وزیر خارجه آلمان به زنان افغانستان: ما در کنار شماییم
 
تاریخ انتشار:   ۱۱:۴۴    ۱۴۰۳/۱۲/۱۵ کد خبر: 176867 منبع: پرینت

وزارت خارجه آلمان روز سه شنبه میزبان جلسه مشورتی جامعه مدنی افغانستان در مورد تعهدات این کشور بر اساس کنوانسیون رفع هرگونه تبعیض علیه زنان (سیداو) در شهر برلین بود.
انالنا بئربوک، وزیر امور خارجه آلمان در این نشست با اشاره به ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های وضع شده طالبان بر زنان و دختران گفت که "طالبان به معنای واقعی برای ۵۰ درصد مردم افغانستان سیاه‌چال اجتماعی ایجاد می‌کنند، فقط به این دلیل که آنها زن هستند."

خانم بئربوک تاکید کرد، در حالی که طالبان تلاش می‌کنند صدای زنان را خاموش کنند، "ما باید به آنان گوش دهیم."
او افزود: «ممکن است [اقدامات طالبان] را ناپدیدسازی اجتماعی عنوان کنیم، یا جنایت علیه بشریت یا پیگرد براساس جنسیت، و من می‌دانم که بسیاری شما آن را آپارتاید جنسیتی عنوان می‌کنید، اما واقعیت واضح این است که هیچ اصطلاح واحدی نمی‌تواند این جرایم را به صورت کامل بیان کند.»
وزیر امور خارجه آلمان در بخشی از سخنان خود خطاب به زنان افغان گفت: «ما شما را فراموش نمی‌کنیم، این نشست در مورد شمااست، ما شما را می‌شنویم و ما در کنار شما هستیم.»

طالبان پس از حاکمیت مجدد در افغانستان محدودیت‌های روز افزون را بالای زنان و دختران اعمال کرده اند. در حال حاضر، دختران اجازه ندارند که بالاتر از صنف ششم آموزش ببینند. افزون بر این زنان و دختران نمی‌توانند در دانشگاه‌ها و انستیتوت‌ها تحصیل کنند و حضور شان در اجتماع نیز خیلی محدود شده است.
آلمان در ماه سپتامبر سال گذشته به صورت مشترک با کشورهای آسترالیا، کانادا و هالند با راه اندازی ابتکاری به طالبان هشدار دادند که اگر کنوانسیون رفع هرگونه تبعیض علیه زنان را رعایت نکنند، مجبور خواهند شد به دیوان بین‌المللی عدلی مراجعه کنند.

بئربوک با اشاره به این ابتکار هشدار داد: «ما با هم پیام روشن به طالبان خواهیم داد که اقدامات شما بدون پی‌آمد نخواهد بود.»
او گفت که هدف این ابتکار این است که با حمایت کشورهای دیگر، به شمول کشورهای اسلامی، اداره دوفاکتوی طالبان در افغانستان براساس کنوانسیون یاد شده پاسخگو نگهداشته شود.

امان الله جواد
دویچه وله


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
وزیرخارجه آلمان
زنان افغانستان
نظرات بینندگان:

>>>   ما نخواهیم هیچ کس در کنار ما باشد چه کنیم 20سال که بودید چه ....کردید ؟

>>>   واقیعت مسلم.
قسمت زیادجامعه درمقابل کلمات چون افغان،افغانستان وافغانی حساسیت دارند.پس چرادریک جامعه کثیراملیتی نام های راانتخاب نکنیم که ارتباط با باهیچ ملیتی نداشته باشد.واقیعت اینست که افغان یعنی پشتون وپشتون یعنی .....وطبعا هیچ کس دوست ندارد.... خطاب شود.
خیراله خیرخواه

>>>   به آلمان برسانی گپ این مردم افغانستان شما که بیست سال در خود افغانستان بودین که در کنار سربازان و دولت و ملت بودین چی ....کردین حال همه اون ها را ایله کردین فقط در کنار زنان افغانستان ایستاد استی نمیدانم ملت افغانستان چی فکر این ها کردن که باز با این کلمه چند سبا حرف بزنه کدام زنان اون زنان که تشنه غرب استن که کار کاسبی یش در افغانستان خراب شدن اون ها اگر شما بخواهی یا نخواهی خودشان بهر نیرنگ باشه خودشان به شما میرسانه شما فقط به بهانه های مختلف دیپورت ش نکنید

>>>   به دومی هرچی دوست داری انتخاب کن ولی شناسه و هویت افغانی را که بهش در خارج زندگی میکنی که هامون پاسپورت و تسکیره است اگر راست میگی و جرات ش و غیرت ش داری پاره کن به دون اینها اگر توانستی باز حرف مفت بزن اگر این ها پاره کردی هرچی میخواهی برای خود انتخاب کن ولی پدرت وپدرگلانت با این زندگی کرده فقط بلد آستین حرف مفت بزنی کشکه از این حرف ها پنج درصد هم عمل میکردین ...

>>>   عالیقدرنظردهنده چهارم.
من واقعا ممنون شفقت تان هستم که بصورت مستندنظریاتم راتاییدکردید. دقت کنیددردونیم خط نوشته چندغلطی املایی دارید. واقعا درک وشعور وسوادشما درهمین سطح است: هرچی(هرچه)شناسه(شناسنامه)هامون(همان)تسکیره(تذکره)میگی(میگویی) جرات ش(جراتش)به دون(بدون)هرچی(هرچه)استین(هستید)کشکی(کاشکی).
ان اوراق راکه شماازروی شفقت یاداوری کردید، دقیق ۲۵ سال پیش درکمودتشناب پرتاب کردم.پدران مابزرگ وقابل احترام اندودرنهایت انسانها هیچگاهی عاری ازاشت
خیراله خیرخواه


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است