یوناما شرکت طالبان در کنفرانس باکو را فراهم کرد
 
تاریخ انتشار:   ۲۱:۰۰    ۱۴۰۳/۸/۲۲ کد خبر: 176288 منبع: پرینت

یوناما زمینه حضور طالبان در اجلاس سالانه سازمان ملل درباره تغییرات اقلیمی در باکو را فراهم کرده است. پس از سقوط دولت پیشین، کنوانسیون تغییرات اقلیمی سازمان ملل مشارکت افغانستان را تعلیق کرد.
نمایندگی افغانستان در ژنو، نصیر احمد اندیشه، رییس این نمایندگی را برای شرکت در بیست‌ونهمین اجلاس اقلیمی سازمان ملل، کاپ ۲۹ معرفی کرده بود.

در نامه‌ای که نمایندگی افغانستان در ژنو به نمایندگی دایمی جمهوری آذربایجان در این سازمان در ۲۶ میزان (۱۷ اکتبر) نوشت، آمده است: «با توجه به وضعیت دشوار کنونی افغانستان و تعهد ما به حضور در گفتمان‌های‌ بین‌المللی محیط‌زیست، نصیر اندیشه به عنوان نماینده رسمی افغانستان گزینه بسیار مناسب برای شرکت در اجلاس کاپ ۲۹ است که قرار است در باکوی جمهوری آذربایجان برگزار شود.»
در نامه ابراز امیدواری شده است که نمایندگی آذربایجان در سازمان ملل این نامه را به مقام‌های ذیربط در باکو منتقل کند.

به نظر می‌رسد درخواست نمایندگی افغانستان در ژنو از سوی آذربایجان پذیرفته نشده است و طالبان نماینده خود را در این نشست بین‌المللی فرستاده است.
منابع دیپلوماتیک به اینترنشنال گفتند که در سه اجلاس قبلی سازمان ملل در قاهره، ابوظبی و اسکاتلند، افغانستان غایب بود، اما «امسال باکو رویکردی متفاوتی در پیش گرفت و مطمین هستیم که یوناما (در تصمیم‌گیری باکو برای دعوت از طالبان) نقش داشت».
دفتر نمایندگی سازمان ملل در افغانستان هنوز به سوال افغانستان اینترنشنال درباره نقش یوناما در معرفی هیات طالبان در نشست باکو پاسخ نداده است.

طبق یادداشت اداره محیط زیست طالبان که روز ۱۴ عقرب، ( ۴ نوامبر) در صفحه این اداره در شبکه اکس منتشر شده است، رزا اوتونبایوا، رئیس یوناما با مطیع‌الحق خالص، رییس این اداره ملاقات کرده است.
در این یادداشت آمده است: «بحث و گفتگوی جامعی در مورد ماهیت و دامنه اجلاس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد (کاپ ۲۹) صورت گرفت.»
طالبان نگفته است که خانم اوتونبایوا از طالبان برای شرکت در این نشست دعوت کرده است.

اما یک منبع دیپلوماتیک به رویترز گفت که آذربایجان مقام‌های اداره محیط زیست طالبان را به عنوان ناظر به کاپ ۲۹ دعوت کرد تا آنها را قادر سازد «به‌طور بالقوه در بحث‌های پیرامونی شرکت کنند و فرصت دیدارهای دوجانبه را نیز داشته باشند.»
به گفته این منبع، از آنجا که حکومت طالبان به طور رسمی در سازمان ملل به رسمیت شناخته نشده است، مقام‌های این گروه نمی‌توانند اعتبارنامه‌ای برای شرکت در روند رسیدگی‌های کشورهای عضو کامل دریافت کنند.

خبرگزاری فرانسه هم روز سه‌شنبه گزارش داد که هیات طالبان که در این نشست رفته است، در گفت‌وگوهای اصلی دخیل نیست.

یک هیات سه‌نفره از طالبان به رهبری مطیع‌الحق خالص، رییس اداره حفاظت از محیط‌زیست این گروه، روز دوشنبه ۲۱ عقرب برای شرکت در این نشست بین‌المللی به آذربایجان رفت.
اجلاس سالانه سازمان ملل متحد در مورد مسائل اقلیمی روز دوشنبه، ۲۱ عقرب آغاز به کار کرد. جمع‌آوری کمک مالی برای کشورهای درحال‌ توسعه موضوع اصلی بحث این کنفرانس است تا این کشورها بتوانند خود را متناسب با این تغییرات تطبیق دهند.

افغانستان یکی از کشورهایی است که بدترین آسیب را از تغییرات اقلیمی دیده است. سیل‌ ناگهانی امسال جان صدها نفر را گرفت. در همان حال، این کشور به شدت وابسته به کشاورزی از یکی از بدترین خشکسالی‌های دهه‌های اخیر رنج می‌برد.
با سقوط دولت پیشین افغانستان،‌ کنوانسیون چارچوب تغییرات اقلیمی سازمان ملل، کاپ، مشارکت افغانستان را از سال ۲۰۲۱ به تعویق انداخت و در واقع این کشور را از مذاکرات خارج کرد.

اما پس از سه سال هیات طالبان برای اولین‌بار در این نشست مهم بین‌المللی که با میزبانی سازمان ملل برگزار شده است، شرکت کرده است.
مقام‌های طالبان تاکنون در نشست‌های سازمان ملل در مورد افغانستان در دوحه و همچنین در نشست‌هایی در چین و آسیای میانه شرکت کرده‌اند.
سازمان ملل متحد از واگذاری کرسی افغانستان در مجمع عمومی به طالبان خودداری کرده است و حکومت طالبان عمدتا به دلیل محدودیت‌های که بر تحصیل و کار زنان تحمیل کرده است، تا کنون از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است.

کد (9)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
یوناما طالبان
کنفرانس باکو
نظرات بینندگان:

>>>   یوناما مسول بسته ماندن مکاتب دختران و تحریم کار زنان در افغانستان است.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است