آمریکا از سلاح‌های بجا مانده برای طالبان خبر ندارد
 
تاریخ انتشار:   ۱۱:۵۱    ۱۴۰۱/۸/۳۰ کد خبر: 171840 منبع: پرینت

براساس گزارش اداره بازرسی ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار)، وزارت دفاع آمریکا موجودی سلاح‌های جنگی را که به‌طور «ناخواسته» در اختیار طالبان قرار گرفته است، نمی‌داند.
به گزارش ایندیپندنت، سیگار در این گزارش تصریح کرد اکثر موجودی سلاح ارسالی ایالات متحده آمریکا به افغانستان را هرگز وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) به درستی فهرست‌بندی نکرده است.
سیگار بر اساس گزارش یک نهاد ناظر پنتاگون که با تمرکز بر پایان عملیات نظامی آمریکا در افغانستان کار می‌کند، گفت که این وزارت تنها اطلاعات محدود و نادرستی در مورد میزان تسلیحات به‌جامانده در افغانستان ارایه کرده است.

این در حالی است که بر اساس گزارش کنگره آمریکا در مورد تجهیزات نظامی که اردیبهشت سال‌ جاری شبکه خبری سی‌ان‌ان آن را منتشر کرده، آمده بود که بر اساس اطلاعات پنتاگون، پس از خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان، انبوهی از تجهیزات نظامی ایالات متحده به ارزش بیش از هفت میلیارد دلار در افغانستان باقی مانده و به دست طالبان افتاده است. این گزارش افزوده بود که ایالات متحده، برای بازگشت به افغانستان برای پس گرفتن یا انهدام این تجهیزات هیچ برنامه‌ای ندارد.

بر اساس این گزارش، ایالات متحده از سال ۲۰۰۵ تا اوت ۲۰۲۱، در مجموع ۱۸.۶ میلیارد دلار تجهیزات به نیروهای دفاعی و امنیت ملی افغانستان داده است و از مجموع آن‌ها، تجهیزاتی به ارزش ۷.۱۲ میلیارد دلار پس از تکمیل روند خروج ایالات متحده در ۳۱ اوت ۲۰۲۱، در افغانستان باقی مانده‌اند. وزارت دفاع آمریکا این تجهیزات را هواپیما، موشک‌های هوا به‌ زمین، موترهای نظامی، سلاح، تجهیزات ارتباطی و سایر مواد اعلام کرده است.
گزارش پنتاگون نشان داد که تنها در بخش تجهیزات نظامی‌هوایی، ده‌ها فروند هواپیما مجموعا به ارزش ۹۲۳.۳ میلیون دلار در افغانستان باقی مانده‌اند. ایالات متحده قبل از پایان عملیات خروج، ۷۸ فروند هواپیما در فرودگاه بین‌المللی کابل باقی گذاشت. در این گزارش آمده است که این هواپیماها قبل از خروج ارتش آمریکا غیرعملیاتی شده‌ بودند.

همچنین، در این گزارش آمده است که از مجموع ۹۶ هزار موتر نظامی که ایالات متحده به نیروهای افغان داده بود، بیش از ۴۰ هزار دستگاه موتر معمولی و ۱۲ هزار دستگاه موتر نظامی هاموی (موتر نظامی چهارچرخ سبک با موتور دیزلی که شرکت ای‌ام جنرال و جنرال موتورز برای ارتش آمریکا طراحی و تولید کرده‌ است) در افغانستان باقی مانده که وضعیت عملیاتی آن‌ها نامعلوم گزارش شده است. علاوه بر این، بیش از ۳۰۰ هزار قبضه سلاح از مجموع ۴۲۷ هزار قبضه سلاحی که ایالات متحده به نیروهای افغان داده بود، پس از خروج نیروهای آمریکایی، در افغانستان جا مانده‌اند و بیش از یک میلیون مهمات نیز همراه آن‌ها است.

کد (9)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
سلاح‌های آمریکا
طالبان
نظرات بینندگان:

>>>   اینکه گفته شده امریکا از سلاح ها خبری ندارد؛ به بازی گرفتن اذهان خوانندگان متن فوق است. گذشته از دلایل متعدد دیگر، امریکا آگاهانه این سلاح ها را بدسترس طالبان قرار داده تا: ۱- برای سرکوب مخالفین داخلی استفاده شود. ۲- حمله یا مزاحمت به کشور های همسایه.
سهیل

>>>   مرحبا به هوشت سهیل جان. زنده باشی.

>>>   آری سهیل ، حق با شماست.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است