نگاهی به اوضاع امنیتی کشور در سال ۲۰۲۲
 
تاریخ انتشار:   ۰۸:۲۴    ۱۴۰۱/۱۰/۱۱ کد خبر: 172175 منبع: پرینت

امنیت در سال ۲۰۲۲ از مسایل مهم در کشور بود. حمله بر سفارت‌های روسیه و پاکستان، ادعای ایالات متحده امریکا در باره کشته شدن ایمن الظواهری رهبر شبکه القاعده در کابل و رویداد‌های دیگر از مسایل مهم سال ۲۰۲۲ بودند.

در آغاز سال روان میلادی به ویژه در ماه‌های جنوری، فبروری و مارچ شهروندان کشور گواه رویداد‌های امنیتی کمتر بودند، اما در ماه اپریل دوازده بار در ولایت‌های کابل، بلخ، بدخشان و قندوز رویداد‌های امنیتی رخ دادند که در نتیجه‌ این رویدادها ۱۱۰ تن کشته شدند و ۲۷۰ تن دیگر زخم برداشتند.

در نوزدهم ماه اپریل، در حمله بر مکتب عبدالرحیم‌شهید در دشت برچی کابل ۲۰ دانش‌آموز کشته شدند و ۳۰ تن دیگر‌شان زخم برداشتند.
یک روز پس از این حمله، مسجد سه دکان در مزار شریف آماج حمله‌ها قرار گرفتند که در این رویدادها ۳۱ تن کشته شدند و ۹۰ تن دیگر زخم برداشتند.

در روز بیست و یکم ماه اپریل در ولسوالی امام صاحب ولایت قندوز، در یک انفجار ۳۳ تن کشته شدند و ۴۳ تن دیگر زخم برداشتند.
بیش‌ترین رویداد‌های امنیتی در این سال در ولایت‌های کابل، بلخ و هرات رخ دادند.

در روز سی‌ام ماه اپریل سال ۲۰۲۲ یک خانقاه در دارالامان، در روز ۲۹ ماه جولای ورزشگاه بین‌المللی کریکت، در روز ۲۳ ماه اگست مسجد جامع وزیر اکبرخان، در روز ۲ ماه سپتمبر مسجد جامع گازرگاه هرات، در روز اول ماه اکتوبر مرکز آموزشی کاج، در روز ۵ ماه اکتوبر مسجد وزارت امور داخله، و در روز ۳۰ ماه نومبر مدرسه جهادیه سمنگان آماج حمله‌های انفجاری قرار گرفتند.

در روز پنجم سپتامبر سال ۲۰۲۲ میلادی، برای نخستین‌بار سفارت روسیه در کابل آماج حمله قرار گرفت. در این رویداد به شمول شماری از افغان‌ها دو دیپلومات روسی نیز کشته شدند.
به گزارش طلوع، پس از این رویداد، در روز ۵ ماه دسامبر یک مهاجم بر سفارت پاکستان حمله کرد، حمله‌کننده قصد حمله بر سفیر پاکستان را داشت، اما عبیدالرحمن نظامانی از این حمله جان سالم بدر برد و یک نگهبانش زخم برداشت.

در روز ۱۲ ماه دسامبر سال ۲۰۲۲ میلادی سه مهاجم بر محل بود و باش شهروندان چین در شهرنو کابل حمله کردند، این حمله واکنش‌های زیادی را به همراه داشت که در نتیجه این حمله ۳ تن کشته و ۱۸ تن دیگر زخمی شدند.

بربنیاد ادعای کاخ سفید، رهبر القاعده در یکی از محل‌های دیپلومات نشین شهر کابل در منطقه شیرپور از سوی هواپیمای بی‌سرنشین ایالات متحده امریکا آماج حمله قرار گرفت. یک روز پس از آن حمله در روز دوم ماه اگست سال ۲۰۲۲ میلادی، جوبایدن رییس جمهور ایالات متحده امریکا اعلام کرد که ایمن الظواهری در کابل کشته شد.
جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، گفت: «روز شنبه، امریکا بنابر دستور من یک حمله هوایی موفق را در کابل انجام داد که منجر به کشته شدن ایمن الظواهری رهبر القاعده شد.»

مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، گفت: «این هنوز هم در حد یک ادعا است. تحقیقات جریان دارد و نتیجه هنوز مشخص نشده.»
در واکنش به این حمله، سرپرست وزارت دفاع ملی در یک نشست خبری از گشت و‌گذار هواپیما‌های بی‌سرنشین امریکایی در فضای افغانستان انتقاد کرد.
به گفته محمد یعقوب مجاهد، این هواپیما‌ها از فضای پاکستان به فضای افغانستان داخل می‌شدند. مولوی یعقوب، سرپرست وزارت دفاع، گفت: «براساس معلومات ما، آنها از پاکستان به افغانستان میایند و از حریم هوایی پاکستان استفاده می‌کنند.»

حکومت سرپرست در روز سی و یکم ماه اگست، در پایگاه بگرام که در حکومت پیشین بزرگ‌ترین پایگاه نظامیان امریکایی بود‌، رژه نظامی رفتند.
در جریان این رژه نظامی، واحدهای ‌گون هوایی و زمینی به شمول قطعه‌ی که از سوی حکومت سرپرست قطعه فدایان یاد می‌شود، رژه رفتند.

روز پنج ماه مارچ سال ۲۰۲۲ میلادی، برای نخستین‌بار سراج الدین حقانی در انظار عموم ظاهر شد. آقای حقانی در نخستین حضورش در برابر رسانه‌ها به جامعه جهانی اطمینان داد که از خاک افغانستان، هیچ تهدیدی متوجه کشور‌های دیگر نخواهد بود.
سراج الدین حقانی، گفت: «جهان با ما چنه نزند و به خودشان تهدید ندانند.»

اما با این همه، شماری از شهروندان کشور می‌گویند که در سال میلادی که گذشت، رویداد‌های امنیتی در کشور نسبت به سال‌های پیش به کمتر بودند؛ اما از امارت اسلامی می‌خواهند تا امنیت را به گونه کامل تأمین کند.

در سال ۲۰۲۲ میلادی تنش‌های مرزی افغانستان کم‌پیشینه بود، نیرو‌های امارت اسلامی دو بار با ایران، یک بار با ازبیکستان و هشت بار با پاکستان درگیر شدند.
این درگیری‌ها به ویژه در گذرگاه سپین بولدک-چمن تلفاتی نیز به هر دو طرف به همراه داشت.

کد (9)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
امنیت
سال 2022
نظرات بینندگان:

>>>   اگر نگاهی به اوضاع امنیتی از شروع تهاجم بربر های عرب بیندازیم مانند روز های هفته و تغییرات فصلی همین تهاجم، کشتار، تحقیر، دزدی (میبخشید غنیمت) و....... بطور پریودیک تکرار شده میروند. این دوران سیاه، جهالت و جنایت تنها با پایان دادن و بیخ کنی آثار شوم عرب ممکن است و بس.
آتش خاوری

>>>   طالبان بسیار کار خوب کردند که دختران وزنان را از دفاتر خارجی منع کردند زیرا بسیار عیاشی بود هر خارجی یک دختر افغانی را در بغل خود گرفته و عشق بازی می کردند خداوند خیر بدهد طالبان ها را

>>>   بلی هم وطن آمنیت دو هزرا بیست دو بهترین
آمنیت بود از چپاول کشتار سر جدا کردن از
پشت کردن زنده به گور کردن دست اندازی با
ناموس مردم با مال مردم بچه باز فروان خراب کاری
بهترین آمیت بود درجهان چهار گوری دسته جمعی
در پنجشیر شصت نه خیانت در سازمان ملل
ثبت شدن هزاران خیانت در هزاره جات
در آخر هزاران .....

>>>   هم وطن سخن ازآمنیت است از این بهتر نمیشود
نژاد پرستی افغانها که همین آوغان است
کشتاری بی رحمانه
چپاوال
زنده به گور کردن دست جمعی
قتلی عامی مردم پنجشیر
چند قتل در دایکندی
هزاران جنایت مخفیانه از دست سگ های پاکستان
مخصوص آن ملا نما های سگ کستان شیطان
در جهان بلا ترین آمنیت در این خاگ خراب شده

>>>   دومی
"طالبان بسیار کار خوب کردند که دختران وزنان را از دفاتر خارجی منع کردند زیرا بسیار عیاشی بود هر خارجی یک دختر افغانی را در بغل خود گرفته و عشق بازی می کردند خداوند خیر بدهد طالبان ها را"
متل قدیم بود که میگفتند: "که حداقل دامنتان را پیش خویش و همسایه بالا نکنید" مفهوم آن این بود که هر کاری شده است کوشش نکنید که خودرا رسوای عالم کنید و پرده پوشی برایتان بهتر است.
اگر گیریم که این دختران بذعم تو این و آن میکردند ( مطمین ام که از دین بی خبری زیرا تهمت زدن خود گناه است) هموطن خودت اند و این سایت را همه گی میخوانند (پارسی زبان تنها ما نیستیم!!! همسایه ها هم اند). نمیدانم رسیدی یا نه (خدا کند!!!) که دامن ناموس ات رابدون آنکه شاهد داشته باشی و با خیال پلو هایت بالا میکنی!!!! آیا شرم چیزی خوبی نیست؟؟؟ امید در سرشت ات پیدا شود!!!
آتش خاوری

>>>   من یک مهاجر هستم وخیلی دوست داشتم کشورم پیشرفت کند اما انگار این رویارا هیچ وقت نمیبینم زیرا قبیله گرایی پشتون ها نا به اینروز کشیده شدیم پشتون ها از یک طرف میگویند پاکستان را تصرف میکنیم و... از یک طرف نمیخواهند اقوام دیگر در افغانستان حضور سیاسی داشته باشند من در باره رفتار پشتون ها مطالعات فراوان کردم نتیجه مطالعاتم این بود که این قوم هیچوقت درست نمیشود مطالعات دانشمندان نشان داده که پشتون ها عصبانی،قومگرا،بی سواد،حسود و... هستند چشم پیشرفت دیگران را ندارند به جای اینکه برای پیشرفت خود تلاش کنند تمام تلاش خودرا میکند تا مانع پیشرفت دیگران شوند وقتی نیرو های آمریکایی از افغانستان رفتند به کاکای مه گفتند بیا قد ما آمریکا گقتند برایت خانه و کار و ... میدهم اما کاکایمه گفت یک مشت خاک افغانستان را به تمام جهان نمیدهم من تاسف میخورم به قومگرایی شما پشتون هاچرا فقط افغانستان فقط کشور شما باشد؟ اگر منظورتان این است که احمدشاه درانی این کشور را برای شما تاسیس کرد اشتباه میکنی چون پیش از احمدشاه درانی غوریان و صفاریان و سامانیان تاجیک غزنویان و هپتالیان و کوشانیان از ترکان افغانستان ( هزاره،ازبک و ترکمن)در این کشور حاکم بودند آنهم با شکوه حکومت کردند نه با ذلت اگر منظورتان این است که چون در اکثریت هستید پس افغانستان فقط از شما است باز اشتباه میکنی چون حداقل تا ۳۰ فیصد از نفوس افغانستان استید یک روز میگید تاجیک ایرانیه و هزاره مغول و ازبک بره ازبکستان و ترکمن هم بره ترکمنستان و...پس شما کجا مرید مگر نمیدانی همین ۳۱۴ سال پیش به خراسان آمدی؟ تا به امروز ندیدم که مهمان بیاید و صاحب خانه ره از خانه اش برون کند اما از شما بعید نیست.افسوس به شما پشتون ها درس بگیرید از عبدالرحمن که چگونه در اتش سوخت درس بگیرید از عاقبت داوود و... .
عالم و آدم به ما میخندند هرکجا که روم اگر بگویند چند نمونه از افتخار افغانستان ره بگو چه بگوم؟ آیا چیزی دارم که بگویم؟ تنها راه حل افغانستان یا فدرالیسم یا تجزیه است من نه مزودر ایرانم نه پاکستان و نه غرب مه یک آزاده استم که آزادی وطن و حق خویش را میخواهم نه چیزدیگر باتک قومیتی به جایی نخواهیم رسید

>>>   انس خاورى قسمى كه از نامش پيداست حتماً دو اتشه پرچمى ويا در كدام حزب اسلام ستيزى ديگرى فعاليت دارد! ....

>>>   هفتمی
"انس خاورى قسمى كه از نامش پيداست حتماً دو اتشه پرچمى ويا در كدام حزب اسلام ستيزى ديگرى فعاليت دارد! ...."
چه یک کشف بزرگی و حیف است که جایزه نوبل نبری!!!!!
آتش خاوری


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است