چرا افغانستان را به سوی تجزیه می‌رانند؟
 
تاریخ انتشار:   ۱۰:۰۵    ۱۴۰۱/۶/۲۸ کد خبر: 171345 منبع: پرینت

طالبان و سیاست لشکرکشی؛ چرا افغانستان را به سوی تجزیه می‌رانند؟
طالبان با تداوم سیاست لشکرکشی و جنگ‌افروزی افغانستان را به سوی پرتگاه می‌رانند. کسانی که با تاریخ‌چه این گروه آشنا هستند می‌دانند که منافع ملی این کشور نه از آغاز برای‌شان مهم بوده و نه تا پایان برای‌شان اهمیتی پیدا خواهد کرد. آنان به چیزی جز سلطه‌جویی خود نیندیشیده‌اند و هنوز به چیزی فراتر از این نمی‌اندیشند. برای گروهی که از اساس برای جنگیدن ساخته شده و منطق دیگری جز این نمی‌شناسد، مهم نیست که عواقب کارش برای بقیه مردم این کشور تا کجا پرهزینه خواهد بود و نسل‌های آینده چه بهایی سنگینی خواهند پرداخت.

تازه‌ترین گزارش‌ها از ولایات مختلف افغانستان نشان می‌دهد که پس از تعیین ملا قیوم ذاکر، یکی از خون‌خوارترین فرماندهان این گروه برای حمله بر پنجشیر و اندراب‌ها، وی از ولایات مختلف درخواست فرستادن نیروهای تازه‌نفس محلی را کرده و هر منطقه را به ارسال شمار معینی از جنگ‌جویان مجبور ساخته است. او که از وابسته‌گان سپاه پاسداران ایران است، اکنون عزم خود را جزم کرده تا مقاومت مردمان ساکن این مناطق را در هم بشکند. بنا بر گزارش‌ها، اکثر کسانی که از روی ناگزیری‌های اقتصادی و اجتماعی در کنار طالبان قرار گرفته و به این گروه پیوسته‌اند از رفتن به پنجشیر و اندراب‌ها ابا می‌ورزند و شماری از جنگ‌جویان این گروه به دلیلی از جنگ کناره می‌گیرند که هیچ توجیهی برای ادامه این جنگ‌ها نمی‌بینند؛ به‌ویژه از نظر شرعی که کشتن افراد همکیش و تجاوز بر مناطق آنان به هر شکل آن ناروا است.

ملا قیوم ذاکر می‌کوشد که رعب‌انگیزترین تصویر را از طالبان پخش کند و برای این کار به وحشیانه‌ترین اعمال ممکن متوسل می‌شود. تازه‌ترین کار وحشیانه این فرمانده طالب کشتن اسیران جنگی بود. او طبق قواعد بین‌المللی جنگ، اکنون یکی از جنایتکاران جنگی است که در آینده باید در محاکم بین‌المللی محاکمه شود. جنایات جنگی‌ای که ملا ذاکر انجام می‌دهد با موافقت و بلکه به هدایت رهبری این گروه صورت می‌گیرد و همه جناح‌های طالبان از شورای کویته تا شبکه حقانی در ارتکاب آن شریک‌اند؛ زیرا با آن هیچ مخالفتی نشان نمی‌دهند.

یکی از نتایج این جنایات عمیق‌تر شدن شکاف‌های قومی و تباری در افغانستان است که روز‌به‌روز رسیدن به تفاهم میان ساکنان این مرز‌ و‌ بوم را دشوارتر ساخته و نداهای تجزیه‌طلبی را موجه‌تر می‌سازد. در شرایطی که تکنالوژی و امکانات خبررسانی سبب شده است که هر حادثه‌ای به سرعت به اطلاع مردم و جهانیان رسانده شود، سیاست لشکرکشی متداوم این گروه تنها به افزایش عقده‌های تباری و روحیه انتقام‌جویی می‌انجامد. با تداوم این سیاست بر تعداد جنگ‌جویان طرف مقابل افزوده خواهد شد و آماده‌گی برای جنگ‌های چریکی و خیزش‌های مردمی اجتناب‌ناپذیر خواهد شد.

بسیاری می‌پرسند: با گروهی که جز جنگ و لشکرکشی به زبانی دیگر نمی‌فهمد چه انتخابی جز اسلحه برداشتن و به کوه بالا شدن می‌ماند، به ویژه اگر این کار با سیاست محو تکثر فرهنگی، زبانی، مذهبی و مدنیت اصیل منطقه همراه باشد؟ می‌گویند آیا با بدویتی افسارگسیخته و مسلح که نه حقوق شهروندی را قبول دارد و نه حقوق بشر و نه سایر مؤلفه‌های زنده‌گی مدنی را کاری جز مبارزه مسلحانه به بار خواهد نشست؟ آیا تسلیم شدن به بدویتی متوحش راه حل است؟

هشت صبح


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
تجزیه
افغانستان
نظرات بینندگان:

>>>   او بیادر لندغرهایتان هم سر راه طالب کمبن میگیرد و طالب رامیگشد پس چرا داد و فقان میکنید ده ای قسم خو مبارزه
نمیشود.

>>>   هر منافقت که کنید خداوند با حق است منافق وطن فروش حرامی را دوست ندارد ما رویه بیست ساله لندغران پنجشیر را فراموش نکردیم و نخواهیم کرد عادت فاحشه ها را دارند اگر زور ایشان کشید پوست میکند اگر زور اش نکشید باز ماند فاحشه شرارت میکند

>>>   افغانستان به 2 کشور تجزیه خواهد شد و این کدام چیز بدی نیست. تجزیه بهتر از دریای خون است. یک کشور موسوم به خراسان به شمول شهر کابل تا سرحدات شمالی به شمول مزار و هرات و بلخ و غیره برای غیرپشتون ها. کشور دیگر موسوم به پشتونستان به شمول شهر قندهار تا خط دیورند برای پشتون ها.
همو قسم که زن و شوهر ها گاهی طلاق می گیرند تا از شر اختلافات و غالمقال هر روزه خلاص شوند تجزیه هم برای جلوگیری از ریختانده شدن خون صدهاهزار بیگناه است.
با تجزیه نه کشور خراسان و نه پشتونستان کدام جایی نمی روند. شاید 30 سال جدا از هم باشند و دوباره تصمیم بگیرند که باهم یکجا شوند همو قسم که پس از جنگ جهانی دوم آلمان به 2 کشور آلمان غربی و آلمان شرقی تجزیه شد و پس از حدود 45 سال دوباره با هم یکجا شدند.
همی قسم درباره ویتنام شمالی و جنوبی. کوریای شمالی و جنوبی هم بالاخره یکجا خواهند شد. گاهی زن و شوهرها هم پس از طلاق مجدد به هم رجوع می کنند. تجزیه مثل طلاق کراهت دارد و مکروه است ولی برای جلوگیری از دریای خون ضرورت دارد. 45 سال خونریزی کافی نیست؟

>>>   تجزیه راه حل بحران نیست نگاهی به کشور قفقازی باکو و ارمنستان بیندازید که حاصل تجزیه شوروی هستند همیشه در حال جنگ و درگیری.
مجتبی

>>>   شما مطمين هستید که ملا ذاکر با سپاه پاسداران ایران ارتباط دارد؟
تا جایی که ما دیدیم سپاه و ایران به شدت با حمله پهپادهای پاکستان به پنجشیر مخالفت کرد. حال چطور علیه تاجیک و هزاره با یکی از خونخوارترین افراد طالب همراه شده؟ به احتمال زیاد این تحلیل در راستای همان هدف دیرین غنی است که ایران هراسی بود وگرنه با واقعیات میدانی که ما میبنیم همخوانی ندارد و تناقض آلود است.

>>>   بزرگترین قاچاقبر مواد مخدر بشیر نورزی در یک معامله دوستانه و برادرانه بین طالبان و آمریکا بعد ۲۰ سال زندان رها شد و به آغوش فامیل بزرگ مافیای مواد مخدر بازگشت و مورد تفقد و خوش آمدگویی شخص ملا متقی قرار گرفت.

>>>   اگر تهمت به سپاه مشکلت رو حل می کنه بسم الله هر چه می خواهد دل تنگت بگو. ولی کاش به جای دهن گشادی بی دلیل نظری به جیب خود اندازی

>>>   ما بخواهیم یا نخواهیم تصمیم جهانی برای تجزیه افغانستان گرفته شده است شاید تا شش ماه الی یکسال دیگر افغانستان تجزیه شود اگرچه یک مقدار کشمکش وجنگ شاید شود ولی خوب است تجزیه زیرا از دایم جنگ بهتر است مثلاَ‌ کشور هند وپاکستان یک کشور بودند ولی عقاید وافکار شان با هم ساز گار نبود بلاخره تصمیم به این شد که دو کشور شوند ودو کشور شدند حالا بسیار آرام هستند شکر نه جنگ است نه دعوا افغانستان هم در آخرین تحلیل تصمیم گرفته شده که به دو کشور پشتونستان وآریانای کبیر تقسیم شود ومی شود انشالله ولی یک موضوع باید گفته شود که مسله پنجشیری وغلدری مردم بی بند وبار بنام پنجشیر وفلان جا وبستان جانه برای پشتونستان قابل قبول است نه برای ملت آریانای کبیر اونها چند نفر اوباش هستند که محو تاریخ می شوند.
اریا از قلب کشور


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است