دو گروه ورزشی از افغانستان با دو پرچم...
 
تاریخ انتشار:   ۱۱:۱۸    ۱۴۰۲/۷/۶ کد خبر: 174075 منبع: پرینت

تیم والیبال زنان افغانستان که اعضای آن پیش‌تر دوره تمرین و آمادگی خود را در ایران پشت سر گذاشته‌‌اند بخشی از کاروان ورزشکاران زن این کشور را در بازی‌های آسیایی هانگژو تشکیل می‌دهد.
بازی‌های آسیایی هانگژو تازه‌ترین رویداد ورزشی از نوع خود پس از به قدرت رسیدن گروه شبه نظامی طالبان در افغانستان در سال ۲۰۲۱ است که در آن همانند آنچه درون این کشور روی می‌دهد، حقوق زنان به کلی نادیده گرفته شده است.
طالبان گروهی از ورزشکاران را به نمایندگی از افغانستان راهی این بازی‌ها کرده‌اند که همگی مرد هستند.

علاوه بر این گروه، تیمی دیگر از ورزشکاران زن در تبعید افغانستان زیر پرچم دولت منتخب و سرنگون شده این کشور بدست شبه‌نظامیان طالبان در هانگژو حضور دارند که بازی‌های این دوره را از این حیث متفاوت کرده‌اند.
کاروان اعزامی از سوی حاکمان فعلی در افغانستان، کشوری که در آن زنان توسط طالبان از شرکت در مسابقات منع شده‌اند، متشکل از حدود ۱۳۰ ورزشکار مرد است که در ۱۷ رشته ورزشی مختلف از جمله والیبال، جودو و کشتی به رقابت خواهند پرداخت.

گروه دیگر که زیر پرچم سیاه، قرمز و سبز دولت منتخب افغانستان در رقابت‌ها حضور پیدا کرده‌اند، عمدتا ورزشکاران افغانستان از سراسر جهان را گرد هم آورده است.
به گفته حفیظ‌ الله ولی رحیمی، رییس کمیته المپیک افغانستان پیش از به قدرت رسیدن طالبان که همچنان در خارج از کشور به ماموریت سابق خود ادامه می‌دهد، این گروه شامل ۱۷ ورزشکار زن است.
آقای ولی رحیمی که همچنان از سوی بسیاری از کشورها و نهاد‌های ورزشی به عنوان نماینده رسمی افغانستان در امور المپیک شناخته می شود، اواخر روز پنجشنبه در مراسم رسمی ورود کاروان افغانستان به هانگژو به خبرنگاران گفت که ورزشکاران صرفاً به عشق ورزش آنجا هستند.
او به آسوشتدپرس گفت: «ما خواهان جدایی ورزش از سیاست هستیم تا ورزشکاران بدین ترتیب بتوانند آزادانه، در داخل و خارج از کشورشان، فعالیت‌ و در مسیر ورزشی خود پیشرفت کنند.»

ورزشکاران زنان افغانستان از سراسر جهان گردهم آمده‌اند و در میان آنها یک تیم والیبال حضور دارد که اعضای آن پیش‌تر دوره تمرین و آمادگی خود را در ایران پشت سر گذاشته‌‌اند.
دوچرخه‌سوارانی از ایتالیا به تیم زنان افغانستان پیوسته‌اند؛ این تیم همچنین یک نماینده در رقابت‌های دومیدانی دارد که از استرالیا به تیم ملحق شده است.
حفیظ‌الله ولی رحیمی می‌گوید که دولت پیشین افغانستان بسیار تلاش کرده بود تا سهم مشارکت زنان در ورزش افزایش یابد و این میزان به ۲۰ درصد رسیده بود.
وی امیدوار است که حقوق زنان و دختران افغانستان نه تنها در عرصه ورزش بلکه در همه زمینه‌ها از جمله آموزش به آنها بازگردانده شود.

اگرچه طالبان پیش از به قدرت رسیدن در اوت ۲۰۲۱ وعده حکومت معتدل و متفاوت‌تری نسبت به دوره قبلی حکمرانی شبه‌نظامیان اسلامگرا در دهه ۱۹۹۰ داده بود اما از زمان تصرف کابل و تثبیت امارت اسلامی، همزمان با خروج نیروهای ایالات متحده و ناتو پس از دو دهه جنگ و خون‌ریزی در این کشور، بازهم رویه افراطی و سخت‌گیرانه خود را به خصوص در قبال زنان در پیش گرفت.
این گروهِ شبه‌نظامی، زنان را از حضور در بیشتر عرصه‌های عمومی زندگی مانند پارک‌ها، سالن‌های ورزشی و بسیاری از مشاغل منع و همچنین آزادی رسانه ها را سرکوب کرده است.
به گزارش یورونیوز، طالبان همچنین دختران بالای ۱۲ سال را از رفتن به مدارس و موسسات آموزشی منع کرده و به زنان اجازه نمی‌دهد در سازمان‌های محلی و غیر‌دولتی کار کنند.

کد (5)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
گروه ورزشی
افغانستان
نظرات بینندگان:

>>>   خانم بوتو گفت که طالبان = چوچه امریکا.

>>>   به نظر دهنده اول:
خانم بوتو خودش موسس گروپ طالبان در پاکستان بود.
حالا در مورد بیرق:
بعد از کودتا داود خان و تشکیل دولت جمهوری داود خان،بیرق دوران شاهی با سه رنگ خود باقی ماند،اما از عمودی به افقی تبدیل شد و نشان خوشه گندم و مهراب و منبر اش از بیت رفت و به جایش عکس یک عقاب با بال های کشیده ،نشان بیرق شد.
بعد از انقلاب ثور،بیرق داود خان از بین رفت و به جایش بیرق سرخ رنگ انقلابی با نشان خلق در یک کنج اش،بمیان آمد.
با آمدن مرحله نوین و تکاملی انقلاب ثور،ببرک کارمل رهبر حزب شد و قوای شوروی به افغانستان آمد.
در پوهنتون کابل تظاهرات برضد آمد قوای شوروی صورت گرفت و در حمله قوای پولیس چند نفر کشته و شهید شد و یکی از دانشجویان طبقه اناث بنام ناهید که رهبری این تظاهرات را بدوش داشت،فرار کرد و به پاکستان رفت و از آنجا به امریکا رفت.
رونالد ریگن رییس جمهور وقت امریکا در قصر سفید،محفلی را بخاطر تقبیح حملات شوروی به افغانستان ترتیب داد و یک روز را بنام افغانستان نام نهاد و از ناهید نیز دعوت کرده بود و او یک بیرق زمان داود خان در دست اش،بیانیه داد و در آخر این بیرق را به رونالد ریگن داد و رونالد ریگن آن را کلوله کرده به یک کارمند اش داد و این آخرین عمر بیرق داود خان بود.
در افغانستان لویه جرگه دایر شد و برخورد نامناسب حفیظ الله امین و قتل و کشتار و به زندان افگندن مردم در زندان ها از طرف او مورد تقبیح قرار گرفت و در پهلوی بیرق حزبی به رنگ سرخ،یک بیرق دیگر نیز بنام بیرق دولتی که سه رنگ داشت با مهراب ث منبر که از زمان ظاهرشاه بود،منحیث بیرق دولتی پذیرفته شد.
با آمدن داکتر نجیب به قدرت،حزب دموکتراتیک خلق افغانستان از بین رفت و حزب وطن جایگزین آن شد و بیرق حزب دموکراتیک خلق افغانستان نیز از بین رفت و تنها بیرق دولتی باقی ماند.
با به قدرت رسیدن دولت مجاهدین، چون از انقلاب ثور و رنگ سرخ بد شان می آمد،رنگ سرخ را از بیرق حزف و به جایش رنگ سفید گذاشتند، در نتیجه بیرق افغانستان به سه رنگ سفید و سیاه و سبز تبدیل شد.
با آمدن دوره اول طالبان ،بیرق طالبان با رنگ سفید که معمولاً در جنگ ها منحیث بیرق تسلیمی شمرده میشود،اما در نزد طالبان منحیث بیرق صلح و عدم جنگ با نشان کلمه در مابین آن بمیان آمد.
بعد از یازدهم سپتامبر و دولت جدید جمهوری اسلامی افغانستان ،در لویه جرگه قانون اساسی ،دوباره بیرق سه رنگ با نشان محراب و منبر بوجود آمد و حالا در دوره دوم طالبان نیز دوباره بیرق اولی شان بمیان آمد.
در دولت های قبلی افغانستان نیز بیرق هایی با رنگ های مختلف و نشان های مختلف وجود داشته است.

>>>   " طالبان گروهی از ورزشکاران را به نمایندگی از افغانستان راهی این بازی‌ها کرده‌اند که همگی مرد هستند."
خوب این ها میتوانند زیر بیرق چرکستان یا سعودی وهابیست بازی کنند و خدا کند که غرق نشوند!!!!
"خانم بوتو گفت که طالبان = چوچه امریکا" مگر از بطن خود او، حال جمله پوره شد!!!
آتش خاوری


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است