تاریخ انتشار: ۱۳:۱۳ ۱۴۰۱/۶/۲۶ | کد خبر: 171325 | منبع: |
پرینت
![]() |
سازمان همکاری شانگهای قصد دارد فهرست واحدی از گروههای تروریستی، جداییطلب و گروههای افراطی که فعالیت آن در قلمرو کشورهای عضو ممنوع است، تهیه کند. در اعلامیه پایانی این نشست که روز جمعه، ۲۵ سنبله برگزار شد، هدف از ایجاد این فهرست مقابله با تهدیدات منطقهای گفته شده است.
رهبران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در بیانیه مشترکی که در پایان اجلاس سالانه نشست این سازمان در شهر تاریخی سمرقند ازبکستان صادر شد، تروریزم را در همه اشکال و مظاهر آن به شدت محکوم کردند.
در بخشی از اعلامیه این سازمان آمده است: «طبق قوانین ملی و بر اساس اجماع، کشورهای عضو تلاش خواهند کرد تا اصول و رویکردهای مشترکی را برای تشکیل فهرست واحدی از سازمانهای تروریستی، جداییطلب و افراطی تهیه کنند؛ سازمانهایی که فعالیت آنها در سرزمینهای عضو سازمان همکاری شانگهای ممنوع است.»
در همین حال رسانههای هندی به نقل از وینی موهان، معین وزارت خارجه هند گزارش میدهند که هر یک از کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در تشخیص تهدیدی که گروههای مذکور برای منطقه و فراتر از آن ایجاد میکند، رویکرد بسیار واضح خواهند داشت.
اعضای این سازمانهمچنین درباره مقابله با تهدید تروریزم شیمیایی و بیولوژیکی، خواستار رعایت کنوانسیون منع توسعه، تولید، انباشت و استفاده از سلاحهای شیمیایی شدند. در بیانیه این سازمان بر اهمیت نابودی زودهنگام تمام ذخایر اعلام شده سلاحهای شیمیایی تاکید شده است.
اعضای نشست سازمان همکاری شانگهای همچنین خواستار ایجاد یک دولت فراگیر در افغانستان شدند. در اعلامیه این سازمان آمده است: «کشورهای عضو ایجاد یک حکومت فراگیر در افغانستان با مشارکت نمایندگان همه گروههای قومی، مذهبی و سیاسی جامعه افغانستان را بسیار مهم میدانند.»
آنان تاکید کردند که از یک افغانستان مستقل، بیطرف، متحد، دموکراتیک و صلحآمیز، عاری از تروریزم، جنگ و مواد مخدر حمایت میکنند.
سازمان همکاری شانگهای که به عنوان وزنه تعادل در برابر ناتو تلقی میشود، یک بلوک اقتصادی و امنیتی هشت عضوی است و به عنوان یکی از بزرگترین سازمانهای بینالمللی فرامنطقهای ظاهر شده است. هند و پاکستان در سال ۲۰۱۷ به عضویت دایم آن درآمدند و افغانستان عضو ناظر این سازمان میباشد.
سازمان همکاری شانگهای در نشستی در شانگهای چین در سال ۲۰۰۱ توسط روسای جمهور روسیه، چین، جمهوری قرقیزستان، قزاقستان، تاجیکستان و ازبکستان تأسیس شد.
کد (9)
>>> مغولستان و ترکمنستان و افغانستان،سه کشور آسیای میانه هستند که جز این سازمان نیستند. ایران منحیث عضو امسال قبول میشود. بعضی کشور ها نیز اعضای نظارتی و همکار هستند، مثل ترکیه و آذربایجان و ارمنستان. فکر میکنم که سازمان تصمیم دارد به جنوب شرق آسیا و کشور های عربی خلیج فارس نیز توسعه پیدا کند.
اگر این سازمان توسعه پیدا کند،نه تنها فابریکات تولیدی دنیا را در اختیار خواهند داشت.بلکه مواد خام و انرژی،خصوصاً ذخایر نفت و گاز را نیز در اختیار خواهند داشت و در نتیجه تعین نرخ مواد خام و مواد پخته و انرژی را نیز در اختیار خواهند داشت.
قبلاً تخنیک و تکنالوژی در اختیار کشور های غربی و امریکا بود. اما دولت چین در طی چهار دهه گذشته که زمینه را برای سرمایه گراران خارجی در چین مهیا کرده است،صرف در صورتی برای آنها اجازه فعالیت میداد که تخنیک و تکنالوژی خوبش را نیز وارد کشور چین کنند.
حالا دولت چین در راستای تخنیک و تکنالوژی نیز پیشرفت قابل ملاحظه یی نموده است و حالا خودش ابتکاراتی در زمینه بخرچ میدهد.منجمله انترنت با سزعت بالا 5Gو حالا 6Gنیز در مرحله تحقیقاتی قرار دارد که سرعت انترنت را از گیگا بایت،به تیرا بایت بلند میبرد.
>>> بیچاره طالب
شش جهت وعده داده و حال هرکدام میخواهد که نوبت اول کار او انجام شود.
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است