تاریخ انتشار: ۲۰:۵۲ ۱۴۰۳/۵/۹ | کد خبر: 175796 | منبع: |
پرینت
![]() |
معاون سخنگوی وزارت خارجه طالبان گفت که خدمات قونسلی افغانستان در برخی از کشورهای غربی پذیرفتنی نیست. این تصمیم از بهر عدم تعامل این قونسلگریها با وزارت خارجه گرفته شده و پس از این، صدور هرگونه اسناد از سوی این قونسلگریها مورد پذیرش ادارههای طالبان نیست و وزارت خارجه در قبال آن مسوولیتی ندارد.
حافظ ضیا احمد تکل معاون سخنگوی وزارت خارجه گفت: «در لندن، بلجیم، برلین، بن، سویس، اتریش، فرانسه، ایتالیا، یونان، پولند، سویدن، ناروی، کانادا و استرالیا خدمات قونسلی چون وثایقهها، تصدیقها، ورقهای عدم مسوولیت، صدور پاسپورت، برچسپ تمدید پاسپورت و برچسپ ویزا و این چنین موارد از سوی مرکز مورد قبول نیست و وزارت خارجه در قبال سندهای یاد شده هیچ مسوولیتی ندارد.»
در اعلامیه وزارت خارجه طالبان آمده است: به صورت مکرر از نمایندگیهای سیاسی و قنسولی افغانستان در اروپا خواسته شد با این وزارت همکاری و تعامل کنند. اقدامات اکثر این نمایندگیها بدون هماهنگی با مرکز خودسرانه و با نقض آشکار اصول پذیرفته شده موجود انجام میشود.
براساس اعلامیه طالبان این خدمات شامل صدور وثایق، ورق عدم مسووليت، صدور و تمدید پاسپورت و صدور ویزا میباشد.
شهروندان افغانستان و شهروندان خارجی برای دسترسی به خدمات قنسولی به نمایندگیهای سیاسی افغانستان در دیگر کشورها مراجعه کنند.
این محدودیتها از سوی طالبان بر نمایندگیهای سیاسی افغانستان در کشورهای اروپایی درحالی اعمال میشود که تا هنوز هیچ کشوری این گروه را به رسمیت نشناخته است.
این اقدامات ممکن است دسترسی افغانهای مقیم خارج به خدمات قنسولی مانند صدور پاسپورت و مدارک را محدود کند.
تا هنوز نمایندگیهای سیاسی افغانستان در این کشورها هیچ واکنشی به این اقدام طالبان نشان ندادهاند.
پیش از این تعداد کمی از نمایندگیهای قنسولی افغانستان در خارج اعلام کرده بودند که به خاطر ارایه خدمات قنسولی به شهروندان، با وزارت خارجه طالبان در تعاملاند.
سفارت افغانستان در لندن که زلمی رسول، وزیر خارجه سابق اداره میکند در بیانیه کوتاهی در ایکس نوشت که «بدون هیچگونه وقفه» به کار کنسولی خود ادامه خواهد داد.
وزارت خارجه طالبان مشخصا نمایندگیهای افغانستان در اسپانیا، هلند، بلغارستان، جمهوری چک و مونیخ آلمان را مستثنی کرده است.
سال گذشته که مسووالن سفارت افغانستان در اسپانیا و هلند گفتند به تعامل اداری با حکومت طالبان ادامه دادهاند، واکنش مخالفان طالبان را برانگیخت اما نام این نمایندگیها در این فهرست دیده نمیشود.
سفارتهای افغانستان در کشورهای منطقه، بجز تاجیکستان، به کاردار معرفی شده از جانب حکومت طالبان واگذار شده است. چین رسما سفیر طالبان را پذیرفت و سفیری در کابل معرفی کرد.
پیش از این، اسناد کنسولی صادر شده از سوی نمایندگیهای افغانستان در پایتختهای اروپایی مانند ویزا، وکالت نامه و تمدید گذرنامه و... در وزارت خارجه در کابل نیز پذیرفته میشد.
به گفته دیپلماتهای افغانستان، آنها پس از روی کار آمدن حکومت طالبان در آگوست ۲۰۲۱ گزارشهای سیاسی و مالی به مرکز نمیفرستند.
گفته شده که این نمایندگیها مخارج روزانه خود را از طریق تعرفههای صدور ویزا برای مسافران خارجی عازم افغانستان و اسناد امور کنسولی برای مهاجران افغان تامین میکنند.
برخی از مهاجرانی که به این نمایندگیها مراجعه کردهاند از تعرفه «بالا» شکایت دارند.
آمریکا سفارت و کنسولگریهای افغانستان را قبلا بسته است.
کد (9)
>>> در حالیکه حکومت خود مختار طالبان و یاغی و باغی واز پاچه . . . کشیده و بی اعتنا
به کنواسیون های بین المللی وحقوق بشر
و . . . و. . . که افغانستان همه را
امضاء کرده از پهباد های امریکایی با
پرواز از قلمرو پاکستان ( مربی و بادار شان ) اعتراض دارد پس سخنان اقای متقی وزیر خارجه شان که در وجیزه های
تلویزیونی پیوسته می گوید امریکا ( این سپورتر پولی شان ) هیچ و هیچ مداخله
در افغانستان ندارد( چه معنی دارد؟ )
سید اسلام کاکر کابل
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است