پیروزی ترامپ یا پیروزی راست افراطی در آمریکا، عبارت از گرایش سیاسی است که متهم بیگانهستیزی، مهاجرستیزی و زنستیزی بوده است | ||||
تاریخ انتشار: ۰۰:۲۰ ۱۴۰۳/۸/۱۷ | کد خبر: 176263 | منبع: | پرینت |
رقیب انتخاباتی ترامپ در سال ۲۰۱۶ هم یک زن بود و در انتخابات کنونی نیز. در آن دور هیلاری کلینتون با ترامپ رقابت کرد و در این دور کاملا هریس.
پیروزی ترامپ در هر دو دور بر زنان، نشاندهندهای این است که هنوز در ایالات متحدهی آمریکا افکارِ زنستیزانه حاکم است و شهروندان آن کشور زنان را برای نشستن در کرسی ریاست جمهوری، صاحب صلاحیت نمیدانند.
این را نیز به یاد داشته باشیم که تا هنوز در تاریخ آمریکا هیچ زنی به مقام ریاست جمهوری دست نیافته است.
پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری، به معنای پیروزی راست افراطی در آمریکا است. راست افراطی در غرب، عبارت از گرایش سیاسی است که متهم بیگانهستیزی، مهاجرستیزی و زنستیزی بوده و طرز تفکر شان شباهتهای زیادی با ایدیولوژی فاشیسم و نازیسم دارد.
دانشمندان، ظهور ایدیولوژی راست افراطی در غرب و آمریکا را زادهی بحران لیبرال دموکراسی در آن کشورها میدانند.
ترامپ، انزواطلب است و خیلی به پیمانها و نهادهای بینالمللی اهمیت قایل نیست. او در دور قبلی با شعار «اول آمریکا» به قدرت رسید.
در دور قبلی نیز که ترامپ به قدرت رسیده بود، آمریکا را از برخی پیمانهای بینالمللی خارج کرد و بر متحدان اروپایی خود نیز بسیار فشار اعمال نمود که یا در چارچوب ناتو هزینههای بیشتری متقبل شوند و یا در موجودیت این سازمان تجدید نظر صورت بگیرد.
برای ترامپ، موضوعات حقوق بشری در سطح جهان کمتر اهمیت دارد. پیروزی او در آمریکا به این معنا است که دیگر در سیاست خارجی آمریکا مسایل حقوق بشری حتا در سطح شعار هم کمتر مطرح خواهد شد و بیشتر به موضوعات موضوعات امنیتی و اقتصادی پرداخته خواهد شد.
معنای این سیاست، در حوزهی افغانستان این است که دیگر طالبان از بابت نقض حقوق بشر و حقوق زنان و کمتر زیر فشار بینالمللی قرار خواهد گرفت. در عوض، ترامپ تلاش خواهد کرد که طالبان را به نقض توافقنامهی دوحه متهم کرده و آن توافقنامه را ملغا اعلام کرده و فشارهای خود را برای تهیه توافق جدید و در اختیار گرفتن پایگاه هوایی بگرام افزایش خواهد داد.
ترامپ تا هنوز چندین بار است که توافقنامه دوحه را ملغاشده خوانده است.
ترامپ یک دوره دیگر نیز رییس جمهور ایالات متحده آمریکا بود اما او چهار سال قبل به دلیل سیاستهای فاجعهباراش توسط مردم ایالات متحدهی آمریکا کنار گذاشته شد.
اینکه اینبار مجددا انتخاب شده است، نشاندهندهی سرخوردگی عمیق مردم از سیاستهای دموکراتها و همچنان نشاندهندهای است که آمریکا همیشه ناگزیر است میان بد و بدتر انتخاب کند و نه میان بد و خوب.
حکیم حکمت
روایت