Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php72/sess_b12b0b537c1ecac3da3537884039bc57, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/afghanpaper/public_html/nbody.php on line 4

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php72) in /home/afghanpaper/public_html/nbody.php on line 4
خرید کتابهای پاکستانی برای مدارس دینی طالبان
خرید کتابهای پاکستانی برای مدارس دینی طالبان
 
تاریخ انتشار:   ۱۳:۱۲    ۱۴۰۳/۱۱/۲۵ کد خبر: 176756 منبع: پرینت

سفارت طالبان در اسلام‌آباد ۱۶۱ هزار دالر را برای خرید کتاب دو مدرسه دینی در قندهار پرداخت کرده است. در اسناد افشا شده طالبان دیده می‌شود که این سفارت پول را به چهار تن از نمایندگان وزارت تحصیلات عالی طالبان تحویل داده است نه به بانک.
این سفارت در دوم عقرب ۱۴۰۲ در نامه‌ای به وزارت خارجه طالبان نوشته است که ۱۶۱ هزار دالر را به نمایندگان وزارت تحصیلات عالی طالبان به خاطر تدارک کتاب‌های دینی تحویل داده است.
طبق این نامه، این کتاب‌ها برای مدرسه دینی «جامعه عبدالله بن مسعود و جامعه ابراهیم النخعی» در قندهار تدارک دیده شده است.

سفارت طالبان در اسلام‌آباد نوشته است که این مبلغ را از وجوه این سفارت به نمایندگان وزارت تحصیلات عالی این گروه پرداخت کرده است.
سفارت طالبان نمایندگان وزارت تحصیلات عالی را حافظ مولانا عبدالصبور حقانی، مولانا حزب‌الله جلال‌الدین، سید بشیر احمد و تاج محمد معرفی کرده است.
از آنجایی که وزارتخانه‌ها بودجه‌های عادی و توسعه‌ای دارند مشخص نیست که چرا وزارت تحصیلات عالی طالبان کتاب‌های مدارس دینی را از سفارت این گروه در اسلام‌آباد گرفته است.

وزارت معارف طالبان اعلام کرده که بیش از ۲۱ هزار مدرسه جهادی در کشور فعال است، اما مرکز حقوق بشر افغانستان می‌گوید که تعداد این مدارس بسیار بیشتر از این است.
به گزارش انترنشنال، طبق پژوهش این مرکز، طالبان در هر ولایت یک مدرسه جهادی بزرگ با امکانات گسترده و ظرفیت خوابگاهی برای دو هزار نفر ساخته‌اند. علاوه بر این، در مراکز ولسوالی‌ها نیز مدارس جهادی تاسیس شده است. به عنوان مثال، در ولایت قندوز چهار مدرسه جهادی بزرگ و در مجموع ۸۰۰ مدرسه دینی در سه سال گذشته تاسیس شده است.

مرکز حقوق بشر افغانستان می‌گوید طالبان با افزایش تعداد این مدارس و تغییرات در برنامه‌های آموزشی، به دنبال تقویت حاکمیت ایدئولوژیک خود است. به گفته مرکز، طالبان با ترویج خشونت و افکار افراطی، سعی دارد جامعه را از دسترسی به علوم روز و مفاهیم مدرن دور نگه دارند. مرکز حقوق بشر افغانستان هشدار داده که این روند به افراطی‌سازی جوانان و ترویج ایدیولوژی‌های خطرناک در جامعه منجر خواهد شد.

رهبران و فرماندهان طالبان عمدتا در مراکز دینی در پاکستان آموزش دیده‌اند. اکنون طالبان کتاب‌های مدارس دینی خود را از پاکستان فراهم می‌کند.

کد (5)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
کتابهای پاکستانی
مدارس دینی
نظرات بینندگان:

>>>   از گردن من خلاص،
بعد از تغیر فصل و بر گشت روزگار فارغان این همه مدارس بیکار و بی روزگار خواهند ماند.
بهتر است که در این مدارس طالب سازی همزمان با تدریس کتاب های ورق زرد پاکستانی حرفه و پیشه مثل برقی ، نلدوانی ، نجاری ، شعبات معماری ، ترمیم موبایل و امثالهم هم تدریس شود تا غم روز و روزگار آینده شان هم خورده شود در غیر آن کسی نوبت ملا نخواهد داد ، از گردن من خلاص ، ایهاناس !!!!

>>>   همین علوم عصری که ازملا غایب تا ملا طالب انرا مباح میدانند و بر ضد ان سخن میگویند از برکت همین علم عصری است که ملا غایب و ملا طالب در موتر های زرهی با تیلفون های هوشمند در جیب و ساعت های برند بدست گشت و گذار مینمایند و به طیاره ها سفر میکنند با استفاده از مایک ها و میگرفون های ساخته شده از علم عصری قل قلعه میکنند بر دیگران میتازند حال بگویند که دستاورداز ملا غایب تا ملا طالب در بیشتر از ۲۶ سال جنگ شان و بیشتر از چهار سال حکومت شان دستاورد شان به اسلام و امت اسلامی چیست سوا از قتل و کشتار خود کفانی تخریب پل و پلچک و تخریب سرک و مکتب و انتحار و انفجار و مردم را با این عمل شان دوری از اسلام دیگرچه دستاورد دارندبفرمایند .


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است