تاریخ انتشار: ۱۰:۰۲ ۱۴۰۲/۵/۲۵ | کد خبر: 173774 | منبع: |
پرینت
![]() |
همزمان با دومین سالگرد بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، مجموعه شعر«اعتراضی» شاعران جهان علیه ممنوعیت و محدودیت شعر و هنر در افغانستان با عنوان «هیچ زندانی نمیتواند شعر را محصور کند» منتشر شده است.
سمیه رامش، شاعر و مسوول خانه شعر در تبعید «بامداد» به بیبیسی گفت: «۱۱۰ شاعر از ۲۷ کشور به این فراخوان شعرهای خود را برای همبستگی با شاعران و هنرمندان افغانستان فرستادهاند که اولین مجموعه این اشعار با ترجمه ژاپنی/جاپانی آن با ۵۰ شعر از اشعار ارسالی منتشر شده است.»
او گفت از جمله این شاعران: آنا وختر، سفیر شعر و رییس دانشکده هنر در دانشگاه آمستردام هلند، کریستفر ماریل، شاعر آمریکاییو رییس برنامه جهانی نویسندگان خلاق، سیسیلی عوماهانی، شاعر فرانسوی و عضو انجمن قلم فرانسه، فاطمه اختصاری، شاعر ایرانی-سوئدی و نوگوچی شیباتا، رییس انجمن شاعران معاصر ژاپن هستند.
طالبان در ۱۵ جنوری سال ۲۰۲۳ با نشر یک فرمان شاعران افغانستان را از نوشتن شعرهایی به سبک ساز و سرود منع کرد و تمام نهادهای آموزش هنر و موسیقی را تعطیل کرد.
به گفته خانم رامش دومین نسخه این کتاب شعر در ماه نوامبر سال جاری به زبان فرانسوی منتشر خواهد شد که در این مجموعه نسخه کامل تمام اشعار است. ترجمه و نشر نسخه انگلیسی این مجموعه هم در جریان است.
شاعران کشورهای هلند، آمریکا، جاپان، فرانسه، نپال، بنگلادیش، شیلی، اسپانیا، برزیل، دنمارک، کانادا، اسلوانیا، سریلانکا، کوبا، ترکیه، بلژیک، ایتالیا، هندوستان، سویدن و الجزایر... به زبانهای مختلف شعرهایی را برای همبستگی با شاعران افغانستان نوشته و به «بامداد – خانه شعر در تبعید» ارسال کردهاند.
کد (5)
>>> درین وطن غیر از شعر خوانی دیگر کدام کار وکسب وترقی وجود ندارد
اریا
>>> داکتر خاموش از جمال آغه بسیار خوب شعر می خواند رئیس الشعرای گل زرد هم است بیچاره حالا از شعر خوانی وقیل وقال مانده وبیخی میزوف شده درین روز ها
اریا
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است