اعلام ملل متحد برای به رسمیتشناسی آپارتاید جنسیتی در افغانستان، گامی مؤثر و ضروری در راستای حمایت از حقوق بشر و تقویت جایگاه زنان در جامعه است | ||||
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۶ ۱۴۰۳/۷/۱۵ | کد خبر: 176118 | منبع: | پرینت |
در دنیای معاصر که حقوق بشر به عنوان یکی از بنیادیترین ارزشها مطرح است، وضعیت زنان در افغانستان به یک معضل انسانی جدی تبدیل شده است. فرستاده ویژه ملل متحد برای آموزش جهانی اخیراً اعلام کرده است که این سازمان، رفتار طالبان با زنان افغانستانی را به عنوان آپارتاید جنسیتی به رسمیت می شناسد. این تصمیم، نه تنها یک اقدام سیاسی بلکه یک ضرورت اخلاقی است که میتواند به تغییر وضعیت اسفناک زنان در این کشور منجر شود.
تاریخچه و زمینهسازی
پس از تسلط دوباره طالبان بر افغانستان در سال ۲۰۲۱، این گروه به سرعت اقدام به اعمال قوانین سختگیرانهای کرد که حقوق اساسی زنان را به شدت محدود نمود. در این شرایط، زنان افغانستانی با مشکلاتی مواجه شدند که در تاریخ معاصر کمتر سابقه داشته است. محدودیتهای آموزشی، کار، و آزادیهای اجتماعی به حدی است که میتوان آن را به عنوان یک نظام آپارتاید جنسیتی توصیف کرد. به عنوان یک فعال حقوق بشر و یک شهروند جهانی، باید به این واقعیت تلخ اذعان کنیم که زندگی روزمره زنان افغان تحت سلطه ترس و فشار به شدت دگرگون شده است.
جنایات طالبان علیه زنان
جنایات طالبان در برابر زنان افغان، در ابعاد مختلفی خود را نشان داده است:
۱- محرومیت از تحصیل: یکی از جنایات بزرگ طالبان بسته شدن مکاتب دخترانه و محرومیت از تحصیل برای دختران است. بر اساس گزارشها، بیش از ۴ میلیون دختر افغانستانی از حق تحصیل محروم هستند. این واقعیت به شدت بر آینده آنها تأثیر منفی میگذارد و نسل جدیدی از دختران را از فرصتهای یادگیری و پیشرفت محروم میکند.
۲- محدودیتهای شغلی: زنان نه تنها از مشاغل دولتی، بلکه از بسیاری از مشاغل خصوصی نیز محروم شدهاند. این موضوع موجب افزایش فقر و وابستگی مالی در خانوادهها شده است. این جنایت به طور مستقیم به نقض حق کار و معیشت زنان مرتبط است و آینده اقتصادی کشور را نیز به خطر میاندازد.
۳- خشونتهای سیستماتیک: طالبان از روشهای خشونتآمیز برای سرکوب زنان استفاده میکند. آزار و اذیت، دستگیری و حتی قتل زنان به خاطر فعالیتهای اجتماعی و سیاسیشان، واقعیتی است که بسیاری از زنان با آن روبهرو هستند. این خشونتها نه تنها به ترس عمومی دامن میزنند، بلکه موجب ایجاد بحرانهای روانی در میان زنان میشوند.
۴- محرومیت از خدمات صحی: زنان افغانستانی به شدت از خدمات صحی و درمانی محروم شدهاند. این واقعیت میتواند عواقب جبرانناپذیری برای سلامتی آنها داشته باشد و به ویژه در دوران بارداری و زایمان، خطرات جدی را برای زندگی آنها به وجود میآورد.
آمادگی ملل متحد برای به رسمیتشناسی آپارتاید جنسیتی
تصمیم ملل متحد برای به رسمیتشناسی آپارتاید جنسیتی در افغانستان، نشاندهنده یک تغییر مهم در رویکرد جامعه بینالمللی به وضعیت زنان افغان است. این شناسایی میتواند به عنوان ابزاری مؤثر در راستای افزایش فشار بر طالبان و تغییر سیاستهای این گروه عمل کند. شناسایی آپارتاید جنسیتی نه تنها به بهبود وضعیت زنان در افغانستان کمک میکند، بلکه میتواند به عنوان الگویی برای سایر کشورهایی باشد که با نقضهای مشابه حقوق بشر مواجه هستند.
پیامدهای تصمیم سازمان ملل
تصمیم سازمان ملل برای به رسمیتشناسی آپارتاید جنسیتی میتواند پیامدهای قابل توجهی داشته باشد:
۱- فشار بر طالبان: این شناسایی میتواند به عنوان ابزاری برای اعمال فشار بر طالبان به منظور تغییر رفتارهای خود در قبال زنان عمل کند. جامعه بینالمللی میتواند از این تصمیم به عنوان مبنایی برای اعمال تحریمها یا سایر اقدامات تنبیهی استفاده کند.
۲- آگاهیبخشی جهانی: این تصمیم میتواند توجه بیشتری را به وضعیت زنان افغانستانی جلب کند و به شکلگیری یک جنبش جهانی برای حمایت از حقوق آنها منجر شود. رسانهها و سازمانهای غیردولتی میتوانند از این فرصت برای برجستهسازی جنایات طالبان و نقضهای حقوق بشر استفاده کنند.
۳- تأمین حمایتهای بشردوستانه: با شناسایی آپارتاید جنسیتی، احتمال افزایش کمکهای بشردوستانه و برنامههای حمایتی برای زنان وجود دارد. این اقدامات میتوانند به بهبود شرایط زندگی زنان و دختران در افغانستان کمک کنند.
۴- الگو برای سایر کشورها: این تصمیم ممکن است به عنوان یک الگو برای سایر کشورهایی که با چالشهای مشابهی روبهرو هستند، عمل کند. شناسایی آپارتاید جنسیتی میتواند به تقویت جنبشهای حقوق بشری در سطح جهانی منجر شود.
جمعبندی
اعلام ملل متحد برای به رسمیتشناسی آپارتاید جنسیتی در افغانستان، گامی مؤثر و ضروری در راستای حمایت از حقوق بشر و تقویت جایگاه زنان در جامعه است. این اقدام باید به عنوان یک فراخوان جهانی برای همه ما در نظر گرفته شود تا به صدای زنان افغان گوش فرا دهیم و از آنها حمایت کنیم.
به عنوان جامعه جهانی، باید همواره در راستای تحقق عدالت و برابری برای همه انسانها تلاش کنیم. شناسایی آپارتاید جنسیتی در افغانستان، نه تنها به آینده زنان این کشور امید میدهد، بلکه به ما یادآوری میکند که حقوق بشر، حق همه انسانهاست و هیچ فرهنگی نمیتواند این حقوق را نادیده بگیرد.
اکنون زمان آن است که به وظیفه انسانی خود عمل کنیم و در کنار زنان افغان بایستیم. ما باید همگی با هم صدای خود را بلند کنیم و از زنان افغان حمایت کنیم، چرا که آنها به تغییر و بهبودی جدی در وضعیت خود نیاز دارند و شایسته یک زندگی عادلانه و برابر هستند.
حاشیه نادری
>>> 🌑♨️ حکومت های استبدادی افغانپشتونی و تحمیلگر جبر و برده ساز 《《《( با حیله هویتی فردی و حیله هویتی جغرافیایی )》》》 همه مردم فارسیزبانان/ترکتباران را برده و گروگان ساخته که در اجتماع و اداره مثل مهاجر غلام نسل-دوم مزدور کنیز رعیت و به تابعیت افغانپشتونها درامده اند.
یعنی زولانه فردی/شناسه پشتونیستی (افغان/افغانیت پشتونی) را بر گردن شما فرسیزبانان/ترکتباران قلاده کرده است.
و ملکیت جایداد و سرزمین تانرا بنام (افغان-ستان و بنام افغانپشتونی) درج کرده اند که بهمین رقبا و دلیل روشن کوچ اجباری آواره فراری خانه بدوش محقر مظلوم دربدر بیکار و خاک بسر هستید،
مگر بازیابی و بازنگری تاریخ، فرهنگ و هویت اصیل تباری-زبانی مردم تان را فراموش کرده اید !؟
و تا به کی به محرومیت و مرده متحرک خمیده می باشید !؟؟
یا در گردنت با (قلاده هویت افغانیت/افغان) فغان زدن را .....
>>> 🌞🌞🌞 ما حاکمین پشتونناقلین از ۱۳۲-سال پیش ( در گردن هر فارسیوان/ترکتبار زاییده شده و نزاییده حتا در شکم مادرتان در گردنت ) امی هویت افغان=ریسپان خوده گره زده ایم
>>> عجیب ترفند، حیله و ترور هویتی و نسلکشی شناسه و فرهنگ نیروی مردمی
>>> ای طالبان حیا کن --
ظلم و ستم رها کن--
بشنو صدای مردم--
گوش های کر تووا کن--
جاغوری
>>> ملل متحد همیش از حقوق زنان در افغانستان دفاع کرده است.
زلمی خلیل زاد قصه میکند که در دهه هشتاد میلادی رونالد ریگن یک گروپ مجاهدین را بشمول ربانی و یونس خالص به قصر سفید دعوت کرده بود.
من در پهلوی یونس خالص نشسته بودم و ترجمانی میکردم.
رونالد ریگن روی خود را بطرف یونس خالص کرده پرسید:
How are you?
یونس خالص طرف من سیل کرده و گفت که او چه میگوید؟
من در جواب اش که جناب زییس جمهور از شما میپرسد که حال شما چطور است؟
یونس خالص در جواب گفت:برایش بگو که کمونست های ملحد،مادر پیچه سفید مرا در افغانستان در کورس سواد آموزی شامل کردند. ازین کرده هم حال بد تر میشود؟
من برای رونالد ریگن گفتم که:
He said that he is very said. Because the communist government of Afghanistan took his mother to school.
رونالد ریگن در جواب گفت:
Oh,No!Iorder the United Nations to sanction the Communist coverment of Afghanistan.
>>> 🌖🌖🌖🌖🌖 عزیزان
✍✍اعمال کردن انواع اپارتاید ها و هم تطبیق نمودن اپارتاید های مرموز که به سرعت از سوی رژیم افغانپشتونی برعلیه نژاد های دیگر در جریان افتاده هست !
✍✍اصطلاح اپارتاید سیستماتیک یعنی
✍۱- انواع جدا و محدود سازی مردم از اصل نژاد آنها،
✍۲- حذف نمودن و ازبین بردن مذهب مردم،
تضعیف و محدود کردن زبان و فرهنگ یک و یا چند قومیت مردمی،
✍۳- پنهان داشتن شناسه قومیتها و جدا سازی مردم از هویت تباری اصیل شان،
✍۴- جدا کردن مردم از ایل و قومیت شان با کوچ اجباری دادن و گرفتن ملکیت و جغرافیای شان،
✍۵- حقوق و امکانات زندگی یک قوم مردمی را مصادره کردن،
✍۶- در جایگاه و مناطق مردم بومی مردم اجنبی و قبایل از ناقلین و کوچی را جایگزین کردن،
✍۷- اقامت گاه و محلات مردم بومی را آتش زدن و تخریب کردن،
✍۸- تعصب، تضاد و تبعیض سیستماتیک در برابر قومیت ها، زبانها، فرهنگ ها و موجودیت مردم،
........
✍✍اپارتاید به معنی مجزا و جدا نگاه داشتن و تبعیض نژادی قومی مذهبی و زبانی که بوسیله حکومت/رژیم های استبدادی بر اقوام دیگر اعمال و جبرا تحمیل میگردد مانند هویت مردم پشتونی(افغان) که بر مردم نژادی نامتعلق تحمیل شده،
✍اپارتاید یعنی محروم ساختن برخی از نژاد های مردمی از منافع و امکانات دولتی،
✍اپارتاید یعنی وضعیتی مشابه بردگی/برده گیری مردم از حیث نژاد و قومیت دیگر،
✍اپارتاید به معنی نقض حقوق بشر، جرم بین المللی، رفتار و برخورد تبعیض آمیز و نژاد پرستی،
✍اپارتاید مصداق اعمال غیرانسانی و سیاست های سلطه جویانه بر اقوام و نژاد های دیگر،
✍اپارتاید نوع هویت که تحمیل (هویت یا شناسه جعل) بر دیگر قومیت/مردم نژاد دیگر جبرا تحمیل میگردد
✍اپارتاید نوع جنسیتی
✍اپارتاید نوع مذهبی
✍اپارتاید نوع زبانی و فرهنگی
✍اپارتاید قومیتی و نژادی
✍اپارتاید نوع اقتصادی
✍اپارتاید نوع تعلیمی/علمی و کانکور دانشجویی
✍اپارتاید نوع کاری و وظیفوی در ادارات دولتی
✍اپارتاید نوع نژاد پرستی/تبعیض و دشمنی نژادی و مذهبی
✍اپارتاید نوع انکار حق حیات انسانی و تصویب قانون جابرانه بر مردم دیگر نژادها
✍اپارتاید یعنی امری مذموم و ضد موازین بین الملل
✍اپارتاید بمعنی رژیم نژادپرست با سیستم تبعیض آمیز و سرکوب شدید مخالفان
✍اپارتاید یعنی ترویج و عادی سازی آشغال ملکیت مردم و تجاوز نژادی و خشونت و ظلم نژادی
✍اپارتاید یعنی no-good hope
✍اپارتاید یعنی نرساندن مسیر آب، برق و سرک برای مردم مستحق نژادی
✍اپارتاید یعنی اموال و معادن مردم مستحق نژادی را به مردم ناقلین رایگان سپردن
✍اپارتاید یعنی قوانین زورگیرانه و تبعیض آمیز را قانونمند ساختن
✍اپارتاید نظام افغانپشتونی مصداق سرکشی قانونشکنی برعلیه نژاد مردم دیگر بوده و است
✍اپارتاید رفتار های تحقیر کننده، ظالمانه، شکنجه بدنی، روحی و ترور افراد و گروه های نژادی دیگر را دربر دارد
✍اپارتاید تحمیل عمدی و سیستماتیک یک هویت نژادی بر مردم دیگر
✍اپارتاید یعنی طرح برای مانع رشد و مانع شدن به حق آموزش دیگران
✍اپارتاید یعنی منع عقیده و بیان
✍اپارتاید یعنی مانع شدن از آزادی اساسی به منظور ازبین بردن قومیتهای نژادی
✍اپارتاید یعنی اعمال استبدادی، استثمار، تعقیب، محدودیت، ممنوعیت، مجازات و محرومیت نژادی را بر گروهی از مردم دیگر روا کردن
✍ بیدار شو که ما و شما در انواع اپارتاید از سوی حکومت های جابرانه پشتونی/از طرف افغانپشتون ها چرا سردچار باشیم و چرا شدیدا به انواع اپارتاید مواجه هستیم!؟؟
>>> دو نکته:
۱- مشکلات زنان در افغانستان ناشی از تفکر طالبانی است و تا این تفکر مسلط است این مشکل هم پا برجا خواهد بود.
۲- ملل متحد بیکاره ترین سازمان جهانی است که تبدیل شده به ابزار دست پنج قدرت صاحب وتو یا همان چین و روس و امریکا و فرانسه و انگلیس.
چین و روس از یک طرف و امریکا و انگلیس از جانب دیگر خواهان هم آغوشی با طالبان است و تا این خواهش وجود دارد هیچ تصمیم مثبت یا منفی در مورد طالبان مثمر ثمری نخواهد شد.
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است