میلیونها آدم شهری نمیتوانند نماینده مردم محسوب شوند اما یک بخش بدوی که در بیابانها بسر میبرند نماینده واقعی این کشور و بازتابدهنده تاریخ و هویت این سرزمیناند | ||||
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۹ ۱۴۰۲/۶/۱۵ | کد خبر: 173931 | منبع: |
پرینت
![]() |
یکی از ملاهای طالبان به نام حماسی که او را شیخالحدیث میخوانند و احترام فراوانی به او دارند، در محفلی که وزارت خارجه این گروه برای شماری از ملاها و مهمانان غیر افغان ترتیب داده بود به عربی دست و پا شکسته و پر از اغلاط گرامری سخنرانی میکند. او در معرفی افغانستان به خارجیان، آن هم در محیطی دیپلماتیک، این کشور را دارای دو ویژگی میداند، یکی اینکه از قدیم سرزمین جنگجویان بوده است و دوم سرزمین علم. وی برای اثبات جنگجو بودن میگوید که اهل این سرزمین سه بار بر هند حمله کردهاند، و خدا را به این کار شکر میگزارد، و برای اثبات جایگاه علمی این کشور سه چهار نام به ذهنش میرسد: دو سه تن از اهلحدیث قدیم و یکی والی کنونی طالبان در هرات!
طبق شمارش یک تن از استادان دانشگاه که خطاهای این ملا را در صفحات اجتماعی نشان داد، او در خلال پنج دقیقه 16 خطای فاحش میکند، که برخی از آنها طنزهای جالبی از آب در آمدهاند، مثلا میگوید: "انوشیروان از اکاسره جمهوری اسلامی ایران بوده است!" این سخنرانی از این جهت اهمیت ثبت در تاریخ را دارد که آیندگان بدانند دستگاه دیپلماسی طالبانی چگونه کسانی را به عنوان مغزهای متفکر دعوت میکرد تا از تاریخ، تمدن، فرهنگ، و مفاخر این سرزمین نمایندگی کنند.
اما اگر از خطاهای گرامری و محتویات خندهدار آن سخنرانی که مایه خجالت هر افغانی است بگذریم، چیزی که بخشی از درونمایه جدی سخنان او را تشکیل میدهد و میکوشد توجیهی برای علمستیزی این گروه ارائه کند، تناقضگوییهای کودکانهای است که دلیل محرومیت دختران افغانستان را از تحصیل توضیح میدهد. او از یک طرف میگوید که این سرزمین از قدیم سرزمین علم بوده است، و از طرف دیگر میگوید که مردم این جامعه نامتمدن و بدوی است و به این جهت ما نمیتوانیم در خلال دو سال آنان را قانع کنیم که به تحصیل دختران رضایت دهند. کسی نیست از او بپرسد که اگر جامعهای به این پیمانه آکنده از جهل و بلاهت است که در قرن بیست و یکم تحمل درس خواندن دختران را ندارد، چگونه هزار سال قبل از امروز میتوانسته است سرزمین علم باشد! کدام یک از این دو ادعای متناقض درست است؟
نکته زهرآگینی که در سخنان این ملا وجود دارد کلیشه مزخرفی است که رهبران طالبان تلاش دارند آن را به روایت رسمی در گفتمان سیاست داخلی و خارجی خود تبدیل کنند و آن اینکه میلیونها آدم شهری نمیتوانند نماینده مردم افغانستان محسوب شوند اما یک بخش بدوی که در بیابانها بسر میبرند نماینده واقعی این کشور و بازتابدهنده تاریخ و هویت این سرزمیناند. از نظر این گروه باید رضایت جاهلان مبنای سیاستگذاری باشد و سرنوشت نسلهای آینده مطابق با خواست انسانهای بدوی و نادان شکل بگیرد.
برای این گروه مهم نیست که هم اکنون صدها هزار خانواده تنها به خاطر آموزش دختران خود ناچار به ترک افغانستان شدهاند و صدها هزار دیگر تلاش دارند خانه و زندگی خود را بفروشند تا راهی به مهاجرت و سپس تحصیل دختران خود پیدا کنند. از نظر طالبان نه این بخش از شهروندان نماینده مردم افغانستان محسوب می شوند، نه ساکنان شهرهای کلان که شمارشان بیش از ده میلیون نفر است، نه سرتاسر ولایات غرب، شمال، و ولایات مرکزی که یکپارچه خواهان آموزش دختراناند و نه مردمان زیادی در ولایتهای جنوبی مانند خوست، پکتیا، قندهار، غزنی، و مناطق مشرقی که مخالف محرومیت دختران از آموزشند. افغانستان طالبانی یعنی افغانستان انسانهای بدوی و بیگانه با زندگی مدنی و ارزشهای شهری.
محمد محق
>>> طالب میداند اگر مکاتب را اجازه داد در روز دوم تمام طالب به طرف برچی و خیرخان هجوم خواهد برد
>>> جناب محق صاحب خداوند شما را همیشه در پناه خود داشته باشد .کجا که کسی بداند که چه میگوید این چرندیات در نزد همینها علم و دانش و جاهلان عالمان اند و بس. خدا و مردمان خوب می بیند که اینها چه می کنند و چه می گویند.با این دلایل و منطق مسخره روی زمین گشته اندو خم به ابرو نمی اورند!
>>> مجمد محقق خودش با وجودی که تخلص را محقق گذاشته است،از تاریخ خبر ندارد.
زن ها صد سال و اندکی بیش نمیشود که در اروپا حق رای دادن دارند.
زن ها صد سال و بیش تر نمیشود که لباس کوتاه بر تن میکنند و در سپورت سهم میگیرند.
از تحصیل زن ها نیز در اروپا شاید درصد سال زیادتر نشود.
صد سال پیش در اروپا نیز خانم ها در خاته بودند و مصروف کار خانه بودند و مردان در بیرون کار میکردند و تمام اعلانات وسایل خانه نیز توسط خانم ها در تلویزیون ها پخش میشود.
در تعداد افرادی که جایزه نوبل را در رشته های مختلف گرفتند،کمتر خانم ها دیده میشود.
صد سال پیش کمتر خانم ها مولف کتاب ها در رشته های مختلف بودند.
خلاصه صد سال پیش زندگی زنان در اروپا و امریکا نیز مثل زندگی زنان در افغانستان بود،تنها چادری بر سر نداشتند و در عوض کلا های بزرگ شپو در سر شان بود و پیراهن های دراز تا پایشان میپوشیدند.
اگر باور ندارید،فلم های قدیمی از آغاز قرن بیستم را تماشا کنید.
>>> طالبان تروریست نوکران پنجابی و سعودیها روز مرگتان دور نیست شما به خوش نفهمیدید شما باید زمینه انتخابات آزاد را مساعد میساختند تا حکومت به اهل اش سپرده میشد شما تروریستها بجز کشتن و انتحاری دیگر کاری بلد نیستید مردم هزاره بیاید مانند زمان دفاع غرب کابل دوباره سلاح برداریم و وطن را از چنگال نوکران پنجابی نجات بدهیم بیاید نگذاریم که این درخت نا میمون ریشه کند بیاید دوباره آزاد سازی وطن را از همین غرب کابل شروع کنیم بیاید که به تروریستهای پنجابی نشان بدهیم که هزاره ها سلاح خود به زمین گذاشته اند اما غیر کردن یادشان نرفته...
Ashraf Haidari از مسجد سفید قلعه شاده
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است