چراغ سبز طالبان برای آمدن به ایران
 
تاریخ انتشار:   ۱۱:۱۳    ۱۴۰۴/۱/۲۱ کد خبر: 177063 منبع: پرینت

نشریه ایرانی "شهر خبر" نوشت: با وجود تلاش ایران برای گسترش تجارت با افغانستان و تأکید بانک مرکزی بر استفاده از ریال آفشور، موانع فرهنگی و مذهبی از سوی تاجران افغان مانع از شکل‌گیری مبادلات بانکی مؤثر شده است. حسین محمدیان، عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی ایران و افغانستان، می‌گوید تاجران افغانستانی همچنان پول نقد را ترجیح می‌دهند و عملیات بانکی را شرعی نمی‌دانند. این در حالی است که حجم صادرات ایران به افغانستان در سال گذشته به بیش از ۲ میلیارد دلار رسیده، اما واردات ایران از این کشور کمتر از ۱۰۰ میلیون دلار بوده است.

حسین محمدیان، عضو هیات رییسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و افغانستان درباره کم‌وکیف مبادلات مالی میان دو کشور گفت: اواخر سال گذشته نخستین سفر رسمی مقامات دولت چهاردهم ایران با طالبان صورت گرفت، در این سفر که آقای عراقچی وزیر امور خارجه هم حضور داشتند، طرف افغانستانی اصرار زیادی بر افزایش سطح مبادلات تجاری داشت و این اصرار از آنجا ناشی می‌شود که توزان تجاری بین دو کشور برقرار نیست و واردات ایران از افغانستان به میزان چشمگیری از صادرات ایران به افغانستان کمتر است.

وی ادامه داد: آخرین آمار به دست آمده از تجارت دو کشور مربوط به ۱۱ ماهه ۱۴۰۳ است نشان می‌دهد در برابر صادرات ۲ میلیاردی دلاری ایران به این کشور ارزش واردات ایران به ۱۰۰ میلیون دلار هم نرسیده است. ضمن اینکه با تنش‌های پیش آمده میان پاکستان و افغانستان، طالبان تمایل دارد بازاری که در پاکستان از دست داده را در ایران به دست آورد و در همین راستا چابهار را جایگزین کراچی کند.

وی افزود: صادرات ۲ میلیارد دلاری یادشده به افغانستان در حالی حاصل شده که در کل سال ۱۴۰۲ ارزش صادرات ایران به این مقصد یک میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار بود، در نتیجه صادرات ایران در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ افزایشی خواهد بود، در حال حاضر ۲درصد از کل صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان اختصاص دارد و نیمی از صادرات ایران به افغانستان از مبدا استان خراسان صورت می‌گیرد و خراسانی‌ها مبادلات تجاری خود را با این کشور به واسطه ریال ایرانی انجام می‌دهند و حتی در هرات مشاهده می‌شود که نیمی از مردم این منطقه با ریال ایرانی معامله می‌کنند و بسیاری از افغان‌هایی که در ایران مجاز به کار هستند کارت بانکی ایرانی در اختیار دارند.

محمدیان خاطرنشان کرد: در همین راستا در کمیسیون اقتصادی مجلس هم موضوع صادرات ریالی به افغانستان مطرح است و کلیات این موضوع در بانک مرکزی ایران پذیرفته شده اما در نحوه اجرای آن هنوز توافق حاصل نشده و این موضوع محل بحث است.

وی تصریح کرد: بانک مرکزی ایران بر استفاده از ریال آفشور در تجارت با افغانستان تاکید دارد اما مشکل اینجاست که تاجران افغانستانی به دلیل دیدگاه سنتی و مذهبی استفاده از پول نقد را به مبادلات بانکی ترجیح می‌دهند و امور بانکی را شرعی نمی‌دانند در نتیجه اگر بانک مرکزی ایران و بانک مرکزی افغانستان هم در این زمینه به توافق برسند این شیوه در مبادلات تجاری کارکرد لازم را ندارد. ضمن اینکه از زمان حضور طالبان در افغانستان بانک‌های بین‌المللی نیز این کشور را ترک کرده‌اند.

کد (7)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
طالبان
ایران
نظرات بینندگان:

>>>   بهتربود سران طالبان فکری درمورد مهاجرای افغانی درداخل ایران کنند وبامسولان ایرانی بطورجدی واردمذاکره شوند تا محدودیت های شدید ومسائل اقامتی بزداشته وحل شود
امابنظر این دوگروه ازمهاجرین الت فشارونیروی انسانی بهرمی بزند واین برایشان سودمندتروعالیس

>>>   آخوند ایرانی و طالب افغانی دو روی یک سکه اند.

>>>   به دومی
نمیدانم چرا افغانها دوست دارند آخوند را با طالب یکی کنند شاید با این کار کنی از دردهایشام وحقارتشان میخواهند بکاهند وای برادر من آخوند ایرانی کسی است که باسواد است انقلاب کرد که در دنیا الگو وتدریس میشود آخوند ایران با تسلط بر علوم روز دنیا گفتگو را بلد است آخوند ایرانی این مملکت نود میلیونی را پنجاه سال است با وجود تمام تحریمها میچرخاند وپیشرفتهای چشمگیری در همه زمینها دست یافته است آخوند ایرانی دنیا را در سر انگشتش میچرخاند ومذاکرات با آمریکا را ببین شما خودت را نگاه نکن ببین انقلاب ایران در خیلی جاهای دنیا هوادار دارد در ضمن باید کفت که در هر جامعه ایی افراد افراطی وحود دارند در جامعه آخوندهای ایران هم افراطی هست ولی به برکت وجود رهبرمان زبانشان لال میشود الان در ایران قانون حجاب دیگر رعایت نمیشود خیلی از افراطیها اعتراض کردند ولی رهبر فرمودند به مردم کاری نداشته باشید وتمام حرف آخر را میزنند
در ضمن در ایران آخوند مورد احترام مردم است از قدیم وندیم همین بوده .... آخوند مورد احترام است وجمهوری اسلامی در بین مردم طرفدار دارد واین راز بقای ایران است...

>>>   نظر دهنده اول
بیش از سی سال است قرار هست مقامات افعانستان با مقامات ایران گفتگوی جدی در باره مهاجران بکنند
وقتی دولت ایران نگاه می کند با این محدودیت های شديد این همه مهاجر به ایران هست
مگر دیوانه است محدودیت رو بدارد


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است