بررسی انتخابات امریکا و تاثیر آن بر طالبان
اگر ترامپ رییس جمهور شود ممکن در یک مذاکره نیمه پنهان اوکراین را در مقابل ایران با رییس جمهور پوتین معامله کند 
تاریخ انتشار:   ۱۴:۰۶    ۱۴۰۳/۸/۱۲ کد خبر: 176240 منبع: پرینت

بررسی تخمینی انتخابات روز سه شنبه در امریکا و تاثیر احتمالی ان بر طالبان:
احتمالا روز سه شنبه امریکا شاهد یک انتخابات پر چالش دیگر خواهد بود. تا بحال به زعم برداشت عموم تصور میشود که دونالد ترامپ برنده این انتخابات باشد. اما اکثر معادلات اکادیمیک که برای پیش بینی انتخابات های امریکا از سوی دانشمندان علوم سیاسی طرح و ترتیب شده است برنده احتمالی این انتخابات را خانم هارییس پیش بینی میکند. یکی از این دانشمندان که معادلات اش تابحال خیلی شهره گشته چون حدود بیش از ۱۱ انتخابات اخیر امریکا را دقیق پیش بینی کرده است معادلات پیش بینی انتخابات داکتر لیکمن استاد علوم سیاسی در واشنگتن دی سی میباشد که بسیار مطمین است به اساس محاسبات او خانم هارییس برنده این انتخابات خواهد بود.

و اما در عمل
تا این دم که این پست را مینویسم حدود بیش از ۶۴ میلیون رای قبل از وقت در محلات رای دهی امریکا عملا درج شده است. از این جمله حدود ۴۴ درصد انها از حزب دیموکرات ها میباشند. ۳۰ درصد انها جمهوری خواهان و حدود ۲۶ درصد رای دهنده گانی هستند که عضویت یکی از این دو حزب را ندارند.
در ضمن از جمله بیش از ۶۴ میلیون رای داده شده تا الحال حدود ۵۰ درصد انها خانم ها میباشند. ۴۳ درصد اقایان و حدود ۷ درصد کسانی که جنسیت خود را اشکار نکرده اند. برداشت عمومی از احصاییه رای های ارایه شده تا بحال چنین است که خانم هارییس پیشتاز خواهد بود.

به اساس تاریخچه رای دهی گذشته ایالت های امریکا چنین به نظر می رسد که حدود ۲۲۶ رای الکترول کالج را خانم هارییس دارد. ۲۱۹ رای الکترول کالج را هم اغای ترامپ و حدود ۹۳ رای الکترول کالج تا هنوز معلوم نیست که نصیب کدام یکی از انها خواهد شد. این ۹۳ رای مربوط هفت ایالت امریکا میشود که از این جمله اگر خانم هارییس سه ایالت را بدست بیاورد ۲۷۰ رای را تکمیل کرده و برنده میشود. و اما اغای ترامپ به بیش از چهار ایالت ضرورت دارد تا ۲۷۰ رای را تکمیل کند.

به هر حال تفکر کلی این است که در امریکا تابحال هیج خانمی رییس جمهور نبوده است و در ضمن ترامپ به شدت پاپیولیست است و اکثر مردم مذهبی امریکا را باخود دارد - بنا برنده خواهد شد. ولی اکثر محاسبات اکادیمیک و ارقام رای های درج شده چیزی برخلاف ان را اشاره میکند.
به هر صورت بیایید یک نظر کلی بیاندازیم که تاثیر اش بر قدرت طالبان چه خواهد بود.
در همین مقطع از تاریخ میشود چنین جمع بندی کرد که موقف دو حزب دیموکرات ها و جمهوری خواهان در سیاست خارجی بیشتر روی یک نکته اختلاف جدی پیدا میکند.

ان نکته چی است؟
دیموکرات ها فکر میکنند که در همین مقطع از زمان روسیه و دولت اغای پوتین بزرگترین چالش در مقابل قدرت امریکا است و بنا چین و دولت شی جینگ پن اولویت دومی به حساب می اید. بنا بهترین فرصت بوجود امده است تا روسیه را در اوکراین چنان ضعیف ساخت تا برای ۱۰ الی ۲۰ سال اینده قدرت به چالش کشیدن امریکا را در سر نپروراند.

برعکس جمهوری خواهان فکر میکنند که روسیه یک چالش بزرگ برای قدرت امریکا نیست بلکه چین یک اولویت جدی میباشد. بنا باید به زود ترین فرصت با روسیه کنار امد و به مصاف چین رفت. در ضمن جمهوری خواهان از خیلی وقت ها تا بحال علاقمند هستند تا اختلاف منفعت امریکا با دولت اسلامی ایران را با زور جنگ یک سره نموده و تغییر رژیم در ایران را روی دست بگیرند. برعکس دیموکرات ها چنین فکر نمیکنند و پیوسته کوشش کرده اند تا به شکلی از اشکال با ایران از در تعامل پیش بیایند.
بنا اگر ترامپ رییس جمهور شود ممکن در یک مذاکره نیمه پنهان اوکراین را در مقابل ایران با رییس جمهور پوتین معامله کند. این مساله را خودش هم تاحدی چندین بار اشکارا مطرح کرده است.

اگر چنین شود هم برای به چالش کشیدن چینی ها و هم برای بر اندازی رژیم اسلامی ایران به همکاری طالبان ضرورت خواهد داشت. بی دلیل هم نیست که هردو دولت چین و ایران در این سه سال با طالبان خیلی گرم گرفته اند تا درصورت لازم از چنین یک رویکرد احتمالی جلوگیری کرده بتوانند. شاید هم بخاطری باشد که هر دو دولت انتظار دارند ترامپ برنده انتخابات باشد.

ولی اگر خانم هارییس برنده انتخابات گردد ممکن واکنش اش در مقابل سیاست به انزوا کشیدن خانم ها توسط طالبان جدی تر باشد. بنا - از سویی ممکن است به شکل مستقیم و یا غیر مستقیم فشار بیاورد تا طالبان از این سیاست دست بردارند. اما در پهلوی ان چون احتمال میرود سیاست دولت فعلی در قبال روسیه و اکراین تداوم پیدا کند و تا وقتی این جنگ به پایان نرسیده امریکایی ها فرصت رسیدگی به کشور های چهارطرف افغانستان را نداشته باشند - ممکن خانم هارییس نتواند به طالبان و سیاست های زن ستیزانه شان فرصت رسیدگی پیدا کند.

در کل؛
چون این بحث خیلی پیچیده و دراز است و این پست را نمی شود بیشتر از این طویل تر ساخت - میتوانیم چنین جمع بندی نسبی کنیم که طالبان در صورت برد اغای ترامپ موقعیت نسبتا بهتر برای چانه زنی در مقابل امریکا را خواهند داشت ولی اگر خانم ها رییس برنده این انتخابات باشد برای انها میشود حد اقل انزوای بیشتر سیاسی و دیپلوماتیک و حد اکثر فشار سیاسی و حتی استخباراتی را انتظار داشت.

ادریس رحمانی


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
طالبان
انتخابات آمریکا
نظرات بینندگان:

>>>   Khan Nassery
هردو چین و ایران انتظار دارند که ترامپ برنده شود یا نشود؟ در صورتیکه برد ترامپ برای چین و ایران خطر محسوب می‌شود پس چطور این دو کشور انتظار برنده شدن او را دارند؟

>>>   سیدعزیزالله هاشمی
آیا انگلیسی ها فقط نظاره گر بی‌طرف در انتخابات آمریکا هستند
انگلیس منافع بس بزرگی دارد.

>>>   Sayed Abdul Qayum Hairat
رحمانی صاحب آیا رای الکترول کالج رای اکثریت را نفس و بی اعتبار میکند اگر معلومات دهید جهت روشنای خوب خواهد شد

>>>   Ahmad Shoaib Shoaib
رحمانی صاحب خوب فرض بیگیرم که ترامب برنده شد در مقابل ایران و چین چی کرده می تواند روابط ایران و روسیه فقط یک الی یک نمیه دهه میشود که خوب شده است اما ایران قبل از ان هم یک کشور مقتدر و دارای ظرفیت های فروان است چین هم یک کشور که تا به حال در هیچ جنگ وارد نشده است و توانی های اش را تا حال نشان نه داده است .

>>>   خلیل حسینی
احمقانه است اگر فکر کنیم با آمدن هریس یا ترامپ تغییر چشم‌گیری در سیاست خارجی آمریکا ایجاد شود.
همان‌هایی که معادلات بزرگ جهانی از جمله جنگ اوکراین و غزه را رهبری می‌کنند؛ همان‌ها نیز در آمریکا رئیس جمهور تعیین می‌کنند.

>>>   Yasin Shahiq
قطعا خانم هریس برنده است
ترامپ شکست خواهد خورد.
اما سیاست های کلی شان در قبال افغانستان تغییر نخواهد کرد

>>>   Javed Ramaki
رحمانی صاحب تحلیل های تان به سطح تحلیل گران تلویزیون های اینترنشنال پایان آمده حکومت ایران به اندازه تمام سربازان طالب پهپاد انتهاری دارد دیگر ظرفیت هایش را بگزارید کنار و شما میگویید که توسط طالبان حکومت ایران را براندازی میکنند

>>>   Farid Zazai
با عرض معذرت، اکثریت تحلیل های شما واقعیت ندارد٠ شما سالها پیش در یک مصاحبه تان با طلوع نیوز ګفته بودید که چین برای مقابله با امریکا در افغانستان، در حال ساخت و ساز سرکهای پهناور در شهر های سرحدی چین است، تا در صورت جنګ مستقیم با امریکا از آن سرک ها برای انتقال تسلیحات بتواند، به خوبی استفاده کند٠ اما آن جنګ این دو کشور با هم واقع نشد و برعکس امریکا+متحدین اش از افغانستان فرار کرد و چین هم برای رفاه خودش و انتقال کالاها از آن سرک ها استفاده میکند٠ ثانیآدر یکی از نوشته های خود در اوایل جنګ روسیه و اوکراین ګفته بودید که بعد از جنګ این دو کشور به زودی اوکراین در مقابل روسیه شکست خواهد خورد و اوکراین جز از خاک روسیه خواهد شد، در حالیکه تا حال، نه روسیه این جنګ را باخته و نه هم اوکراین٠
به هر حال، فکر نکنم که انتخابات امریکا و راه یافتن یکی از این دو اشخاص به قصر سفید، بر اوضاع افغانستان تآثیرګذار باشد٠ چون دنیا تغیر کرده است٠
امریکا میداند که در بیست، به تریلیونها دالر را در افغانستان همراه با متحدین اش به مصرف رساند و در آخر هم هیچ نتیجه دلخواه را به دست نه آورد٠
بلی در یک چیز با شما موافق استم که اتخابات امریکا بالای جنګ اوکراین و روسیه، جنګ فلسطین، لبنان و اسراییل صد در صد تآثیر ګذار خواهد بود٠٠٠٠

>>>   Gulabmir Rahmany
تحلیل و باور من این است که مهاجر ستیزی که در در افکار آمریکایی های بومی جود دارد و بحرانی کنونی را که آمریکا در جهان خلق کرده است خانم هریس نه مدیریت می تواند و نه جسارت این رهبری این بحران را دارد و از طرف دیگر اکثریت مسلمانان از دوره ماموریت هریس و بایدن بخاطر بخاطر حمایت و خلق بحران افغانستان و غزه ناراضی هستند؛ در نتیجه در شرایط کنونی برنده انتخابات آقای ترامپ است.
تاکید می کنم کشور های بزرگ از نام دموکراسی استفاده‌ می کنند اما یک مهاجر مانند آقای سوناک در انگلستان و خانم هریس را در آمریکا هرگز تحمل ندارند تا به گونه طولانی بر سر قدرت باشند.

>>>   Shafiq Jibran
آقای رحمانی درود بر شما، ال در سطح تصمیم گیری های کلان جهانی تنها نظر و عملکرد ریس جمهوری امریکا قابل اجرا است و یا نظر و تصامیم جمعی از پالیسی سازان؟
در خصوص برخورد امریکا با طالبان به این باورم که آنها ده چند استخباراتی تر از صالح، ده مرتبه زیرک تر از اتمر و ده مرتبه متحد تر از سران مجاهدین استند.
بنا چنین نتیجه میگیرم که رژیم طالبان در تشخیص منافع شان خیلی هوشیار تر از کرزی و غنی اند به این دلیل وقتی درک کنند که منافع شان را کدام کشور تامین کرده می‌تواند اتوماتیک به انطرف تقرب خواهند کرد.
فعلا منافع را در مخالفت با غرب یافته اند.

>>>   Shir Akbari
عمده ترین نکته ای قابل توجه در انتخابات امریکا درین نوشته ، موضع گیری مخالف دیموکرات ها و جمهوری خواه ها در برابر چین و روسیه میباشد
که میشود سیاست های بعد پیروزی هریک شان را در مورد جهان و افغانستان مسجل نماید
دنیا وقتی در یک صلح نسبی بسر خواهند برد که در جهان تعادل دوقطب جهانی قدرت وجود داشته باشد،،
مگر امریکا میخواهد همیشه یکه تاز میدان باشند.
امریکا برای رسیدن و حفظ سیاست های یکه تازی اش تنها روسیه و چین را در برابر خویش رقیب میشمارد و برای مبارزه با این دو کشور که با افغانستان هم مرز اند نیاز استفاده از نیروی انسانی و جغرافیای افغانستان را دارند،
چین. روسیه ایران و هندوستان و پاکستان نیز درین زمینه برای دفاع از منافع استراتژیک سیاسی و اقتصادی خویش استفاده از نیروی انسانی ، جغرافیا و ذخایر معدنی افغانستان را بکی از معیار های استراتیژیک دفاعی خویش در منطقه میدانند،
مسله افغانستان مسله ای رقابت هژمونی طلبی امریکا و کشور های منطقه میباشد،
تمام تحولات دوصد سال اخیر در افغانستان فقط تاثیر و محصول همین رقابت های قدرت های بزرگ جهانی و منطقه وی دربوده هست ،
و حل نسبی و وقفه ای معظله ای افغانستان هم ارتباط مستقیم به حل کشمکش های نسبی و وقفه ای هژمونی ابر قدرت ها در منطقه میباشد،

>>>   Sayes Kakar
رحمانی صاحب نمی دانم چرا بعد از شکست های ناتو در اوکراین دیگر درباره آن تحلیل نکردین و دوم اینکه به نظر من ترامپ پیروز انتخابات است اگر یادتان باشد همه چیغ می زدن که خانم کلانتون پیروز است اما دیده شد که ترامپ رسماً پیروز شد حالا هم همان سناریو تکرار خواهد شد.

>>>   M Amin Delir
حیف وقت که با دیدن این پیام شما ضایع کردم خودت کمی وقت بگذار برای آنچه مینویسی ساده برت بگویم آنچه را امروز مینویسی همین امروز آنرا اینجا نگذار به بار دوم اگر ببینی آنرا مطمین استم که از گذاشتن ایقسم تحلیل ها در صفحه منصرف میشوی و دگه اینکه وقت نوشتن کوشش نکن به منافع دیگران بنویسی حقایق را بگو پشت آن نگرد که کی آزرده میشود هواداران ترامپ یا نفر مقابلش ؟
به هر حال اگر در حال مشق کردن استی باز میشه بگوییم که در آینده خوب میشود تحلیل هایت

>>>   Nematullah Nejat
برداشت های کلی مردم ما بر اظهارات ترمپ به این لحاظ بیشتر متمرکز اس که او ظاهر بدنبال اظهارات اش دوباره در افغانستان حضور پیدا خواهد کرد و با این حال با حضور آنها طالبان از افغانستان متواری خواهند شد

>>>   Said Amin
ایالات متحده دولت نیست که سیاست خارجی اش توسط دولت منتخب ترسیم شود.
امریکا توسط یک موسسه رهبری میشود،
که یک تعداد افراد محدود و معدود به شکل مادام العمر در آن عضویت دارند، و عضویت در آن میراثی است.
و روساء جمهور و کابینه و ... مامورین اند که که بخاطر پیشبرد برنامه و اهداف این موسسه استخدام می‌شوند.
بناء انتظار معجزه را درین تغیرات نداشته باشید.
فقط چهرها عوض میشود، و اهداف تعین شده همچنان دنبال میگردد.
و در بعضی موارد حتی روسیه هم با پالیسی سیاست خارجی آمریکا موضعگیری مشترک و واحد دارند.
نمونه اش حفظ و ثبات و حمایت منافع دولت اسرائیل در خاورمیانه است.

>>>   Jawed Omar
رحمانى گرانقدر
با امدن ريس جمهور ها در امريكا ، سياست خارجى كشور تغييرى چشمگيرى نميكند ، چون تصميم گيرنده كميته هاى استراتيژيك ( يعنى در عقب پرده تصميم گرفته ميشود و تحويل ريس جمهور داده ميشود تا اجراى كند )
امروز براى همه واضع است كه جنگ اوكراين در برابر روس باخته شده است و اتحاد روس ، چين ، ايران ، كورياى شمالى ( چهار كشور داراى قدرتمندترين تجهيزات اتمى و نيروى نظامى) بيشتر از هر زمانى مستحكمتر شده
از طرفى اين اتحاد منطقه شرقميانه را براى امريكايى ها و ناتو انقدر داغ كردند كه بدين زودى ها خاموش كردندش كار دشوريست
بنا ! نميشود با صحبت ها و وعده هاى انتخاباتى و پاپيوليستى انان مطمئن بود

>>>   Khalil Vehmanish
در بی بی سی اخیرا در همین مورد یک گفتمان صورت گرفته است. تاءثیرات انتخابات آمریکا بر ایران و افغانستان. دیدگاه کلی اشتراک کنندگان در بحث این است که اینبار سیاست داخلی و مشکلات اقتصادی مردم خود آمریکا بزرگترین چالشی است که برایشان اولویت دارند تا مقابله با سایر کشورها مثل چین و روسیه. و سیاست خارجی هردو نامزد نیز در قبال افغانستان و ایران آنقدر جدی و قابل عملی نخواهد بود و همچنان بخاطر منافع شان با تالبان کنار خواهند آمد. ولی یک اشتراک کننده بنام خانم فاطمه میگوید: تا زمانیکه یک آلترنانیو(بدیل) از سوی افغانستانی ها نباشد هیچگاه سیاست خارجی شان تغییر نخواهد کرد . و نوشته و تحلیل شما بخشی های دیگر را عطف توجه قرار داده است. ازینکه مینویسید تشکرتان

>>>   M Zekrya Mohammadi
هریک از برنده گان تاثرات خود ره دارد یاغلبه رقیب هاUSA یاهم برعکس تشویش نکنید ولی درواقع هردو کاندید ریشه ترویست جهانی را که عامل بروز داعیش وغیره افراطیت میباشد را بدانند

>>>   Esmat Noori
اما از شروع تا حال هیچ ریس جمهور زن ، در تاریخ آمریکا به ثبت نرسیده است که برنده شده باشد و من به گمان اغلب میگویم که امکان برنده شدن خانم هریس با همین تجارب که اهار نمودم کمتر از ترامپ خواهد بود.

>>>   Anwar Bahadur Rajabyan
من فکر میکنم ترامپ غیر قابل پیشبینی و متحول بر انگیز است. از این لحاظ اگر در مذاکرات با طالبان به مشکل بخورد که قطعا میخورد، بناء فشاری بیشتری روی طالبان خواهد آورد.

>>>   Atiq Rahimi
این تحلیل به‌خوبی اختلافات اساسی سیاست خارجی دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان را در قبال افغانستان و طالبان به تصویر می‌کشد. اگر ترامپ پیروز شود، طالبان احتمالاً فضای بیشتری برای مانور در مذاکرات خواهند یافت، در حالی که پیروزی خانم هریس می‌تواند برای آن‌ها به معنای انزوای بیشتر و فشار قاطع‌تری در قبال سیاست‌های زن‌ستیزانه باشد. نتیجه‌ی انتخابات، بی‌شک تأثیر عمیقی بر آینده تعامل آمریکا با طالبان خواهد گذاشت.
البته دیده گاه من اینست والله علم

>>>   Abdul Wali Samandari
نخیر ، هریس سیاست را پیش خواهد برد که بایدن در پیش دارد هر دو دموکرات اند ، بنظر من هریس یعنی بایدن ثانی هیچ فرق ندارد و برنده انتخابات هم ترامپ خواهد بود .

>>>   عایل شبروز
و اما به هر صورت این انتخابات خیلی پر چالش و پر تنش خواهد بود و پذیرش نتیجه ی آن از جانب ترامپ مشکل پیش بینی می شود و از سوی دیگر با انتخاب هرکدام این دو ، سیاست خارجی آمریکا روی منافع جهانی اش می چرخد و در کوتاه مدت به حال و آینده ی افعانستان کدام تاثیر سریع و صریح نخواهد داشت.

>>>   Oman Arab
ما که روی مدیا را میبینم ترامپ موقف جدی تری دارد و عاشق دوباره گرفتن بگرام

>>>   Nasim Khawari
رحمانی صاحب سلام علیکم.
در این یک سال اخیر کمتر در رسانه ها ظاهر میشوید چرا؟
و منتظر تحلیل های نیک شما بخصوص در قبال کشور خودمان هستم.
کامگار باشید

>>>   Junaidullah Ashkani
ولی ترامپ‌اگر‌برنده شود و عاملان سقوط افغانستان به محکمه بکشانند
بدون شک به طالبان تاثیر منفی خواهد گذاشت
‌‌ممکن پول هفته وار را قطع یا کم کند.

>>>   Habib Aryaee
درود استاد گرامی
در صورت برنده شدن ترامب بنظر تان آمریکا هم زمان توان مبارزه با دو کشور چین و ایران از لحاظ محاسبات نظامی را دارد واگر دارد چطور؟
>>>   سیاست دونالد ترامپ دو بعد دارد:
یکی سیاست امیریکا فرست که عبارت از همان ساست امریکا در جهان اول باشد.
بعد دیگر سیاست او عدم جنگ طلبی است.
چنانچه در چهار سال ریاست جمهوری وی،هیچ جنگ جدیدی در دنیا رخ نداد،بر خلاف دوران جورج بوش که جنگ افغانستان و عراق بود و دوران بارک اوباما که ادامه جنگ افغانستان و عراق و جنگ لیبیا و سوریه و فعلاً جنگ اوکراین و غزه در زمان رییس جمهور فعلی.
دونالد ترامپ یک تاجر است و اهل تجارت است.
چنانچه سفر های او به کشور های اروپایی،بر اساس تجارت بود که کشور های اروپایی باید سهم خویش را در ناتو بالا ببرند و گاز امریکا را بجای گاز روسیه خربداری کنند و همچنان سفر اش به عربستان سعودی بر اساس تجارت بود که قرارداد چند صد ملیارد دلاری فروش سلاح را به عربستان امضا کرد و در مذاکرات با چین نیز خواهان بلند بردن تعرفه های گمرکی بر واردات چین به امریکا بود.
او از سیاست دی دلاریزیشن با همان سیاست دلار زدایی کشور های عضو بریکس حمایت نمی کند و میخواهد دلار منحیث یک واحد پول جهانی قرار داشته باشد.
اما در سفری که به اسراییل داشت،او بیت المقدس را منحیث پایتخت اسراییل به رسمیت شناخت تا نظر اسراییل و یهودی ها را نیز با خود داشته باشد و با آنها نیز تجارت را برقرار داشته باشد،اما این کار او باعث رنجش کشور های عربی و اسلامی،خصوصاً عربستان سعودی شد،که در نتیجه قرارداد تسلیحاتی شان به هم خورد و محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی متهم به قتل قاشاقچی یکی از مخالفین دولت عربستان شد و در نتیجه روابط او با عربستان خدشه دار شد.
در مورد تخریش روابط دونالد ترامپ با ایران،دلیل دیگری وجود داشت که عبارت از موضوعات پولی بود، نه کدام دلیل دیگر.
زمانی که دونالد ترامپ رییس جمهور شد، از کنگره خواهان بودجه پنج ملیارد دلاری غرض ساخت دیوار مکزیک شد تا جلو پناهندگان گرفته شود.
اما در کنگره اکثریت را دموکرات ها در اختیار داشتند،در نتیجه با تصویب این بودجه مخالفت کردند.
دونالد ترامپ نیز قرارداد برجام را که در نتیجه آن ده ها ملیارد دلار دارایی های بلوک شده ایران رها شد و در زمان ریاست جمهوری دموکرات ها یعنی بارک اوباما صورت گرفته بود،پاره کرد و از قرار داد برجام خارج شد.
بنأ دلیل اش عدم پرداخت بودجه ساخت دیوار مکزیک بود،نه کدام دشمنی دیگر با ایران.
حالا روابط دونالد ترامپ هم با ایران اهل تشیع و هم با عربستان اهل تسنن چندان خوب نیست.
اگر احیاناً رییس جمهور شود، این که آیا ترمیم این روابط برایش اهمیت دارد و یا ندارد،معلوم نیست. همچنان اگر اهمیت داشته باشد و بخواهد مانند دولت چین هردو را به آشتی دعوت کند،نیز معلوم نیست و یا این که یکی از جهت ها را یعنی یا عربستان و یا ایران را ترجیح بدهد، هم معلوم نیست.
اما آنچه واضح است، این است که با شناختن بیت المقدس منحیث پایتخت اسراییل، هم باعث نا خشنودی عربستان شده است و هم ناخوشنودی ایران و هم باقی کشور های اسلامی.
بنأ این که این روابط دونالد ترامپ با کشور های اسلامی درصورت پیروزی اش چگونه ترمیم خواهد یافت،نیز معلوم نیست.
هرچند در دوران اول ریاست جمهوری اش یک اتحادی را بنام اتحاد ادیان ابراهیمی که مشتمل بر هرسه دین یهودیت و مسبحیت و اسلام بود، با اسراییل و بعضی کشور های خلیج فارس در نظر گرفته بود، اما درصورتی که کشور عربستان که محل تولد دین اسلام است،درین اتحاد قرار نداشته باشد،چگونه خواهد بود و از طرف دیگر کشور هندوستان نیز که دونالد ترامپ در دوران ریاست جمهوری اش با هند نیز روابط نزدیکی داشت،با اتحاد ادیان ابراهیمی خود را در تجرید خواهد دید و یا نه،موضوع دیگر است.
بنأ هرکسی که رییس جمهور امریکا شود،هم در گذشته و هم در زمان فعلی با چالش هایی ،خصوصاً در بعد سیاست خارجی مواجه است که حل آن کار آسانی برای روسای جمهور نیست و امکانات این که همه را راضی نگهداری،کار خیلی مشکل است و تدبیر و درایت لازم را میخواهد.

>>>   حیف که وقت تان هدر دادی هم نظر ببندهارا هدر دادی آمریکا که افغانستان بود بر طالب چه کرد که چهل هشت کشور همراه خود داشت حال که روسیه به اوکراین حمله کرده اسرائیل به غزه و لبنان درحال جنگ است آمریکا و انگلیس حال درمانده از حوثی های یمن شده آمریکا حال از شرمندگی از اون عظمت خود شکست از طالب خورده است طالب به نظر ما افغانها نمیاید طالب در دنیا رقیب ندارد
1حزب بعث صدام حسین چه شد همه ای دنیا صدام حسین و حزب ش قهرمان عرب میدانستند
2 قذافی که هیچ کس به فکرش هم خطور نکند از بین برود
3 مصر اخوان المسلمین تونس این ها امریکا در مدت چند سال برنداز کرد
اما با طالب بیست سال در جنگ رو در رو آخر هم رو در رو نشستن حرف از صلح زدن طالب یک از خواسته های آمریکا را قبول نکرد آمریکا گفت یک پایگاه به ما بتی نداد گفت پایگاه باگرام که خیلی هزینه کردیم بتی طالب کفت نی آمریکا گفت با جمهوریت مشارکت کن گفت نی پاکستان سر بلند کرد که هرچی ما بکویم حامون میشه طالب گفت هرچی ما گفتیم حامون باید بشه پاکستان قبول نکرد ببین پاکستان به چه سرنوشت دوچار میشه از باس منحرف نشیم آمریکا یک چند سال دیگر حامین پیشک وموش بازی میکند باید با طلب دست دراز کند نمونه اش تاجیکستان آلمان امریکا زدن افغان خورده آمریکا رفتنی است از این به بعد مشکلات امریکا شروع میشه خلاصه گپ هرکی بیاید به افغانستان باید خدمت و کمک کند اینها که در دوحه صلح امضا کردن این جوری نیست که صلح کردیم دیگه تمام شد هرچی بین افغانستان وامریکا گذشته بود تمام شد آمریکا در بازسازی افغانستان باید کشور اول باشد تمام متحیدین آمریکا باید در امر در ردیف اول باشد شما چی میگین وچی نظر میتی

>>>   دونالد ترامپ باز رییس جمهور خواهد شد.
این که در مورد افغانستان چه سیاستی را در پیش خواهد گرفت. آینده نشان خواهد داد.

ایمیل:
لطفا فارسی تایپ کنید. نوشتن آدرس ایمیل الزامی نیست
میتوانید نام و محل سکونت خود را همراه نظرتان برای چاپ ارسال نمایید
پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است