راهبرد دفع خطر از طریق تزریق پول نتیجه می دهد؟
امریکا با ارسال بسته های کمکی و تشویقی چهل میلیون دالری در هفته، به تحکیم و قوام بیشتر رژیم طالبان و تقویت تروریسم کمک کرده است 
تاریخ انتشار:   ۱۹:۴۰    ۱۴۰۲/۷/۲ کد خبر: 174047 منبع: پرینت

طالبان به عنوان خشن ترین گروه تندرو با تفکرات عجیب و قرائت های نادر از دین و عقیده، حقیقی ترین شکل یک سازمان تروریستی و جنگی در زمره سازمان های تندو محسوب می شود. از زمان به قدرت رسیدن این گروه در اگوست 2021 اکثریت کشور های پیرامونی و دور، علی رغم تفاوت های سیاسی و عملکردی با این گروه، از طریق راهبرد تزریق پول در صدد دفع خطر بوده اند. نمونه کاملی از این دست پاداش های جزیه مانند، در دستور کار کشور های مانند چین، قطر، امارات، ایران بوده است.

امریکا با ارسال بسته های کمکی و تشویقی چهل میلیون دالری در هفته، به تحکیم و قوام بیشتر رژیم طالبان کمک کرده است. طالبان با امتزاج عقیدۀ سیاسی با جستجوی راه های در آمدزای اقتصادی، تلفیقی از یک راهبرد منظم و موثر را برای بقای خود یافته اند. این گروه با ایجاد زمینه و بستر برای سرمایه گذاری کشور های تشنۀ معادن و جغرافیای افغانستان، رشد قاچاق مواد مخدر و ایجاد بستر لازم برای پرورش و تقویت تروریسم، در آمد خوبی داشته است.

قرار اطلاعات موجود، تنها در دو سال گذشته بیش از دو میلیارد دالر امریکایی از طریق بسته های کمکی در اختیار طالبان قرار داده شده است. این ارقام تنها به صورت رسمی تایید شده است، در حالیکه اطلاعات موجود نشان می دهد که بیش از سه میلیارد دالر دیگر بگونه مخفی به این گروه تحویل داده شده است. شاید جای تعجب باشد که چطور ارزش پول افغانی در برابر اسعار خارجی سقوط نکرده است. در اصل، این تزریق پول های اوپراتیفی برای این گروه است که ارزش پول افغانی را ثابت نگهداشته است.

برای طالبان جز ثروت و قدرت، منافع ملی مردم افغانستان، اهمیتی ندارد. این گروه از دین منحیث ابزار در جهت بر آورده ساختن منافع گروهی خود استفاده می برد. اخاذی، ربودن اتباع، کشت مواد مخدر، فروش اسلحه، معامله بر سر مسائل سیاسی و اغماض در موارد خاص عقیدتی، این گروه را بسیار محتاج پول ساخته و نوعی اعتیاد را برای آنها به وجود آورده است. اعتیاد طالبانی برای کسب پول از هر منبعی ای، عمر این گروه را کوتاه خواهد ساخت. در ضمن، این اعتیاد به پول، این گروه را بیشتر در گرو حلقه های استخباراتی گیر آورده است. همانطوریکه تاریخ ایجاد وروی صحنه آوردن آن نیز نتیجه یک سنجش استخباراتی بوده است.

در موارد دیگر، اغماص طالبان از مسایل خاص اسلامی و عقیدتی، مانند حقوق مسلمانان جهان که وجیبه دینی است، شک و تردید های را در خصوص ماهیت آن به وجود آورده است. از اینکه طالبان را خشن ترین گروه می توان نام داد؛ بنا این گروه در کشتار مردم مسلمان، بدون تعلل عمل کرده است. اما در مواردی با غیر مسلمانان، رفتار انعطاف پذیر داشته است. در بسیاری مواقع در هنگام گروگان گیری، غیر مسلمانان از نزد طالبان زنده برگشته، اما مسلمانان با فجیع ترین شکل کشته اند. این خود نشان میدهد که طالبان یک گروه منفعت طلب و استفاده جو، از نام دین و عقیده اسلامی است و در این هیچ جای شکی وجود ندارد. در ضمن، این گروه که خواستار تامین عدالت در فلسطین، تامین حقوق مسلمانان در میانمار، کشمیر و اقصی نقاط جهان است، چرا تا حال در مورد مسلمانان ایغور، حرفی نگفته است؟

جای تعجب است که طالبان تا پیش از سلطه بر افغانستان، هرازگاهی در حمایت از مسلمانان، در نقاط مختلف دنیا از جمله در چین، فلسطین، کشمیر تحت اداره هند، میانمار و دیگر نقاط دنیا، بیانیه هایی صادر می‌کردند؛ اما طی دو سال گذشته، سخنگویان و رهبران این گروه، حتی یک کلمه در مورد وضعیت مسلمانان در چین نگفته‌اند. این گروه حالا با چینی ها، سر از یک گریبان می کشد و مسئله حمایت از مسلمانان ایغور را موکول به عدالت و نظام چینی کرده است. طالبان گروه ثروت اندوز، تجمل طلب و پول دوست است که تنها برای پول مانند گروه های مافیایی عمل می کند.

سرمایه گذاری های چین، قطر و سایر کشور های همسایه افغانستان در این کشور، نشان می دهد که این پول است که زمینه این سرمایه گذاری را مساعد ساخته است؛ نه عملکرد و سنجش سیاسی طالبان. این گروه در بدل رشوه، حاضر اند تمام افغانستان را در اختیار برنامه های دیگران قرار دهند. گروه طالبان، گروه معتاد به عیش و عشرت و سرمایه اندوزی شده است. این گروه به خوبی آموخته است که چگونه با استفاده از موقعیت ها، سرمایه کسب کند.

در واقع، اصل اختلاف میان سران طالبان نیز از همین منبع آب می خورد. انشعاب در میان گروه طالبان به شبکه حقانی، گروه قطر، گروه ملا یعقوب، گروه قندهار و شبکه هلمندی ها، اساسا مربوط به اصل تقسیم ثروت بجا مانده از دولت فعلی، معادن افغانستان، برنامه های کشور های بیرونی و تقسیم عاید سیستم دولتی افغانستان است. این گروه علی رغم اختلاف عمیق روی تقسیم ثروت و قدرت، به صلاح دانسته تا روی یک توافق نا مقدس ثروت اندوزی، کنار هم بمانند و کماکان بر گرده های مردم، حکومت کنند.

از این نقطۀ ضعف، کشور های منطقه و فرا منطقه سود برده و راهبرد تزریق پول برای رام ساختن طالبان را در جنب تعامل تاکتیکی، در دستور کار قرار داده اند. این جزیه دادن ها برای گروه مافیایی طالبان، عواقب نا میمونی برای امنیت منطقه و جهان خواهد داشت. عواقبی که حتی نمی توان آن را بواسطه تزریق پول هنگفت هم پیشگیری و مهار کرد. منطقه هنوز ماهیت اصلی طالبان را به درستی درک نکرده است. این عدم درک درست از ماهیت و اهداف به قدرت رسانیدن طالبان، برای منطقه و جهان، بهای گران نا امنی و تشنج امنیتی را به دنبال خواهد داشت.

عبدالناصر نورزاد


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
چهل میلیون
آمریکا طالبان
نظرات بینندگان:

>>>   یک زمان میگفتند تنها پاکستان میتواند چند تربوز را به یک دست بگیرد برای دیگران ممکن نیست!!!؟اما کنون طالب این مهارت را خاصل نموده که چند تربوز را به یکدست بگیرند چطور؟
اگر طاب امریکای نباشد ودست نشانده ای امریکا وانگلیس ولشکر نیابتی انها نباشند به کدام اطمینان برای شان هر هفته چهل تا یکصدوبیست ملیون دالر میدهند چه تا ان اندازه خارجی هامضطر وبیچاره نیستند که پول خودرا به هوا باد نمایند حتما یک اطمینان کامل وشامل بالای طالب واداره ای طالبانی دارند
از سوی دیگر هند وایران وچین وروسیه که بالای طالب سرمایه گذاری میکنند کدام باوری واطمینان بالای همه ویا بعض گروپهای طالبانی که سرشان به تنشان بی ارزددارند وگرنه بیهوده وقت خودرا بخاطر هیچ ودر یک قمار باخته شده مصرف نمیکنندچه استخبارات این کشورها هم در بازی های کلان با سی ای ای وام ای سکس همسری دارند وهرکدام میتوانند کارت ویا ورق همدیگر را بخوانند
واقعیت هرچه باشد ملت مظلوم افغان از سالیان متمادی بدینسو در یک مسابقه ای تنگاتنگ منطقوی وفرا منطقوی گیر مانده اند
ویا نه این است ونه ان فقط مصداق شعر اقبال علیه الرحمه است که فرمود
من ازین بیش ندانم که کفن دزد چند
بهر تقسیم قبور انجمنی ساخته اند
چون درینجا فقط یک قبر است اشیا واجناس صاخب این قبر را میان خود تقسیم نموده اند مثلا چند سال یورانیوم از انگلیس وبعد چند سالهم طلا ولاجورد از چین وروس هم درهمان توافقنامه ای سالهای دهه ای هشتاد خود پا برجا ووفا دار اند
والله اعلم بالصواب
محمد داود نصیب مقیم دبی

>>>   طالبان امریکایی = چوچه امریکا
خانم بوتو گفت که طرح ایجاد طالبان از امریکا و انگلیس بود. عربستان طالبان را تمویل کرد. ما (پاکستان) آنها را در کمپ های داخل خاک پاکستان تربیه کردیم و آموزش عقیدتی و نظامی دادیم.
بنا" همه چیز روشن و شفاف است و کدام چیز مخفی نیست.امریکا هفته ای 40 میلیون دالر به طالبان پول می دهد تا بقای مزدوران خود را تضمین کند و ضمنا" افسار طالبان در دست امریکا باشد. این کار برای امریکا کدام هزینه ای ندارد. بر کاغذی چاپ می زند و آن کاغذ می شود بنک نوت (اسکناس) 100 دالری! به همین سادگی.
اما چرا چین و ایران کبیر با طالبان مماشات می کنند؟ آیا از طالبان کشال تنبان می ترسند؟! نه. چین و ایران منتظرند تا نتیجه جنگ اوکراین معلوم شود. پس از آن به سراغ 2 مزدور امریکا یعنی طالبان و علیف (جمهوری جعلی آذربایجان) خواهند آمد. جنگ هایی برسر آینده جهان در پیش است.غرب وحشی سلطه بر جهان را از دست خواهد داد و امریکای جلاد و خونخور و وحشی تجزیه خواهد شد. پایان کار شیطان بزرگ (امریکای وحشی) نزدیک است.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است