تاریخ انتشار: ۱۳:۴۷ ۱۴۰۳/۶/۴ | کد خبر: 175923 | منبع: | پرینت |
مایکل مککال، رییس کمیتهی روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا در واکنش به توشیح قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان میگوید که ما نمیتوانیم میلیونها زن و دختری را که از دست این گروه رنج میکشند، فراموش کنیم.
کمیتهی روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا روز (شنبه، ۳ سنبله) سخنان آقای مککال در واکنش به توشیح این قانون را در ایکس نشر کرده است.
آقای مککال گفته است که وعدههای میانتهی دولت بایدن و هریس برای کمک به زنان افغانستان، باعث شد که «رژیم تروریست طالبان» در حمله به زنان یک گام فراتر برود و حتا آنان را از نشان چشمانشان در محضرعام منع کنند.
او افزوده وقتی بایدن و هریس مردم افغانستان را رها کردند، این مسأله طالبان را برای حذف دستآوردهای چندین دهه در عرصهی حفاظت از حقوق زنان و دختران جسورتر کرد.
رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا تصریح کرد از زمانی که دولت بایدن- هریس مردم افغانستان را رها کرد «طالبان را جسورتر ساخت تا دههها پیشرفت در محافظت از حقوق زنان و دختران در افغانستان را از بین ببرد.»
رییس کمیتهی روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا گفته است: «ما نمیتوانیم میلیونها زن و دختری را که از دست طالبان رنج میکشند، فراموش کنیم. جامعهی جهانی باید در بهرسمیتنشناختن طالبان استوار بماند.»
وزارت عدلیهی طالبان بهتازگی اعلام کرده که هبتالله آخوندزاده، رهبر این گروه قانون امر به معروف و نهی از منکر را توشیح کرده و این قانون اکنون نافذ است.
مادهی سیزدهم این قانون که دارای هشت بند است، به «احکام مربوط به حجاب زن» اختصاص داده شده است.
در بند اول این ماده آمده است که «ستر تمام بدن زن لازمی است»، در بند دوم گفته شده «پنهان کردن روی زن به سبب ترس از فتنه، ضروری است و در بند سوم آن آمده است که «صدای زنان (بلند خواندن آهنگها، نعتها و قرائت در مجمع) عورت است».
در بند چهارم مادهی سیزدهم این قانون آمده است که «لباس زنان نازک، کوتاه و چسپ نباشد»، در بند پنجم آمده که «زنان مسلمان مکلفاند که بدن و روی خویش را از مردان نامحرم پنهان کنند» و در بند ششم آمده است که «ستر زنان مسلمان و صالح از زنان کافر و فاسق از ترس فتنه واجب است».
در بند هفتم این ماده «نظر کردن مردان بالغ بیگانه به بدن و روی زنان و نظر کردن زنان بالغ به مردان بیگانه» حرام دانسته شده و در بند هشتم آن گفته شده است که «هرگاه زن بالغ برای حاجت ضروری از خانهی خویش بیرون شد، مکلف است که صدا، روی و بدن خود را ستر نماید».
به گزارش اطلاعات روز، براساس این قانون نوروز، شب یلدا، آتشبازی، تراشیدن ریش و کمکردن آن از قبضه، پوشیدن نکتایی و اصلاح مو برخلاف شریعت اسلامی؛ خارج شدن صدای زنان از خانه و تماشای عکس و فیلم جانداران در کامپیوتر و موبایل از جملهی «منکرات خاص» دانسته شده و گفته شده که محتسب مسئولیت دارد از آن جلوگیری کند.
توشیح این قانون واکنشهای گستردهای را در پی داشته است و کشورهای مختلف از طالبان خواستهاند که محدودیتها علیه زنان و دختران را لغو کنند.
کد (9)
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است