تاریخ انتشار: ۱۲:۵۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱۴ | کد خبر: 176549 | منبع: | پرینت |
فرود عسگری، رییس اداره گمرک ایران، میگوید که افغانستان به پنجمین مقصد بزرگ صادرات غیرنفتی ایران تبدیل شده است. به گفته او، صادرات ایران به این همسایه شرقی در هشت ماه نخست سال جاری خورشیدی به ۱.۶ میلیارد دالر رسیده است.
آمو نوشت، بر اساس گزارش رسانههای ایرانی، در چهار ماه نخست سال جاری، ایران ۷۲۴ میلیون دالر کالا به افغانستان صادر کرده که نشاندهنده افزایش ۲۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است. آمار رسمی نشان میدهد که ایران حدود ۲۵ درصد از بازار واردات افغانستان را تأمین میکند و عمده صادرات آن شامل مواد غذایی، لبنیات و سوخت است.
مقامهای تجاری ایران بر ضرورت مدرنسازی روابط تجاری با افغانستان تأکید کردهاند تا جایگاه ایران در بازارهای این کشور تقویت شود. پیشتر، وابسته تجاری ایران در افغانستان بر اهمیت ایجاد مدلهای جدید همکاری برای گسترش روابط اقتصادی تأکید کرده بود.
حسین روستایی، یکی از مقامهای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، با اشاره به وابستگی شدید افغانستان به واردات، گفت که بیش از ۸۰ درصد نیازهای بازار افغانستان از طریق کالاهای خارجی تأمین میشود.
آقای روستایی افزود: «در چهار ماه نخست سال جاری (۲۱ مارچ تا ۲۲ جولای)، ایران بیش از ۷۲۴ میلیون دالر کالا به افغانستان صادر کرده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۸ درصد افزایش داشته است.»
او همچنین به صادرات اصلی ایران به افغانستان اشاره کرد که شامل آرد، روغن، تخممرغ، جوجه یکروزه، دارو، تجهیزات پزشکی و مصالح ساختمانی است.
آقای روستایی تصریح کرد که بهبود امنیت و تمرکز حکومتی تحت حاکمیت طالبان طی دو سال گذشته به تسهیل تجارت بین دو کشور کمک کرده است.
این مقامها گفتهاند که ایران در تلاش است روابط تجاری خود با افغانستان را فراتر از کالاهای سنتی گسترش دهد. آقای روستایی بر ظرفیت سرمایهگذاری در بخش معدن، انرژیهای تجدیدپذیر و زیرساختهای ریلی افغانستان تأکید کرد و خواستار تغییر از شیوههای سنتی تجارت به مدلهای نوآورانه همکاری شد.
او حوزههایی همچون خدمات فنی و مهندسی، میکانیزه سازی کشاورزی، کشاورزی هوشمند و توسعه زیرساختها را بهعنوان اولویتهای همکاری دوجانبه معرفی کرد.
کد (7)
>>> افغانستان سالانه حدود هفتصد میلیون دلار نفت از ایران وارد میکند، اما در مقابل آب را مفت و رایگان به ایران میدهد.
اگر نفت منابع زیر زمینی ایران است، آب نبر منابع سرزمینی افغانستان است.
در کشور های خلیج فارس یک لیتر آب قیمت تر ار یک لیتر بنزین است.
بنأ افغانستان نیز باید آب خود را معادل قیمت نفت به ایران بفروشد و در مقابل هر تانکر نفت،یک تانکر آب بدهد.
>>> به نظر دهنده اول
چیزی از قوانین مرزی ومعاهدهای بینالمللی میدانی ؟!!!
طبق قوانین بینالمللی وکنوانسیونها کشورهایی که در بالا دست رودخانهای مرزی قرار دارند باید حق آبه را به کشورهای پایین دست بدهند اگر ندهن قانونی برخورد میشود
در ضمن اون نکتهایی که شما فرمودید فروش آب است که اگر خواستیم بخریم از تاجیکستان میخریم نه از شما
شما خودتو ناراحت نکن به فکر این باش که در تغییرات اقلیمی ممکنه رودخانها خشک شوند وافغانستان یک کشور محصور در خشکی است وبا مشکل زیادی روبرو خواهد شد پس زیاد خشتک پاره نکنید وحسن همجواری را رعایت کنید چون افغانستان همیشه آویزان ایران است پس خیلی جوزده نشو
>>> به نظر دهنده دوم !
قرارداد کدام آیت قرآن نیست که قابل تغیر و یا لغو نباشد.
صنعت نفت ایران در زمان مصدق چگونه ملی شد، در حالی که دولت ایران با کمپتی های نفتی ایران قرارداد ها بسته بودند؟
قرار داد برجام را که امریکا و کشور های اروپایی با ایران بسته بودند،چگونه در زمان ریاست جمهوری اول دونالد ترامپ،او مثل یک توته کاغذ بی ارزش پاره کرد و در ذباله دانی انداخت و از آن زمان تا بحال تحریم ها هنوز هم بالای ایران زیاد تر شد.
در هفتاد سال گذشته ده ها قطعنامه ها علیه اسراییل،بخاطر اشغال سرزمین های فلسطینی از طرف ملل متحد تصویب شد و تنها یک کشور یعنی امریکا آن را ویتو گرد و نظر درصد کشور دیگر را مانند دوتایی پشه اهمیت نمیدهد؟
پس این قرار داد آب هم هیچ اهمیت ندارد.
حتی همین قرارداد هم در زمان پادشاهی ظاهرشاه و صدارت موسی شغیق بود و در مقابل ایران کمک های چند ملبارو دلاری را به دولت افغانستان وعده داده بود که به وعده خود وفا نکرد و دولت طاهرشاه سقوط کرد و بعد از آن همین کمک ها را به دولت داودخان وعده داده بود که در آن نیز به وعده خود وفا نکرد و دولت داود خان نیز سقوط کرد و رفت.
پس چنین قرارداد هایی هیچ ارزش ندارد و هرکشور خودش میداند که منافع اش در کجا است و مطابق منافع خودش عمل میکند.
همین حالا دونالد ترامپ اعلان میکند که امیریکا فرست.
آیا در کدام جای قانون بین المللی در ملل متحد نوشته شده است که امریکا باید در جهان اول باشد و باقی کشور ها سر تعظیم به او پیش کنند؟
پس کشور ها خودشان منافع خود را درک میکنند و در جایی با منافع مشترک با یکدیگر اتحاد و پیمان میبندند و در جایی هم که منافع شان در تعارض قرارگرفت،با یکدیگر خدا حافظی میکنند.
>>> نظر دهنده دوم هر دروغ را به عنوان معاهده عنوان نکن. هیچ قوانین مرزی ومعاهده،و حق آبه ای وجود ندارد ،تا حالا دیدی کسی با افغانی درافتد و پشیمان نشود....
>>> به نظر دهنده 4 قوانین جهانی و عرفی مانند حق تالابها رودخانه ها و....در قالب کنوانسیونها وضع شده است ،نادرشاه با افغانی درافتاد و پدر آنها در هندوستان درآورد
اطلس
>>> نظر دهنده سوم وچهارم وقوانین مهاجرت هم شامل میشود وایران طبق منافع خود برخورد میکند ودیگر ضر ضر افغانی را راجع به قوانین مهاجرت نشنویم خداروشکر ایران از دوطرف آب دارد وبه آبهای آزاد متصل است برای سیستان هم دارند آب شیرین کن میزنند تو برو به فکرکشور خسکسال خود باش خدا ذات شما افغانهارا شناخت دیگر از قوانین مهاجرت چیزی نشنویم والسلام
>>> نظر دهنده چهارم
واقعا افغانی ظاهرا هر کسی با شما درافتاد کشورتان را چپاول کرد ورفت چه توهمی راجع به پیروزی خود دارید هر کی با افغانی در افتاد پشیمان میشود چه حرف خنده داری شما پشتونها زورتان فقط به مردم بدبخت خودتان میرسد واگر نه در مقابله با تمام قدرهای بینالمللی شکست خوردهاید آخریش هم همین آمریکا شما مزدوران آمریکا هستید وماهانه از آمریکا میلیونها دلار پول میگیرید افغانی از توهم بیا بیرون همین الان هر کشوری بخواهد شما را با خاک یکسان میکند شما از اول پیدایش کشور افغانستان حیاط خلوت شوروی وانگلیس بوده ایید اینقدر گنده گوزی نکنید
>>> به نظر دهنده سوم
پس با این حساب هم قوانین مهاجرت وهم قراد افغانستان با بند رچابهار ودیگر قراردادها منتفی ولغو است خداروشکر نگران بندر چابها ر بودم که در دست تاجران افغانی بود بیشترین ضرر را مردم افغانستان می برند آبتان هم برای خودتان از همان زمان آقای رییسی برای سیستان آب شیرین کن زدندند وقسمتی هم در حال ساخت است شما بروید به فکر کشور محصور در خشکی خود باشید که اگر پاکستان وایران راهشان را به رو شما ببندند دچا ر بدبختی وقحطی میشوید با همسایگانتان دشمنی نکنید قدرت در دست شما نیست شما فقط مزدور آمریکا در منطقه ایید
>>> به نظر دهنده پنجم:
مه چه میگم، دنبوره ام چی میگوید؟
پیش کله ....، باسین خواندن هیچ فایده ندارد.
>>> نظر دهنده پنجم نادر خراسانی بود .نصف لشکر اش خراسانی بودن و ترک ربطی به ایران ندارد. ضمنا سلطان محمود غزنوی. سامانیان اسماعیلیان طاهریان.......ودیگر سلسله های خراسانی را فراموش نکن.
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است