اماکن تاریخی افغانستان در دنیای مجازی
 
تاریخ انتشار:   ۱۱:۴۷    ۱۴۰۲/۲/۳۱ کد خبر: 173115 منبع: پرینت

انستیتو تکنولوژی ماساچوست با استفاده از تصاویر زمینه سفر مجازی علاقمندان به مکان‌های تاریخی افغانستان را مهیا کرده است.
به گزارش تسنیم، انستیتو تکنولوژی ماساچوست با استفاده از تصاویر سه بعدی، علاقمندان را در سفری مجازی به مکان‌های تاریخی افغانستان می‌برد.
پروژه «راه‌های دیدن» با اسکن دیجیتال از معماری چهار مکان تاریخی افغانستان، امکان مشاهده درون و محوطه این عمارت‌ها را برای بینندگان فراهم می‌کند.
این نهاد تحقیقاتی، امکان دیدار مجازی از این چهار مکان تاریخی در معرض خطر نابودی را تا پایان ماه جون از طریق کتابخانه‌های این موسسه برای بازدیدکنندگان فراهم کرده است.

یکی از این مکان‌ها، مقبره «خواجه ابونصر پارسا» در بلخ است که به دلیل رنگ درخشان گنبد کاشی‌کاری شده و رنگ‌آمیزی خاص آن به «مسجد سبز» معروف است.
انستیتو تکنولوژی ماساچوست در توضیح این میراث تاریخی قرن شانزدهم نوشته است که اگر امکان سفر به این مکان تاریخی وجود داشت بازدیدکنندگان زیادی را به خود جذب می‌کرد.
این نهاد می‌گوید که اکنون هر کسی می‌تواند به لطف این پروژه خلاقانه حفاظت مکان‌های تاریخی، تصویر روشنی از حضور در این مسجد را حس کند.
گنبد بودایی «استوپه» در «پروان» در شمال کابل، مقبره «گوهرشاد» در هرات و «منار جام» در ولایت غور نیز سه مکان دیگری هستند که از طریق این پروژه می‌توان آنها را بازدید کرد.

کد (5)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
اماکن تاریخی
دنیای مجازی
نظرات بینندگان:

>>>   کوه چهل زینه قندهار و استوپه کنشکای کبیر را هم میتوان دید ؟


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است