تاریخ انتشار: ۱۳:۲۱ ۱۴۰۲/۸/۲۸ | کد خبر: 174355 | منبع: | پرینت |
دادگاه عالی طالبان آمار داده است که پس از روی کار آمدن، بیش از ۲۷۲هزار پرونده در سراسر کشور حل و فصل شدهاند.
مسوولان دادگاه عالی اطمینان دادهاند که دادگاهها در سراسر کشور میکوشند تا به پروندههای شهروندان بهموقع رسیدگی کنند.
عبدالرحیم راشد، رییس ارتباط خارجه، عامه و مطبوعات دادگاه عالی گفته است: «دادگاهها بیشتر از پیش تلاش میکنند تا به سرعت به پروندههای مردم در چارچوب شریعت رسیدگی کنند. دادگاه عالی کشور در مجموع ۲۷۲هزار و ۴۶۳ پرونده را حل کرده که طی آن ۲۹۳هزار و ۹۴۴ وثیقه هم اجرا شده است.»
به گفتهی آقای راشد، آمریتهای دادگاه عالی در این مدت نزدیک به ۳۰۰هزار وثیقه به شهروندان توزیع کردهاند.
و اما شماری از شهروندان که به دادگاه عالی مراجعه کردهاند، میگویند که در فیصلههای دادگاهها باید عدالت در نظر گرفته شود.
به گزارش طلوع، فضل الله قادری، باشنده ولایت ننگرهار به طلوعنیوز گفت: «ز امارت اسلامی میخواهم که پرونده مردم در دادگاهها را به تاخیر نیندازد و بهموقع به پروندهها برسند.»
علی حسن، باشنده ولایت بامیان گفت: «عدالت باید در فیصله دادگاهها تطبیق شود، اگر این کار انجام شود برای مردم رضایتبخش است.»
مسوولان دادگاه عالی طالبان همچنان از شفافیت در دادگاههای سراسر کشور اطمینان داده و افزودهاند که در تلاش بهبود روند کاری شان هستند.
کد (9)
>>> یکی دعوی های جزایی است و دیگری دعوی های مدنی.
فیصله قضایای جزایی وقت کمتر را در بر میگیرد.
پولیس مجرم را دستگیر میکند،تحقیق میکند و نتیجه تحقیق را به سارنوال میغرستد و سارتوال بر علیه مجرم دعوی میکند و دعوی به محکمه سپرده میشود و در محکمه هردو جانب یعنی هم مجرم و هم سارتوال خواسته میشوند و سارتوال اقامه دعوی میکند و اگر مجرم برای دفاع از خود وکیل میگیرد ، وکیل او از وی دفاع میکند و اگر وکیل نمی گیرد،خود مجرم باید از خود دفاع کند.
بعد از اظهارات هردو جانب،محکمه با در نظر داشت اظهارات هردو جانب ،مطابق مواد قوانین جزایی، فیصله خود را اعلان میکند.
دیگری قضایای مدنی است. مثلاً دعوی بالای یک جریب و یا چند جریب زمین است.
درینصورت طرفین دعوی یا هردو طرف وکیل میگیرند و وکلای شان در محکمه از موکلین خویش دفاع میکنند و یا هم خود شان دفاع میکنند.
طرفین اسناد خود را در مورد ملکیت زمین به محکمه ارایه میکند و محکمه نظر خود را در مورد درست بودن و یا غلط بودن اسناد و یا شواهد بیان میکند.
بعداً طرفین دعوی و یا یکی از طرفین دعوی از محکمه وقت برای ارایه اسناد جدید و یا هم برای دفع دفاعیه جانب مقابل وقت میخواهد و محکمه برای او وقت میدهد. بعد از چند ماه فرد مذکور اسناد جدید و یا دفع دفاعیه خویش را به محکمه ارایه میکند و درینصورت باز جانب مقابل وی حق دفع دفاعیه جانب مقابل را از محکمه دریافت میکند و بدینصورت بعضی قضایای مدنی،ماه ها و سال ها ادامه پیدا میکند تا به فیصله نهایی برسد.
بنأ کسانی که در محاکم دعوی های مدنی دارند،باید این پروسه قضایی را که بعضی اوقات مدت مدیدی دوام پیدا میکند ،در نظر داشته باشند و از محاکم شکایت نکنند که چرا دوسیه های شان زودتر فیصله نمیشود.
>>> این از برکت نظام اسلامی ما است
حبیب الله یوسف زی
>>> 👹 خدافریبی و خودفریبی و مردم فریبی که برضد مردم فارسیزبانان یا تورکتباران فیصله و حکم شده است و بس.
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است