مایکل لیتر امریکایی: منافع ما و طالبان همسو است
 
تاریخ انتشار:   ۰۰:۳۷    ۱۴۰۲/۶/۲۵ کد خبر: 173996 منبع: پرینت

روزنامه واشنگتن‌ پست گزارش داد که سازمان اطلاعات مرکزی امریکا (سیا) اطلاعات ضد تروریسم را با طالبان در میان می‌گذارد.
مایکل لیتر، رییس سابق مرکز ملی مبارزه با تروریسم امریکا گفته «ما خوش‌شانسیم، منافع ما و طالبان همسو است.»
در گزارش واشنگتن‌ پست آمده که بخشی از معامله برای خروج امریکا از کابل این بود که طالبان استفاده القاعده از افغانستان را به عنوان سکویی برای عملیات خارجی جلوگیری کند.
مقامات امریکایی می‌گویند که طالبان به طور کلی به این تعهد عمل کرده‌اند.

در این گزارش از نابودی القاعده از سوی طالبان در افغانستان یاد شده است. به‌رغم اینکه طالبان پس از تسلط بر افغانستان به القاعده پناه داده است، اما هرگونه عملیات خارجی این گروه را سرکوب کرده است.
در بخش دیگر این گزارش آمده که برخی از اعضای طالبان احتمالا می‌دانستند که ایمن‌الظواهری، رهبر القاعده در کابل از سوی جناح افراطی شبکه حقانی مخفی شده است.
ایمن‌الظواهری در جولای ۲۰۲۲ در حمله هواپیمای بدون سرنشین امریکا در منطقه شیرپور کابل کشته شد.
مقامات ایالات متحده مدعی‌اند که طالبان القاعده و داعش را در افغانستان سرکوب کرده و بعید است که القاعده در افغانستان احیا شود.

کریستین ابی‌زید، مدیر مرکز ملی مبارزه با تروریسم امریکا، در بیانیه‌ای در ۱۱ سپتامبر امسال گفت که «احیای القاعده در افغانستان و پاکستان بعید است.»
او به اطلاعات طبقه‌بندی شده اشاره کرد که این گروه «دسترسی به هدف، استعداد رهبری، انسجام گروهی و محیط محلی سازگار را از دست داده است.»
این مقام اطلاعاتی امریکا می‌افزاید که توانایی القاعده برای تهدید ایالات متحده از افغانستان از زمان مهاجرت این گروه به افغانستان در سال ۱۹۹۸، به پایین‌ترین حد خود قرار دارد.

به‌رغم این‌که ادعا می‌شود تعداد کمی از اعضای القاعده در افغانستان باقی مانده اند، اما سازمان ملل چندی پیش در گزارشی اعلام کرد که اعضای اصلی القاعده بین ۳۰ تا ۶۰ نفر و تعداد جنگجویان آن در افغانستان بیش از ۴۰۰ نفر است.
اما متخصصان حرفه‌ای اطلاعاتی امریکا استدلال می‌کنند که این گزارش‌ها «بدبینانه» است.
مایکل لیتر می‌گوید «من هیچ اطلاعاتی را ندیده‌ام که از این ایده حمایت کند که احیای واقعی [القاعده] وجود دارد.»
افزون بر القاعده، مقامات امریکا مدعی اند که طالبان عملیات ضدتروریستی را در سال جاری تشدید کرده که باعث شد برخی از رهبران داعش خراسان خارج از افغانستان نقل مکان کنند.

چندی پیش تام وست نماینده امریکا در امور افغانستان در یک سخنرانی در اندیشکده استیمسون گفت که طالبان در دو سال گذشته دستکم هشت فرمانده داعش را در افغانستان از بین برده و حملات داعش بر افراد ملکی، به خصوص هزاره‌ها کم شده است.
به‌رغم ادعاهای مقامات امریکا مبنی بر سرکوب فعالیت گروه‌های تروریستی در افغانستان از سوی طالبان، مارک پلیمروپولوس، افسر پیشین سازمان سیا که در افغانستان خدمت می‌کرد، گفته «این ممکن است برای مدت زمان بسیار کوتاهی که منافع محدود ما به هم نزدیک شود، کارساز شود، اما من برای امنیت مردم امریکا بر روی یک گروه بنیادگرای اسلامی قرون وسطایی [طالبان] با حجم فوق‌العاده از خون امریکایی‌ها شرط نمی‌بندم.»

کد (9)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
مایکل لیتر
طالبان آمریکا
نظرات بینندگان:

>>>   جناب مایکل بلی شما خوش شانس هستید فعلا در افغانستاننزدیک به یکصد گروه تروریستی را تربیه وتقدیم نموده ایدعساکر ارزان ومیع وفرمانبردار وحتی بیشتر از توقع وارزوهای شما خدمتگذار اند اینکه منافع هردو همسو باشد هیچ شک وشبه وحود ندارد چه هردوی شما زهر یک مار وخار یک درخت هستید تا شما وهمپیمانها وغلامانتان باشد امسانیت وبشریت روی نیکبختی وخوشبختی را نخ.اهپ دید
محمد داود نصیب مقیم دبی

>>>   مارک پلیمروپولوس اصلاً فرق بین مجاهدین اسلامی و تروریست های اسلامی را کرده نمیتواند و تمام آنها را به یک چشم میبیند و بنام بنیادگرا های اسلامی میداند.
مجاهدین عبارت از مسلمانانی هستند که در مقابل قوای دولت شوروی وقت و رژیم کمونستی وقت در افغانستان جنگیدند و یا در آسیای میانه و چیچین میجنگیدند و یا در ایالت سینکیانگ چین در مناطق ایغور نشین میخواهند برضد دولت چین جهاد کنند و آزادی خویش را از زیر تسلط چین بدست بیاورند. اینها هم شامل مجاهدین افغانستان و آسیای میانه و اعضای القاعده که سابق با مجاهدین افغانستان یکجا در مقابل قوای شوروی میجنگیدند.
اما تروریست های اسلامی عبارت از کسانی هستند که در مقابل موجودیت قوای امریکا در کشور های عربی که بنا به در خواست.این کشور های هم پیمان ما،بخاطر تأمین امنیت آنها درینجا ما پایگاه نظامی داریم،در مقابل ما میجنگیدند و حالا هم میجنگند و طالبان نیز به آنها در افغانستان جای دادند و ما به همین خاطر به افغانستان حمله کردیم و طالبان را نیز تروریست های اسلامی نام نهادیم،اما در بیست سال جنگ ما با پنجاه کشور دیگر یکجا نتوانستیم آنها را شکست بدهیم و بالاخره مجبور شدیم که قوای خود را ار افغانستان بیرون کنیم و حالا طالبان از لست تروریست های ما بیرون شدتد ث به دوستان ما تبدیل شدند.
القاعده نیز ضعیف شده است و از بین رفته است و تنها داعش باقی مانده است که آنهم ضعیف شده است و دیگر به پایگاه های نظامی ما در کشور های اسلامی هیچ گروهی عرض ندارد و دنیا برای ما گل و گلزار است.
یعنی التبرو و من الهیچ و البیل و من التاوان.
دولت شوروی وقت دروغ میگفت که قوای محدود آنها بنا بر درخواست دولت جمهوری دموکراتیک افغانستان برای دفاع از انقلاب شان به افغانستان فرستاده شده بود.بلکه دولت شوروی وقت افغانستان را اشغال کرده بود.
اما قوای ما در کشور های عربی بنا بر درخواست این کشور ها،برای تأمین امنیت شان در پایگاه های ما قرار دارند.
ما دروغ نمیگوییم و به مو های کشال جورج واشنگتن قسم که راست میگوییم.
این را میگویند که سیاست یک بام و دو هوا. البیل و من التاوان و التبرو من الهیچ.

>>>   جناب مایکل با این اظهار میخواهد خواننده وشنونده را اغفال نمایند وبه مغالطه اندازند که خدای نخواسته طالب جدا ازانها است ولی صرف منافع شان همسو میباشد !!!؟ایشان باوجود این که ریس سابقاستخبارات یک کشور بزرگ اندتاهنوز مگر نمیدانند که نیرنگ های انها رو شده وکسی بهترفند های شان فریب نمیخورد همه میدانند طالب از انها وانها از طالب اند بیشک انها پدر ومادر طالب ووطالب MADE IN MAYKEL ,U S Aاست ومیباشدوانها همسو نه عین همدیگر ویک چیز هستند
صافی مقیم پاریس


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است