تاریخ انتشار: ۲۰:۰۹ ۱۴۰۳/۱۰/۴ | کد خبر: 176494 | منبع: |
پرینت
![]() |
وزارت معادن و پترولیم طالبان تایید کرده است که طی سه سال گذشته قراردادهایی را برای حدود ۲۰۰ معدن کوچک و بزرگ در ولایات مختلف افغانستان با شرکتهای متعدد داخلی و خارجی به امضاء رسانده است.
این قراردادها شامل استخراج ۱۷۰ معدن کوچک و ۳۰ قرارداد برای معادن بزرگ بوده است. مجموع سرمایهگذاری در معادن بزرگ افغانستان حدود ۸ میلیارد دلار عنوان شده است.
به گزارش وزارت معادن و پترولیم طالبان در این معادن شرکتهای ایرانی، قطری، ترکی، چینی و ازبکستانی در بخشهای مختلف سرمایهگذاری کردهاند.
مقامات طالبان استخراج معادن افغانستان را راهی برای تقویت بودجه حکومت خود میخوانند.
عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاستالوزاری حکومت طالبان پیشتر بر استفاده درست از منابع طبیعی برای خودکفایی اقتصادی افغانستان تاکید کرده بود.
همایون افغان سخنگوی وزارت معادن و پترولیم حکومت طالبان میگوید که کار اکثر معادن بزرگ در مرحله اکتشاف قرار دارد و سپس مرحله استخراج و بهرهبرداری آغاز میشود.
نفت، گاز، ذغال سنگ، سیمان (سمنت)، سرب و جست از جمله پروژههای بزرگی است که به گفته آقای افغان با کشورهای مختلف منطقه کار پژوهش آنها آغاز شده است.
مقامات طالبان میگویند در حال حاضر برای حدود دهها هزار کارگر افغان کار در بخش معادن فراهم شده است.
با وجود در خواستهای مکرر حکومت طالبان برای سرمایهگذاری در معادن افغانستان کشورهای منطقه و بهویژه چین به استخراج معادن بزرگ افغانستان مانند نفت و گاز حوزه آمو دریا و مس عینک علاقه نشان دادهاند.
وزارت معادن و پترولیم طالبان دو ماه پیش قرارداد اکتشاف و استخراج معدن «طوطیمیدان» در ولایت فاریاب را به ارزش بیش از یک میلیارد دلار با ازبکستان امضا کرد.
به گفته وزارت معادن و پترولیم طالبان عواید منابع طبیعی افغانستان در سال ۱۴۰۱ خورشیدی ۱۷ میلیارد افغانی، در سال ۱۴۰۲ ده میلیارد افغانی و در شش ماه گذشته سال جاری نزدیک به شش میلیارد افغانی بوده است.
سپردن قراردادهای استخراج معادن افغانستان از سوی حکومت طالبان به شرکتهای خارجی در ظرف سه سال گذشته در همین حال با انتقادهای گستردهای روبرو بوده و برخی از کارشناسان و مقامهای دولت سابق این روند را «غیرشفاف» میخوانند.
بسیاری از مقامات دولت سابق، حکومت طالبان را به «حراج» معادن متهم کرده و میگویند امضای چنین قراردادهایی مغایر قوانین بینالمللی است.
آنها حتی به شرکتهای طرف معامله حکومت طالبان هشدار دادهاند که از استخراج معادن افغانستان دست بردارند.
چندی قبل معاونیت اقتصادی ریاست الوزرای حکومت طالبان در بیانیهای اعلام کرد که بر اساس بررسیهای ابتدایی، افغانستان سه تریلیون دلار ذخایر طبیعی دارد.
دولت پیشین افغانستان نیز ارزش ذخایر طبیعی افغانستان را سه تریلیون دلار تخمین زده بود.
با تمام اینها بسیاری مردم در افغانستان میگویند که اجرای قراردادهای منابع طبیعی که در آن سهم تمامی شهروندان یک کشورشامل میباشد نه در دولت سابق و نه هم در حاکمیت طالبان، هیچ نوع تغییری در دسترخوان آنها وارد نکرده است.
سجاد محمدی
بیبیسی
>>> طالبان چون میدانند که رفتنی هستند با وارخطایی تمام معدن های وطنم را به قیمت کاه ماش لیلام کرده اند.
>>> به اولی ما ملت که تعداد معدن را در چهل پنج سال نمدانستیم که چند هزار یا چند صد معدن داریم یا چند تریلیون دلار ذخایر معدنی داریم و کی استخراج میکند و به کی میفروشه و به چقدر به فروش رسید حال که خوب است میگن با کی قرارداد کرد به چند فروخت و چقدر درآمد ش شده نکنه تو یکی از اون لندغران مفت خور استی که در چهل پنج سال جمبره زده بودید به بیت مال خدا بهش هزار سال بقا بده یک دوسال دیگر ما ملت می خوریم اینجا شرکت های خارجی میاید سرمایه گذاری میکند بالای معدن کار بار برای جوانان محیا میشه به کشورهای دیگر برای امرار معاش زندگی نمیرود پس بهترین کار ممکن میکند نه نکنه کدام چیز زدی یا تا هنوز دلتان است بر گوردی ملت باز سوار شین تمام شد نیرکتان که قوم به قوم زبان به زبان شهر شهر ولسوالی به ولسوالی تقسیم کرده بودین مردهکه حرف مفت میزنه یکی نیست که پس کله ات بزنه که او '''''این حرف ها مفت نزن شهر که بی فرسان شد قورباغه هم هفتیر کیش میشه حامیتو نیست لالا
>>> طالبان مطمعن باشید ک رفتنی نیستن اگرم دارن کاری میکنند فقط بخاطر خوده مردم افغانستان تا مردم از وضعیت فقر در بیان از روز اول ک کشور در اختیار گرفتن همه میگفتن رفتنی هستن اما ب امید لطف پروردگار ماندگار شدن و خاهند ماند
>>> آگر طالبان رفتنی باشند، عوضی آنها هم باید معلوم باشد، نکند شما به آمدن دزدان سابق خوشبین استید، گمان نکنم که آنها دگر چانس گرفتن قدرت را داشته باشند !
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است