تاریخ انتشار: ۱۰:۱۴ ۱۴۰۲/۹/۳ | کد خبر: 174374 | منبع: |
پرینت
![]() |
احمد مسعود، رهبر «جبهه مقاومت ملی افغانستان» در نشستی که در مسکو با حضور مخالفان طالبان برگزار شده است، گفت افغانستان در دو سال گذشته با تسلط طالبان در «یک سیاهچاله خفقانآور و یک بنبست تاریک» فرو رفته است.
به گزارش شفقنا، او با اشاره به عدم فراگیر بودن حکومت طالبان و قوانین سختگیرانه اسلامی آن، در سخنرانی خود گفت: «افغانستان امروز با یک نظام قرون وسطایی» اداره میشود و به «طالبستان» تبدیل شده است.
نشستی موسوم به «افغانستان در میان گذشته و آینده» با میزبانی حزب «روسیه عادل» که ۲۰ درصد کرسیهای پارلمان روسیه را در اختیار دارد، روز (۲ قوس) در مسکو برگزار شده است.
شماری از چهرههای احزاب عمده مخالف طالبان مانند احمد مسعود، رهبر «جبهه مقاومت ملی افغانستان»، محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان، فوزیه کوفی و شکریه بارکزی، اعضای پیشین پارلمان افغانستان از جمله کسانی بودند که در این نشست سخنرانی کردند و نظرات خود را در مورد وضعیت جاری در افغانستان تحت حاکمیت طالبان بیان کردند.
محمد محقق، احمد مسعود، فوزیه کوفی، فضلاحمد معنوی، شکریه بارکزی، ستاره حسینی و سید صادق طاها در جمع فهرست اشتراککنندگان نشست مسکو هستند.
«جبهه مقاومت ملی افغانستان» هدف نشست مسکو را «علاقهمندى روسیه به آمدن ثبات در افغانستان و بهوجود آمدن یک روند سیاسى همهشمول در مبارزه با افراطیت و تروریسم خوانده است.»
احمد مسعود رهبر «جبهه مقاومت ملی» ضد طالبان اما گفت که طالبان «به هیچ تعهد به جز قرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند. افغانستان به یک سرزمین سیاه و مبهم برای مردمش و بهشتی برای افراطیت، تروریسم و گروههای تبهکار مبدل شده است».
آقای مسعود در صحبتهای شدیدالحنی علیه طالبان گفت: «افغانستان بنا بر تسلط طالبان قانون اساسی ندارد، مشروعیت ندارد، پرچم ملی ندارد، نیمی از نفوس زیر نام دین و برداشت غلط از شریعت از تمام شئون انسانی محروم گردیده و اقتصاد کشور در شرف سقوط دارد.»
مخالفان سیاسی طالبان در این نشست خواستار حمایت کشورهای منطقه و جهان برای دستیابی به «یک راه حل» برای بحران افغانستان شدند.
آنها تاکید داشتند که افغانستان یک کشور متنوع و متشکل از اقوام و زبانهای مختلف و گروههای سیاسی و مذهبی مختلف است و از کشورهای منطقه و سازمان ملل خواستار برگزاری نشستی روی ایجاد یک ساختار جدید سیاسی در افغانستان شدند که همه اقوام و مذاهب بتوانند در زیر چتر آن حضور داشته باشند.
آقای مسعود پیشنهاد همهپرسی برای مشخص شدن نوعیت نظام در افغانستان را داد و همچنین خواستار ایجاد یک چتر برای گروههای مختلف سیاسی شد.
محمد محقق که از آدرس شورای مقاومت ملی که متشکل از احزاب و گروههای مخالف طالبان است صحبت میکرد گفت سیاست تعامل با گروه طالبان ظرف بیش از دو سال گذشته مفید نبوده و در صورتیکه طالبان به این نوع سیاستهای خود ادامه دهند، این شورا گزینههای مبارزات میدانی را نیز در وقت مناسب آن در نظر دارد.
مقامهای طالبان تاکنون در این مورد واکنشی نداشتهاند و همواره تاکید کردهاند که حکومتشان فراگیر است و در دو سال گذشته امنیت را به افغانستان بازگرداندهاند.
کد (9)
>>> یعنی که جنگ، جنگ قومی زبانی است که از طرف اوغان تبرغان شروع شده است
>>> خطاب به چوچه مسعود!
وقتی افغانستان بیرق ملی داشت، قانون اساسی داشت، مردم آزادی داشت، آیا شما لندغران شمال و بالخصوص پنج روباهی به یکی از موارد بالا احترام داشتید؟ احترام چه که قانون اساسی را شما لگدمال ساختید، بیرق شورای نظار را بر پرچم ملی تبدیل کردید و آزادی مردم افغانستان را به چپاوول بردید. اگر از افراطیت سخن میگوئید پس بدون قید و شرط باید بپذیرید که پدر بز-صفت شما گوه خورد با شوروی وقت جنگ نماید.
پس یکی ازین دو مورد باید صحت داشته باشد:
1- اگر طالبان افراطی هستند پس پدرت و امثالهم به مراتب بیشتر افراطی بودند، و ظالم و ویرانگر افغانستان.
2- اگر خودت را پیرو راه پدرت میپنداری، پس چرا غلام روس شدی و برایشان عذر و زاری میکنی؟
.....
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است