تاریخ انتشار: ۱۱:۳۲ ۱۴۰۲/۸/۲۳ | کد خبر: 174335 | منبع: | پرینت |
نمایشگاه بین المللی واردات چین با هدف تسهیل تجارت، ترویج جهانی شدن اقتصاد و باز کردن بازار پکن به روی جهان امسال نیز میزبان محصولات افغانستان شده است.
به گزارش تسنیم، نمایشگاه بین المللی واردات چین در ششمین دوره برگزاری خود، امسال نیز میزبان محصولات افغانستان با هدف تسهیل تجارت، ترویج جهانی شدن اقتصاد و باز کردن بازار پکن به روی جهان شد.
اولین دوره این نمایشگاه دولتی در ماه نوامبر 2018 برگزار شد و تاکنون شش دوره نمایشگاه برگزار شده است.
پکن پنج سال متوالی مزایای توسعه کیفیتاش را با دیگر کشورها به اشتراک گذاشته است.
«وانگ ون بین»، سخنگوی وزارت امور خارجه چین محصول «جلغوزه افغانستان» را در چهارمین دوره این نمایشگاه در حمایت از محصولات ارگانیگ افغانستان معرفی کرد و این محصول در بازار چین محبوبیت یافت، امسال نیز، «لی کیانگ»، نخست وزیر چین به طور خاص قالیهای دستباف افغانستان را معرفی کرد.
انار قندهار نیز برای اولین بار در نمایشگاه واردات چین به غرفه داران عرضه شدکه خود بیانگر گسترش بازار محصولات ارگانیک افغانستان از طریق نمایشگاه واردات است.
تاجران افغان در این نمایشگاه نسبت به سالهای گذشته انواع بیشتری از محصولات را به غرفه داران عرضه کردند که نشان دهنده اعتماد آنان به بازار چین است.
در یک تحول مهم، انار قندهار سفر خود را به بازارهای پکن آغاز کرده است که نقطه عطفی برای تجارت این دو کشور همسایه است.
گفته میشود چین با نیاز به تأمین مواد خوراکی برای یک دهم از چهار میلیارد شهروند خود مواجه شده است، از طرفی مردم افغانستان پس از یک جنگ طولانی منتظر صلح دایمی و بهبود وضعیت اقتصادی هستند.
در دهههای گذشته از منابع و محصولات غنی افغانستان به خوبی استفاده نشده بود و نهادهای اقتصادی پس از جنگ ضعیف شدهاند. اکنون کابل در تلاش است تا در نظام اقتصادی منطقهای مشارکت کند، اقتصاد خود را از طریق تولیدات و منابع کشورش توسعه دهد و بر محدودیتهای داخلی و تحریم کشورهای غربی غلبه کند، به طور حتم در این وضعیت ایجاد شرایط مساعد برای صادرات محصولات افغانستان نقش مهمی را ایفا می کند.
اکنون نمایشگاه بین المللی واردات چین فرصت و بستر مناسبی برای ورود محصولات افغانستان به بازار چین محسوب میشود. از سوی دیگر چین مصمم است از اول ماه دسامبر 2022 برای 98 درصد محصولات افغانستان مالیات را صفر کند.
کد (7)
>>> تنها با صادرات تولیدات زراعتی، اقتصاد یک کشور نمیتواند پیشرفت چشمگیر داشته باشد.
معیار پیشرفت کشور های جهان زیاد تر بر اساس تولیدات صنعتی است.
بنأ باید یک کمیسیون مشترک تولیدات صنعتی میان افغانستان و چین ساخته شود، تا در آن بخش های صنعتی که افغانستان از نظر داشتن مواد خام آن میتواند جنس های مذکور را به نرخ ارزان تولید کند،سرمایه گزاری صورت بگیرد که افغانستان آهسته آهسته در پهلوی صادرات فرآورده های کشاورزی،تولیدات صنعتی نیز به بازار های جهان عرضه کند.
مثلاً افغانستان میتواند دستگاه های سولار تولید کند که هم در داخل کشور بفروش برسد و هم به خارج صادر شود.
اگر دستگاه های سولار در داخل افغانستان به نرخ ارزان تولید شود و به فروش برسد،شاید بزودی پروبلم کمبود برق در افغانستان از بین برود و در دورترین قریه جات افغانستان برای تولید برق از سولار استفاده کنند که هم ارزان تمام میشود و هم برای محیط زیست خوب است.
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است