چين هميشه افغانستان را از ديد عينك هاي پاكستان مي بيند. تمامي حركات چين از دهليز پاكستان در افغانستان شكل گرفته است | ||||
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۲ ۱۴۰۲/۲/۲۲ | کد خبر: 173047 | منبع: |
پرینت
![]() |
١-كنفرانس سه جانبه چين پاكستان افغانستان
٢- قرار داد معدن كرومايت:
١-
حرف اول:
در دو روز پسين دو حادثه را يكي سياسي و ديگري اقتصادي در زمين افغانستان كاشتند؛ كاشتند را براي اين بكار بردم كه همه بدي ها را مي كارند و ما ميدرويم و همه خوبي هاي كه ما مي كاريم ديگران به آساني محصول اش را جمع مي كنند و به سرزمين خودشان مي برند.
٢- كنفرانس سه جانبه؛
بازهم شاهد برگذاري كنفرانس در مورد افغانستان شديم.
اينبار چين وزير خارجه جديد و كاغد پيچ را براي ما فرستاد و وزير خارجه پاكستاني در حق ما لطف ها كرد.
چيني ها خواست هاي جهان را يكبار ديگر تكرار كرد و از حكومت فراگبر سخن گفت و برسميت شناسي حاكميت افغانستان را به زنجير آن بست.
از كمك هاي اقتصادي گفت و اينكه چين افغانستان را كمك و حمايه اقتصادي مي كند.
اصل گپ:
١-٢
چين تا هنوز ٢ میليارد دالر در ديگ افغانستان ريخته است و در تلاش شده است تا گام هاي اينكشور در افغانستان جلايش خوب داشته باشد بدون آنكه نتيجه اقتصادي محسوس باشد.
٢-٢
چيني ها افغانستان را در اولويت هاي اولي و حياتي اقتصادي خود در استراتيژي تجارت خارجي ندارد.
تا هنوز اين كشور بزرگترين وعده سرمايه گذاري را در افغانستان با ده مليارد دالر در حوزه ليتيوم پيشكش نموده است.
٣-٢
چينايي ها در تلاش وصل خط عربستان سعودي، ايران، افغانستان و پاكستان است.
سالهاي قبل امريكا در تلاش شد تا خط تركيه، ايران افغانستان و پاكستان را اعمار كند و جنوب اتحاد شوروي را براي آنكشور آتش بزند، افغانستان در اين خط گام نزد و پيمان سنتو با درز بزرگ وحلقه شكسته ناشئ از عدم حضور افغانستان مستي نه چندان محسوس در منطقه كرد.
حالا چين اين خط را مي سازد.
عربستان سعودي و ايران را در يك دسترخوان نان داد و افغانستان را همچنين....
٤-٢
ديد چينايي ها در مورد افغانستان كاملا ديد امنيتي سياسي است، چيني هيچ قدرت بزرگ را در افغانستان ولو روسيه كه حالا از يك ترومپت آهنگ مي سرايند. تحمل ندارد.
٥-٢
افغانستان براي چينايي ها دروازه نگراني محسوب شده است، سينكيانگ مي تواند آماده آتش گرفتن شود.
٦-٢
چين هميشه افغانستان را از ديد عينك هاي پاكستان مي بيند.
٧-٢
افغانستان از ديد چينايي ها منطقه حياتي پاكستان شمرده مي شود.
٨-٢
چينايي ها در طول زمان هيجگونه بصورت جدي مداخله اقتصادي سياسي در افغانستان بصورت مستقيم ننموده است.
تمامي حركات چين از دهليز پاكستان در افغانستان شكل گرفته است.
٩-٢
چين هيچگاهي پاكستان را با افغانستان تعويض نمي كند، پاكستان دوست استراتژيك چين است كه اتمي شدنش را نيز به كمك اينكشور بدست آورد.
١٠-٢
چين سياست هاي پاكستان را در قبال افغانستان تقويه مي كند.
٣- پاكستان براي ما مي گريد.!
پاكستان مدير چهل ساله بحران افغانستان است در دامن خود سال ها جنگاوران را تربيه كرده أست و دارايي هاي ما را بتاراج برده است، از سنگ تا ريشه درختان پسته و از حيوانات تا انسان هاي متخصص و سياستگر. حالا اين كشور در صدد آن است تا ثابت كند كه امنيت اين كشور به سبب تروريزم كه در افغانستان لانه كرده در خطر است.
نكته هاي عمده در اين مورد:
١-٣
پاكستان به هدف كنفدريشن ساختن افغانستان دست يافته است.
حالا چه قبول كنيد با نكنيد افغانستان كنفدريشن پاكستان است.
٢-٣
ديد پاكستان از افغانستان سياسي اقتصادي است.
٣-٣
چينايي ها پاكستان را در اين مورد حمايه جدي مي نمايد.
٤-٣
افغانستان برأي پاكستان دهليز رسيدن به آسياي ميانه است.
٠٠٠٠٠٠٠
٥-٣ چينايي با كمك پاكستان آمده أست تا از طريق ساخت جاده پامير كه از واخان ميگذرد امتياز نكته وصل افغانستان را كه چهار گوشه آسيا را وصل مي كند با احداث اين جاده به پاكستان انتقال دهد.
٦-٣ چينايي ها افغانستان را مانند يك قمر پاكستان در سياست خارجي خود قبول نموده اند.
٤-
قرارداد معدن كرومايت:
دو روز قبل قرار داد استخراج معدن كروميت ولايت خوست از جانب حاكميت افغانستان با يك شركت خصوصي به امضا رسيد.
١-٤
قرارداد بدون مجلس داوطلبي به اين شركت واگذار شده است كه خلاف قانون است.
٢-٤
قرار است اين شركت براي مدت پنج سال به استخراج ٢١ هزار تن كروميت اقدام كند.
٣-٤
نكته اساسي در قرارداد:
- زمان استخراج ٥ سا
- مقدار ٢١٠٠٠ تن(آيا مي توان باور داشت كه ٢١٠٠٠ تن استخراج مي شود؟ كنترول چگونه صورت ميگيرد)
مبلغ قرارداد ٢٥٠٠٠٠٠٠٠ دو صدو پنجاه میليون افغاني.
٥-٤
به اين اساس اين شركت سالانه ٥٠ میليون افغاني به كيسه دولت سرازير مي كند(در پنج سال دوصد پنجاه میليون در يك سال پنجاه میليون)
٦-٤
اين شركت در يك سال به مقدار ٤٥٠٠ تن كروميت را استخراج مي كند(در پنج سال ٢١٠٠٠ تن در يك سال ٤٥٠٠ تن كروميت)
٧-٤
براي فهميدن قيمت يك تن كروميت:
٥٠،٠٠٠،٠٠٠/۴۵۰۰= ۱۱۱،۱۱۱،۱۱۱ افغانی.
این مبلغ به نرخ ۸۴ افغانی فی دالر.
۱۳۲۲ دالر می شود.
یعنی یک تن کرومیت به قیمت ۱۳۲۲ دالر بفروش رسیده است.
چون یک تن متریک ۱۰۰۰ کیلو می شود، پس:
في كيلو كروميت به يك دالر و ٣٢ سنت بفروش مي رسد.
در اين صورت با نرخ موجي اسعاري ٨٤ أفغاني في دالر يك كيلو كروميت به ١١٠،٨٨ افغاني بفروش رسيده است.
حرف خنده دار!
براي همه ما جالب است كه يك كيلو سنگ كروميت برابر به چند كيلو كچالو مي شود!؟
اين بود قصه غمين تاراج معدن كه شايد من در اشتباه باشم.
٥-
اصل گپ در اين مورد:
در تمامي قرارداد چهار اصل زيرين مدنظر گرفته مي شود:
١- قيمت هاي رقابتي(اين قيمت در قرار داد وجود ندارد).
٢-مقدار استخراج بصورت ثابت( كنترول فوق العاده دشوار است تجربه نشان داده است).
٣ مبلغ ثابت.
٤- مساحت(مساحت و اراضي تحت استخراج در بسياري از معادن نقض شده است و معدن كاران ساحه بيشتر را مورد ستبرد قرار داده اند.
٥- نحوه استخراج و ظرفيت استخراجي موسسه طرف قرارداد(دست بدست شدن معدن و فروش معدن توسط قرار دادي به موسسه ديگر در افغانستان مود شده است).
٦-نكته عمده:
با چيزهاي گفته شده كه از بالا آمديم، قرارداد درست است؟ يا جواب را همه بايد بدانيم!
شايد بلي و شايد هم نه....
استاد مسعود
كانادا وانكوور لنگلي
>>> استاد خوب شد که فهمیدید. اما خیلی دیر شده است و اشک ریختن های شما و دگران حنا کردن بعد از عید است.این حرفهایی را که حالا شما به آن میچسپید ، چهل سال قبل شب و روز گفته میشد ولی بازار تروریزم ، جهاد و اسلام بازی گرم بود، دالر و دینار مصرف میشد ، جیب ها پر شد ، شکم ها سیر شد ...در چنین حالت مشکل مینمود که اواز دولتی که از طرف چهل و سه کشور محاصره شده بود شنیده شود....چهل سال قبل دولتمندان. افغانستان گلو پاره کردند ، از همه خواستند که بیایید یکجا برضد جنگ نیابتی بجنگیم ، ولی از آقای داکتر سپنتا تا دگران زیر تبلیغات امریکا قرار گرفتند ، در خدمت امریکا قرار گرفتند و تیل در آتش جنگ نیابتی ریختند. همینهاییکه خود را آزاری خواهان قلم زده بودند و برای گویا آزادی افغانستان خون و عرق میریزند در دوره اشغال افغانستان توسط امریکا و غرب ، با خوشی تمام دهل دموکراسی را نواختند و استاد مسعود شما هم در جمله ای همینها بودید.
در همین دوران بیست سال اشغال افغانستان توسط ناتو ،پروسه ای کنفدریشن. افغانستان با پاکستان سریع تر شد.در تسریع این پروسه ناراضی ها و مخالفین دولت ج.د. ا. که دولت آنها را کمونیستی ،و دست نشانده تلقی میکردند ، نقش اساسی داشتند.
جناب استاد مسعود!!!
شما در یکی از گفتگو های تلویزیونی تان در امریکا ، گفته اید که اشرف غنی یکی از وزرای مالیه فهمیده در تاریخ مالیاتی افغانستان است...تعجب میکنم ، شما یک اقتصاد دان استید و هر روز تیوری و پروگرام برای دگران توصیه میکنید ، چگونه پروژه اقتصاد لیبرال غرب را در افغانستان تایید میکنید ، اشرف غنی ، اقتصاد افغانستان را شخصی ساخت همه دارایی های دولتی را شخصی ساخت و در اختیار منابع خصوصی قرار داد ، دروازه های اقتصاد کشور را بروی منابع خارجی باز گذاشت ، که در نتیجه هزاران تن از کار بیکار شدند ، در کشوری که سیستم بیمه بیکاری وجود ندارد، در غرب و امریکا اگر کسی کارش را از دست میدهد ، به اداره مخصوص مراجعه و برای چند ماه الی دریافت کار جدید بیمه کاری میگیرد ، یا در این کشور ها پروگرام social assistance وجود دارد ، در افغانستان کدام یک از این پروگرامها موجود بود ، حتی کسانی که از کار بیکار میشدند در زمان تابعه شرق اشرف غنی حقوق تقاعد که حق شان بود نمیتوانستند دریافت کنند،..
جناب استاد. !!!! شما به سیاست آشنایی ندارید و اگر میداشتند موضع تان مشخص میبود و معنی استعمار جدید را چهل سال قبل بخوبی درک میکردید ، کاری که دگران نیم قرن قبل کرده بودند و چهره سیاه استعمار را وقتا فوقتا افشا میکردند در موفقیت .همین استعمار که سالها قبل برای بدام انداختن افغانستان در تله کار میکرد و امروز موفق گردیده است ...و در موفق شدن استعمار شماها و صد ها تکنوکرات و جهادی تان. مسوول استید به شمول نابغه ای شرق اشرف غنی....
...حالا که افغانستان صوبه پنجم پاکستان است ، جای تعجب نیست. ببرک کارمل و داکتر نجیب اینرا چهل سال قبل گفته بود ند و شما آقایان ، اقتصاد دان و پژوهشگران حالا برای ما قصه می کنید...چیز تازه نیست بیجهت خود را زحمت میدهید!!!
شرف کابلی زاده
هامبورگ المان
>>> ملا از نان خیرات بزرگ شده و از پول صدقه و زکات حیات به سر برده.
برای ملا ۱۰۰۰ افغانی بسیار پول است چع رسد به ۱۰۰ دالر .
ملا را ظرفیت این است
>>> متاسفانه درست است بعد از غارت ایران توسط چینی ها حالا نوبت افغانستان است
>>> شرف جان چرا قهر استی؟؟؟؟؟
هر کس در قدرت باشد دیگران را دعوت به همکاری میکند.
مگر همین پرچمی ها همکاران داود نبودند که بر داود کودتا کردند ؟؟؟؟؟
چه ضرورت به کودتا بود ؟؟؟؟
چرا با داود همکاری نکردند تا ثبات بیشتر میشد و اقتصاد رونق می یافت و مردم آرام تر میشدند فرق نمیکرد اگر ببرک و یاران اش در کابینه نمیبودند.
شرف جان قهر نباش ، هامبورگ خوب جای است هرچند که یک شهر امپریالیستی است و خودت یک مبارز انترناسیونالیزم پرولتاریایی.
>>> جناب شریف کابلی زاده: استاد مسعود استادلایق وبا تجربه اقتصاد دانشگاه کابل بود که فعلا مقیم وانکوور کانادا است.ایشان مسایل اقتصادی را درزمانش تحلیل وتجزیه مینماید که نهایت قابل قدر است.اما متاسفانه که جناب شما بازهم ازمزدوران کریملین ومسکو که همانا ببرک کارمل وداکتر نجیب سخن میگویید که این هردو مزدوران وسخنگویان دربار کریملین ودرنهایت همان لنینیزم جهنمی بودند که کارنامه سیاهی هردوشان درصفحات تاریخ افغانستان درج گردیده است ونسل های موجود واینده با مطالعه ان به این مزدوران وجاسوسان کریملین نفرین ولعنت میفریستند.نمیدانم که جناب شما چرا عاشق ببرک کارمل ونجیب هستید اگر ببرک کارمل شخصیت فهمیده وکاریزماتیک میبود دراخرعمر مانند یک شخص حقیر دربندر حیرتان زندگی ذلت باروننگ آور را سپری نمیکیرد که حتی باداران مسکو شان برایش ویزای مسکو برای ملاقات فامیلش را هم نمیداد کلان ترین ذلت وبدترین ننگ ازین بیشتر بوده نمیتواند.
جناب شریف کابلی زاده!جناب شما ازشهر بافرهنگ وعلم کابل هستید کابل شخصیت های بزرگ ودانشمندان ورزیده داشتند ودارند.داکتر نجیب که یک فاشیست ونشنلیست پختونوالی بود که باسیاست های فاشیستی شان حزب فاشیست دیموکراتیک خلق افغانستان را متلاشی وحتی به نابودی کشاند وخودش مثل یک دیوانه جاهل که راهش را گم کرده باشد به دفتر ملل متحد کابل پناه برد درحالیکه خانه های کابل همه دراختیارش بود وکسی ازین خانه ها اورا پیدا کرده نمیتوانیست این ذلیلی وناتوانی اورا هاشیم پکتیانی که شوهر خواهر داکتر نجیب بود نیز درخواطراتش نوشته است.هاشیم پکتیانی درسال ۱۹۹۸ درحیات اباد پشاور ترور شد.اینست شخصیت سازی ها وگفته های کاذب ببرک کارمل وداکتر نجیب که به تعریف وتمجید شان هیچ نمی ارزد.من شش سال درکمپ های مهاجرین درپاکستان کار کرده ام شرایط خیلی بد زندگی مهاجرین افغانستان را درکمپ ها باچشم سر خود دیده ام که شاید شما باور نکنید.این مهاجرین مظلوم مزدوران فلان کشور همسایه نبودند بلکه با اشغال کشورشان توسط بیگانه به کوه ها دشت های سوزان پاکستان اواره شده بودند.که هزارها مهاجرین درکمپ های پاکستان ازسوئ تغذیه وگزیدن مارها مردند.اگر افغانستان درجنگ داخلی ویران شدند ازیک طرف مسئول مستقیم شان حزب کثیف وفاشیست ورهبران بی خرد حزب دیموکراتیک خلق افغانستان بودند وازطرف دیگر قوای متجاوز شوروی وقت نیز درخرابی وویران سازی افغانستان سهم زیاد داشتند.مجاهدین مظلوم جز اینکه ازخود واز وطن شان افغانستان دفاع میکردند دیگر هیچ گناه را مرتکب نشده اند. ننگ ونفرین ابدی باد به رهبران بی خرد وفاسدحزب فاشیست دیموکراتیک خلق افغانستان.جاوید وزنده باد شهدای مظلوم که توسط زمام داران فاسد وفاشیست افغانستان زنده زیر خاک شدند. مستدام باد مجاهدین دلیر وقهرمان افغانستان با حماسه های فراموش نشدنی شان امپراطوری شیطانی شوروی واقمار اروپای شرقی شان را به زباله دان تاریخ سپردند.
ومن الله التوفیق. ع.ناصری ازاسترالیا
>>> این نکته که استعمار غرب بر تجارت و جنگ دریایی استوار بوده و هست باعث میشود امریکا با هر راه زمینی که بتواند کمک اقتصادی یا امنیتی به کشورهای شرق باشد مخالف باشد مگر آنکه خود بر آن تسلط مطلق داشته باشد.
این جمله شما صحیح نیست که امریکا میخواست راهی را از پاکستان افغانستان ایران و عربستان بکشد. مطلقا چنین چیزی صحیح نیست و منافع زیادی برای ایران میتواند داشته باشد که مطلوب امریکا نیست و خود ایک راه بخشی از ابتکار یکربند یک جاده چین است که باز مطلوب امریکا نیست.
آنچه شما اشاره میکنید محور توراتی بود که از کشورهای ترک اسیای میانه به دریای کاسپین و آذربایجان و ترکیه میرفت که ایران و افغانستان را دور میزد. چون این کشورها یا مزدور امریکا هستند یا مستعد مزدوری هستند پس تسلط ناتو بر دین راه مطلق بود و مطلوب امریکا بود تا همچنان اقتصاد ایران را از موقعیت ژئوپلیتیکی شاهراه غرب و شرق محروم کند و دوم تیغ ناتو بر گلوی چین و روسیه در تجارت زمینی پایدار بماند همانطور که در تجارت دریایی چنین است.
امریکا خیرخواه شرق نبوده و نیست. این وصله های انسانی به امریکا نمیچسبد. اینها حیوانتر از این حرفها هستند.
>>> شکی نیست که افغانستان نیاز به سرمایه گذاری خارجی دارد. نویسنده بگوید سرمایه گذاری از چه کشوری باشد و چگونه باشد که تعبیر به سواستفاده نشود؟ نشود مثل اصلاحات ایران که در زمان ریاست جمهوری خود در بدر به دنبال سرمایه گذار هستند و ناکام میمانند ولی در زمانی که قدرت ندارند ار سرمایه گذاری خارجی را فروش بخشی از کشور مینامند. کار سیاسیون چنین عوام فریبی هایی است. امید که نویسنده جز این دسته نباشد و مشخص کند چگونه سرمایه گذاری مطلوب ایشان است.
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است