ازدواج های اجباری و فامیلی؛ (عقد پسر عمو و دختر عمو را در آسمان ها بسته اند...) این رواج تا حال نیز همچنان ادامه دارد و قربانی می گیرد | ||||
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۱ ۱۴۰۲/۷/۱۴ | کد خبر: 174121 | منبع: | پرینت |
چرا افغانها قبل از ازدواج آزمایشهای صحی انجام نمیدهند؟
نتیجه ازدواج اجباری:
فریده میگوید که داکتران تشخیص دادند که پسرش فلج است و عقب ماندگی ذهنی دارد؛ علتش را نیز داشتن پیوند خونی میان او و همسرش عنوان کردند.
هنوز هم در جامعه افغانستان بسیاریها قبل از ازدواج آزمایشهای لازم صحی را انجام نمیدهند. ازدواجهای خانوادگی رایج است و در مواردی باعث اختلافات فامیلی و بروز اختلالات ژنتیکی در فرزندان میشود.
«پدرم به آینده ما فکر نکرد و بدون پرسیدن از من، مرا به پسر کاکایم داد و اکنون نتیجهاش زندگی پر از غم و دردی است که ما هر روز مجبور به تحمل آن هستیم.»
این گفتههای فریده است که هشت سال پیش مجبوربه ازدواج با پسرکاکایش شده و اکنون دو پسرش ناتوانی جسمی و ذهنی دارند. نخستین فرزندشان، یک سال پس از ازدواج به دنیا آمد. دو سال بعد متوجه شدند که فرزندشان نه راه رفتن را یاد میگیرد و نه زبان میکند.
فریده میگوید که داکتران تشخیص دادند که پسرش فلج است و عقب ماندگی ذهنی دارد؛ علتش را نیز داشتن پیوند خونی میان او و همسرش عنوان کردند.
او میافزاید: «پسرم را به چندین شفاخانه و کلینیک خصوصی و دولتی به خاطر تداوی بردیم، اما داکتران به ما جواب منفی دادند و گفتند که قابل تداوی نیست. با آنکه فرزند نخست فریده با ناتوانی جسمی و ذهنی به دنیا آمده بود، با اصرار خانواده همسرش، فرزند دومی و سومی را نیز به دنیا آورد. فرزند دومی فریده، دختر بود و در یک سالگی از دنیا رفت، اما فرزند سومیاش نیز مانند فرزند اولی با ناتوانی جسمی به دنیا آمد.
فریده میگوید که داکتران در شش ماهگی ناتوانی جسمی فرزند سومش را تشخیص دادند و اکنون این پسرش دو ساله است و قادربه راه رفتن و شنیدن نیست.
در افغانستان و خیلی از کشورهای همسایه از قدیم رواج بوده که ازدواج پسر عمو و دختر عمو و دختر خاله با پسر خاله خیلی عادی بوده و حتی قدیمی ها می گفتند عقد پسر عمو و دختر عمو را در اسمان ها بسته اند و این رواج تا حال نیز همچنان ادامه دارد و قربانی می گیرد.
در افغانستان یکی از سنت های ناپسندیده همین ازدواج های اجباری هست که گاهی به اثر مداخلات یکی از اعضای خانواده دختر بسیار جوان را به مرد بزرگسال می دهند...
محمود منجم زاده
>>> فری جینگل بیرد:
این مشاکل ژنتیکی استند و فامیل و بیگانه ندارد ، بلکه اگر سونوگرافی غربالگری رواج یابد در مرحله جنین قابل تشخیص و سقط هستند . آزمایش صحی ژنتیکی هم صد فیصد نبوده و معجزه نمی کند .
>>> تا ما افغانستانی ها آدم شویم ساکنان زمین همه به سیارات دیگر کوچیده خواهند بود.
>>> پارلمان تاجیکستان چند سال پیش قانون منع ازدواج فامیلی و اقارب نزدیک را تصویب کرد. آنها گفتند که ما معلول و کور مغز کافی داریم و بس ماست.
در اکثر کشور هایی دنیا کاکا زاده ها، ماما زاده ها، خاله زاده ها و عمه زاده ها خواهر و برادر محسوب می شوند و حتی در یگان کشور ازدواج آنها حتی برای مهاجرینی ،که در رسم ورواج شان این نوع ازدواج ها مشکلی نیست، نیز خوشبختانه منع است. از نظر طبابتی بغیر از مشکلات صحی دیگر کند ذهنی در اطفال یکی از اثرات این نوع وصلت ها است که میراث آن عدم داشتن کافی افراد مبتکر و پسمانی تکنولوژیکی درکشور هایی است که این نوع وصلت ها مجاز است.
آتش خاوری
>>> یگانه و یگانه علت ، همان باورهای رادیکالیزم .... است .این علت تا اندازهای پیش رفته که اگر برادر دختر برادر خود را که دختر و پسر کاکا ( عمو) گفته میشوند به عقد یک دیگر نه در آورند مناسبات شان تا اخر عمر یا سال های سال تیره میماند و صله ای رحمی را که آنهم مثل عقد دختر و پسر عمو ، ماما ، عمه و خاله وجاهت منصوصی و دینی دارد قطع مینمایتد.و حتی چنان غرق باورند که. که پشرفت و تجارب علمی و علم ثابته را که خالق انهم در حقیقت خداوند متعال است در نظر نمیگیرند .
این ازدواج های قرابتی در دنیای هوشیار و علم باور رواج ندارد و ندارد که ندارد . مسوولیت و گناه این معیوبیت ها بدوش فامیل های نا باور به علم وساینس است که جهالت خوانده میشود.
بلی : اگر گاهی ازدواج با اقارب یعنی ندرتآ برای اولاد ازین معیوبیت ندرتآ ندارد ان یک استثنی خوانده میشود که یک. شانس فیزیولیژیکی است .
معاینات ظبی و خونی در پلازما در هر صورت حتمی است که مجبوریت و محسوسیت در بین باشد مانند ( بد دادن مخصوصآ در جوامع برادران محترم پشتون که در اثر
قتل و غیره مشکلات قومی به ظهور می اید و انهم یک راهکار بدوی و غیر قابل قبول عقل و علم است. اگر قتل و جنایات بین مرد ها به تحریک شیطان و عناصر خبیث رخ می دهد گناه دختر ان چیست که به بد داده شوند یا عمل بالمثل بالای دختر مطلوم و بی گناه دیگر جانب اجراشود این یک وحشت ، دهشت ، ظلم آشکار و نا بخشودنی شرعی در مورد انسان بی گناه است . باید این رواجهای تباه کن از جانب حکومت مسوول لغو گرددو پی گرد قانونی و محکماتی وضع و جدآ تعقیب و تطبیق گردد.
م.اکرم کابل
>>> ....من بسیار مردم را سراغ دارم که هیچ فامیل نیستند ولی اطفال شان معلول ومعیوب به دنیا آمده ولی بر عکس بسیار فامیل ها را سراغ دارم که فامیل بودند ازدواج کردن بهترین اطفال سالم وصحت مند دارند در کار خدا مداخله نکنید این کار خداوند است که برای کسی طفل صحت مند می دهد وبرای کسی طفل معلول.
اریا
>>> به نظر دهنده پنجم!
بعد از ختم قرون وسطی و شروع دوره روشنگری در اروپا، تا امروز همیشه علما و دانشمندان عرصه های مختلف علمی در کار خدا مداخله کردند.
اول گفتند که زمین هموار نیست و مرکز جهان نیست،بلکه زمین کروی و یکی از هشت سیاره یی است که بدور آفتاب میچرخد و آفتاب ما نیز همراه سیارات خود بدور مرکز کهکشان سحابی میچرخد که حاوی دوصد ملیارد ستاره دیگر است و کهکشان سحابی نیز یک کهکشان در جمله ده ملیارد کهکشان دیگر در فضای کیهان است.
در سابق میگفتند که سه چیز را خدا میداند و بنده اش نمی داند:
یکی طفل را در شکم مادرش که پسر است و یا بچه،دیگری آب و هوا را که فزدا چه قسم است و سوم آینده را.
حالا پزشکان توسط اولتراشال میتوانند طفل را در شکم مادر ببینند که پسر است و یا دختر و آی و هوا را نیز از طریق ماهواره های جوی میتوانند پیش بینی کنند که چند درجه است،باران و با برف میبارد و یا شمال و طوفان است و یا نه؟
خداوند وسایل نقلیه فراوان مانند شتر و اسپ و خر و قاطر برای بندگان خوبش خلق کرده است،اما دانشمندان در رقابت با خدا وسایل نقلیه یی مانند کشتی و طیاره ساختند که به مراتب تعداد سواری زیادتر انتقال میدهند و سرعت شان نیز هیچ با سرعت وسایل نقلیه خدای داد قابل مقایسه نیست.
وسایل نقلیه خدا داد سیستم راه یاب ندارد و باید با یک چوب او را خله کرد که به کدام طرف برود،اما وسایل نقلیه بندگان اش دارای سیستم راهیاب و بوده و حالا خود ران نیز شدند و دریور کار ندارند و خودشان مسیر را پیدا میکنند.
خداوند برای انسان مغز داده است که ظرفیت ثبت داده های آن محدود است و یگان وقت یگان چیز را فراموش میکند،اما بندگان اش مغز مصنوعی یعنی کمپیوتر و موبایل را ساخته اند که با انترنت وصل هستند و هر چیزی را که بخواهی و هر سوالی در هر بخشی که داشته باشی،برایت جواب میدهند.
در آخر!
ونیای ما یک دنیای تکاملی است که از نقطه صفری به اندازه یک اتم و پر از انرژی بمیان آمده است و این که در عقب این یک نقطه کوچک و بی ارزش کدام قدرتی بوده است که او را خلق کرده باشد،معلوم نیست.
اما باقیمانده همه تکامل است و بطور طبیعی است و هیچ قدرتی در آن مداخله ندارد،بشمول پیدایش ستاره ها و سیارات و زندگی در روی زمین و تکامل آن تا انسان و تکامل مغزی انسان و اختراعات و کشفیات آن و تکامل آینده اختراعات و اکتشافات ،در اثر تکامل مغزی انسانها،همه به شکل تکاملی صورت میگیرد.
>>> آریا
"من بسیار مردم را سراغ دارم که هیچ فامیل نیستند ولی اطفال شان معلول ومعیوب به دنیا آمده" تنها قرابت نزدیک علت معلول شدن نوزاد نیست بلکه شرایط زنده گی، عدم رعایت بهداشی، خوردن دارو ها(چه یونانی یا فارمسی و ازهمین خاطر باید همیشه از داکتر تجویز گرفت) هم تاثیر گذار اند.
"بر عکس بسیار فامیل ها را سراغ دارم که فامیل بودند......." خوب نکته مهم اینست که تسلسل ازدواج هایی فامیلی در عین فامیل چند پشته است. اگر سابقه کمتر باشد شاید نوزاد معلول نباشد مکر کند ذهنی شامل خواهد بود
آتش خاوری
>>> اریا برادر : مریض و مفلس که میشوی
انهم نظر به باور های دینی از جانب خالق متعال است. سوال اینست که مریض میشوی چرا عقب داکتر و دوا میدوی ؟
و مفلس یا قرضدار میشوی چرا میطپی و به سو دست و پا میزنی تا پول پیدا کنی که چاره مفلیسی شود و دین خود را اداء کنی . فکر میکنم همین توضیح برایت آموزنده است .
م نایب خیل
>>> 😛 از هویت توه (افغان و افغان-ستان) چنین بدبختی های ذاد و ولد بوجود می آید.
>>> خدا پناه دهد ما مردم را طالب را خداوند به ناحق بالای ما مسلط نساخته وقتی عقیده خراب شد هر بلا وآفت ومصیبت بالای ما نازل می شود از طفل معلول شروع تا زلزله وسیلاب وقحطی وکشت وکشتار وبد بختی های متعدد.
اریا
>>> من به لطف آفرینندهء متعال یک انسان مسن ،جهاندیده،تحصیلکرده و روشن بین
هستم بنابر تجربه و چشم دید خود دراکثریت ، باور مندم که زایش از زوج
هم خون عمدتآ نوع و یا انواع معیوبیت را در حاصل دارد. لازم و ضروری است که
قبل از وصلت ، خون هردو جانب (زوجین )
معاینهء دقیق طبی گردد و مجوز طبیب و علم ابدان (یعنی طبابت ) حاصل گردد. این کدام نقص
اخلاقی و انسانی ندارد. تا باز نه یارد
پشیمانی و مسوولیت دنیایی و اخروی اولیای زوجین را. با این نوشته مختصر
من دین انسانی و اجتماعی را اداء مینمایم. آنچه ثواب است خطاب است
الحاج محمد شریف
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است