طالبان خوب کجایند؟
زمزمه‌ها در پی آن است که روایت طالبان خوب و طالبان بد را ترویج کند و با نشان دادن درصدی از خوبی احتمالی-خیالی در بدنه این گروه از حجم قباحت آن بکاهد 
تاریخ انتشار:   ۱۰:۴۴    ۱۴۰۱/۱۰/۱۳ کد خبر: 172187 منبع: پرینت

در جاهایی زمزمه می‌شود که اعمال تندروانه و سرکوب‌گرانه گروه طالبان، به ویژه در حق زنان، مورد تایید بخش‌هایی از این گروه نیست و علی‌رغم خواست آنان انجام می‌شود. شماری پا را از این فراتر می‌گذارند و می‌گویند که این اقدام‌ها به حلقه کوچکی گرداگرد رهبر این گروه اختصاص دارد و اکثریت شان با آن مخالفند. آنان برای اثبات ادعای خود به اختلافات داخلی میان جناح‌های طالبان اشاره می‌کنند و تاکید دارند که مثلا شورای کویته با شبکه حقانی اختلاف دارد و یا طالبان متعلق به فلان قوم و فلان منطقه نظر دیگری دارند. این زمزمه‌ها در پی آن است که روایت طالبان خوب و طالبان بد را ترویج کند و با نشان دادن درصدی از خوبی احتمالی-خیالی در بدنه این گروه از حجم قباحت آن بکاهد.

نخستین پرسش در این باب این است که آیا تروریست خوب و تروریست بد وجود دارد؟ مثلا، آیا می‌توان نازی‌ها را به نازی خوب و نازی بد تقسیم کرد؟
داعشی‌ها را چه، آیا داعشی خوب و داعشی بد داریم؟
اگر کسی بگوید که طالبان را نباید به نازی‌ها و حتی داعشی‌ها قیاس کرد، باید توضیح دهد که تفکر طالبان از کجا نشات می‌کند؟
آیا این گروه برای رسیدن به اهداف خود که تسلط بر دستگاه قدرت است خشونت به کار نمی‌گیرد؟
آیا جامعه را بر اساس تقسیم‌بندی‌های ایدیولوژیک به خوب و بد تقسیم نمی‌کند؟
آیا با سلاح ارتداد و تکفیر به مصاف مخالفان خود نمی‌رود؟
آیا ارعاب و هراس‌افکنی را به مثابه استراتژی بر نگزیده است؟
آیا به کنوانسیون‌های بین المللی بی‌باور و بی‌اعتنا نیست؟

اگر طالبان خوب وجود می‌داشتند، در این سال‌ها با کشتار بی‌گناهان مخالفت می‌کردند، برای دفاع از حقوق مردم برنامه‌ای می‌داشتند، برای فشار آوردن بر رهبری... خود اقدامی روی دست می‌گرفتند، برای دولتداری خوب طرحی می‌ریختند و برای پیدا کردن زبان مشترک با سایر گروه‌ها قدمی بر می‌داشتند. طالبان خوب به کسانی گفته نمی‌شود که دوشادوش دیگر طالبان به جنگ می‌روند، برای پیاده کردن دستورات رهبری خود همه توان خویش را به کار می‌اندازند، بر تبعیض‌های قومی، زبانی، مذهبی، دینی، و جنسیتی چشم می‌بندند، و در میدان‌های جنگ، دوشادوش دیگران، قطعات مهمی از ماشین کشتار را تشکیل می‌دهند، ولی هنگام رو به رو شدن با بقیه مردم خود را از وضعیت ناراضی وانمود می‌کنند، در برابر رسانه‌ها ژست مدنی می‌گیرند، به خارجی‌ها وعده‌های دروغین می‌دهند و در پایان روز همرکاب دیگران به دربار امیر المومنین خود حاضر شده و در برابرش پوز اخلاص بر زمین می‌گذارند. چنین کسانی را نمی‌توان طالبان خوب نامید. دسته‌بندی درست طالبان این است که یک جناح را طالبان صادق و جناح دیگر را طالبان منافق بنامیم.

طالبان صادق همان‌ها هستند که گفتار و کردارشان یکی است، به ایدیولوژی خود وفادارند، از تعهد به آرمان‌های خود نمی‌شرمند، و چشم در چشم تمام دنیا هویت واقعی خود را نشان می‌دهند که نه به حقوق بشر باور دارند، نه به حقوق زن، نه به حقوق اقلیت‌ها، نه به حقوق شهروندی و نه به سایر مقوله‌های انسانی جهان امروز.
آن عده که در عمل پشتوانه و عامل تحکیم این دستگاه هستند اما گفتار و رفتارهای نمایشی شان خلاف آن را نشان می‌دهد منافقانی هستند که می‌خواهند هم منافع دالری خود را حفظ کنند و هم حمایت رهبری خود را. منافقان را نباید جدی گرفت. باید طرف حساب مردم و جامعه جهانی طالبان صادق باشند، که در کارشان ابهامی و ایهامی نیست.

محمد محق


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
طالبان خوب
طالبان بد
نظرات بینندگان:

>>>   .....چرا مردم فارسیزبان-ترکتبار را به ساده-گی و خوشباوری تلقین و .... به قتل نسل کشی سوق میدهی ؟؟؟
میخواهی پدیده جرمی جنایتی بشری و غیراسلامی-انسانی که بنام های افغانی، افغان و... که از جانب مردم پشتون-افغانیت-قومی-متعصب، از ۱۳۰ یا ۲۷۰ سال برعلیه مردم فارسیزبان=ترکتبار تا اکنون ادامه داشته دارد را بنام طالب و خوب و بد توجیه و تعین کنید !؟؟
این نوع ذهنیت داشتن'ذهنیت دهی شریک-جرم و ....نیست ؟؟؟؟ 🌏

>>>   "طالبان خوب کجایند؟" در همان جنگلی که گرگ های بی آزار پیدا میشود!!!!
آتش خاوری

>>>   طالیب خوب در پی بچه بازی یا مکاری چلبازی

>>>   طالب اگر خوب بودی ، طالب نبودی.

>>>   سفید ، سیاه نیست و سیاه سفید نیست.
طالب خوب نیست و خوب طالب نیست.

>>>   طالبان نسل ابوجهل نادان جاهل در مدرسه هاي كويته پاكستان در مدرسه هاي حقاني درس تروريستي را فرا گرفتند طالب را پاكستاني ها بوجود اوردند امريكا حمايت كرده امريكا تا امروز از طالب حمايت ميكند براي اينده خود طالب يك پروژه امريكايي است طالب به فرمان بادران خود مكاتب و دانشگاه را بسته كردند هفته وار امريكا پول روان ميكنه تا امريكا طالب را از بين نبود دگ چاره نيست چون امريكا طالب را انكشاف داده

>>>   طالبان نسل ابوجهل نادان جاهل در مدرسه هاي كويته پاكستان در مدرسه هاي حقاني درس تروريستي را فرا گرفتند طالب را پاكستاني ها بوجود اوردند امريكا حمايت كرده امريكا تا امروز از طالب حمايت ميكند براي اينده خود طالب يك پروژه امريكايي است طالب به فرمان بادران خود مكاتب و دانشگاه را بسته كردند هفته وار امريكا پول روان ميكنه تا امريكا طالب را از بين نبود دگ چاره نيست چون امريكا طالب را انكشاف داده

>>>   عالیست!

>>>   سخیداد هاتف
دیدم که وزیر معادن امارت گفته افغانستان به گهواره‌ی علم تبدیل خواهد شد.
دو نکته:
ظاهرا قرار است افغانستان از نظر علمی به دوران گهواره برگردد. از این پس در پوهنتون‌ها ببه‌مبه تت‌تت بببببه وووژژژ تدریس خواهد شد. البته در روایت هست که ز گهواره تا گور دانش بجوی. این‌قدر هست که فاصله‌ی گهواره و گور در امارت خلفا خیلی کوتاه است. از گهواره که پایین شدی، احتمالا بغاوت‌گر هستی و گورت آماده است.
دیگری، من فکر می‌کنم اصل آن روایت هم ز گهواره تا «کور» دانش بجوی است. یعنی ای اولاد مومن، از گهواره که بیرون آمدی، در «خانه» بمان و همان‌جا دانش بجوی. بیرون را چه می‌کنی؟ پدرت نماز و روزه را در همان «کور» به تو یاد می‌دهد. این که می‌گفتند اطلبوا العلم ولو فی الصین، هم دیگر بی‌محل است. چین آمده در خانه‌ات. چه چیز خانه‌ات چینی نیست؟ تا یکی-دو سال دیگر خانه و شهر و ده و مکتب و شفاخانه‌ات چین می‌شود. لازم نیست در طلب علم به چین بروی. تو کور بمان، در کور بمان، بقیه‌اش را چین حل می‌کند.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است