باج‌گیری و اخاذی والی طالبان در دایکندی
 
تاریخ انتشار:   ۱۰:۴۴    ۱۴۰۲/۶/۳۱ کد خبر: 174035 منبع: پرینت

مولوی امین‌الله عبید، والی طالبان در دایکندی، بستگان و اعضای خانواده و دوستان نزدیک و مورد اعتمادش را در راس بیشتر اداره‌های دولتی گمارده و از نهادهای کمک‌رسان بین‌المللی که در دایکندی فعالیت می‌کنند اخاذی می‌کند.
به گزارش شفقنا به نقل از ایندیپندنت؛ منابع محلی در دایکندی می گویند امین‌الله عبید برخلاف فرمان ملا هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان، که گماردن نزدیکان مسئولان ارشد رژیم طالبان را در مسندهای دولتی منع کرده است، اعضای خانواده‌شان را در راس مهم‌ترین اداره‌ها منصوب کرده است.

مولوی امین‌الله عبید در نوامبر ۲۰۲۱ به سمت والی طالبان در دایکندی گمارده شد. در این مدت، او دست به پاک‌سازی گسترده کارمندان دولت پیشین از اداره‌های دولتی زده است. او در مصاحبه‌ای که در دسامبر ۲۰۲۱، چهل روز پس از گمارده شدن در مقام ولایت دایکندی، با رسانه محلی «رادیو نسیم» داشت، گفت افرادی که در اداره‌های دولتی گمارده می‌شوند « نباید مطابق معیارهای دموکراسی باشند، بلکه باید با شریعت سازگار باشند.»

منابع در دایکندی می‌گویند که احسان‌الله علم، رییس اداره مخابرات، برادرزاده و محافظ پیشین مولوی عبید است و مولوی اقبال، رییس اداره اقتصاد، خواهرزاده مولوی عبید است. به همین ترتیب، عنایت‌الله سهار، معاون اداره معارف، از بستگان مولوی عبید، حافظ محب، رییس اداره سرحدات و قبایل، برادرزن مولوی عبید، قاری ثابت فراهی، رئیس اداره کار و امور اجتماعی، محافظ پیشین و از بستگان مولوی عبید، علی جان عابد، محافظ پیشین مولوی عبید، و ملا عصمت‌الله کرامت، رییس اداره توسعه روستاها، دوست نزدیک مولوی عبید از جمله افرادی‌اند که در ماه‌ اخیر و بر اساس روابط شخصی با مولوی امین‌الله عبید در این مسندها گمارده شده‌اند.

یکی از منابع مطلع افزود که شماری دیگر از فرمانداران و فرماندهان و مسوولان نهادهای دولتی در دایکندی یا از دوستان نزدیک مولوی امین‌الله عبید هستند یا بر اساس تفاهم بر سر تقسیم درآمدهای غیرقانونی در مسندهای دولتی گمارده شده‌اند. همین منبع افزود: «عبید با گماردن ملا محمدالله اقبال، خواهرزاده‌اش، به سمت رئیس اداره اقتصاد دایکندی، از نهادهای کمک‌رسان باج‌گیری می‌کند. تا کنون بیش از ۱۷ سازمان داخلی و بین‌المللی کمک‌رسان در دایکندی به‌دلیل باج‌گیری‌های مولوی عبید و افرادش فعالیت در این استان را متوقف و در بعضی موارد، پروژه‌های توسعه و بازسازی را از دایکندی به شهرهای دیگر منتقل کرده‌اند.»
براساس ادعای منابع، مولوی امین‌الله عبید و اعضای خانواده و دوستانش که مقام‌های کلیدی دولتی را در دایکندی در اختیار دارند از سازمان‌های مددرسان بابت همکاری در عملی شدن پروژه‌ها «پول نقد مطالبه می‌کنند و اگر سازمانی از این کار سرپیچی کند، اجازه فعالیت در دایکندی نمی‌گیرد.»

دایکندی در مرکز افغانستان قرار دارد و حدود ۹۰ درصد جمعیت آن را هزاره‌ها تشکیل می‌دهند، اما هیچ هزاره‌ای در راس اداره‌های کلیدی و مهم دولتی در دایکندی حضور ندارد. منابع محلی در دایکندی می‌گویند مولوی امین‌الله عبید، که پشتون است، این ولایت هزاره‌نشین را به‌صورت خانوادگی اداره می‌کند و حتی در برخی موارد، کمک‌های بشردوستانه را به دیگر شهرها از جمله فراه، غزنی، میدان وردک، و ارزگان می‌فرستد.
مولوی عبید در ماه سرطان امسال ۵۰ تُن گندم از کمک‌های بشردوستانه هند را که به مردم دایکندی اختصاص داده شده بود به بستگان و دوستانش در استان‌های فراه و غزنی و میدان وردک فرستاد.

مردم دایکندی به‌دلیل فاصله ۴۵۰ کیلومتری این ولایت با کابل، که بیشتر راه آن هم غیراستاندارد و دشوارگذر است، همواره در تنگنای اقتصادی و فقر شدید قرار دارند. با این حال، در دو سال گذشته و به‌دلیل اخاذی مولوی امین‌الله عبید از سازمان‌های مددرسان، دست‌کم فعالیت ۱۷ سازمان در دایکندی متوقف شده است.
به گفته منابع، در تازه‌ترین مورد، مولوی امین‌الله عبید یکی از مسوولان سازمان بین‌المللی مهاجرت (IOM) را در دفتر کارش کتک زده است. ماموران این سازمان که در حال تحقیق در مورد وضع مردم و کمک‌های بشردوستانه و نیازهای ساکنان دایکندی بودند، اکنون اجازه فعالیت در این استان ندارند.

پس از متوقف شدن فعالیت ۱۷ سازمان مددرسان در دایکندی به‌دلیل باج‌گیری و اخاذی والی طالبان، شماری از نمایندگان مردم دایکندی در نامه‌ای به اداره استخبارات (اطلاعات) طالبان خواستار تحقیق و پیگیری این مساله شدند. در نامه نمایندگان مردم دایکندی آمده است که ساکنان این استان در فقر شدید به سر می‌برند و نیاز به کمک دارند.
در این نامه آمده است: «در این اواخر دیده می‌شود که همه سازمان‌هایی که در این ولایت فعالیت کمک‌رسانی داشتند به‌دلایل نامعلوم فعالیتشان را متوقف کرده و دفاتر خود را بسته‌اند.»

نمایندگان دایکندی از مسوولان اداره استخبارات طالبان خواستار تحقیق در مورد علت مسدود شدن فعالیت سازمان‌های مددرسان شدند و گفتند که برای رسیدگی به نیازمندان و جلوگیری از فاجعه انسانی، لازم است که فعالیت این سازمان‌ها از سر گرفته شود.
اخیرا رسانه‌های زیر نظر طالبان فرمانی منسوب به ملا هبت‌الله آخوندزاده را منتشر کردند که در آن آمده است گماردن اعضای خانواده و نزدیکان مقام‌های ارشد این گروه در نهادهای دولتی ممنوع است.
برخلاف این دستور رهبر طالبان، بسیاری از مقام‌های این گروه ضمن اخراج کارمندان دولت پیشین، اعضای خانواده و نزدیکان خودشان را در مسندهای دولتی گمارده‌اند.

کد (9)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
والی طالبان
دایکندی
نظرات بینندگان:

>>>   والی یگ ولایت کلا هزاره باشه افغان باشه شاید ان ادم خوب باشه ولی این رویش کا ملا اشتبا هست دوسه سال بعد اسرات مخرب ان نمایان میشود یعنی به مردم هزاره ادم نیست یک والی هزاره پیدا نمیشه لاالا اله

>>>   مشکل اساسی اینست که این پاچه کشال هایی وهابی چرکستانی هرگز از اصول دینی که بنام آن تجارت میکنند آگاه یی نداشته و ندارند. اینها اگر از "حق الناس" چیزی میدانستند این همه ظلم بالای مردم روا نمی داشتند!!!! خلقی ها و حلقه گمشده در لباس ملا!!!! و پنهان زیر پشم ها شپشی!!!
آتش‌خاوری

>>>   ولایت از طالب ، صلاحیت از طالب.
کی شوی بیدار قومو ، این وطن رفته ز دست.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است