مدتهااست که بوی تغییر بنیادین سیاست مواجهه تهران با طالبان به مشام میرسد. بدیهی است که سکاندار جدید ایران، نگاه عاشقانه معاون پیشین سفیر به طالبان را ندارد | ||||
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۶ ۱۴۰۳/۹/۶ | کد خبر: 176360 | منبع: | پرینت |
کاظمی قمی پس از بهادر امینیان، عهده دار مسوولیت سفارت ایران در کابل شد. گفته میشد او برای مهار و کنترل افراطی گری معاونش در غش کردن در آغوش طالبان به کابل اعزام شده است.
در مسیر همکاری مشترک جناب سرپرست سفارت و معاونش، این آقای معاون بود که سایه اش بر سر رییس سنگینی میکرد و احتمالا همین مسأله، رفته رفته آنها را در یک تقابل درون سازمانی قرار داد تا جاییکه این دو، بارها به دلیل تکروی ها و خودسری های جناب معاون، با یکدیگر دچار نزاع و چالش شدند.
جنجال کنسرسیوم ریلی افغانستان که ویدیوهای آن با موضوع باز کردن ریل های مسیر قطار های این شرکت، در شبکههای اجتماعی ترند شد، اختلاف میان دو «حسن» را به رسانه ها کشاند.
جناب معاون، در سه سال گذشته، کاسه داغ تر از آش بود. او شعار تعامل با طالبان سر میداد، اما عملا با تمام نیروها و رسانه های تحت امر خود به سخنگوی طالبان در ایران و وکیل مدافع این گروه تبدیل شده بود و سرپرست سفارت را هم با قدرت به دنبال خود میکشاند.
این جماعت، بسیار کوشیدند که چهره ای پاک و طاهر و ایران دوست از طالبان به افکار عمومی ایرانیان و سیاستمداران ایرانی نشان دهند، اما دهن کجی های مکرر طالبان نسبت به ایران باعث شد که این تلاشها، رفته رفته نتیجهی عکس بدهد.
مدتهااست که بوی تغییر بنیادین سیاست مواجهه تهران با طالبان به مشام میرسد.
سبکدوش شدن معاون سفیر (به عنوان معمار ایده برادری ایران با طالبان و تعامل عاشقانه با این گروه ) از وظایفش در چند ماه پیش و اکنون هم، برکناری آقای کاظمی قمی، موید همین مسأله است.
آقای علیرضا بیگدلی، دیپلمات با سابقه وزرات خارجه ایران، از چهرههای منتقد تعامل با طالبان به روش حسنین بود. اما او اکنون میراثدار شرایط ویژه و نگران کنندهای است که عشق یکطرفه سه سال گذشته معاون و سفیر پیشین به طالبان، بر ایران تحمیل کردهاند.
بدیهی است که سکاندار جدید سیاست ایران در افغانستان، نگاه عاشقانه معاون پیشین سفیر به طالبان را ندارد.
نگاه او به وقایع افغانستان طبیعتاً رئالیستی و مبتنی بر تامین منافع است، اما شرایطی که سکانداران پیشین به وجود آورده اند، مسیر اصلاح ارتباط ایران با مسایل افغانستان را بسیار دشوار کرده است.
طالبان با نقش موثری که در افزایش حملات تروریستی در داخل ایران ایفا کردند و با سیاستی که در مسأله آب هیرمند داشتند و همچنین با حرکت جدی به سوی سلفی گری و اظهار مکرر عشق شان به آمریکا، عملاً راه دوستی عمیق و استراتژیک با ایران را مسدود کردند،
در شرایط کنونی، رویای برادر خواندگی ایران و طالبان با شکست قطعی مواجه شده، اما خرابکاری های متعدد مسوولین پیشین ایرانی در افغانستان که باعث شده ایران، تمام سرمایه های انسانی و زیرساخت های قدرت و بازیگری خود در افغانستان را از دست بدهد، آینده رابطه ایران با افغانستان تحت سلطه طالبان را با چالشهای متعد مواجه ساخته است.
پای ایران با خطاهای درشت و بزرگ سه سال گذشته در باتلاق افغانستان بدون داشتن یک تکیه گاه قابل اعتماد گیر کرده و آقای بیگدلی، ناچار است ضمن ملاحظه غرق نشدن در این باتلاق خطرناک، به بازسازی و احیای سرمایه های ایران در افغانستان هم مبادرت کند.
مدیریت طالبان و احیای همزمان ظرفیت های از دست رفته برای آقای بیگدلی، در شرایطی که ترامپ به عرصه قدرت بازگشته و احتمالا افغانستان یکی از مناطق مورد توجه اوست، بسیار سخت و مشکل است، اما اگر سیاست احیای ظرفیت ها دنبال شود، میتواند مانع آسیب های بعدی به ایران شود.
سید احمد موسوی مبلغ
>>> امیر نریمان بهمن زاده :
بایسته و شایسته است سفیر جدید ایران ، پیشنهاد دهها سال پیش ظاهر شاه افغان و ایوب خان پاکستان را ، مبنی بر ایجاد کنفدراسیون : ایران - پاکستان - افغانستان ، را پیگیری نماید .
>>> به نویسنده محترم کشورها برمنافع خود بازی میکند حال قوم به قوم برادر با برادر خواهر به خواهر حمین تور بر رو به پاین که همه برای منافع خود تلاش میکند ازجمله خود تو نویسنده محترم که برای منافع شخصی خود با تمام سرنوشت ملت افغانستان بازی میکنی خیر بگذاریم ار این کیلها برای ایران از افغانستان پور سود ترین کشور در دنیا سراغ داری حتا از روب گوجه بگیر به بالا به افغانستان صادر میکنه آیا خودت تو از این تور معمله پر سود مگذاری خدا و راستی مرد مردانه جواب بتی باز بگذاریم از گپ ها اما عادت مون دادن دست داراز کردن به گدای برای منفعت شخصی خودمون هم به کشور خود باز به تمام ملت افغانستان باز به قوم خود باز از همه مهمتر که از جان شیرن که نداریم یا از اولادای خود بیست سال چشم چشم قربان قربان گفتیم کجا شد از ریس جمهور بگیر تا سرباز معمولی که 52 کشور همراه ما بود که هرکدام شان برای منافع خود آمده بود باید باور کنی اگر برای منافع شخصی خود از ریس جمهور بگیر تا سرباز همه را به حال خود شان رها نکردن چقدر جوانان این مملکت کشته شود چقدر زنان جوان بیوه شدن چقدر مادر و پدر جگر گوشه به دست خود به خاک سپردند بیایم افغانهای خود را جمع کنیم ار کشورهای مسلمان و کافر تمام این کشورها پر شده از ما افغانها که والله به خدا قسم هم به عزت مون هم غرور مون هم به عزت هم به ناموس بی احترامی میشه و شوده چی بازی با سرنوشت این ملت 45 میلیونی آمده و میاید به خاطر یا پانصد هزار نفر یا یک ملیون یا دومیلیون نفر با سر نویشت این همه مرد و زن پیر و جوان و کودک و نوجوان میشه باز رد شیم استاد این تور که نمیشه که تو باشی من نباشم یا من باشم تو نباشی بیا که هردو ما باشیم افغانستان خیلی بزرگ است من تو خو هیچ استاد تا روز قیامت افغانستان برای ملت افغانستان تنگ نمیشه به خدا قسم به والله قسم که این دولت که حتا یک روپیه یا تنخاه داشته باشم یا کدام پامیل داشته باشم باز اگر در این وطن هرکی بیائد که در مرحله اول اسلام بیاره دوم امنیت سوم تمام ملت افغانستان در امنیت باشد من من نه باشد زور نباشد هر بیاید سر قدرت بشینه به حال ما فرق نمی کنه هرکی بیاد نه جوکی میخام نه مقام نه هم بهیم میته فقط یک آرزو به وطن دارم که آرام باشیم از سرکار بیایم شب تا صبح راحت بخوابیم دیگه به خدا خسته از جنگ دربدر خسته میده میده شدیم البته شما را وامثال شما را نمیگویم که به دالر مفت به قدرت مفت به بلند منزلهای مفت در خارج به بهترین خانه بهترین ماشین برای اولادای خود بهترین مدرسه پیسه ی توی جیبی پور شما بزرگواران این بار از منافع شخصی خود به خاطر این ملت رد شوی ولی یک چیز را بدانید که ما ملت هم شما را بیست سال خوب شناختیم که زور بالای زور بود از مارشال مملکت را بیگیر پلیس محلی که شب دزد بود روز پلیس که صراط مستقیم برای خود جور کرده بود که از سراچه بیگیر تا تریلی ار موتورسایکل بیکار تا اوشتوک که باید پیسه خرچی از چای بیگیر تا برچسب داعش بگیر تا طالب شکر الحمدالله که دست شما از یقن این ملت خطا شد که ما ملت شمار شناختیم کشورها سیاسیون دارد اقتصاد دانان دارد اون ها برای منافع ملت خود و کشور خود دست به هر کاری میزند نه به خاطر من تو یا امسال شما شما خو بی خی هیچ نداری از این قدر دان کجی این قدر بی عزتی این قدر چاپلوسی به خدا که ده پس چند دانه گوسفند چوپان باشی ار این کدر شرف و عزت دارد به کشور کفری میری فوری نیکتای ودرشی میکنی به مسلمان میرسی فوری لب خوانی میکنی شما بیخی آبرو افغانستان را بوردین حال اختیار داری چطور قلم میزنی
>>> کاظمی قمی چنان عاشق طالبان بود که گاهی فکر میشد که شاید با متقی پیوند خانوادگی میخواهد داشته باشد.
این آدم نه شرم داشت و نه حیا ، ۳۶ ملیون انسان افغانستان را زیر پا کرده بود و چسپیده بود به چهل پنجاه هزار طالب ...ی.
>>> ایران هم در افغانستان و هم در شرق میانه در حال باخت است و این ناشی از خود بزرک بینی حکام ایران است.
افسار طالب دز دستان انگلیس و امریکا است و ایران بیخودی منتظر همبستری با طالب است.
>>> اشتباهی که شما مرتکب شدید این هست که بهادر امینیان را سفیر ایران نامیدید. در صورتی که او هیچ سمتی نداشت و سفیر قبلی ایران بود. موضع گیری های او کاملا شخصی بود و هیچ ربطی به دولت ایران نداشت. شیطنت رسانه اینترنشنال این بود که تعمدی او را سفیر ایران می نامید تا موضع گیری ها او را به نام دولت ایران تمام کند و روابط دو کشور را خراب کند.
>>> بالاخره روزی حقایق افشا خواهد شد و نام همه خائنین به ایران و آینده ایران بر سر در تاریخ خانه بالا خواهد رفت . فرزرندان جناب قمی و معاونش تقاص اجداد خود را با ذلت خواهند داد
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است