تاریخ انتشار: ۰۹:۰۴ ۱۴۰۳/۶/۱۹ | کد خبر: 175992 | منبع: | پرینت |
رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا روز یکشنبه گفت که توافق دوحه میان زلمی خلیلزاد و طالبان، سیلیای به صورت حکومت افغانستان بود.
مایکل مکال این توافق را اشتباه زلمی خلیلزاد خواند که تاثیر منفی بر روحیه حکومت پیشین افغانستان گذاشت.
به گفته او، خلیلزاد «با طالبان مذاکره کرد و حکومت افغانستان را کنار گذاشت.»
مکال به شبکه خبری سیبیاس امریکا گفت: «این یک سیلی به صورت آنها بود و بر روحیه شان تاثیر منفی گذاشت.»
رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان افزود که خروج از افغانستان پیامدهای منفی و جهانی برای امریکا داشت.
او گفت: «دو ماه پس از سقوط افغانستان، پوتین به اوکراین حمله کرد. شی و پوتین در بیجینگ اتحادی شوم تشکیل دادند که اکنون اقیانوس آرام را تهدید میکند.»
مکال در این مصاحبه که روز یکشنبه نشر شد، گفت که طالبان از زندانهای بگرام هزاران عضو داعش خراسان را آزاد کرد.
ایالات متحده و اروپا داعش به ویژه شاخه خراسان را تهدیدی برای امنیت این کشورها و جهان میدانند.
مکال سیاسی بودن تحقیقاتش درباره نحوه خروج امریکا از افغانستان را رد کرد و گفت که این موضوع را پس از انتخابات ریاست جمهوری امریکا نیز پیگیری خواهد کرد.
مکال افزود که بایدن و ترامپ هر دو برنامهای برای خروج از افغانستان داشتند، اما خروج ترامپ مشروط بود ولی بایدن بدون درنظرداشت شرایط افغانستان، نیروهای امریکایی را خارج کرد.
قرار است کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان فردا، دوشنبه گزارش خود را درباره خروج امریکا از افغانستان منتشر کند.
زلمی خلیزاد، نماینده سابق امریکا برای افغانستان روز یکشنبه این ادعای کمیته روابط خارجی کانگرس در گزارش جدیدش درباره خروج از افغانستان را رد کرد که ارتش امریکا به طور روشن در جریان خروج و مذاکرات صلح با طالبان نبود.
خلیلزاد گفت که جنرال اسکات میلر، فرمانده وقت نیروهای امریکایی در افغانستان، بهطور کامل در جریان مذاکرات دوحه بود و نمایندگان او کاملا در مذاکرات شرکت داشتند.
خلیلزاد در اکس نوشت: «نماینده جنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک، در مذاکرات شرکت داشت و شخص جنرال میلی دو بار در دوحه با طالبان دیدار کرد. هیچ توافقی در مورد هیچ موضوع نظامی بدون اطلاع کامل مقامهای ارشد نظامی ما و مشارکت آنها در تصمیمات رهبران ما صورت نگرفت.»
زلمی خلیلزاد، فرستاده سابق امریکا، در ۲۹فبروری ۲۰۲۰ با طالبان در دوحه توافق صلح امضا کرد. بر اساس این توافق، جدول زمانی خروج نیروهای امریکایی از افغانستان مشخص شد و نیروهای امریکایی و طالبان آتشبس کردند. اما طالبان به جنگ با نیروهای افغان ادامه دادند.
مذاکرات میان افغانها بخشی از توافق صلح دوحه بود، اما این مذاکرات به نتیجهای نرسید و طالبان پس از سقوط کابل براثر فرار اشرف غنی، رئیس جمهور وقت، وارد کابل شد.
کد(۹)
>>> خبرناخوش ایند.
سقوط باطلان یاطالبان به این اسانی میسرنیست.
هررژیم که چهل میلیون احمق پشتیبان باخودداشته باشد،زوال ان با اسانی میسرنیست.هرجامعه که دران جاهل راعالم وعالم را کافرخطاب کنند،عینا سزاوارهمین حالتی است،که مادران قرارداریم.
باعرض حرمت
عاقل
>>> "رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا روز یکشنبه گفت که توافق دوحه میان زلمی خلیلزاد و طالبان، سیلیای به صورت حکومت افغانستان بود. مایکل مکال این توافق را اشتباه زلمی خلیلزاد خواند که تاثیر منفی بر روحیه حکومت پیشین افغانستان گذاشت."
خود "مولی کراسی" به حماقت "نوکرزاد شان صحه میگذارد، مگر این بی ننگ و بی غیرت است که خودکشی نمیکند.
آتش خاوری
>>> سیلی بر دهن ظابط دوستم، صالح غلام بچه، جنرال پشقل، محقق بی بینی، خلیلی بیسواد، وکیلان دزد و جنرالان فراشوتی بود
>>> سیلی به صورت اقوام غیر پشتون بود؛ که پروژه ۳۰۰ ساله انگلیس را هم خلیل زاد و هم جمهوریت مطلقه به رهبری متأصب درین انسان های تمامیت خواه انجام یافت!
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است