از آن بوکو حرام تا این بوکو حرام
تلاش گروه‌های دیوبندی برای سفیدنمایی طالبان از امروز نیست، بلکه از روز بسته شدن نطفه این گروه است. طالبان فرزند مستقیم مکتب دیوبند است 
تاریخ انتشار:   ۱۲:۲۶    ۱۴۰۲/۶/۲۷ کد خبر: 174009 منبع: پرینت

در ماه گذشته میلادی گروهی از ملاهای انگلیسی پیرو اندیشه‌های دیوبندی به کابل سفر و با شماری از رهبران طالبان دیدار کردند. آنان پس از بازگشت از کابل در صدد تطهیر طالبان از اعمال ضد حقوق بشری آن برآمده و در توجیه محروم ساختن دختران افغانستان از تحصیل، آن را صرفا مخالفت با آموزش‌های غربی و سکولار دانستند نه مخالفت با اصل علم و تحصیل یا سایر حقوقی که زنان دارند. منظور این گروه از آموزش‌های سکولار همه آموزش‌های غیر ملایی است، مثلا، آموزش صرف و نحو عربی از نظر آن‌ها از آموزش‌های اسلامی است، اما آموزش ریاضی، فیزیک و کیمیا، از آموزش‌های سکولار. در حالی که گرامر هر زبان به شمول زبان عربی فاقد بعد دینی و قدسی است و از این رو دانشی سکولار است.

تلاش گروه‌های دیوبندی برای سفیدنمایی طالبان از امروز نیست، بلکه از روز بسته شدن نطفه این گروه است. طالبان فرزند مستقیم مکتب دیوبند است و همه اندیشه‌های خود را از این آبشخور می‌گیرد، هرچند در روش‌های جنگی خود از القاعده و داعش نیز درس‌هایی فراگرفته و آن‌ها را در برابر مردم افغانستان به کار گرفته است. جریان‌های دیوبندی بنا به تعلقات فکری و هویتی با طالبان، به ویژه شاخه‌های پاکستانی آن، هیچ گاه با اعمال خشونت‌بار طالبان به مخالفت برنخاستند، حتی در روزهایی که این گروه صدها انسان بی‌گناه را بر روی خیابان‌های کابل به خاک و خون می‌کشید. به عکس، جریان‌های دیوبندی هر تلاش ممکن در جهت قباحت‌زدایی از اعمال طالبان را به خرج ‌دادند و از هیچ حمایتی دریغ نکردند. تلاش اخیر این ملاهای انگلیسی گام دیگری در جهت حمایت از فرزندخوانده‌های‌شان است که این بار در قلب انگلستان به پیش می‌برند.

این ملاها با تقسیم دانش به غربی و شرقی همان منطقی را به کار می‌گیرند که یک گروه‌ تروریست افریقایی از سال‌ها است اجندای کار خود قرار داده و به نام بوکو حرام معروف شده است. اصطلاح "بوکو حرام" در زبان هوسه افریقا یعنی تحصیل غربی حرام است. گروهی که در افریقا اجندای مخالفت با تحصیل غربی و سکولار را روی دست دارد از دو جناح تشکیل شده است یکی "جماعت اهل السنه للدعوه و الجهاد" و دیگر گروه "طالبان نیجیریه".

گروه بوکو حرام که طالبان را الگوی خود می‌دانست در سال‌های پیش‌تر، هنگامی که ابوبکر بغدادی زنده بود با داعش بیعت کرد و منطقه خود را "ولایت مغرب افریقای دولت اسلامی" خواند. روش‌هایی که این گروه برای تحقق اهداف خود به پیش می‌برد همان روش‌های معروف طالبان و داعش است مانند عملیات انتحاری، ربودن دختران دانش آموز، و حمله بر بانک‌ها، بازارها و اماکن تجارتی.

گروه بوکو حرام از سوی انگلستان و سایر کشورهای غربی به عنوان گروهی تروریستی شناخته می‌شود و ملاهای انگلیسی جرات نمی‌کنند که از اعمال آن دفاع کنند. حال باید از این ملاها پرسید که چرا بوکو حرام افریقایی به خاطر مخالفت با تحصیل غربی و سکولار تروریست است و بوکو حرام افغانی که دست‌پرورده مکتب دیوبند است قابل حمایت و سفیدنمایی؟ چرا به خاک و خون کشیدن هزارن انسان بی‌گناه در افغانستان و محروم ساختن میلیون‌ها دختر این کشور از تحصیل اگر به دست شاگردان مکتب دیوبند انجام شود هیچ قباحتی ندارد اما اگر این کار به دست گروهی در افریقا به انجام برسد سبب محکومیت آن می‌شود. این معیارهای دوگانه و پرتناقض آیا بخشی از سرشت مکتب دیوبند است که همیشه در خدمت بازی‌های سیاسی و استخباراتی قرار داشته است یا باید ریشه‌اش را در جایی دیگر جستجو کرد؟

محمد محق


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
بوکو حرام
طالبان
نظرات بینندگان:

>>>   دیوبتد ساخته انگلیس ها است و ملاهای دیوبندی محصول همین کارخانه ملا سازی.
این ملا های انگلیسی چرا خودشان در انگلیس زندگی سکولار دارند.دختران شان به مکتب و کالج و دانشگاه میروند و هر رشته یی را که خواسته باشند و بتواندد میخوانند و کار هم میکنند و اگر حجاب را رعایت کنند باز هم روی شان پوشیده نیست و از همه نعمات موجود جامعه غرب بهره میبرند و آنگاه برای افغانستان دین دیوبندی را تبلیغ میکنند.
یاد تان باشد روزی که کار آمدی پروژه طالبانی دیگر به سر برسد باز هم همین ملا های انگلیسی فتوی بر اندازی حاکمیت طالبانی را صادر میکنند.
هرچه فرمان است ز خان جان میکند طالب همان
نوکر خان جان بود طالب نه نوکر از برای بانجان

>>>   واه واه از این کردک کشش کا به ای کوردک
اگر اینطور است من هم طالب میشوم

>>>   نام و مشخصات این ملا های انگلیسی باید مفصل نشر شود تا کسانیکه در انگلیس هستند بتوانند در مورد این ملا ها تحقیق کنند که آیا دختران این ملا ها در انگلیس مدرسه دینی میخوانند یا علوم سیکولار؟؟؟؟
و هم دیده شود که فامیل این ملا ها به شمول زنان و دختران و عروس های شان آیا در خانه به آشپزی و طفل آوری و تربیه اولاد مصروف هستند یا در دفاتر و مغازه ها کار میکنند.
اگر کابل بهشت طالبانی است پس چرا این ملا های انگلیس به بهشت طالبانی رحل اقامت نمی افگنند که در جهنم سیکولار انگلیس به سر میبرند.

>>>   👹 مدرسه (دیو بندی یعنی پرورشگاه شیطان پرستی و شرارت پیشه شیطانی) یعنی پرورشگاه همجنسبازی=پشتونوالی، ذندیقی=افغانیت و منافقین میتونی....

>>>   از زمان تشکیل کشوری بنام پاکستان و جداشدن از هندوستان پهناور میان دو کشورعلاوه بر نزاع نظامی جنگ استخباراتی در جریان است و کشورما همیشه قربانی این جنگ ونزاع میان دوکشوراست. حاکمان ابله بجای استفاده از این موقعیت خطیر به سمت پاکستان گرایش داشتند چراکه به زعم انان هرچی نباشد نفوس این کشور از مسلمانند اما کدام مسلمانی که کافر نبیند.
پاکستان از کشورما به مثابه صوبه جدید سواستفاده کرد و در این چهل سال اخیر اغلب پلان های ضدملی از سوی این مکارستان رهبری می شود. کشور پاکستان مانند انگلی بیرحم به وطن ما چسبیده و از ان ارتزاق می کند. روزی که استقلال واقعی یافتیم و صلح وآرامش وانسانیت به جای تفکر ارتجاعی نشست پاکستان هم به سقوط نزدیک خواهد شد. تا آن زمان در میدان سیاست همیشه از کارت افغانستان در مقابل غرب وهندوستان استفاده خواهد کرد.

>>>   محق صاحب ، تحلیل عالی و به جا ...اما برای آنکه ، عمیقا به عمق سیاست انگلیس و استعمار در مجموع پی ببریم ، بهتر خواهد بود که به پالیسی ها و روش های استعماری انکلیس در آسیا ی مرکزی آفریقا ، آسیای غربی جنوب شرق آسیا توجه مبذول داریم. من شخصا قطعا از سیاست دو پهلوی غرب در قبال بوکو حرام و طالبان حیران نیستم .باید چنین باشد ، در آفریقا ، بوکوحرام و سایر نیروهای تروریستی ، بخاطر آن فعال نگهداشته شده است تا یک تهدید برای حاکمیت حکومات بر سر اقتدار تلقی گردد و این رژیم ها برای حفظ حاکمیت شان دست کمک به غرب دراز کنند...و بدینطریق غربی ها همیشه در آفریقا حضور نظامی داشته و منابع طبیعی آفریقا غارت کنند ....این سیاست در برابر هند ، افغانستان از دو قرن بدینسو تعقیب گردیده است ...مرحوم غبار در بخش انگلیس و هند ، انگلیس و افغانستان به شکل عالی و مهارت خاص تشریح گردیده است.
همین سیاست در افغانستان در سال‌های نوزده هشتاد بنام هجوم نظامی شوروی ، بنام دفاع از اسلام و غیره با استخدام مخربترین ، عقب مانده ترین و فانتیک ترین افراد جنگ داخلی را دامن زدند و در نتیجه توانستند پروسه ای حلقه ای ولسلی را که در قرن نوزدهم به گردن هند و افغانستان انداخته بودند انرا با رویکار آوردن بار دوم طالبان در افغانستان تکمیل سازند .....
فخر اهنگر


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است