اگر تی تی پی یک محصول استخباراتی در خدمت منافع پاکستان است، پس چرا به ارتش و تاسیسات نظامی پاکستان، حمله می کند و میزان حملات آن شدت یافته است؟ | ||||
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۵ ۱۴۰۳/۱۰/۲۰ | کد خبر: 176589 | منبع: | پرینت |
چرا تی تی پی، بالای نظامیان و تاسیسات پاکستانی حمله می کند؟
در این بخش روی این مساله تمرکز خواهیم داشت که اگر تی تی پی یک محصول استخباراتی در خدمت منافع پاکستان است، پس چرا به ارتش و تاسیسات نظامی پاکستان، حمله می کند و میزان حملات آن شدت یافته است؟
برای درک بیشتر و خوب تر موضوع تی تی پی و بازی امنیتی ای که پاکستان با این گروه انجام میدهد، لازم است تا یک سری از قواعد بازی های استخباراتی در قالب نظریه های امنیتی را مدنظر گیریم. مثلا برای هر بازی امنیتی، هزینه ای نیاز است تا در باور عمومی ته نشین شود و به یک واقعیت غیر قابل انکار مبدل گردد. به این لحاظ است که تی تی پی به دستور پاکستان، اکثرا افسران پشتون پاکستانی را هدف قرار میدهد و طوری نشان داده می شود که این گروه به تهدید درجه یک در برابر امنیت ملی پاکستان مبدل شده است. در این صورت، آی اس آی در بازی اش کامیاب می شود و باور عمومی نسبت به حقانیت خود راجع به ادعای دروغین مبارزه بر ضد تروریسم را جلب می کند.
برعلاوه، تی تی پی به دلیلی به ارتش و تاسیسات نظامی پاکستان حمله می کند که نشان دهد پشتون ها در صف این گروه اکثریت اند و از تی تی پی نیز حمایت می کنند. اینجا است که ارتش و استخبارات نظامی آن، از موقعیت استفاده برده امکان هرنوع شورش نظامی و خودمختار طلبانه پشتون ها در پاکستان را، خنثی کرده و به حد پایین تقلیل می دهند. زیرا نظام پاکستان و ارتش آن، همواره از پشتون ها و ادعای استقلال طلبی شان مبنی بر پشتونستان بزرگ، هراس داشته و آن را نه به طور علنی، بل در خفی؛ تهدید جدی علیه حاکمیت و تمامیت ارضی پاکستان، می شناسند.
در ضمن، تی تی پی به لحاظ اینکه می تواند موضوع و مضمون سرگرم کننده برای ادامه بازی های خونین امنیتی پاکستان در منطقه محسوب شود، می کوشد تا با انجام حملات پیهم، زیگزاکی و شوکه کننده که در نتیجه بر آورد های امنیتی سازمان استخبارات نظامی پاکستان، طراحی می شود، توجه هند را نسبت به نیت سو پاکستان در منطقه، منحرف نماید. به نظر پاکستانی ها و نظامیان آن، هند باید متقین شود که پاکستان درگیر یک نزاع داخلی و مصروف یک مبارزۀ نفس گیر علیه تی تی پی است و هیچ برنامه ای عجالتا در مورد کشمیر و انجام حملات در داخل خاک هند را ندارد.
در اخیر برای اینکه نشان داده شود که پاکستان در معرض یک تهدید فزاینده ی امنیتی قرار دارد و برای بلند بردن ظرفیت، ازدیاد منابع و افزایش بودیجه نظامی جهت تقویت توان دفاعی ارتش آن، سرمایه گذاری هنگفت نیاز است؛ حملات تی تی پی طوری سازماندهی می شود که نشان داده شود واقعا نیاز به این کار است و وخامت اوضاع امنیتی این کشور، ایجاب آن را می کند.
نتیجه گیری:
تی تی پی نه یک محصول هندی و نه هم مورد حمایت کدام کشور خارجی است. این گروه به طور مشخص در خدمت منافع امنیتی و راهبردی پاکستان قرار دارد. همچنان از اینکه این گروه یک تولید داخلی و محصول ذهنیت استخبارات پاکستان است، بنا در راستای تامین منافع راهبردی این کشور در قالب باز تعریف عمق استراتیژیک این کشور، جایگاۀ ویژه ی پیداکرده است.
بازی تی تی پی یک موضوع تصنعی است که پاکستان توانسته به واسطه آن، از منابع فراوان خارجی بهره ببرد. به این دلیل، ارتش پاکستان با مدیریت موثر آن، در تلاش است تا نشان دهد که این کشور درگیر یک بحران عمیق امنیتی است و نیازمند ترحم جهان است.
همچنان، پاکستان در تلاش است تا نشان دهد که در قبال موضوع مخالفت و دشمنی با هند و افغانستان، حق به جانب بوده و تی تی پی را منحیث یک سازمان تروریستی که ظاهرا یک گروه نیابتی در خدمت منافع هند و افغانستان، سرکوب می کند. این کشور طوری ظاهر سازی می کند که در حالیکه خود قربانی تروریسم است با ضدیت با افکار تروریستی، جز مبارزه و پیکار جهانی بر ضد هیولای تروریسم نیز می باشد.
عبدالناصر نورزاد
>>> 💯🕳 گروه تی تی پی یک نیرو با دین اسلام-پشتونوالی و در واقع مزدور نیابتی قومیتی-تروریستی بوده و است که ماهیتا اهداف و عمل شیطان-جنی دارند و هم برای برآوردن اهداف کافران عمل کرده و میکنند و چندی پس خواهید دانست که همین پشتونها با فطرت آدم-منفی و با مایه شرو فساد نفاق فقر و خونریزی بوده و هستند با همین دین پشتونوالی شان.
>>> پشتون ها در هردو طرف سرحد دیورند آگاهانه و نا آگاهانه خودشان را به کشتن میدهند .
قضیه لوی پشتونستان که از نامش پیداست تمام مناطق پشتون نشین دو طرف سرحد دیورند را در بر میگیرد یک آرمان تخیلی است تا یک هدف قابل دسترسی.
در زمان تقسیم هند و پاکستان پشتون های هندوستان آن روز در رفراندوم آنوقت رای به پیوستن به هندوستان دادند نه افغانستان و بعد ها نخبه های پشتون این بهانه را آوردند که در آنزمان دو گزینه به رفراندوم گذاشته شده بود که یا پاکستان و یا هندوستان ، اما این دلیل موجه نیست چونکه هدف خان عبدالغفار خان ایجاد یک پشتونستان مستقل نبود بلکه در رقابت با محمد علی جناح میخواست با پیوستن به هندوستان خودس را همطراز با جناح نشان دهد تا زیر دست جناح.
به هر حال ، در حال حاضر واقعیت میدانی تغیر کرده و پاکستان بل ایجاد جنبش تحفظ پشتون ها و ایجاد طالبان پاکستانی هردو میدان نظامی و غیر نظامی مناطق پشتون را در کنترول دارد.
>>> تحلیل بسیار عالی
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است