آمریکا ۲۱ میلیارد دالر به طالبان کمک کرده است
 
تاریخ انتشار:   ۲۲:۰۸    ۱۴۰۳/۵/۱۶ کد خبر: 175821 منبع: پرینت

دفتر بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان گزارش داد که واشنگتن از سال ۱۴۰۰ حدود ۲۱ میلیارد دالر به افغانستان کمک کرده است.
این پول صرف کمک‌های بشردوستانه، انتقال و اسکان پناهجویان و بازپرداخت دارایی ارزی افغانستان شده است.
گزارش تصریح کرده که از ۲۰.۷۱ میلیارد دالری که از ماه اسد ۱۴۰۰ تا ماه سرطان ۱۴۰۳ برای کمک به افغانستان پرداخت شده، ۲.۹۷ میلیارد آن صرف کمک‌های بشردوستانه و کمک‌های عمرانی شده است.
این کمک‌ها در چهار زمینه کمک‌های بشردوستانه (۲.۰۲۹ میلیارد)، توسعه و عمران (۴۵۸ میلیون)، عملیات سازمانی (۳۱۶ میلیون) و امنیت (۱۰۰ میلیون) هزینه شده است.

سیگار توضیح نداده که منظور از «عملیات سازمانی» و «امنیت» چه نوع همکاری‌هایی است که امریکا در افغانستان روی آن‌ها پول هزینه کرده است.
برپایه گزارش سیگار، این کمک‌ها از اکتبر ۲۰۲۱ تا پایان جون ۲۰۲۴ از طریق سازمان همکاری‌های بین‌المللی آمریکا و نهادهای وابسته به سازمان ملل به مصرف رسیده است.
برپایه این گزارش، ۳.۵ میلیارد دالر دیگر برای بازپرداخت دارایی ارزی افغانستان به صندوق امانی این کشور انتقال داده شده است تا از جانب مردم این کشور در این صندوق نگهداری شود.
این پول، که به دنبال روی‌کار آمدن طالبان در آمریکا مسدود شده بود، به صندوق امانی افغانستان به سوئیس منتقل شد تا زیر نظر این صندوق از جانب مردم افغانستان نگهداری شود.

به گزارش سیگار، این پول به اضافه سودش تا ۲۸ جون ۲۰۲۴ به ۳.۸۴ میلیارد دالر رسیده بوده است.
سیگار افزوده که مبلغ ۸.۷ میلیارد دالر دیگر برای عملیات انتقال و اسکان همکاران محلی آمریکا از افغانستان به ایالات متحده هزینه شده است.
به گزارش سیگار، ۵.۳۶ میلیارد دالر را وزارت دفاع آمریکا در یک طرح برون‌مرزی شامل کمک‌های مدنی، مسائل بشردوستانه و مقابله با بلایا هزینه کرده است.
در گزارش سیگار جزئیات این طرح توضیح داده نشده است.
سیگار در گزارش خود تصریح کرده است که سه میلیارد دالر را وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا و ۲۸۴ میلیون دالر را وزارت امنیت داخلی آمریکا برای کمک به افغان‌ها تعهد کردند.
سیگار در گزارش خود افزوده که در پی صدور دستور ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان، در ۳ اپریل ۲۰۲۲، کشت خشخاش در افغانستان به طور چشمگیری کاهش یافت.

با این حال، نویسندگان گزارش این پرسش را مطرح کرده است که طالبان چگونه موفق شدند کشت خشخاش را به این سرعت کاهش دهند، در حالی آمریکا و متحدانش با هزینه ۹ میلیارد دالر در دو دهه ناکام شده بودند.
سیگار باور دارد که کاهش کشت خشخاش و افزایش بهای مواد مخدر وضعیت مواد مخدر را در افغانستان پیچیده‌تر کرده است. از سوی دیگر، با وجود کاهش کشت خشخاش، اقتصاد افغانستان همچنان به تولید مواد مخدر وابسته است.
گزارش سیگار افزوده است که پیش از صدور دستور رهبر طالبان به زمین‌داران اجازه داده شده بود که به مقدار زیادی مواد مخدر نگهدارند. افزون بر آن، با منع کشت خشخاش، مناطق مشخصی از این دستور سرپیچی کردند و به کشت آن ادامه داده‌اند.

براساس این گزارش، به همین دلیل، پس از صدور دستور آخندزاده تجارت مواد مخدر با ارزش بالاتری ادامه یافته است. طبق این گزارش، در سال ۲۰۲۳ قیمت هر کیلوگرام تریاک در قندهار ۲۶۳ دالر بوده، در حالی که یک سال پیش تنها ۱۶۰ دالر بوده است. همچنین در ننگرهار قیمت هر کیلو تریاک در ۲۰۲۳ حدود ۳۶۲ دالر بوده در حالی که یک سال پیش از آن ۲۲۰ دالر بوده است.
سیگار در گزارش خود تصریح کرده که در سه‌ماهه نخست سال ۲۰۲۴ تعامل جامعه بین‌المللی با طالبان ادامه یافت – هم در سطح بین‌المللی و هم در سطح منطقه‌ای.
این دفتر از برگزاری نشست سوم دوحه و مشارکت هیئت طالبان در این نشست یادآوری کرده است. گزارش ادامه روابط کشورهای منطقه با طالبان و مراودات تجاری میان افغانستان و کشورهای منطقه را بخشی از این تعامل دانسته است.

با این حال، سیگار افزوده است که در بازه زمانی تحت پوشش این گزارش (سه ماهه منتهی به آخر جون) سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله طالبان، با اینکه به عنوان «تروریست» تحت پیگرد امریکا است، برای نخستین بار از زمان به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، از این کشور بیرون شد و به امارات متحده عربی و عربستان سعودی رفت.
سیگار همچنین اشاره کرده است که هر دو کشور از متحدان آمریکا و میزبان نیروهای نظامی امریکا هستند. نویسندگان گزارش با اشاره به گزارش نشریه لانگ وار ژورنال در این مورد نوشته که این سفر حقانی مبارزه جهانی با تروریسم را زیر سوال می‌برد.
سیگار افزوده که حقانی رهبر شبکه حقانی است که در حملات سازماندهی شده مرگباری به غیرنظامیان، نیروهای ائتلاف بین‌المللی و سفارتخانه‌های خارجی دست داشته است. حقانی نه تنها تحت تحریم آمریکا است بلکه به دلیل همکاری‌اش با شبکه القاعده از ۲۰۰۷ تحت تحریم سازمان ملل هم هست.

سیگار در بخشی از گزارش خود نوشته که فعالیت گروه‌های تروریستی در افغانستان همچنان ادامه یافته است؛ چیزی که با عدم پابندی طالبان به تعهداتش به پیمان دوحه به این نگرانی آمریکا و سازمان ملل دامن زده که افغانستان بار دیگر در حال تبدیل شدن به پناهگاه تروریست‌ها است.
به گزارش سیگار، طالبان در حالی که به پیشرفت‌هایی در مقابله با داعش خراسان دست یافته، در برابر گروه‌های دیگری مانند شبکه القاعده و تحریک طالبان پاکستان همچنان بردبار است.
دفتر بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان همچنین افزوده که سیف العدل، رهبر شبکه القاعده از ستیزه‌جویان خارجی خواسته است که به افغانستان مهاجرت کنند.

به گزارش سیگار، العدل به این ستیزه‌جویان گفته‌ که به افغانستان مهاجرت کنند و آموزش ببیند تا بتوانند به منافع غرب حمله کنند. طبق این گزارش، او از آن‌ها خواسته است که به طالبان به عنوان الگویی برای دولت‌های اسلامی آینده نگاه کنند.
برپایه این گزارش، وزارت داخله تحت فرمان سراج‌الدین برای اعضای شبکه القاعده و طالبان پاکستانی در غزنی محلات مسکونی و آموزشی فراهم می‌کند؛ اگرچه طالبان این گزارش را رد کرده گفته که برای مهاجرانی که از پاکستان اخراج شده‌اند شهرک می‌سازد.
به گزارش سیگار، تحریک طالبان پاکستان حدود شش هزار تا شش و نیم هزار جنگجو در افغانستان دارد که عمدتا در مناطق شرقی افغانستان مستقر هستند.

سیگار در مورد حضور داعش خراسان در افغانستان تحت کنترول طالبان به استناد گزارش تیم نظارت بر تحریم‌های سازمان ملل نوشته است که این گروه «بزرگترین تهدید برای افغانستان و منطقه» است، ولی تهدیدی برای کنترول طالبان بر افغانستان نیست.
گزارش افزوده است که داعش حدود دو هزار و تا سه هزار و ۵۰۰ جنگجو در افغانستان دارد و با نیروهای وابسته به آن اعضای آن به شش هزار نفر می‌رسد.
سیگار به نقل از مایکل کوریلا، فرمانده ستاد مرکزی آمریکا، سنتکام، نوشته است که داعش توانایی و اراده آن را دارد که در ظرف شش ماه به منافع غرب حمله کند.

سیگار آمار نیروهای طالبان را با نیروهای امنیتی و دفاعی حکومت پیشین افغانستان مقایسه کرده است. طبق گزارش سیگار، در حالی که نیروهای دفاعی حکومت پیشین در ۲۹ اپریل ۲۰۲۱ به ۱۸۲ هزار و ۷۱ نفر می‌رسید، نیروهای دفاعی طالبان در ۲۴ جون ۲۰۲۴ به ۱۷۷ هزار و ۸۹۰ نفر می‌رسد.
با این حال، پولیس طالبان در این تاریخ ۲۱۱ هزار و ۲۴ نفر هستند که در مقایسه با ۱۱۸ هزار و ۶۲۸ نیروی پولیس حکومت پیشین بیشتر است. در مجموع طالبان حدود ۸۸ هزار نفر بیشتر نیرو دارد.

نیروهای مسلح مخالف طالبان حملات خود را علیه طالبان افزایش داده‌اند. طبق این گزارش، در سه ماه گذشته این نیروها مسئولیت ۶۸ حمله را برعهده گرفتند، در حالی که در سه ماه قبل از آن ۴۳ بار حمله کرده بودند.
سیگار در این زمینه از دو گروه مسلح جبهه مقاومت ملی و جبهه آزادی افغانستان نام برده است. به گزارش سیگار، آن‌ها در ماه اپریل به حملات مشترک دست زدند. سیگار از چند گروه مخالف دیگر هم نام برده که بیشتر روی فعالیت‌های سیاسی و اطلاعاتی متمرکز هستند.

کد (7)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
کمک آمریکا
طالبان
نظرات بینندگان:

>>>   بله صدالبته درسته تمام حکومتهای فعلی روی زمین وام داردالرهای امریکایست مخصوصا حکومت تروریستی شیطانی طالبان جنایتکار که ازپدرواربابشان دالردریافت می کنن واین یک حقیقت روشن است

>>>   طالب فرزند خوانده امریکا است.

>>>   "در حالی آمریکا و متحدانش با هزینه ۹ میلیارد دالر در دو دهه ناکام شده بودند." خنده دار!!! شاید نویسنده طنز نویس یا شوخ مزاج است. امریکا یکی از رژیم های است که عایدش در پشت پرده مواد مخدر است استفاده از سرزمین و مافیایی مکزیک نمونه بارز آن است و اگر کسی دست از پا خطا کند به زندان امریکا انداخته میشود (آل چاپو نمونه یی آنست). دوم اینکه یکی از دگروال (سرهنگ) هایی بریتانیا در جنگ بین امریکا و انگلیس در هلمند بالای کنترول مواد مخدر کشته شد. سوم امریکایی ها گرجستانی ها را بنام امنیت در ارزگان و هلمند آوردند زیرا آنها در انتقال و توزیع مواد مخدر در روسیه مهارت هایی قاچاقی دارند.
"سیگار در گزارش خود افزوده که در پی صدور دستور ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان، در ۳ اپریل ۲۰۲۲، کشت خشخاش در افغانستان به طور چشمگیری کاهش یافت." یک مزاح دیگر!!! سیگار شکست خورده از کجا معلومات گرفت که صوبه دار هبت نام چرکستانی چنین امری را بخاطر قطع کشت تریاک داه است، این نوع دستور ها برای انحصار کردن کشت تریاک در مناطق خودشان بوده است که حمله به کشتزار هایی شمال ثبوت این مدعاست که در نتیجه به بلند رفتن قیمت این زهر تمام شد (در سال ۲۰۲۳ قیمت هر کیلوگرام تریاک در قندهار ۲۶۳ دالر بوده، در حالی که یک سال پیش تنها ۱۶۰ دالر بوده است.)
فکر میکنم کافی باشد تا از خواندن خست نشوید.
آتش خاوری

>>>   به هیچ کس پوشیده نیست که طالب را امریکا وانگلیس تاسیس واداره ای ان را به پاکستان واگذار نمود وتا امروز تحت اداره ای کامل انها قرار دارد سوال اینجاست که روس وچین وایران به چه چیز دلخوش مینمایند و به سراب طالب دل بسته اند گرچه بهظاهر قضیه طالب وحقه بازی های پاکستان قابل درک است اماطالب میداند که انها را تعویض خواهند نمود وبرنامه ای انها وظیفه ای محوله شان به پایان رسیده نی است ازین رو شاید برای دوام قدرت وبرامدن از پروژه ای خارجی ها چراغی سبزی به دیگران هم نشان داده باشند
میگویند دو تربوز را به یک دست گرفته نمیشود !!!؟ اما باکستان توانسته د حتی ده تر بوز را به یک دست بگیردمعلوم نیست این شانس تا چه پقت برای باکستانی ها یاری خواهد کرد وتدا ذچجه هبکی به ریختن خون افغانهارا می ریزمد
داملا اکبر تگذاری

>>>   به نظر دهند ها شما این قدر سیاست بلد هستین که به روسیه وچین وایران راه نشان میتی شما چرا شکست خوردین وفراری شودین دولت امده ارتش امده نیروی هوای امده تانک وزرهی امده جنرالان دالری امده یک چیز از حرف های تان معلوم میشه که همه ای تان مزذ بگیر ان دیگران بودید برای دالر کار میکردین چون اربابا تان فا به فرار گذشتن شما قبل از اونها فرار کردین روسیه هزاران یتل درحکمت میکنه چین هم حامین تور ایران هم تور شما تازه به دوران رسیده که نه تز سیاست چیز میدانی نه هم از حکمت داری بیغر منافقت خودت تان قضاوت کنید این کشورها با این سابقه ها از حکمت داری شما بدبخت های فراری که چند سال زیر سایه دیگرا به قدرت رسیدین خود تان بیستر از این رخشندی عام خاص نکید اصل شما چی میگین در جمهوریت شما پیاده نظام امریک بودین که امریکا دشمن این کشورها یعنی چین وروسیه وایران بود وهست حال شما به چی روی با چی استدلال به این کشورها مشاوره میتی این کشور ها با این سابقه حکمت داری میتواند به سما اعتماد کند یا شما را لایق اعتماد بداند نی خود تان مخصره میکنی پس شما که به بی عزتی به بی شرمی هیچ فروا نداری با این نوشته تان به ملت غیور افغانستان توهین میکنید شما که شرم حیا تان دالر است

>>>   سلام خواهران و بردارن وطندار،
سياستمداران فراري و سیاستمدارن كه فعلاً به قدرت رسیدن از يك كمپاني هستند و نویسنده این مقاله یا ساده هستند یا میرزا قلم کمپانی!
عبدالله از هواده

>>>   به نظر دهنده اولی دورست میگی این کمک ها به خانواده سربازان کشته شده جمهوریت داده میشه البته به دون کدام مقاصد چشم داشت به خانواده سربازان جمهوریت این دولت امارت اسلامی که مثل دولت جمهوریت نیست که خانواده ای سرباز کشته شده برای کرفتن معاش که حق زاتی او بود برای امنیت لندغران کشته شده بود باید تقضای جنسی اون ها را هم بر اورده میکرد شما دق شدی برای اون روز ها


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است