تاریخ انتشار: ۲۲:۱۰ ۱۴۰۳/۶/۲۶ | کد خبر: 176034 | منبع: | پرینت |
از زمان تسلط دوباره طالبان بر افغانستان، رهبران احزاب و مقامهای حکومت پیشین کشور را ترک کردهاند و در بیرون از افغانستان بر مخالفت با سیاستهای طالبان ادامه دادهاند.
به گزارش شفقنا، در این مدت جریانهای جدید سیاسی و نظامی نیز شکل گرفتهاند که اهداف خود را حول محور مخالفت با طالبان و بازپسگیری قدرت از این گروه تعریف کردهاند.
شورای عالی مقاومت ملی برای نجات افغانستان، جبهه مقاومت ملی افغانستان، جبهه آزادی افغانستان، حزب عدالت و آزادی افغانستان و حزب ملی آزادی افغانستان از جمله عمده ترین جریانهای سیاسی و جبهات نظامی است که پس از طالبان ظهور کردهاند و در عرصهی سیاسی و نظامی با این گروه مخالفت میکنند.
در این میان، شورای عالی مقاومت ملی برای نجات افغانستان، چتر گستردهتری است که رهبران اکثر این جریانها، احزاب سیاسی و چهرههای مستقل عضویت آن را دارند.
اما با وجود این، رهبران این جریانها تا اکنون اختلافات سیاسی گسترده باهم دارند و نتوانستهاند به یک طرح واحد برای مبارزه علیه طالبان و برای آینده افغانستان به توافق برسند.
رهبران این شورا این موضوع را به وضوح در نشست دیشب شورای عالی مقاومت ملی برای نجات افغانستان به مناسبت «هفته شهید» بیان کردند و بر ضرورت اتحاد تأکید کردند.
«از تاریخ بیاموزیم»
رهبران شورای عالی مقاومت ملی برای نجات افغانستان، در نشست خود با اشاره بر اختلافات سیاسی گذشته و کنونی، خواستار پذیرش اشتباهات گذشته و اتحاد شدند.
عبدالرشید دوستم، رهبر حزب جنبش اسلامی افغانستان در این نشست بیشتر از سایر رهبران از سیاستهای گذشته جریانها و احزاب سیاسی افغانستان انتقاد کرد و شماری از جریانهای را به نادیدهگرفتن بقیه و تلاش برای «یکهتازی» متهم کرد.
او از جمله از جبهه مقاومت ملی افغانستان به رهبری احمد مسعود و وارثان سیاسی احمدشاه مسعود انتقاد کرد و گفت آنان تلاش شخص او و ترکتباران افغانستان را برای آزادی این کشور از چنگال شوروی و طالبان در دهههای ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ میلادی، نادیده میگیرند و تلاش میکنند همه چیز را به نام احمد شاه مسعود ختم کنند.
او گفت: «باید از تاریخ بیاموزیم، از گذشتهها بیاموزیم، دیگر آن اشتباهات را تکرار نکنیم، یکدیگر را بپذیم، همه قبول کنیم که در گذشته سیاست ما اشتباه بوده است.»
آقای دوستم تأکید کرد که باید این رهبران به مردم افغانستان این پیام را بدهند که متحد هستند تا یکبار دیگر اعتماد آنان را بدست آوردند.
محمد یونس قانونی از رهبران حزب جمعیت اسلامی افغانستان نیز در این نشست گفت که مخالفان طالبان باید بهجای ماندن در گذشته، روی طرحی برای آینده فکر کنند.
او اضافه کرد که «بدون درس از گذشته» و «رفتن به یک سقف واحد ملی» هیچ راه دیگری برای آینده افغانستان وجود ندارد.
سایر اشتراک کنندگان این نشست نیز تأکید کردند که آنان تنها از طریق اتحاد و همپذیری میتوانند به اهداف خود دست یابند و در نهایت وضعیت افغانستان را تغییر بدهند و به سلطهی طالبان پایان دهند.
«تشکیل حکومت در تبعید»
شماری اعضای شورای عالی مقاومت ملی برای نجات افغانستان در نشست خود پیشنهاد تشکیل حکومت در تبعید را دادند.
عبدالرشید دوستم در این نشست گفت رهبران احزاب و جریانهای مخالف طالبان باید به یک توافق سیاسی برسند و اجماع داشته باشند.
او از این رهبران خواست که بیایند و یک «حکومت جلاوطن» و موازی با طالبان تشکیل دهند و فردی را به رهبری این حکومت انتخاب کنند.
آقای دوستم گفت که فردی که رهبری این حکومت را به عهده میگیرد، باید دارای دانش و تبحر در علوم دینی باشد و بتواند پاسخ هبتالله آخندزاده، رهبر طالبان را از نگاه دینی بدهد.
محمد یونس قانونی نیز در این گفت که طرح تشکیل یک «دولت برون مرزی» افغانستان این روزها در بسیاری از محافل بینالمللی نیز مطرح است.
او بحث روی چنین طرحی را نشانهای از عبور جهان از تعامل تاکتیکی با طالبان به تقابل استراتژیک با این گروه تعبیر کرد.
اعضای شورای عالی مقاومت ملی افغانستان تأکید کردند طالبان محکوم به شکست و زوال است و ایدیولوژی این گروه پیام صلح و زندگی مسالمتآمیز برای جهان ارسال نمیکند، بکله پیامد تهدید و بیثباتی و کشتار ارسال میکند.
آنان همچنین گفت که جهان امروز «حقانیت» روایت مخالفان طالبان را پذیرفتهاند و تأیید کردهاند که طالبان «تروریست» است.
محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان و از اعضای ارشد شورای عالی مقاومت ملی برای نجات افغانستان گفت که تصویب طرحی در کنگره آمریکا مبنی بر «تروریست» خواندن طالبان، حقانیت روایت مخالفان این گروه را تأیید کرد.
او با اشاره به قیام امام حسین (ع) در برابر یزید، گفت که امام حسین در ظاهر امر شکست خورد، یارانش شهید و خانوادهاش اسیر شد و یزید نیز در ظاهر امر پیروز شد، اما روایتی که امام حسین ارائه کرد، حقانیت آن ثابت شد و به همین دلیل امروز مردم از یزید با لعن و نفرین یاد میکنند، اما از امام حسین و قیام او برای آزادی و آزادگی الهام میگیرند و در چهلمین روز شهادتش بیش از ۲۰ میلیون نفر فریاد «لبیک یا حسین» سرمیدهند.
عطا محمد نور، از رهبران حزب جمعیت اسلامی افغانستان نیز گفت که طالبان میزبان ۲۲ گروه تروریستی است و این امر اکنون برای جهان ثابت شده است.
او تأکید کرد که سرانجام با اتحاد و انسجام آنان بر طالبان پیروز خواهند شد و باردیگر افغانستان را از زیر سلطهی این گروه نجات خواهند داد.
کد (9)
>>> این رهبران بی کفایت وقت درداخل بودباتمام امکانات دراختیار قرارداشت همه را گذاشت فرارکردالان درخارج حکومت تشکیل می دهدخجالت اوراست
>>> مخالفان طالبان در پی راه پیداگری چور و چپاول چون گرسنه شده و باز دالر مفت خواب میبند
>>> حکومت درتبعید یعنی چه شما در داخل افغانستان چه کردید
>>> 🌐👈 هشداریه از سر نو بیدار و هوشیار باش!
تلاش در تشکیل حکومت با همین شناسه نژادی {{{((( افغان-پشتونی )))}}} ۱۰۰-فیصد به ناکامی می انجامد
و هم از سوی غرب و سیاستگران افغانپشتونی در تحریم واقع می گردد.
👈پس نخست، بازنگری شناسه اصیل مردم و تشکیل موضوع هویت فرهنگی ما اساس دولت داری را تشکیل میدهد که در کنگره ها در مورد هویت تباری تصمیمی جدی و آشکار اتخاذ گردد.
>>> مردم افغانستان دیگر چهره های کثیف و منفور شان را نه میخواهد بیبیند.
احمد
>>> در داخل چه گل به آب دادید که در خارج دولت تشکیل میدهید.
از لاف وپوف های معلم عطا شروع
تا رابطه نامشروع دوستم وایشچی
تا گریان های احمد ضیا مسعود
تا فرار بسم الله وزیر دفاع
تابوسیدن دست قریشی وعمران خان توسط قانونی لنگ در پاکستان
وغیره وغیره وغیره
آریا
>>> خواب است و خیال است و جنون
فاریابی
>>> وقتیکه در تبعید نبودند چه کردندوقتیکه حکومت بدون پرس و پال داشتند چه کردند وقتیکه تحارت پشقل میکردند چه کردند وقتیکه لنده غری و غرغر میکردند چه کردند وقتیکه وزارت ها و سفارت ها وولایت هارا تقسیم کرده بودند چه کردند وغیره وغیره.... حالا چه خواهند کردتلخان خوراکش بود گوشت مال خوردند گوشت بودنه خوردند ....
کامگار
>>> مجبوریت.
گرچه سیاستمدارنیستم، ولی چون سیاستمداران راضعیفترازخود میبینم، مجبورم ابرازنظرکنم. (حکومت درتبعید درکل طرح عالی ولی قبلا درموردبایدباتعدادی ازممالک مشوره صورت بگیرد وبه حمایت مالی وسیاسی انها طورمثال به رسمیت شناختن این حکومت تبعیدی ازطرف انها ضرورت است. درغیران همان داستان سابقه دریخ بنویس ودرافتاب بگذار.)
عاقل
>>> مخالفان طالبان نه مخالفان ملت در تبعید تشکیل دولت می دهند تا یک بار دیگر این مملکت را به تاراج ببرند. سرمایه باد آورده در طی این سه سال کم کم تمام می شود. این بار اگر این آدم ها بر کشور مسلط شوند چند برابر گذشته دزدی خواهند کرد. مردم هوشیار باشید این گله دزدان به درد شما نمی خورند.
>>> طالبان مورد حمایت غرب است، و برای جنگ و خونریزی در افغانستان و منطقه مورد حمايت تسلیحاتی و اطلاعاتی غرب است، حتی اگر طالبان قبلا خوب بودند اما طالبان جدید مورد حمايت و متحد غرب و اسرائیل است.
>>> حقیقت امر این است چه با فشار خارجی چه بدون فشار خارجی؛ چه با فشار داخلی و چه بدون فشار داخلی؛ بیست سال یک مملکت و مردمش در دست و قدرت شما بود.
دقیقا چه کردید که کار به آنجا کشید؟
دقیق و واضح بفرمایید که دوباره چه خواهید کرد که کار به اینجا باز نکشد؟
>>> بعداز شکست شوروی کشور دست شما بود چه کردید ؟به بهانه مصالح قومی و در اصل برای امتیاز خواهی بیشتر یکدیگر را کشتید وطن را ویران کردید تجاوز و قتل به راه انداختید عین زالو خون مردم را مکیدید وبرای خود بهترین زندگی را ساختید درحالیکه مردم شما در فقر مطلق بسر می بردند اختلافات شما باعث ظهور و فرصت طلبی طالبان شد بگذریم ...بار دوم که کشور به دست شما افتاد چه کردید آیا از گذشته درس گرفتید؟برای اتحاد تلاش کردید ؟ دزدی را ترک کردید از همه شما سیاسیون فراری افغانستان می پرسم کدام کار مفید را در چهل سال گذشته برای مردم خود کردید ؟شما اندازه یک فرد ژاپنی به نام ناکامورا که زندگیش را در راه خیرخواهی برای ملت افغانستان داد هم زحمت نکشیدید شما از گذشته ننگینتان درس نگرفته و نمی گیرید ما ملت هم دیگر فریب شمارا نمی خوریم دیدید که احمد مسعود هم به خاطر براعت نجستن از شما از سوی مردمش طرد شد و کسی همراهیش نکرد حالا هم سر پیریتان به اندازه کافی دزدی کردید که تا آخر عمر بخورید و زندگی کنید پس دست از سر ملت ما بردارید آی مکس عرصه سیمرغ نه جولانگه توست
عرض خود میبری و زحمت ما میداری
ما کشورمان را از پاکستان آمریکا و انگلیس پس خواهیم گرفت اما بدون شما...
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است