طالبان دارند چه بازی میکنند؟
 
تاریخ انتشار:   ۱۳:۲۷    ۱۴۰۳/۸/۱۰ کد خبر: 176228 منبع: پرینت

در میدان بازی جدید افغانستان طالبان کارت ها ذیل را در عین زمان به دست گرفته اند و به شدت مصروف شفل کردن انها هستند:
۱. کارت ایجاد یک مشروعیت سیاسی
۲. کارت تحفظ و دفاع از منافع پشتون ها
۳. کارت تحفظ و دفاع از منافع بنیاد گرایی اسلامی
۴. کارت تحفظ و دفاع از منافع تریاک و میتا فیدامین افغانستان
۵. کارت همکاری تاکتیکی با روس ها
۶. کارت همکاری استراتیژیک با چینی ها
۷. کارت همکاری تاکتیکی و استراتیژیک همزمان با غربی ها
۸. کارت همکاری تاکتیکی با ایران و کشور های خلیج فارس
۹. کارت حمایت تاکتیکی از القاعده
۱۰. کارت حمایت تاکتیکی از جنگنده های اسلام گرای اسیای میانه و یغور
۱۱. کارت حمایت استراتیژیک از تی تی پی.
۱۲. کارت جنگ - رقابت - مدارا و مذاکره همزمان با داعش
۱۳. کارت همکاری مالی و اقتصادی با کمپنی های مختلف چینی - ایرانی - روسی و بقیه کشور های جهان در عین زمان
و چندین کارت دیگری که نمیشود همه شانرا اینجا نام گرفت در یک وقت وارد میدان بازی قدرت طالبان شده است.

یعنی واقعا بزرگترین درسی که طالبان از گذشته گرفته اند همین است که باید ۱۰ برابر دیروز ریسک گرفت و با همه طرف ها در عین زمان وارد معامله شد؟
ایا ما در کدام کشوری از دنیا سراغ داریم که چنین یک محاسبه یی سیاسی نتیجه داده باشد؟
ایا میشود با این همه نیرو ها و کشور های مختلف که منافع کاملا متضاد دارند کنار امد؟‌
اگر نه - ایا میشود این همه نیرو ها و کشور ها را در عین زمان بازی داد؟

اگر جواب اخری ما بلی نباشد پس باید منتظر یک درس بینهایت بزرگ دیگر تاریخی بود که معلوم نیست چی وقت و از اکدام طرف فرا خواهد رسید ولی هروقتی که اغاز شود تمام مردم افغانستان بخصوص مردم پشتون افغانستان تاوان این همه بی باک و بی محابا بازی کردن طالبان را خواهند پرداخت.
زمان کار است تا مغز های متفکر طالبان دریابند که ایا انها مبتکر ترین بازیگران سیاسی در تاریخ بشریت هستند که چنین بی باک بازی میکنند و یا هم ناکام ترین گروهی که به هیچ وجه از بازی های گذشته هیچ چیزی نیاموخته اند.

ادریس رحمانی


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
طالبان
بازی
نظرات بینندگان:

>>>   Yusuf Darbar
طالب پشتون است ، پشتون طالب نیست . نباید یک قوم بزرگ با افتخار و با قدامت دیرینه پشتون را به طالب یک کتله کوچک و ایدلوژی تنگ و تاریک وارداتی خلاف مقتضی زمان ، محاسبه کنیم …

>>>   Ah Mirkhel
پس راه حل چی است که با این همه قدرت ها و نیروها باید کنار بیایند. با این چالش ها و کارت های که شما ذکر کردین هیج قدرت، هیچ جریان سیاسی حتا هیچ نوع حکومت در افغانستان نخواهد آنقدر توانایی و فهم سیاسی داشت که با این چالش ها کنار بیایند.

>>>   Skander Spehr
رحمانی صاحب
وقتی قدرت با یک بازی استخباراتی چنان سهل به این جنابان تسلیم داده شد ، به گمان آنها اکنون کارت همه بازی های که شما بر شمردید به دست ایشان است که این را می‌توان یک ساده لوحی سیاسی محض خواند. در دراز مدت تاریخ این کارت ها سپری می شود و به زباله دانی سیاست گذاری ها در سطح کلان انداخته خواهد شد. حتا کسانی که تا دیروز به هر دلیلی دو آتشه از ایشان حمایت و یا لابی گری می کردند، با چرخش ۱۸۰ درجه ای در برابر این گونه حکومتداری منحط موضع گیری دارند و ...

>>>   Mohammad Ekram Andishmand
برداشت و محاسبه ی آنها این است که این همه کشورهای که شما نام بردید نیازمند تعامل و ارتباط با این ها اند، نه بالعکس.
این ها در شرایط فعلی منطقه ای درست هم می گویند. اولویت تمام این کشورهای رقیب با منافع و بازی های متفاوت این ها نیستند. فقط می خواهند که درد سری از جانب این ها برای شان رخ ندهد و علاوه بر آن در این تعامل و رابطه منافع امنیتی و حتی اقتصادی و تجارتی بعضی شان تامین شود.

>>>   Farhat Arian
متاسفانه برداشت از طالبان اینست که تنها منسوب به قوم پشتون هستن و در اخیر شما تذکر دادید که پشتون ها باید خساره بپردازند بخاطر اعمال فعلی طالبان که در کشور ما حاکمیت دارند ، تاهنوز ما نتوانستیم این ذهنیت تاریک را از خود دور نماییم و اعتراف کنیم که طالب نمایندگی از قوم پشتون نمیکند ، قوم پشتون هم مثل سایر اقوام کشور با طرز مفکوره طالبان مخالف هستن بسیاری از خانواده های پشتون ها بخاطر بسته شدن دروازه های مکتب وپوهنتون ها ،بخاطر اولاد شان مهاجرشدن و وطن را ترک نمودن .اینکه یک کمیت قابل ملاحظه در حکومت پشتون است نمایندگی از قوم پشتون نمیکنن .

>>>   Jamshid Rajabe
همه ی موارد واقعیت عینی سیاست فعلی حاکمان افغانستان میباشد ولی اصل گپ اینست که حاکمان افغانستان این بازی ها را پیش نمی‌برند ، بل ایشان را به میدان آورده و بالای شان این بازی ها را تحمیل کرده ولی ایشان نمی‌دانند .
در اخیر حاکمان فعلی بسیار سخت متضرر خواهند شد ولی شهروندان کشور همچنان خواهند سوخت .

>>>   Mansoor Taheri
در افغانستان در سال های متمادی اینقدر بازی گران سیاسی بد بازی کردن که امروز اگر کسی حتا به فکر آن بازی هم شود محکوم میشود و این برای افغانستان و آینده آن قابل تأسف است اگر دیگران چنین میکنند قطعا منافع کشور خود را سنجیده و حرکت دارند میکنند اگر حاکمان افغانستان تصمیم دارند چنین کنند چرا نباید به دید مثبت آنرا ببینیم حداقل از سیاسیون گذشته از دید من حرکت متفاوتر انجام داده اند و این باعث می‌شود تا چرخ توانایی های خوابیده افغانستان در حرکت بیاید آن چرخ های که همیشه سرکوب شده اند و از کار بیکار شده اند لهذا باید حداقل راه های برای کامیابی سنجید تا اینکه آنرا مخدوش کرد.
اگر هم امکان یک درصدی برای پیروزی باشد شاید نسل بعد ما بتواند از این تجربه گرفته آن یک درصد را بالاتر ببرند تا اینکه این ناممکن را ممکن بسازند مطمین هستم افغانستان پتانسیل این را دارد تا بازی گر قدرت مند و چندین جناهی باشد و منافع کشور خود را ارجحیت داده آنرا حاصل کند و در عین حال کنترول شریک های خود را نیز داشته باشد.

>>>   Ahmad Jawad Tokhi
چین و پاکستان بدرد بخور نیستند اما اگر در همین شرائط نابسمان جهانی‌ بتوانند از زیر یوق غربی ها وپاکستان خودرا بکشند و مستقل کنند یک دولت مردمی تشکیل دهند می‌توانند با همین کشورهای که شما نام بردهید رابطه متقابل اقتصادی وسیاسی اجتماعی و امنیتی داشته باشند وافغانستا را از باران‌های منطقه بیرون کنند از لحاظ داخلی هم کمی احترام در سطح دولت به اقوام دیگر باشد همین قوم میتواند درراس باشد وحرف اول بگوید مردم این را میپزیرند اما نه مفکورهای این وان ظلم وستم فشار خارجی دیکته شده بالای تمام ملت

>>>   Adnan Ahmadi
به فکر من که طالبان به مراتب جامعه شناسی ایشان از زمامداران دوران جمهوریت بالاتر است نقاط قوت و ضعف مردم را به درستی می فهمد ، پاکستان پدر معنوی شان است با حکومت ایران هم وجوهات مشترک زیاد دارد تنها اینجا می ماند مسئله روس ها و چینی ها چینی ها که از ناحیه اویغور به تشویش هستند با امتیاز اندک از طالبان ضمانت کتبی گرفته روس ها فعلا درگیر جنگ اکراین است فعلا چرخه سیاست فعلا به نفع طالب است فقط میماند مسئله غربی ها ..

>>>   Khalid Afghan
عملکرد طالبان چه ربط به پشتون ها دارد جناب عالی

>>>   Jailani Saadat
چند تباهی اخیر که درایت مردم جنوب را نشان میدهد
کشته شدن داودخان و سقوط درانیه بدست غلجائیها
تباهی خلقیها و قتل عام شان طرفداران امین توسط روسها
حذف حزب اسلامی توسط طالبان
حذف و قتل عام طالبان توسط امریکائیها

>>>   Attaullah Pazhwak Akbari
اینکه در آینده چی می‌شود، بگذاریم به آینده، ولی تا فعلن کارت های طالبان موفق‌ بوده است.

>>>   طرفدار برتر
Hamidullah Tadash
افغان ها در طول تاریخ بار ها این اشتباه را انجام دادند که نتیجه در پیشروی ما قرار دارد. نمیتوان در عین حال به دو طرف با هم مخالف چشمک زد. زیرا همیشه کسی یا کسانی منتظر فرصتی هست که همزمان هردو چشم بسته شود.

>>>   Haron Faizi
تشویش نداشته باشید درست می‌شه
همانند یک مامور خوب ‌کارشان را درست انجام می‌دهند

>>>   Ghulam Hazrat Nabizada
....ازدرسهای تاریخ وطن وروزګاران نه چندان دور ماهم هیچ نیاموخته اندوتاهنوزهم مست ونشه' قدرت اند.
(( ... صدباربه وی ګفتم کم خوردوسه پیمانه ...))

>>>   Ab Hakeemi
آقای رحمانی طالبان کارتهای بیشماری بازی راطوریکه شما تعدادشانرا برشمردید در دست دارند و با این کارتها با هرجانب میخواهند معامله انجام دهند.
فقط یگانه کارت مهم و ضروری که در دست ندارند و نه میخواهندبازی و معامله کنند مردم افغانستان است.
ببینیم این بازی ها سرانجام بکجا خواهد رسید و کدام کارت کارت موفق وستراتیژیک برایشان خواهد بود.

>>>   Ghafoor Manani
یک سیاست را طالبان به دست گرفتند که دل همه طرف ها را به امیدواری نگاه داشته اند مثلکه در دحه با آمریکایی ها وعده داده بودند وقتی در قدرت آمدند عمل نکردند.
ولی درکار خود این ملا ها از جمهوریتی ها کرده خیلی هوشیار هستند و پیش می‌روند

>>>   Mahbob Ullah Turani
هر چه باشد از بازسازی شان خوش آدم می آید.

>>>   Abid Bahram
در این میدان بازی رژیم دی‌فاکتو بدیهی‌ست که بالای تکتیک انستال شده بازی می‌کند نه برای یک استراتیژی.

>>>   S Omer Bahir
طالب چند ملای بی خبر از سیاست های ستراتیژیک کشور های بزرگ در منطقه است و به دول امریکا می رقصند، فکر می کنند دنیا را فریب داده و همیشه بر سکوی قدرت قرار گرفته و مانند جمهوری اسلامی سال ها برگرده مردم سوار شده و سرمایه کشور را با ایجاد خشونت و ارعاب بالای مردم افغانستان چپاول می کند، اما بی خبر از این که یک روز تاوان این همه را خواهد داد و در گودال سقوط می افتد و به تاریخ می پیوندد.

>>>   Mohammad Akram Zaki
در وطن یک ریش سفید بود که همیشه به بچه های جوان که بی باک شوخی می‌کرد ، نصیحت می‌کرد و میگفت بازی بی باک نکنید مخصوصا” که زیر پای تان چند دانه میخ باشد ، ورنه حتما” یکی از این میخ ها به بد جایت میخله که درمانش سخت می‌باشد.

>>>   Ahmad Masoud Ahmadi
این شبیه بازی قمار است یا لاندی یا باندی اما باخت داوزده مراتب بیسشتر از برد است نظر به لست بالا یک‌بر سیزده برد ۱۲ بر یک باخت

>>>   Mohammad Ghaznavi
داکتر صیب شماره دهم به جای واژه « جنگنده» از «جنگجو» استفاده کنید بهتر میشه

>>>   Fazal Tooto
سخنگوی شان هم خلیلزاد است و رهبر شان افسر پاکستانی بنام ملا هبت الله است.

>>>   Khan Malek
يك كارت ديگر را به اجازه Ahmad Idrees Rahmani اضافه ميكنم:
-صبر سياسي.
كه اين مثله را هم از إيرانيها اموختند، چون سياست مداران قبلى در أفغانستان أز اين چيز كم برخوردار بودند. و در 20 سال أخير هم ديديم اين پديده را.

>>>   Zemaray Amin
این بادار‌ ومربی و استاد های ای اس ای شان است که بالای این شاگردان دست پروده اش چندین نوع بازی را به راه انداخته تا باشد ازین میان کدامش برنده شودو اگر در هر کارتی بازنده هم شود این بازیکنان است نه بازیگر

>>>   Atiq Rahimi
در مورد موفقیت این رویکرد، می‌توان گفت این استراتژی شاید در کوتاه‌مدت منافع و قدرت آنها را حفظ کند، اما در بلندمدت، تنش‌های ناشی از منافع متضاد، احتمالاً به بی‌ثباتی و حتی فروپاشی تدریجی این تعاملات می‌انجامد. حمایت از گروه‌های مختلف همچون القاعده و تحریک طالبان پاکستان (TTP)، بازی با داعش، و تعامل با قدرت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، به‌ویژه در شرایطی که هر یک از این بازیگران منافع ویژه و خاص خود را در افغانستان دنبال می‌کنند، نیازمند مهارت در سیاست‌ورزی و حفظ تعادل است که احتمالاً طالبان نتوانند به‌طور کامل از عهده‌ی آن برآیند.
در نهایت، تاریخ نشان داده است که استفاده از این مدل چندوجهی تعاملات و ورود به چنین بازی‌های پیچیده‌ای، بدون داشتن بسترهای لازم برای مدیریت پیامدهای آن، معمولاً به نتایج نامطلوبی منجر می‌شود. اگر طالبان نتوانند در این مسیر، به‌درستی بازی را مدیریت کنند و تعاملات را در کنترل خود نگه دارند، احتمالاً افغانستان با بحرانی دیگر و شاید درگیری‌های جدیدی مواجه خواهد شد.
با گذر زمان همه چیز دیده میشود.

>>>   بیخی متخصص کارت آفرین ها بودن ولا نوش جان شان
کاش بیست پیش میامدن افغانستان گل گلزار شده بود
چیزی های بیان نمودین برداشت های شما است اگر چنین نیس خو بلاخره داعش هم که بیایه چنین تاکتیک های را باری میکنند

>>>   Baba Qaderi
اینها عین بازی سیاسیون پاکستان را می‌کند، اما فکر کنم دیر یا زود هم از عروسی می‌مانند و هم از خیرات .

>>>   عقاب رویا
طالب ها تنها منافع شخصی و آن هم کوتاه مدت خود را در نظر می‌گیرند و بس. اینکه در آینده چه چیز متوجه خود و قوم خود شان و همه ملت است را اصلا فکر نمی‌کنند.

>>>   Asadullah Mirzaee
امکان دارد، طالبان همزمان همکاری استراتژیک با چینای‌ها و آمریکا ها داشته باشند؟

>>>   Khalil Ahmad Qeyam
درود رحمانی صیب ، واقعاً نکات مهیم و ارزشمند را اشاره کردید …

>>>   Afghanbig Khil
درود جناب رحمانی صاحب را دیر وقت اس که از تحلیل های ارزشمند و موشگافانه شما بدور استیم امیدواریم صحت وسلامت باشید

>>>   Massoud Aryaee
با کمال احترام که به فهم، دانش و تحلیل شما دارم، باید گفت که بازی آنقدر بزرگ‌تر و پیچیده تر اس که فکر نکنم برجسته ترین تحلیل گران سیاسی و افغانستان شناسان بتوانهای بازی بزرگ بین طالبان، پاکستان و غرب را تحلیل و یا جرئت نوشتن اش را کنند.

>>>   Mohammad Jamil Haqjow
آقای رحمانی پشت نوشته ها و تحلیل های تان دق شده بودم خدامند یک برنامه با آقای لشکری و یا با رواق مامون در رابطه به اوضاع فعلی و راهای بیرون رفت از این وضعیت افغانستان داشته باشید

>>>   Edris JasOor
رحمانی صاحب با تاکید حرف شما این بازی خیلی خوب پیش می‌رود شاید امارات اسلامی یک تعادل مثبت در سیاست خارجی ساخته باشد اگر تعادل برهم بخورد مشکلات شروع میشود اگر به همین شکل ادامه بدهند تعادل را حفظ نمایند

>>>   نادر سیدی
هیچ کارت ندارد برای بازی

>>>   Zia Shariati
طالبان از شبکه القاعده حمایت تاکتیکی می کنند؟؟🤣
این القاعده است که بازی های پیچیده طالبان را ‌سایر گروه ها را مدیریت می کند

>>>   Farooq Qate
پس منتظر یک جنگ خطرناک دیگر باشیم ؟

>>>   Shakoor Jamshedi
در نیم قرن آخر گروپ ها مختلف کدام کارت بازی خوب وکار معقولی نداشتند بجز وقت ضایع کردن وفرصت سوزی نمودند که فاجعه جبران ناپذیری را بر سر مردمان این ماتم کده تکرار نمودند

>>>   Ozeir Sayar
مه میگم شری بخیزت که به خیر مردم افغانستان باشد
هر قدر که اینها سخت گیری میکنند عمر شان کوتاه میشود

>>>   الله محمد کندزی
همزمان، با همه فریب‌کاری، حتا با مردم افغانستان و خانواده های شان هم صادقنبودند/ نیستند، بهای سنگینی دارد.

>>>   Atal Atal
به همین میگن سیاست

>>>   Nasir Arianfar
آیا فکر میکنید از این میان کسی تاریخ بخواند؟

>>>   Elham Elham
کاملا دقیق
همین لحظه غرق اندانچه باعث تداوم شان شده بگروگان گرفتن کشور وملت است

>>>   AH AH
در کارت که پستونها تاوان عمل کرد طالب را خواهد پرداخت ، این تحلیل تان غیر واقعی است چون شناخت کامل از استراتژیی قوم پشتون ندارین
چون بخاطر حفظ قدرت و منافع حاضر هستند هر نوع فداکاری کنن
اما دیگر اقوام همیشه در مقابل چنین سیاست ناکام بودن و هستند بخاطر یک امتیاز بسیار نا چیز همه چیزی را میبخشند

>>>   Abbas Hussaini
طالبان یک گروهی ایدولوژی اسلامگر ودر عین حال قومگرا و مذهبی است که غیراز منافعی قومی وایدولوژیکی شأن هیج چیزی را قبول ندارد امروز در حدود یکصدپنجا کشور اسلامی که اکثر سنی وحنفی است نهادهای آموزشی پرورشی را بسته نکرده در دنیا مدرن هیج کشوری حتا ا گفتن اینکی تلویزیون و رسانه تصوری گناه دارد خجالت میکشد اینا این کار را کردن در دنیا امروز عربستان که مرکز ظهور اسلام است زنان را به این اندازه در زندان خفه نکردن که طالبان این کار را کردن امروز مردم عادی افغانستان از گرسنگی دارد جان می دهد اینا موتورهای ملیون دلاری سوار می‌شود از جلوی گرنسه گانه پابرهنه با سرعت مگیزرد و خود را جز از بندگان پاک خدا حساب میکند خداوند اینارا میبند ویک روز نه چندان دور از اینا حساب کتاب خواهد کرد از بابت سوه استفاده کردن از نام خدا و رسول

>>>   Yad Ha
زمان اصلاحات در سطح رهبری تا میانی طالبان رسیده و ممکن هست از رهبری تا وزرا و معاونین و والیان تغییر کنند
افراد رده میانی طالبان شرایط را بهتر درک میکنند و نمیخواهند بخاطر چند نفر در سطح رهبری آینده خودشان و نظام شأن را در بازی قمار بگذارند و میدانند که اگر بار دیگر سقوط کنند دیگر شانس برگشت ندارند
متخصصانی از چند کشور ممکن هست که سطح دیپلماسی آنها را هدایت کرده باشند و کنند اما رقابت شدیدی هم وجود دارد بین شأن .

>>>   Mohammad Akram Atal
چاره جز این ندارند وقتی در زدوبندهای سیاسی و نظامی منطقه و جهان همه شمشیر های بران خود را بیباکانه بر رخت میکشند که فقط دو انتخاب برایت بگذارند یا باید بکشی و یا باید بمیری، شعور و درایت سیاسی شما راه حل جز این را میداند؟
طالب میداند که قاطعیت طالبان یگانه راه بورد طالبان است.
ماند سخن پشتونها، نام پشتونها قرن پیش با خون گره خورده است، انرا نمیشود در یک و یا دو سال شستوشو کنید،.

>>>   Sadam Husain Faramarz
حالا فکر کنم شما هم قبول کردید که آنچه طالبان انجام می دهند تحلیل گران بزرگی هم سر در نمی آورند.

>>>   Abdul Hadi Mohammadi
فهمیده بازی میکنند استاد۔

>>>   Gul Rahman Wafa
بدویت تاریخی ، حس قدرت طلبی ، افغانستان همین جا کشانده ، همه میخواهند ، انسان ها به قواعد شهروندی زنده گی کند ، ط میخواهید همه شریعتی شوند !

>>>   Ismail Noori
اینها دست نشانده خلیلزاد یعنی ام یکا استن

>>>   Naser SakhiZada
طالبان هیچ استقلال در تصمیم گری خود ندارد چی در سطح داخلی وچی در سطح جهانی …

>>>   محمد یاسینی
با یک ضرب‌المثل وطنی میشه جواب داد:
دو تربوز را نمی‌شود همزمان در دست گرفت!

>>>   Mohammad Farhan
جنگ در اوكراين و غزه سبب تداوم اين گروه شد

>>>   Haji M Shafiq Sediqi
رحمانی صیب درقسمت تحیل آخر تان من موافق نیستم باید تحقیقات تان بیشتر انجام دهید
حاکمیت کنونی افغانستان بسیار مدبرانه موفقانه بازی را با کشور های منطقه وجهان آغاز کرده اند بنظر میرسد بیشتر از امروز تحکیم پای قدرت شان مستحکم تر بشود!

>>>   Abdul Latif Liaquat
تالبا خوب میدانند که چه بازی میکنن، خوب پخته به بلوغ سیاسی رسیدن، سیاست خارجی خوده سه سال قبل اقتصاد محور اعلان کردن، وخوب پیش میرون، از هر طرف هم به رقمش استفاده کرده میرن، اتحاد خودرا تا اینجا خوب حفظ کردن یک صدا پیش میرون، جهان هم جز سر تعظیم دگه چاره ندارن ، چون بیست سال لشکر کشی جهان جواب نداد، کشوری دگه ابدا جراات نمیکنه که این مسیر را دوباره طی کنن، چون میدانن وقتی ۲۰۰۱ تکرار شود ، منتظر باشن که دوباره اگست ۲۰۲۱ تکرار خواهد شد، بنا دنیا سکوت اختیار کرد، چی آشکارا ‌چی مخفیانه دست تعامل دراز کردن، برعکس مخالفین داخلی تالبان منسجم نیستن، و ایدیالوژی ندارن، ایدیالوژی شان تاراج ، اختلاص وچور وچپاول است ،به اندازه بی اتفاقی بودن، که در هشت روز بدون حمایت امریکا شاریدن وفرار کردن، دنیا ابدا دوباره نمیخایه که بالای مهره های سوخته سرمایه گزااری کنه،امریکا دوباره به ویتنام برنگشت ، افغانستان هم دوباره برنمیگرده، پشتون در قالب تالب در بیست خیلی قربانی وکشته داد، او این قربانی ،قربانی اخرشان بود، حالی نوبت قربانی دادن اقوام بقیه است که شاید تا ابد طول بکشد ، چون انسجام سیاسی ورهبری واحد ندارن

>>>   Sultan Sultani
دقیقا جناب رحمانی صیب محترم بنظر شما آیا طالبان مثل قبل ۵ سال را تکمیل خواهد کرد با در نظرداشت نظر عالمانه

>>>   Mirwais Shariatmadari
آخر کار، شما هم دچار پوست‌اندازی شدید. ادبیات سیاسی و تحلیلی شما هم به سمت سیاست توده‌ای و قومی تغییر کرد. اصطلاح مردم پشتون در این متن شما هیچ معنی ندارد. اوج ناآگاهی تحلیل‌گران ما همین‌ست که به فردگرایی باور ندارند و برای گروه‌های تروریستی، پشتوانه توده‌ای و مردمی خلق می‌کنند.
همین اکنون آن‌فالویت می‌کنم.

>>>   Hafiz Afghan
به شما مربوط نميشه غم قوم خودت بخور شما هيچ وقت در غم پشتون ها نيستين ديګر پشتون ها به حرف هاى مکارانه تان بازى نميخور در فکر خودت و قوم تان باشيد ، پشتون هاى چهل سال پيش ديګر وجود ندارد که از شان استفاده سٶ بکنيد مثل ملاى لنګ که در پهلوى بچى سقاوو و مثل ګلبيدين که در پهلوى مسعود ربان مزارى ايستاد و در مقابل داکتر نجيب بغاوت کرد؛

>>>   Sayednasrudin Qaysarpoor
فرض شما این است که طالبان مستقل هستند، اما واقعیت اینه که طالبان هیچ استقلال در تصمیم گیری ندارند و این آمریکا است تعیین میکنه چکار باید انجام دهند، شاهد این ادعا
ملیون ها دلاری است که واضح و آشکارا از از آمریکا دریافت می‌کنند.

>>>   Zia Shariati
همکاری استراتیژیک با چین شوخی تحلیل شماست!؟؟

ایمیل:
لطفا فارسی تایپ کنید. نوشتن آدرس ایمیل الزامی نیست
میتوانید نام و محل سکونت خود را همراه نظرتان برای چاپ ارسال نمایید
پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است