مسابقه خوانندگی زنان در عربستان (عکس)
 
تاریخ انتشار:   ۰۹:۴۲    ۱۴۰۱/۷/۶ کد خبر: 171430 منبع: پرینت

خیز دیگر ولیعهد عربستان سعودی.
سعودی آیدل در واقع شبیه همان ستاره ی افغان تلویزیون طلوع افغانستان دوران جمهوریت است که طالبان در دوران امارت هر چند بصورت اعلان ناشده به عنوان یک کار نامشروع و فساد برانگیز دروازه اش را بستند.
اما حالا این امر نامشروع از گریبان ریاض پایتخت عربستان سعودی سرزمین وحی، مقر بیت الله الحرام و زادگاه و آرامگاه پیغمبر اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) سر بر آورده است.
این برای نخستین بار در تاریخ معاصر عربستان سعودی است که این برنامه ی موسیقی استعداد یابی برای پیدا کردن آواز های مردان و شاید زنان در آوازخوانی عملی می شود.
دو زن آواز خوان عرب از امارات متحده عربی و سوریه با سر های برهنه یا بدون حجاب دو نفر از چهار داور این برنامه است.
فیلم برداری این برنامه در عربستان آغاز شده و قرار است که اولین بخش آن در ماه دسامبر سال روان میلادی از تلویزیون های سعودی منتشر شود.
تا حالا هیچ واکنشی از سوی علمای دینی عربستان سعودی، علمای دینی سایر کشورهای عربی و اسلامی و حتی علمای دینی افغانستان در مورد “سعودی آیدل“ نشان داده نشده است.

محمد اکرام اندیشمند


مسابقه خوانندگی زنان در عربستان

این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
مسابقه خوانندگی
زنان عربستان
نظرات بینندگان:

>>>   شفق همراه
مسابقه آوازخوانی "سعودی آیدل" با دو داور بی‌حجاب زن از "ماه دسامبر شروع می‌شود
نخستین فصل مسابقه آوازخوانی سعودی آیدل، با حضور دو داور بی‌حجاب زن و دو داور مرد از ماه دسامبر شروع می‌شود.
این برنامه قرار است همانند ستاره افغان استعدادهای آوازخوانی را در سراسر عربستان جستجو کند.
ستاره افغان در تلویزیون طلوع با بازگشت گروه بنیادگرای طالبان به قدرت متوقف شد.
احلام، هنرپیشه و آوازخوان زن از امارات متحده عربی، اصاله، آوازخوان زن سوریه‌ای، مجید المهندس، آوازخوان عراقی و اصیل ابوبکر، آوزخوان عربستانی، گروه چهارنفره داوران این مسابقه آوازخوانی را تشکیل می‌دهند.
یک سازمان غیردولتی به نام ریاست عمومی رفاه (الهيئة العامة للترفيه) در همکاری با شبکه رسانه‌ای ام‌بی‌سی عربستان سعودی، مسابقه آوازخوانی سعودی آیدل را تحت مجوز شرکت بریتانیایی پیش خواهد برد.
پیشینه آیدل
آیدل در انگلیسی (Idol) به معنای صنم یا الگو است. در سال ۲۰۰۱، یک برنامه استعدادیابی آوزخوانی به‌نام پاپ آیدل به ابتکار فردی به نام سایمن فلر در تلویزیون آی‌تی‌وی بریتانیا شروع شد.
پاپ آیدل استعدادهای آوزخوانی را از سراسر کشور انتخاب می‌کرد و در یک برنامه زنده تلویزیونی، به رای عمومی ‌می‌گذاشت. مردم از سراسر بریتانیا از راه اس‌ام‌اس به شرکت‌کننده مورد علاقه خود رای می‌داند.
برنامه پاپ آیدل در سال‌های بعد در کشورهای دیگر از جمله امریکا شمالی، اروپا و کشورهای آسیایی به نام هر کشور با پسوند آیدل راه‌اندازی شد. همه این برنامه‌ها تحت امتیاز اولیه (برنامه پاپ آیدل بریتانیا و تلویزیون آی‌تی‌وی) نشر می‌شود.
این برنامه بعدها در بریتانیا با برنامه دیگری به نام اکس افکتر (X Factor) جایگزین شد که همان قالب را دنبال می‌کرد.
سایمن فلر بریتانیایی در سال ۲۰۰۳ یک برنامه مشابه به نام نُوِل استار (Nouvelle Star) راه‌اندازی کرد که تا سال ۲۰۱۵ ادامه داشت.
برنامه‌های دیگری در سال‌های بعد در کشورهای مختلف به تقلید از این برنامه یا تحت امتیاز آن راه‌اندازی شد، از جمله ستاره افغان در تلویزیون طلوع.
ستاره افغان
ستاره افغان در سال ۲۰۰۵ در تلویزیون غیردولتی طلوع راه‌اندازی شد. این برنامه هم همانند پاپ آیدل، اکس فکتر و نول استار، در مرحله اول گروه داوران خود را به شهرهای مختلف می‌برد تا علاقه‌مندان آوازخوانی را شناسایی و برای شرکت در مسابقه زنده به کابل دعوت کنند. سپس در پخش زنده، مخاطبان ستاره افغان با فرستادن اس‌ام‌اس، به شرکت‌کننده مورد علاقه خود رای می‌دادند.
ستاره افغان در پانزده فصل برگزار شد و هر فصل ۲۹ بخش داشت.
آخرین فصل این برنامه محبوب تلویزیونی، در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ نشر شد و با آمدن طالبان، نه‌تنها ستاره افغان،‌ که دیگر برنامه‌های تفریحی و موسیقی رسانه‌های افغانستان هم متوقف شد.٤ ميزان ١٤٠١ افغانستان اينترنشنال


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است