شورای علمای تسنن برای ولایت‌های شیعه‌نشین
 
تاریخ انتشار:   ۲۳:۲۱    ۱۴۰۲/۶/۲۸ کد خبر: 174017 منبع: پرینت

هبت‌الله آخوندزاده، رهبر حکومت طالبان، اعضای شوراهای علمای ولایت‌های بامیان، دایکندی، سرپل، میدان‌وردک، غور و نورستان را اعلام کرد. به گفته منابعی در ولایت بامیان که عمدتا شیعه‌نشین است، از روحانیون شیعه در شورای علمای این ولایت هیچ کسی حضور ندارد.
ولایت‌های بامیان، دایکندی، غور، سرپل و میدان وردک اکثرا شیعه‌نشین هستند و یا شمار شیعیان در این ولایت‌ها قابل توجه است.
شوراهای علما، کارکرد مشورتی و نظارتی دارند و بخشی از ساختار حکومت طالبان است.

در اعلامیه‌ای که از سوی ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان منتشر شده، گفته شده است که مقام‌های ولایتی مکلف هستند که به مشورت‌های شوراهای علما عمل کنند.
یک منبع از بامیان که خواست نامش در گزارش ذکر نشود، به بی‌بی‌سی گفت که در فهرست ابتدایی که از قندهار به هبت‌الله آخوندزاده فرستاده شده بود، نام روحانیون شیعه درج بود: «[و] حتی قرار شد اکثر اعضای علمای شورای این ولایت از روحانیون شیعه باشد، به دلیل این‌که ولایتی عمدتا شیعه‌نشین است».
به گفته این منبع، پس از فیصله علمای شیعه و عبدالله سرحدی، والی طالبان برای بامیان«فهرست مشخصی متشکل از علمای شیعه و سنی به قندهار فرستاده شد، اما در فهرست صادر شده از سوی رهبر طالبان، نام هیچ روحانی شیعه دیده نمی‌شود.» در ولایت دایکندی هم بر اساس آن‌چه که سخنگوی حکومت طالبان نشر کرده، نام هیچ روحانی شیعه دیده نمی‌شود.

به گفته منبعی از ولایت دایکندی «تقریبا چهار ماه پیش فرم‌هایی بین ۲۵ روحانی شیعه و ۱۵ روحانی اهل تسنن توزیع شده بود تا انتخاباتی بین‌ علمای این ولایت صورت بگیرد و نتیجه انتخابات به رهبر طالبان فرستاده شود. در فهرست پیشنهادی که به هبت‌الله آخوندزاده فرستاده شده بود، نام ۲۵ روحانی شیعه هم بود. اما در اعلامیه‌ای که از سوی هبت‌الله آخوندزاده نشر شده، هیچ روحانی شیعه حضور ندارد.»
پیش از این، از نبود روحانی شیعه در شورای علمای ولایت غزنی هم انتقاد شده بود. در حکومت قبلی، در انتخابات پارلمانی، همه ۱۱ نماینده‌ای که رای آورده بودند، شیعه بودند.

منابع در شورای علمای شیعه افغانستان می‌گویند که شیعیان در ۲۲ ولایت این کشور حضور دارند و در ولایت‌هایی چون کابل، بلخ، هرات، بامیان، دایکندی، قندهار، ارزگان و غور تعداد شیعیان قابل توجه است.
در ابتدای حکومت طالبان، شیعیان دست‌کم سه خواسته داشتند: رسمیت مذهب شیعه، اجرای قانون احوال شخصیه در محاکم و جذب کادرهای شیعه در سطوح میانی و بلند بدنه حکومت طالبان. هر سه خواسته شیعیان در حکومت قبلی عملا و رسما جامه عمل پوشیده بود. اما در حکومت طالبان هیچ یک از این‌ها صورت نگرفته است.

یکی دیگر از خواسته‌های شیعیان این بود که در تدوین قانون اساسی حکومت طالبان نقش داشته باشند. به تازگی حکومت طالبان اعلام کرده است که کار روی قانون اساسی حکومت طالبان به ریاست قاضی‌القضات طالبان، عبدالحکیم حقانی جریان دارد.
به گفته منابعی از شیعیان، هیچ یک از روحانیون و نمایندگان اهل تشیع در نوشتن این قانون دخیل نیست. شیعیان در حاکمیت طالبان با وضعیت بغرنج بی‌پیشینه‌ای روبرو هستند چون در دو سال گذشته، مذهب شیعه رسمیت خود را از دست داده، قانون احوال شخصیه اهل تشیع در دادگاه‌ها عملا مورد استناد قرار نمی‌گیرند، تدریس فقه شیعه از دانشگاه‌ها حذف شده و محدودیت‌هایی هم در برگزاری مراسم مذهبی شیعیان وضع شده است.

کد (9)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
شورای علمای
ولایت‌های شیعه‌نشین
نظرات بینندگان:

>>>   یکی خرگوش از خواب بیدار نمیشود و یکی هم شیعه های افغانستان

>>>   عبد الرجمن خان موفق شد که به حمله به کافرستان،آنها را مسلمان بسازد و نام منطقه شان را بنام نورستان نام گزاری کند.
اما هزاره ها موافقت نمودند که مسلمان سواد و علیه شان جنگ صورت گرفت،بعداً کشور ایران مداخله کرد و گفت که ما به امیر افغانستان وعده میدهیم که بمرور زمان هزاره های افغانستان مسلمان خواهند شد. اما در طی یکصد و سی سال گذشته نه تنها آنها مسلمان نشدند ،بلکه افراطی تر هم شدند و در زمان حکومت کرزی و اشرف غنی، حتی محرم را در جاده ها و سرک ها تجلیل میکردند و خود را با زنجیر میزدند و کودکان بیچاره را در سرک با این کار خود به وحشت می کشاندند.
حالا دولت طالبان دیگر به وعده های دروغین دولت ایران باور ندارند و خودشان دست بکار میشوند و آنها را مسلمان میسازند.
از امام و امام داری پرهیز کنند. از تجلیل محرم پرهیز کنند، پنج وقت دست بسته نماز بخوانند. در همان روزی که دیگر مسلمانان عید میکنند، آنها نیز عید کنند. از سیغه و سیغه بازی،پرهیز کنند و مثل سایر مسلمانان به نکاه شرعی که در مذهب امام ابوحنیفه در نظر گرفته شده است، روی بیاورند و همچنان از برگزاری کلتور و عنعنات آتش پوستان که در زمان ساسانیان در ایران رواج بود، پرهیز کنند. خلص خود را به یک مسلمان سجه و پاک تبدیل کنند و از غیر مسلمانان که ادعا میکنند که پیغمبر شان در روز قیامت می آید و پیروان شان را نجات میدهند، تقلید نکنند و نگویند که امام ما نیز در روز قیامت می آید و ما را نجات میدهد.
این بدعت است و دین داری نیست و بت پرستی است و باید از آن جلوگیری شود.

>>>   از کدام طالب شنیده یی که شیعه را مسلمان گفته باشد؟؟؟
اگر طالب شیعه را مسلمان میداند باید قاضی القضات اش رسما" اعلان کند که شیعه مسلمان است و مذاهب شیعه جعفری و اسمعیلی حقوق مساوی با مسلمانان سنی دارند و در ادارات ملکی و نظامی و اجرایی و قضایی حق کار و پیشرفت را دارا میباشند.

>>>   بس تان است دوره عیش وعشرتان تمام سده ریاتر ظرفیت نه دارید.

>>>   در شرایطی که کشور نیازمند آرامش و دیگر پذیری است، از رسانه‌ها و متولیان امور فرهنگی انتظار می‌رود که کامنت‌های چرند و مبتذل و پُر از غلط املایی و انشایی را پخش و نشر نکنند. نوشته‌هایی که نه سواد مذهبی دارند و نه ارزش نقد و داوری.
باحترام عارف


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است