سوالات قبلا با مفاهمه جانبین آماده شده و بعد یک یک ارایه می شود ، و اگر جواب ها را متوجه شویم واضح فهمیده می شود که بعد از ختم پرسش ، جواب آن بدون مکث به مثل ضرب زبانی که ما آن را در زمان سپری نمودن امتحان تقریری مکتب ، حفظ میخانیکی می نامیدیم ، از طرف جناب شان داده می شد .
به نظر من مصاحبه گیرنده خود را با این مصاحبه اش زیر سوال برده است .
>>> DrHazrat Mirzai
درگفتار هرچی زیبا درسایه عمل از هیچ چیزی خبر نیست شما طور صحبت میکند که مردم افغانستان به روشنگری مردم اروپا و یا کشورهای. مصر هند رسیدن. و دوم شما فکر میکند. دولت افغانستان ساختدار مانند ترکیه ایران عطا پاکستان مستحکم دارد که زوتر فروپاش نمیشود. به نظر بنده هرچی گفت یک واقعیت است
>>> Rahmat Haidari
تحلیل دقیق و مفصل!
بلی، یک ژورنالسیت موفق باید توانایی انرا داشته باشد تا از جوابات که پرسش شونده ارایه میدهد سوال های تعقیبی را طرح نماید نه اینکه تنها و تنها به پرسش های از قبل تهیه شده اکتفا نموده و پرسش ها را طوطی وار از روی صفحه به خوانش بگیرد.
>>> Fida Mohammad
استاد محترم من فکر نمیکنم که در افغانستان یک حاکم عادل حاکم شود بخاطریکه البته با عرض معذرات که ما مردم خوب نیستیم تا که اول ما بالای خود کار نکنیم ایمان و وجدان پیدا نکنیم هیچ وقت بسوی ابادی و امنیت رسیده نمیتوانیم .
>>> Said Wahab Hofiani
خوش شدم بابت این همه وضاحت که در خصوص برملا شدن اراده رئیس جمهوری قلابی و فراری به رشته تحریر جهت ازدیاد معلومات هموطن خویش درآوردی،مردم ما نباید فریب سخنان مملو از مکر و حیل چنین شخص عوام فریب شوند.
>>> S-y Yadgari
اول غنی فعلا در موقفی نیست که یک ژور نالست را کرايه کنډ چون این نوع مصاحبه را عموما اشخاصی سازمان دهی میکنند که سیست های دیکتاتوری را پيش میبرند و سر قدرت هستند .
دوهم چیزی را که غنی ګفت با سخنان اخیر جنرال های امریکا که در ای روز ها ګفتند کاملا صدق میکند . جنرال ګفت من به امریکا ګفتم بايد ۲۵۰۰ سرباز را در کابل حفظ کنیم در غیر ان حکومت سقوط میکند که کرد . و غنی هم عین مسله را بیان کرد .
و در باړه خلیلزاد ؟ کرزی و عبدالله خو تمام ګپ هایش صدق میکند چون انها تهداب حکومت را به بنیاد دزدی کنید و خارج نبرید نهادند . یک ریس جمهور که تا این اندازه دزد باشد که دزدی را مروج کند از او خه پت و پنهان نبود . دزدی ړا اعلان کرد ..
ما یک کشور فقیر در مقابل کشور اول جهان چی کرده میتوانیم . اګر شما به جای غنی
>>> نورعلی کاوشگر
تو هم اینقدر فلسفهباف هستی که توبه! مصاحبهیی غنی گذشته از هر نوعاش،از پیش برنامهریزی شدهبود،و شخص گرداننده یک ژورنالیست نِه که یک خر تیار! بس خیر و خلاص
>>> S Abdul Baset Basree
خداوند نابود شان نماید.
غنی فراری هفت صبح فرار کرده
وزیر فراری نه شب خودش را با زور بادیگارد هایش به طیاره اماراتی ها رسانده فرار کرده، لعنت خدا سر شان مهم و نتیجه این است چهل ملیون انسان بیکار، بی سرنوشت، بی نان، بی برنامه، هویت و روابطش با دنیا گنگ و هزاران بدبختی دیگر از قبیل تحقیر ک تیر باران شدن و شکنجه توسط همسایه های با الفت ما...
افغانستان نیاز به یک جریان پاک و متحد و متخصص دارد.
هیچ فرد دیگر دوست ندارد نام سیاسیون فرومایه،بیکاره،بی شرف، خون آشام،وطن فروش، مادر فروش، وغیره را بشنود!!!.
حال چگونه اعتماد پیدا خواهد شد؟
مردم سخت بی اعتماد شدند😭😭😭
در حق همه جفا صورت گرفته جفای نابخشودنی
>>> Ahmad Zia Baha
غنی هیچ نوع وابستگی عاطفی و بشری و پیوند اجتماعی به این خاک و مردم ندارد. او با این خاک و مردم کاملاً بیگانه است ، او دزد باور های یک ملت رنج کشیده است ، اشرف غنی تنها مامور فروپاشی حکومت و جامعه رو به پیشرفت بود. او در حقیقت علیه یک نظام تعریف شده کودتا نمود و مطابق برنامه های بادارانش عملکرد . او یک بردۀ تاریخی بود که هر آنچه ارباب گفت به آن عمل نمود.
قابل یاد آوریست هرکسیکه از اشرفغنی و حلقه او حمایت کرد نزد مردم مقصر اند از رهبران جهادی تا مردمی که به او رای دادند حتی عبدالله که مخالف او بود حتی مارشال دوستم که اشرفغنی را رهبر گفت، عطا محمد نور که اشرفغنی را پنهان و پیدا حمایت کرد.
نماینده های مردم که در مجلس حضور داشتند و حتی نظامیان که بخاطر کَف زدن رتبه جنرالی گرفتند.
وزیران دفاع و تمام مسولان امنیتی که زیر دهل امریکا به ساز خلیلزاد میرقصیدند.
حتی معاونان اشرفغنی که هر بار از خود در نزد مردم مَداری ساختند تا اشرفغنی برنده شود.
حتی سیاف که بخاطر چند نمره زمین از یک دزد و خائن حمایت کرد،
غنی با کارنامه های خویش اسم خود را در تاریخ به نام یک رئیس جمهور ترسو، فراری و شدیداً متعصب و آلوده به فساد حک کرده است، و این نقش را از لوح تاریخ هیچ باد و بارانی شستشو نتواند داد.
>>> Homayun Noor
بیایید قبل از اینکه دیگران را ملامت کنیم اول خود را ملامت کنیم شهید جان اف کنیدی در بیانیه خود گفته بود نه پرسید که مملکت برای شما چه میکند از خود بپرسید که خودت برای مملکت خود چه میکنی در طول این مدت حتی از زمان ظاهر شاه که در مکاتب تظاهرات میشد هیچ شاگرد مکتب زیر یک بیرق نه بودند از همان زمان مظااهرات از طرف کشور های بی گانه ک ج ب و ای اس ای پاکستان به رهبری گل بدین حکمتیار و ببرک کارمل سازمان دهی میشد و شاه از ترس زیاد به نام دموکراسی مانع مداخله بی گانه ها نمی شد بعد از سرنگونی داود خان افغانستان رسمان زیر یوغ بی گانه ها افتاد و تا کنون ادامه دارد دانشمندان سیاستمداران اقتصاد دانان استادان به سویه پی چ. دی ما همه در کشور های خارج بسر می برند و مصروف مقاله نویسی و لایک گرفتن اند یک نفر هم پیش گام نمی شود تا یک قیام عمومی را در برابر ظلم بی گانه ها رهبری کنند.
>>> Wais Amini
دقیقا نظر به مصاحبه که انجام داد واضیح معلوم بود که تمام پرسشها از قبل هماهنگ شده بود دوم اینکه سوال تمام نشده شروع میکرد به جواب دادن از کجا معلوم که در طول یک سال همین شبکه را خود غنی و هم فکران ایجاد نکرده باشد .در کل یک مصاحبه خسته کن و سراسر دروغ بود و اصلا احساس نمیکرد که کدام اشتباه کرده باشد با وجود که صد ها هزار نفر را بد بخت کرد
>>> انصارالله ماهر
با کمال احترام به استاد عزیز
متأسفانه موضوع سیاست افغانستان قطعا زیر سایه ی قومیت و زبان به ګدال تاریکی می رود
فقط حسد قومی باعث شده تا دانشمندان جنان ابراز نظر کند که نوع برائت به رهبران خود دهد و به شکل از اشکال سیاست مدار قوم دیګر را زبان کوب کند.
>>> شهاب الدين خرمی
غنى حتى در ميز آرايش، الماري لباس و دريشى و آرايش گران عبدالله مداخله ميكرد تا بيشتر مصروف تجمل، زيبايى و در انتخاب دريشى وقت ضايع كند تا مبادا به امورى رسيدگى كند اما بازهم با بيشرمي تمام، تمام بار ملامتي ره بالاى طاوس انداخت
>>> Hameed Payman
در قسمت چهارم که مصاحبه سفارشی گفتین دقیقا که چنین بود
به یادم روز های جمهوریت آمد بعد از کشتار های زیادی جوانان که تمام مصاحبه ها سفارشی صورت میگرفت و قهرمان سازی بود
مصاحبه امروز خائنین هممیراث آن زمان است
>>> Hamid Atrafi
استاد محترم، این تحلیل تان نادرست است، گرچه ریس جمهور مسٔول درجه اول است ولی اگر وی مسول همه چیز قرار دهیم از حقایق چشم پوشی و با تاریخ خیانت خواهد بود.
در حقیقت ما هیچ وقت یک ملت نشدیم و همین باعث فروپاشی نظام شد.
>>> Hanifa Sultany
یک قوم پرست فاشیست هیچ گاه دچار عذاب وجدان نمیشود زیرا به هدف اصلی اش رسیده و تمام اختیار افغانستان را به قوم خود سپرده است.
خواهیم دید که در کتاب های نسل بعد به نام بابای ملت ثبت خواهد شد.
>>> Rahim Ahmadi
اشرف غنی بار مسؤلیت سقوط نظام جمهوریت را بدوش آمریکا و وشرکای سیاسی خود می اندازد. واین درحالیست که آقای اشرف غنی در طول بیست سال جمهوریت در سطوح مختلف سهیم بوده بخصوص هشت سال اخير را به صفت رئیس جمهور منتخب وسر قوماندان اعلی ایفا وظیفه نموده است بود وحالا چنين اظهار نظر می نمایند. واگر چنين بود شما که ادعای ملی بودن وداد از وطن پرستی می زدید چرا به خون هزاران جوان اردوی ملی و پولیس بازی کردید .شما خو رئیس جمهور منتخب مردم بودید چرا حقایق را از مردم کتمان نمودید وخاموش ماندید وحالا چرا؟ اما واقعیت امر اين است که نزدملت افغانستان حامد کرزی و اشرف غنی هر دو مهره های نوکر و تعمیل شده غرب و مشخص تر ماموران تربیت شده سازمان استخباراتی ایالات متحده بودند. حامد کرزی با ترویج فساد گسترده و حمایت از رهبران جهادی و تنظیم های افراطی ، احیای مجدد و تقویت طالبان و برباد دادن کمک های بین المللی و استفاده سو از موجودیت جامعه بین المللی بخش اول آنرا تطبیق نمود. اشرف غنی - «شخصیت آکادمیک و مغز متفکر, ریس جمهور بی همتا( به گفته بعضی ها) » , تعصبات ملی ، زبانی ، مذهبی و سمتی را دامن زده ، نظام دولتی (شامل قوای سه گانه، رسانه ها و سیستم آموزشی- تحصیلی کشور ) بزرگترین دستاورد مثبت دوره کرزی را را تا سرحد سقوط مطلق آگاهانه و عقده مندانه رهبری نمود. چگونه میتوان چنین خیانت مبرهن غنی را که تمامیت ارضی افغانستان را زیر سوال آورده و مردم رنجدیده آن به شمول پشتونها ، تاجیک ها، هزاره ها ، ازبیک ها و دیگر اقوام را در فاجعه انسانی غرق ساخت، تبرهه کنیم. برای دختران و زنان ، نوجوانان و جوانان وطن چه گفتنی داریم؟به آنهایی که از ابتدایی ترین حقوق انسانی و مدنی خود محروم گشته اند؟
اشرف غنی اگر آزادی در سیاست خارجی خود نداشت ولی در سیاست داخلی نقش اساسی داشته و همه کاره بود. مو به مو افغانستان را تا پرتگاه سقوط به نظم قرون وسطایی آگاهانه رهبری کرد. روشنفکران پشتون ما هنوز هم درپی تبرهه خیانت ها و سیاست های سراپا عقده مندانه و تبعیض آمیز اشرف غنی هستند. کجا شد منافع و ارزش های والای ملی که همه روشنفکران و ترقی خواهان را دور از تعلقات قومی، زبانی، سمتی و مذهبی متحد ساخته بود؟
فاجعه انسانی امروز افغانستان نتیجه مدیریت اشرف غنی و تیم متعصب اش ، در تبانی با کرزی و هماهنگی با رلمی خلیل زاد است.
>>> Saeed Safi
اشرف غنی یک شخص وطن دوست, و یک کدر علمی در سطح جهان است ولی متاسفانه مردم قدر او را نفهمیدن. اشرف غنی برحق است, نوشتن داستان ها ونقد کردند اسان است ولی کار عملی مشکل است, نظر دادند اسان است ولی عملی کردنش مشکل است, خودت چی کردی به افغانستان اقا ملک ?
>>> یک سال پس از سقوط کشورش به دست تروریست باطلان، احمد مسعود دست از مبارزه بر نمی دارد.
در این زمان سال گذشته، زمانی که گروه شبه نظامی بخش های وسیعی از افغانستان را بلعیده بود، پسر فرمانده معروف مقاومت ضد شوروی احمد شاه مسعود طی مصاحبه ای اختصاصی با شورای آتلانتیک قول داد که به دنبال گفتگو با تروریست باطلان است.
اما اکنون مسعود می گوید که این گروه علاقه ای به گفتگو یا اصلاح روش های عقب مانده خود ندارند. به همین دلیل است که ائتلاف نظامی نوپای او، جبهه مقاومت ملی (NRF)، به مقاومت مسلحانه ادامه می دهد.
چارهای جز مقاومت وجود ندارد تا زمانی که [اعضای باطلان] بفهمند و بفهمند که باید تسلیم روند مشروعی شوند که یک حکومت قانونی را به ارمغان میآورد که به مردم افغانستان پاسخگو باشد. او به کمال علم، کارشناس ارشد غیر مقیم مرکز آسیای جنوبی شورا و مشاور ویژه و نماینده بنیاد مسعود (که مسعود رئیس آن است) گفت.
مسعود بلافاصله پس از تسلط باطلان بر کابل در 15 آگوست 2021 به یاد می آورد که او و متحدانش - در حالی که در دره پنجشیر مستقر بودند - تلاش کردند تا باطلان درگیر شوند و به این گروه بفهمانند که «مشروعیت در افغانستان ... نمی تواند از طریق بشکه ای به دست بیاید. یک تفنگ» اما از طریق صدای مردم.
این کار نکرد. مسعود مدعی است که پیام این گروه واضح بوده است: "ما چیزی کمتر از تسلیم انتظار نداریم" و تعهد به وفاداری به رژیم. این زمانی بود که مسعود و دیگران NRF را تشکیل دادند که در ماههای اخیر به نیروهای باطلان حمله کرده و ضد حملات را پشت سر گذاشته است. مسعود گفت، جنگ تا زمانی ادامه خواهد یافت که باطلان متوجه شوند که رژیم نظامی یا حکومت یک گروه شبه نظامی بر یک کشور، یک گزینه نیست».
در حالی که مسعود گفت که NRF تلاش کرد با بازیگران منطقه ای همکاری کند تا نوعی صلح باطلان ایجاد کند، این تلاش ها نیز شکست خورد. وی خاطرنشان کرد: «متاسفانه رهبران باطلان تغییر نکرده اند. آنها حتی رادیکال تر از قبل هستند.»
گول نخورید
مسعود از رهبران جهان خواست از در نظر گرفتن این گروه به عنوان "باطلان 2.0" که به نحوی پس از بازگشت به قدرت تغییر کرده است، خودداری کنند. او گفت: «آنها در مبارزه با تروریسم بین المللی شکست خوردند زیرا ایدئولوژی مشابهی با گروه های تروریستی دارند. آنها در ایجاد جامعیت شکست خوردند زیرا به آن اعتقاد ندارند.»
مسعود که پدرش چند روز قبل از حملات 11 سپتامبر توسط القاعده ترور شد، به پناه دادن ظاهری باطلان به ایمن الظواهری رهبر القاعده اشاره کرد که هفته گذشته در حمله هوایی آمریکا کشته شد. مسعود گفت که این واقعیت که ظواهری در مرکز کابل زندگی می کرد، "نشان واضحی است که [رهبران باطلان] کاملاً با چنین نهادها و سازمان های تروریستی همسو شده اند."
او افزود که گروه های افراطی دیگر مانند جنبش اسلامی ازبکستان نیز در حال یافتن پناهگاه امن در افغانستان هستند - و با چشم پوشی از این روند، جامعه بین المللی مرتکب "اشتباهی فاجعه بار" با عواقب گسترده خواهد شد
مسعود گفت در حالی که NRF مصمم است برای یک حکومت دموکراتیک و غیر متمرکز در افغانستان مبارزه کند، مبارزه آن تنها است زیرا "هیچ کشوری از ما حمایت نمی کند."
در حالی که باطلان از زمانی که سال گذشته کنترل کشور را به دست گرفتند رسماً به رسمیت شناخته نشده اند، چندین کشور در منطقه همچنان به استقرار سفیران خود در کابل ادامه می دهند. مسعود گفت که این پیشرویهای دیپلماتیک ریشه در نگرانیهایی دارد که حکومت «ناکارآمد» طالبان چالشهای امنیتی بزرگتری ایجاد میکند: «تعامل کشورها باطلان [تنها] بر اساس همین یک عامل است که ترس است».
وی با استناد به حمایت غرب از اوکراین و تایوان در مبارزات آنها علیه روسیه و چین، به ترتیب، افزود که افغانستانی ها در شکست غرب در کمک به مردم افغانستان در مبارزه با ظالمان خود، شاهد "نفاق" خواهند بود. او توضیح داد: «ما برای ارزشها و معیشتهایی که واقعاً سزاوار آن هستیم، با مردم خود کار میکنیم.
>>> سعدی رفیعی
دمددت سه ماه از ولسوالی ها تسلیم دهی را به طالب ها شروع کردن تا. رسیدن به سقوط ولایت ها و گماشتن چهره های طالبی از طرف غنی مانند والی ها و قومندان های قول اردو تا رسیدن به ارگ ریاست جمهوری و آخرین نفر هم که فرار میکرد امی غنی فاشیست بود بخاطر این نفر آخر ماند تا مطمئن شود از جای دگری بر ارگ خطر نیست.
اینجاست شاعر میگه گو خورده غنی همراه افتاد پشتش مردم همه چیز را میداند ضرور به رو پوشی سخن نیست
>>> Zabih Ghawsi
اشرف غنی مامور فروپاشی نظام بود که موفقانه ماموریت اش را به انجام رساند. در طول هفت سال حکومت اش فساد اداری و اخلاقی را مرکزی و نهادینه ساخت، به ِ آتش نفاق قومی وتعصب پطرول پاشید، جنرالان و افسران متعهد و با تجربه را از وزارت های دفاع و داخله به بهانه ریفورم خانه نشین به عوض چهره های بی سواد متعلق به خودش را به پست های مهم گماشت، با استخبارات کشور های قطر، انگلیس و پاکستان خلاف پروتوکل خودش و محب وفضلی مستقیم در ارتباط بود. با اعضای کابینه برخورد دوگانه داشت یعنی وزرای خودی و غیر خودی. شش ماه قبل از سقوط قوماندان های قول اردو را از افراد نزدیک به خودش گماشت و سر انجام قبل از فرارش با شبکه حقانی در تماس شد که من میروم شما وارد کابل شوید
>>> Akhtar Mohammad Nikzad
جناب ستیز صاحب شما با این تحلیل ناب خویش به عمق ژورنالیزم فرو رفتید انواع مصاحبه استعداد و هنر مصاحبه کنند و سرانجام اهداف اصلی سیاست مدار فراری را در این مصاحبه سفارشی که خواسته به چشم مردم خاک را بزند برملا ساختید
>>> Aimal Arif
سلام استاد ستیز ، من تا یک قسمت همراهی شما موافق هستم اما بیاید که کمی حقیقت بگویم تا ای مسله دیگه هم روشنتر شود مسولیت تمام بدبختی افغانستان نباید بالا یک نفر انبار کرد چون منصفانه نیست اگر به گزشته نگاه کنیم از دست ۷ تنظیم افغانستان ویران شد تعدادی کثیر افغان ها از بین رفتند و بقایه دربدر و مهاجر شدند که در این موضوع نیز بعضی اشخاص مریض یکطرفه قضاوت میکند و مسولیت آن بدبختی را نیز به یک قوم پشتون ربط میدهد و تنظیم های که غیر پشتون بودند هم قهرمان و هم غازی است و ای به این معنی است که از تفنگ پشتون گلوله و از تفنگ غیر پشتون گل میبرامد که اصلا یک نظر غلط است و هیچ وقت به همچو حرف ها موافق نیستم بیاید بگویم همه انها خاینین و ویران گر بودند و در موضوع فعلی اگر تمام مسولیت بالای اشرف غنی میاندازیم پس ریس جمهور ۲ معاون نیز داشت که عاقل بودند بالغ بودن و سلاحیت داشتند پس بیاید انها را نیز مسول سقوط جمهوریت بدانیم که این موضوع واقعت پیدا کند و قابل قبول برای همه مردم افغانستان باشد اما چون انها از قوم پشتون نیست از او خاطر از انها نام برده نمیشود بعضی اشخاص مریض میگوید که انها را اشرف غنی فاشست سلب سلاحیت ساخته بود من به شما میگویم آیا کار کردن به یک فاشست لازم است آیا وقتیکه سلاحیت نداشتی چی مجبوریت داشتی که با همچو یک شخص کار کنی که فاشست و قوم پرست باشد اما چون انها سلاحیت عام و تام داشت جیب های شان هم پور بودند کوچه ها را بند انداخته بودند موتر های زرهی و کش و پش داشتند پس چرا معاون اول و دوم حکومت نباشد موتر های زرهی و باردیگارد هایش بی حساب بودند من شاهد همچو موضوعات بودم پس چطور میتوان از آنها چشم پوشی کرد و اگر وزیر دفاع بسم الله خان و یا ریس امنیت سراج را یاد کنم که مقام های با سلاحیت بودند و تا اخیرین روز با اشرف غنی کار کرد و در سقوط نظام همین ۲ وزارت رول مهم داشت یاد کنم باز بعضی اشخاص مریض میگه که متعصب هستی اما انها سلاحیت داشت و خیالی نبودند واقعی بودند و بدبختانه تا روزی که هر مقام بلند رتبه چوکی داشت هیچ گپ نبود روزی که برکنار میشود باز بالای اشرف غنی مهر فاشست، متعصب، قوم پرست و غیره و غیره میزد ، حال بیاید همان ۳ شخص مضر که در حقیقت مشکل با اشرف غنی و حکومت اش داش چون منافع ملی را نمیشناخت به انها منافع شخصی اولیت داشت از دید اشرف غنی نبینیم کمی از دید خود نیز ببینیم و حقیقت گوی باشیم به خدا قسم همین حقیقت بود .
۱- حامد کرزی که فساد مالی را مروج ساخت رهبر بازی را مشروعیت داد مارشال ها و جنرال های پلاستیکی را مشروعیت داد باج دادن به رهبران جهادی و به فامیل های آنها را اساس گزاشت غصب زمین را مروج ساخت و حکومت پر از چالش ها را به اشرف غنی تسلیم داد.
۲ - داکتر عبدالله یا دانه سرطان که هیچ حکومت را در ۲۰ سال گزشته قبول نداشت اما مشروط به چوکی وزارت ها ، ریاست ها ، ولایت ها ، و ولسوالی ها قبول میکرد باز آرام میشود که اصلا منافع ملی را نمیشناخت بجز منافع شخصی آخرین فرمایش اش هم ۵۰٪ در صد بود که همه شاهدش بودیم و به خدا قسم یگانه مانع پیشرفت در حکومت اشرف غنی همین عبدالله بود که همیشه مردم را بر خلاف حکومت به تظاهرات دعوت میکرد سرک ها را بند میانداخت و در حکومت ۵۰٪ فیصد نیز وزرای بی تجربه و فاسد را مقرر میکرد که امر ریس جمهور را نیز قبول نداشت و عکس ریس جمهور را از دفتر های خود بیرون میانداخت و داکتر عبدالله سابقه خیانت در قبال وطن نیز دارد در دوران مجاهلین در جنگ های داخلی یا بربادی افغانستان رول مهم بازی کرده پس شک در خیانت این جناب نداشته باش .
۳- زلمی خلیل زاد که تابعت امریکا دارد منافق و شیطان صفت انسان به روی دنیا است که مسولیت ها و وظایف مهم و اساسی را در حکومت های امریکا در ۴۰ سال اخر بر عهده داشت که از جمله ۲ پروژه مهم امریکا که توسط همین افغان الصل امریکایی در افغانستان پیاده شد که در یک پروژه آن حکومت شهید داکتر نجیب الله را توسط مجاهدین وطن فروش از بین بورد و سقوط داد و در پروژه دوهمی حکومت داکتر اشرف غنی را توسط طالب های وطن فروش از بین بورد پس حال نباید تمام مسولیت بدبختی و دربدری را بالای یک نفر انداخت چون منصفانه نیست باید حق بگویم که خداوند به گفتن حق خوش میشود .
حال اگر کسی افغان واقعی باشد باید همه انها را در قسمت سقوط و ویرانی افغانستان نام ببرد غیر از او ای مسایل بنظر من تعصب است و هیچ به درد نمیخورد. زنده باد افغانستان
>>> Rohullah Ahmadzai
منطق و تحلیل شما نیز سردچار تناقضات و به نحوی برداشت های جانبدارانه تان را منعکس ساخته است. عدم رابطه خوب میان دکتر غنی و شما به عنوان یک ظرفیت کادری مطرح و چیزفهم و نادیده گرفتن شما در یک سمت مهم دستگاه دیپلوماتیک کشور در زمان رهبری غنی همواره قضاوت هایی شما را تحت الشعاع قرار داده است. نگرش همه ابعاد سخنرانی دکتر غنی از عقب عینک های سياه و مکدر و بیان ذهنیت آسیب دیده از کدورت خاطر شما بنابر عامل فوق ، محتوای نبشته تان را خیلی غیر متوازن و فاقد معیار هایی تحقیقی ثابت میکند تا اینکه این افکار و متن را برگرفته از مخیله یک دانمشند علوم سیاسی قلمداد کنیم.
وقتی نخبه هایی ما اینگونه قلم را مطابق امیال و خواهشات فردی شان میچرخاند، برای سایرین که الگوی بهتر از شما وجود ندارد.
>>> Pusarlai Bahar
جناب استاد ارجمند ! تشکر و قدردانی بینهایت راداریم وخوش شدم بابت این همه وضاحت که در خصوص برملا شدن اراده رئیس جمهوری قلابی و فراری به رشته تحریر جهت ازدیاد معلومات هموطن خویش درآوردی،مردم ما نباید فریب سخنان مملو از مکر و حیل چنین شخص عوام فریب شوند.
>>> Alauddin Mateen
درین چند روز بعد از مصاحبه سفارشی (فرمایشی) اشرف غنی منتظر تحلیل و عکس العمل شما ازین مصاحبه بودم. دست تان درد نکند، تحلیل تان همه جانبه و مستدل بود. انتظار داشتم در زمینه ادعای اشرف غنی بر اینکه مطابق قانون اساسی رئیس جمهور برحال افغانستان است، از شما توضیحات بیشتری در مورد این ادعا بر اساس معیار های حقوق ملی و بین المللی بخوانم. با انکه شما اشاره کوتاهی در مورد داشتید، اما برای من بسنده نبود. امید وارم در صورت دریافت فرصت مناسب تفصیل بیشتری از شما در مورد داشته باشیم.
با درود های صمیمانه.
>>> در مصاحبه غنی ذره ای عشق به وطن و نگرانی از مردم فلاکت زده افغانستان نبود..نگرانی نسبت به بسته شدن دروازه های مکاتب دختران نبود..برایش مهم نبود که این یک سال مردم چه خون دلی خوردند
نه راهکاری ارائه کرد
ونه حتا امیدی به مردم داد
نه عذرخواست
اما تاتوانست از خودش وسیاست هایش تعریف وتمجید کرد. تا توانست دروغ گفت وتا توانست خودش را نسبت به تمامی خیانتها بیگناه نشان داد.
حیف از عنوان رییس جمهور یک ملت که بر این انسان بی عاطفه و وطن فروش بگذارند.
در عجب استم که هنوز عده ای نادان این لوده را بابا عنی میخوانند
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است