تاریخ انتشار: ۰۹:۰۹ ۱۴۰۳/۶/۱۹ | کد خبر: 175993 | منبع: | پرینت |
در میانه حملات جمهوریخواهان به توافقنامه دوحه، خلیلزاد از آن دفاع کرد و افغانها را ملامت دانست.
او در پاسخ به انتقاد نماینده ارشد جمهوریخواه از کنار گذاشتهشدن حکومت غنی گفت: «توافق دوحه به مذاکرات تاریخی حکومت افغانستان با طالبان منجر شد.»
مایکل مکال، رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا روز یکشنبه در گفتگو با شبکه سیبیاس، توافقنامه دوحه را اشتباه زلمی خلیلزاد دانست و گفت که این توافق تاثیر منفی بر روحیه حکومت پیشین افغانستان گذاشت.
مکال گفت که نماینده پیشین امریکا برای افغانستان «با طالبان مذاکره کرد و حکومت افغانستان را کنار گذاشت.»
کمیته روابط خارجی امریکا فردا گزارشی درباره خروج امریکا از افغانستان منتشر میکند. در این گزارش گفته شده است که باید در این خروج به دنبال منافع سیاسی خود بود.
خلیلزاد بدون توضیحی بیشتر اظهارات مکال را «اتهام نادرست» خواند و گفت توافقنامه دوحه زمینه «مذاکرات تاریخی» حکومت اشرف غنی با طالبان را فراهم کرد.
با این حال، او اذعان کرد که «پس از جلسات متعدد، نتیجه مورد نظر برای تشکیل یک حکومت جدید حاصل نشد.»
توافقنامه دوحه در سال ۱۳۹۹ میان میان حکومت امریکا و طالبان در قطر امضا شد و دو طرف روی خروج سربازان امریکایی از افغانستان توافق کردند.
در طول مذاکرات نماینده حکومت افغانستان حضور نداشت. بعداً هیاتی از جانب حکومت افغانستان به قطر رفت و با طالبان مذاکره کرد. برخی از اعضای این هیات گفتند که طالبان در گفتگووهای خود جدی نبودند.
گروه طالبان در جریان مذاکرات دوحه و پس از آن، از به رسمیت شناختن حکومت افغانستان به عنوان طرف مذاکره خودداری کرد.
مکال و دیگر منتقدان گفتند که امریکا به طور غیرمشروط و در فقدان توافق میان طالبان و اشرف غنی، افغانستان را ترک کرد و زمینه سقوط دولت افغانستان را فراهم کرد.
خلیلزاد در شبکه اکس در این مورد نوشت که پس از شکست مذاکرات بینافغانها، ایالات متحده میتوانست تصمیم بگیرد که نیروهایش را از افغانستان خارج نکند. با این حال، به گفته او، رهبری ایالات متحده نگران ادامه «جنگ بیپایان» در افغانستان بود.
او رهبران سابق افغانستان را ملامت کرد و گفت که این بدبینی در واشنگتن وجود داشت که آنها کشورشان را در اولویت قرار نخواهند داد و به دنبال یک سازش واقعبینانه نخواهند بود. به گفته به گزارش اینترنشنال, خلیلزاد، طفره رفتن رهبران افغان از توافق سیاسی موجب ادامه جنگ و قربانی شدن نیروهای بیشتری امریکایی میشد.
کد (۹)
>>> خلیلزاد اگر کمی عقل داشته باشد به یاد می آورد که شرط طالبان برای توافق با امریکا رهایی ده هزار زندانی طالبان از بند بود و خلیلزاد خودش اقرار کرد که به خاطر رهایی زندانی های طالب مجبور شد که در مراسم سوگند غنی شرکت کند و این شرکت در مراسم بود که هم تقلب غنی در انتخابات را رسمیت بخشید و هم نیرو های طالب از زندان رها شدند و کمر طالب بسته شد و دیگر نیازی به مذاکره با مردم افغانستان نداشت چونکه خلیزاد زمینه رسیدن به قدرت را به ایشان آماده کرده بود .
>>> آقای خلیلزاد درست است که ما تمام افغانها ملامت هستیم.ودر طول تاریخ بی اتفاق بوده ایم ودلیل ناکامی مردم افغانستان در طول تاریخ افغانستان همین جهالت قومی،سمتی،حزبی،اختلافات درونی فامیلی شاهان گزشته افغانستان است،که سینه به سینه از گزشته به ارث برده شده است ولی خودت به صفت یک افغان تبار امریکائی الاصل وکارکشته سیاسی چنان گول وشکست خوردی وافغانستان را در مذاکرات دوحه به یک سرنوشت بد وشوم گرفتار کردی،که تاریخ تو را به صفت یک شخص بدتر،گناگهتر از امیر محمد یعقوب خان(معاهده گندمک)،شاه شجاع اولی،شاه شجاع ثانوی(کارمل)،امیر عبدالرحمن خان(معاهده دیورند) ذلیل تر،محکوم تر قضاوت خواهد کرد.
>>> خبرناخوش ایند.
سقوط باطلان یاطالبان به این اسانی میسرنیست.
هررژیم که چهل میلیون احمق پشتیبان باخودداشته باشد،زوال ان با اسانی میسرنیست.هرجامعه که دران جاهل راعالم وعالم را کافرخطاب کنند،عینا سزاوارهمین حالتی است،که مادران قرارداریم.
باعرض حرمت
عاقل
>>> "مایکل مکال، رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا روز یکشنبه در گفتگو با شبکه سیبیاس، توافقنامه دوحه را اشتباه زلمی خلیلزاد دانست و گفت که این توافق تاثیر منفی بر روحیه حکومت پیشین افغانستان گذاشت."
خود "مولی کراسی" به حماقت "نوکرزاد شان صحه میگذارد، مگر این بی ننگ و بی غیرت است که خودکشی نمیکند.
آتش خاوری
>>> راست میگوید. سبب فرار غلامان حلقه به گوش نیز شد
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است