اهدای هواپیماهای افغانستان به ازبکستان و تاجیکستان
 
تاریخ انتشار:   ۱۲:۲۷    ۱۴۰۱/۶/۲۹ کد خبر: 171352 منبع: پرینت

منابع در دولت آمریکا اعلام کردند واشنگتن با ازبکستان و تاجیکستان در حال مذاکره است تا هواپیماها و چرخبال های افغانستان را در ازای حمایت‌ نظامی از خود به آنها بسپارد.
به گزارش تسنیم، منابع در دولت آمریکا اعلام کردند واشنگتن با ازبکستان و تاجیکستان برای سپردن حدود 50 فروند چرخبال و هواپیمای نیروی هوایی افغانستان که سال گذشته هنگام سقوط کابل توسط خلبان‌های افغان به این کشورها آورده شده بود، در حال مذاکره است.

سال گذشته شماری از خلبانان دولت سابق افغانستان برای فرار از اسارت طالبان و پناه بردن به ازبکستان و تاجیکستان، حدود 50 فروند چرخبال و هواپیما را به این کشورها انتقال دادند.
طالبان همواره تأکید کرده‌اند این هواپیماها و چرخبال ها متعلق به افغانستان است و باید به این کشور بازگردانده شود، اما مقامات ازبکستانی و تاجیکستانی می‌گویند اینها متعلق به آمریکا هستند و به طالبان تحویل داده نمی‌شوند.

به گزارش «پولتیکو»، به دلیل حساسیت روابط افغانستان با ازبکستان و تاجیکستان و نفوذ اقتصادی و نظامی روسیه در آسیای مرکزی تاکنون درباره توافق آمریکا با این کشورها چیزی علنی نشده است، اما یک مقام ارشد وزارت دفاع و یکی از دستیاران کنگره می‌گویند مقامات آمریکایی بی سر و صدا در تلاش هستند تا از این هواپیما به عنوان اهرمی برای به دست آوردن جای پا در منطقه‌ای استفاده کند که ارتش آمریکا دیگر در آنجا حضور ندارد.

این مقامات آمریکایی افزودند آمریکا در حال برنامه‌ریزی برای ارزیابی این هواپیماها است تا ببیند آیا آنها قابل پرواز هستند یا خیر. به گفته این مقامات، هدف ارائه تعدادی هواپیما به دولت‌های ازبکستان و تاجیکستان در ازای یک توافق غیررسمی برای «تعمیق روابط امنیتی ما» در زمینه امنیت مرزی و مبارزه با تروریسم است.

گزارش می‌افزاید: این توافق می‌تواند شامل هر چیزی باشد، از افزایش اشتراک‌گذاری اطلاعات، تا در درازمدت، استقرار نیروها یا هواپیماها در آن کشورها به‌عنوان یک پایگاه منطقه‌ای برای نظارت بر فعالیت‌های تروریستی در افغانستان، چیزی که دولت بایدن تلاش کرد و نتوانست قبل از این به آن دست یابد.
پولتیکو اضافه کرد: اما در حال حاضر، به احتمال زیاد این توافق شامل دسترسی به اطلاعاتی باشد که ازبک‌ها و تاجیک‌ها درباره شبکه‌های تروریستی در افغانستان دارند.

کد (9)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
هواپیماهای افغانستان
ازبکستان تاجیکستان
نظرات بینندگان:

>>>   خوب است که این طیاره ها در دسترس طالبان تروریست قرار نگیرد.

>>>   مال امریکا
دل امریکا

>>>   ما نمیگذاریم این طیاره ها که با پیسه مردم غریب افغانستان جور شده به دست کشورای همسایه بیفتد.
کلگی این ادوات نظامی به حکومت مردمی امارت اسلامی افغانستان تعلق دارد.

>>>   امارت طالبی با رها شدن بشر نورزی قاچاقبر جهانی به حد کافی پول به دست می آورد میتواند که جت های F35 بخرد.

>>>   امارت اسلامی باید آن خلبان های که این طیاره هارا به انجا برده شناسایی کند واینها باید خاین ملی معرفی کند وتمامی اموال واملاک شان را به بیت المال بسفارد

>>>   ازامریکاخیری به کسی نمی رسد. طیاره ها وچرخبال های کهنه وفرسوده درجنگ های معاصرکاربردی ندارند وماهم آنهارا نمی خواهیم. چون میدانیم که در پشت این به اصطلاح حاتم بخشی امریکاچه اهداف خطرناکی نهفته است. امریکا طبق برنامه بسیاردقیق وسنجیده شده طالبان رادوباره به قدرت رساند تابه حیث لشکر نیابتی برای تحقق اهداف درازمدت جیوپولیتیک خویش ازآنهااستفاده ابزاری نماید. امریکابه هیچ عنوان نمی خواهد ونمی تواند دوست کشور های آسیای مرکزی باشد. برای دستیابی به منابع آسیای مرکزی بی ثباتی وضع داخلی این کشورهاقدم اول ورودبه اهدافی است که امریکادرسردارد.این کار را بهترازطالبان چه کسی می تواندانجام دهد؟خداکندرهبران کشورهای آسیای مرکزی عمق اهداف امریکا وپیامدهای ویرانگرآن را درک کنندوباعقل سلیم بامسایل مرتبط به سازش وتعامل باامریکاوجهان غرب برخوردنمایند.
رستم

>>>   طالبان در تهیه وسایل نظامی رژیم قبلی یک سنت هم نپرداخته است. این همه طیارات مال امریکاست.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است