افزایش قاچاق سلاح‌های ناتو در بازارهای سیاه افغانستا
 
تاریخ انتشار:   ۱۰:۰۸    ۱۴۰۴/۱/۱۶ کد خبر: 177036 منبع: پرینت

تجارت غیرقانونی سلاح‌های به‌جامانده از ناتو و شوروی همچنان در بازارهای افغانستان و پاکستان رونق دارد.
به گزارش شفقنا؛ تحقیقات تازه منتشرشده توسط نهاد بررسی سلاح‌های سبک نشان می‌دهد که سلاح‌های به‌جامانده از نیروهای ناتو و شوروی سابق همچنان در بازارهای غیرقانونی افغانستان و پاکستان به فروش می‌رسند. این گزارش که روز جمعه، ۱۵ حمل ۱۴۰۴، منتشر شده، حاکی از آن است که تلاش‌های طالبان برای محدود کردن تجارت غیرقانونی تسلیحات تاکنون ناکام مانده و این فعالیت‌ها با حمایت ضمنی برخی مقامات محلی طالبان ادامه دارد.

بر اساس این تحقیق، که داده‌های آن از بررسی‌های میدانی بین سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۴ جمع‌آوری شده، قاچاق اسلحه در مناطق مرزی همچنان فعال است و گروه‌هایی مانند تحریک طالبان پاکستان و القاعده از این تجارت سود می‌برند. گزارش مذکور تأکید می‌کند که اگرچه رهبری طالبان ممکن است کنترلی بر این فعالیت‌ها نداشته باشد، اما شواهد حاکی از دخالت برخی فرماندهان محلی در سطوح پایین در این تجارت است.
این گزارش همچنین از افزایش چشم‌گیر قیمت سلاح‌های غربی در بازارهای غیرقانونی خبر می‌دهد. به عنوان نمونه، قیمت یک تفنگ ام۴ آمریکایی در ولایت پکتیکا به ۲۱۹۹ دلار و در ولایت خوست به ۴۴۱۷ دلار رسیده است. این افزایش قیمت نشان‌دهنده تقاضای بالا و ادامه جریان قاچاق تسلیحات در منطقه است.

طالبان که پس از تسلط بر افغانستان در سال ۲۰۲۱ مدعی کنترل انبارهای تسلیحات به‌جامانده از نیروهای امنیتی پیشین و محدود کردن دسترسی عمومی به سلاح‌ها شده‌اند، نتوانسته‌اند این تجارت را متوقف کنند. این در حالی است که روابط پیچیده طالبان با گروه‌های منطقه‌ای مانند القاعده و تحریک طالبان پاکستان، تلاش‌های بین‌المللی برای مهار گسترش این تسلیحات را با چالش‌های جدی مواجه کرده است.
یافته‌های این تحقیق نشان می‌دهد که علی‌رغم اقدامات طالبان برای مدیریت تسلیحات، بازارهای غیررسمی در مناطق مرزی افغانستان و پاکستان همچنان فعال هستند و محدودیت‌های اعمال‌شده تأثیر قابل‌توجهی بر کاهش قاچاق سلاح نداشته است. کارشناسان هشدار می‌دهند که ادامه این روند می‌تواند امنیت منطقه‌ای را بیش از پیش تهدید کند.

تداوم تجارت غیرقانونی سلاح‌های به‌جامانده از ناتو و شوروی، نه‌تنها ناکامی طالبان در کنترل تسلیحات را آشکار می‌کند، بلکه نشان‌دهنده شکاف میان سیاست‌های اعلامی رهبری این گروه و اقدامات عملی در سطوح محلی است. این وضعیت، با تقویت گروه‌های افراطی مانند تحریک طالبان پاکستان و القاعده، زنگ خطری برای ثبات شکننده منطقه به صدا درآورده است.

کد (۹)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
قاچاق سلاح
تجارت سلاح
نظرات بینندگان:


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است