تاریخ انتشار: ۰۸:۴۹ ۱۴۰۱/۱۱/۴ | کد خبر: 172312 | منبع: |
پرینت
![]() |
منصور احمد خان، سفیر سابق پاکستان در افغانستان، میگوید که وضعیت افغانستان مطابق «توقعات و منافع اقتصادی بلندمدت» اسلام آباد شکل نگرفته است.
او در مقالهای در وبسایت شبکه خبری بول نوشت که پاکستان در راه اندازی پروژههای اقتصادی با مشارکت کشورهای منطقه در افغانستان پیشقدم شود.
سفیر پیشین پاکستان نوشت: «نه وضعیت افغانستان و نه روابط دوجانبه آن طور که امید میرفت، نتیجه نداده است. وضعیت مطابق انتظارات ما و منافع جئو-اقتصادی بلندمدت پاکستان پیش نمیرود.»
به گزارش انترنشنال، منصور خان پس از به قدرت رسیدن طالبان از کشورش در کابل نمایندگی میکرد. به رغم روابط نزدیک طالبان و اسلام آباد، پاکستان نتوانسته روابط تنگاتنگ طالبان پاکستانی و افغان را سست کند. اکنون، اسلامآباد میگوید که طالبان پاکستانی با استفاده از خاک افغانستان بالای نیروهای امنیتی این کشور حمله میکنند.
این دیپلومات بازنشسته باور دارد که در حال حاضر، اسلام آباد به افغانستان از منظر «تروریزم» و مساله تحریک طالبان پاکستان میبیند. او از حکومت پاکستان خواست که به منافع اقتصادی خود در افغانستان اهمیت بدهد.
منصور نوشت: «در همراهی با کشورهای ذیعلاقه مانند چین، روسیه، ترکیه، عربستان، امارات متحده و قطر میتوان پروژههای اقتصادی را در افغانستان طرح ریخت و مذاکره کرد.این کشورها از نقش محوری پاکستان در ثبات و توسعه اقتصادی افغانستان آگاه اند.»
او هشدار میدهد: «اگر پاکستان در این برهه حساس خلا موجود در افغانستان را پر نکند، کشورهای دیگر این کار را خواهند کرد.»
از میان کشورهای مورد اشاره سفیر پیشین پاکستان، چین به سرمایهگذاری در افغانستان علاقه نشان داده است. مسئولان شرکتهای دولتی چین در دیدار با مقامات طالبان گفتهاند که در بخش معادن افغانستان سرمایهگذاری میکنند. با این حال، هیچ یک از این شرکتها پروژهای را آغاز نکردهاند.
هیچ یک از دولتهای منطقه از جمله پاکستان، دولت طالبان را به رسمیت نشناختهاند. تحلیلگران میگویند که در فقدان روابط دیپلوماتیک، تحریمهای بین المللی و روابط طالبان با گروههای تروریستی، زمینه سرمایهگذاری شرکتهای خارجی در افغانستان خیلی محدود است.
منصورخان اذعان میکند که تصورات منفی مردم افغانستان در مورد پاکستان را نمیتوان نادیده گرفت و آن را به «لابی کشورهای متخاصم» نسبت میدهد. او فعلاً «افزایش فعالیتهای تروریستی در پاکستان و ارتباط آن» با افغانستان را مانعی در برابر بهبود روابط اسلامآباد با طالبان به حساب میآورد.
پاکستان در دو دهه گذشته از حامیان اصلی طالبان در جنگ با حکومت و نیروهای خارجی در افغانستان بود که نهایتاً به سقوط دولت در افغانستان انجامید. گروههای سیاسی و مردم در افغانستان، همیشه پاکستان را مقصر خونریزی و دوام جنگ در افغانستان دانستهاند.
کد (9)
>>> این چرکستان بمثابه دانه سرطان برای تشنج منطقه توسط انگلیس تشکیل شد و دانه یی سرطان بعد از متاستز به دانه هایی چرکین تبدیل میشود و نفری خودرا هم میکشد. ما در انتظار هستیم چرت نزن!!!!
آتش خاوری
>>> پروبلم جدی است.
انکه مسلمان است درمورداسلام چیزی نمیداند وانکه درمورداسلام معلومات دارد،مسلمان نیست.
الحاج سید متقی کربلایی
>>> جهنم در انتظار رهبران پاکستان است.
>>> دیگر چی می خواستید که نشد؟!
1-روی کار اوردن حکومتی دست نشانده و ضدملی
2-غارت معادن افغانستان وخرید وانبارکردن زغال سنگ از افغانستان به قیمت ریگ بیابان
3-بازی کردن با کارت افغانستان در جوامع بین اللملی و گدایگری و درخواست کمک های نقدی از جامعه جهانی به نام افغانستان وبه کام چرکستان
۴-سوءاستفاده از وضعیت بی ثبات درکشورمان برای استفاده بی سابقه از آب رایگان کشور و دستور به توقف سدهایی بلند که ساخت ان از سالها پیش آغازشده بود
۵-همکاری با طالبان برای قلع وقمع جبهه مقاومت وکشتن هر مبارز وطن دوست دیگر
۶-توصیه به طالبان برای وضع کردن قوانین سخت و متحجرانه درکشور جهت بهره برداری سیاسی درجهان..
۷- پشتیبانی و همراهی با طالبان در پشت پرده و به راه انداختن نمایش مضحک جدل ظاهری با طالب..
نزدیک به ۴۰سال است که شما بر کشورعزیزم چنگ انداخته اید و تمامی جنگها وناکامی ها و ویرانی حاصل سیاست پلید و چرکین سیاستمداران شماست!پیشرفت و بقای کشورشما در نابودی سرزمین من است...
>>> ما مردم افغانستان از جهاد طالبان پاکستانی بر دولت کثیف پاکستان حمایت میکنیم
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است